Premature Bebekler Rahim ağzı yetmezliği yüzünden erken doğum yapan var mı??

37 haftadan önce gerçekleşen doğumlar prematüre doğum olarak adlandırılır. Bu haftadan önce doğan bebeklere de prematüre bebek denir.
Yaaa Allah razı olsun gerçekten miiii Çok saolasın ya iyi ki varsın. Bende kendimi şartladım illa ki beklicem bitene kadar antibiyotik diye. Saolasın çok çok

Yaaa Allah razı olsun gerçekten miiii Çok saolasın ya iyi ki varsın. Bende kendimi şartladım illa ki beklicem bitene kadar antibiyotik diye. Saolasın çok çok
Ya ne demek, bunun için bu forumdayiz Günlerce uykusuz yanıt aradım ben bu sayfalarda, benzer öykü bulabileyim diye. Üstelik benim enfeksiyon sebebiyle kısalma yaşandı bı günde, o zmn dedi ki ilaç bitsin dikis atalım, bı gün sonra da detaylı ultrasonun vardı tesadüfen, orda da hunilesme başladığı görüldü, aslında ilaç iyi gelmişti, sancılarım azalmıştı vs. ama hunilesmeyi öğrenen doktorum hemen yapalım dedi. Okumuştum ben de enfeksiyon varken yapılması riskli vs. gibi, içime hiç sinmiyordu. Peki beklemek risk değil mi demişti? Haklıydı..Kar zarar dengesi gözetilerek alınıyor tıpta bazı kararlar, bı yerde doktorun tecrübesi ile yönleniyorsun, bu bizi aşıyor bu tarz insiyatif alınması gereken durumlarda.. Hem perinatolog hem de kendi doktorum aynı şeyi söyleyince, onlara guvenmistim. Sen de eğer doktoruna güveniyorsan ona emanet edeceksin kendini.

Canım merhaba. Benimde var yetmezliğim ama Bugün ilginç bi şekilde bebeğimi aşağıda hissediyorum ve vajinamda ağrı var. Acaba diyorum ayaklarını mı dayadı da bana öyle geliyor.

Canım merhaba. Benimde var yetmezliğim ama Bugün ilginç bi şekilde bebeğimi aşağıda hissediyorum ve vajinamda ağrı var. Acaba diyorum ayaklarını mı dayadı da bana öyle geliyor.
Merhaba, bebekler bu haftalarda en hareketli dönemlerini yaşıyorlar ve güçlüler, pozisyon değiştirmiş olabilir. Bebek hareketine bağlı olarak ağrıda artis varsa bebek sebep oluyordur. Benim hep doğum pozisyonundaydi ama yine de vajinada baskı, ağrı hep oldu, bazen bebek hareketine bağlı bıçak saplanır gibi acı da hissettim. Şiddetli ve geçmeyen ağrı durumu haricinde bunlar normal sayılıyor. Yine de seni çok rahatsız ediyorsa doktoruna danışman en doğrusu olur.

Yok rahatsız etmiyor. Ama aşağıda gibi hissediyorum

Doktoruma ne yazsam hemen gel bakalım diyor. Artık hastaneye gitmekten yoruldum sıkıldım bunaldım
Çünkü gözle somut bir değerlendirme yapması gerekiyor, bir nevi kendini de garantiye almak istemesinden kaynaklı diye dusunebilirsin. Bunalmak konusunda haklısın ama böyle oldukça bunun geçici bir süreç olduğunu hatirlat kendine.

İnşallah geçeçek bu günler. Sizin az kalmış ne güzel. Çok Kısıtlı hareket ediyoruz korkuyorum normal doğuramazsam hareketsizlikten diye. Siz hala yatıyor musunuz?

İnşallah geçeçek bu günler. Sizin az kalmış ne güzel. Çok Kısıtlı hareket ediyoruz korkuyorum normal doğuramazsam hareketsizlikten diye. Siz hala yatıyor musunuz?
Gecicek tabi kiDoğum şekli önemli değil yeter ki sağlıkla zamanında kucaklayın. Ne pilateslere rağmen sezaryen olanlar var. Sadece hareketlilikle olmuyo o işler. İnşallah gönlünüze göre olur her şey hareketsizlik olmaması için bı sebep değil Ben yatıyorum hala, zaten sancılanıyordum ayakta kalma sürem artarsa, şimdi de sadece pratik yemek hazırlamak icin kalkıyorum. Bu haftalarda çok sık acıkıyor insan.

İnsallah benzer bir durum yaşayanlar yardımcı olabilir 30 haftalık doğum yağmıştım suyum aniden patlamıştı rahim ağzında açılma kısalma hiçbir şey yoktu . Tekrar bebek istediğimde rahim filminde T rahim olduğu ortaya çıktı histeroskopi ile düzeltildi ama histeroskopimi yapan profesör perinatoloji uzmanıydı kesinlikle hamile kalınca 12 haftada dikiş atacağız rahim ağzı yetmezliği yaşayabilirsin bu sefer de demişti . Sanıyorum histeroskopinin sonucu olarak . Taşındık yeniden hamile kaldım ve şuan 11 hafta bitti ama takibimi yapan doktor hiç gerek ypk serklajın da riskleri var acil bir durum olursa atarız ztn diyor kafam çok karışık ne yapmalıyım tekrar Ankara’ya o doktora gidip dikiş attırmalı mıyım zaman da daralıyor önlem amaçlı serklaj için . Burda okuduğum kadarıyla acil serklajlar çok da uzun dayanmıyor . Erken doğum nasıl birşy biliyorum asla allahım kimseye yaşatmasın öyle arafta kaldım ki

Merhaba, tecrübenizle ilgili bilgim yok fakat bir perinatolog daha görüşü almanızda fayda var. Acil serklaj başarısı, önlem amaçlıya göre düşük dese de istatistikler, sorun yasanacak, dayanmıyor uzun süre vs. gibi bişey durumu illa olacak diye bir durum yok. Burda bı çok olumlu hikayede bulabilirsiniz aslında.
İnşallah hakkınızda en hayırlı karar alınır, doktor yaklaşımları ne yazık ki düz mantık değil değişebiliyor, bir perinatolog görüşü daha edinmenizi tavsiye edebilirim.

Tek derdin bu olsun ya. İnsanlar saatlerce sancı çekip sonu sezeryan oluyor. Ben seve isteye sezeryanla doğurdum , şimdi nasipse yine öle doğuracağım. Normal doğumun komplikasyonu çok bana göre. Çocuğun kilosunu hala tam hesaplayamıyorlar ultrasonda. Kesinin fazla olması var. Annenin enfeksıyonlu olması riski vs. 2 ay yerinden kalkamamış, normal doğumda inat etmiş ebe arkadaşım var benim. Normal doğumu değil, hayırlısını iste.
Bi de 37 ye gel de, sonra stadyuma gidersin yürümeye, squata başlarsın, merdiven çıkarsın. Hurma yersin , vs vs. Şimdi düşünmen gereken bu kısım değil bence

Sağlıkla kucağına al inşallah

Evet daha erken ama yat yat aklına bunlar geliyor. Düşünmek için çok vaktimiz var

Aynen sanırım en iyisi üçüncü bir görüş alıp ona göre yol çizmek , çok teşekkür ediyorum yorumunuz için

Merhaba hamileliğin hayırlı olsun çok şükür doğum oldu 36 haftalıkken ama serklajdan bağımsız gelişim geriliğinden dolayı.geçici bir süre olduğunu düşünürsen geçer gider günler. Maalesef normal hamileler gibi hareket edemeyiz hareketlerimiz kısıtlı olmalı. Belli bir haftaya kadar sadece wcye gidip gelip yattım,yemek çay hep yatarak geçti. En riskli dönemi atlatınca masada yemek yedim ama hemen uzandım geri.
İlaçlarını düzenli kullanıp hareketlerine dikkat edersen serklaj ileri götürüyor çok şükür.

Son düzenleme:
Kızlar bir şey soracam. 22. haftada serklaj yapılmıştı bana. Serklajdan sonra lekelenmelerim hiç bitmedi. Geçen hafta kanama olmuştu 3 gün hastanede kaldım sebebi anlaşılamadı taburcu ettiler. Pazar günü yine peçeteye silince kan geldi. Doktora gittim. Dikişlerde ve bebekte sıkıntı yok dendi eve geldim. Bugün yine peçeteye kan geldi hastaneye gitmedim. Her seferinde alttan elle dikişleri kontrol ediyorlar ve hiç bir sebep bulunamıyor. Benin gibi olan var mı yaa? Bebeğim kafası dikişlerde acaba ondan mı oluyor?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…