Premature Bebekler Rahim ağzı yetmezliği yüzünden erken doğum yapan var mı??

37 haftadan önce gerçekleşen doğumlar prematüre doğum olarak adlandırılır. Bu haftadan önce doğan bebeklere de prematüre bebek denir.
Rabbim sağlıkla kucağına almayı nasip etsin inşaallah

Benim 22,8 ve 15 haftalık kayıplarım var
Şu an 27 haftalık hamileyim

12. Haftadan beri evdeyim raporluyum
20.haftada acil serklaj oldum ve daha dikkat etmeye başladım
WC harici kalkmıyorum,haftada bir banyo
Eşim öğretmen olduğu için şanslıyım
O bakıyor bana
32 ye gelirsek iyidir diyor doktorum

Ben doktorum ne derse onu yapmaya çalışıyorum
Ama serklajlı gebelerin hamileliği genelde yatarak geçiyor

Genelde doktorlar dikişi 36-37 gibi alıyorlar
Doğumu bekliyorsun sonra
Normal Doğum kolay olur diyende var yatarak geçtiği için kaslarımız zayıfladığı için zor olur diyen de var.Kişiden kişiye göre değişiyor yani.
Doktoruna güveniyorsan o ne diyorsa onu yap mutlaka
Güzel haberlerini alırız burdan inşallah

Merhaba serklaj normal doğuma engel değil, normal şartlarda 37.haftada normal doğuma ilişkin bir engelin yoksa serklaj alınıp, doğal süreç bekleniyor. Öncesi durumlar için de doğum şekli kararına göre planlama yapılıyor. Benim sezaryen planlandı, bu sebeple sezaryen sırasında alınacak. Serklajim 22 mm de acil olarak atıldı, yemek, duş, banyo ve ev içinde kısa yürüyüşlere izin var. Bu ara biraz yemek fln hazırlama için ayakta kalma süremi artırdım ama çoğu şeyi hala eşim hallediyor. Muhtemelen hareket kısıtı verecektir doktorun

Burda o da çok konuşulmuştu bi ara. Vardı o şekilde sen gibi hisseden arkadaşlar. Normaldi ama sorun teşkil etmiyordu . Ama içine sinmezse bi görün doktoruna.

Normal doğum isteyenlerde önceden alınıyor dikiş. Can acıtmıyormuş zaten. Sonrası normal gebeler gibi, yürüyüş yapıp merdiven çıkmak gerekiyor.

12.haftada doktorunuz üstten ultrasonda mı baktı yoksa vajinal ultrasonda mı bakıp anladı serklaj yapılmasına karar verdi

Benim önceki hamileliğimde karından bakınca anladı direkt
12.haftada mıydınız o zaman.
Bi belirtiniz varmıydı öncesinde kanama falan
Hemen serklaj mı yaptı doktorunuz
Şuanda da gebesiniz sanırım yine aynı riskleriniz var mı..
Ayy çok soru sordum kusura bakmayın
Benmki korktuğum genetik bi durum muş bu. Benim anneminde 2 kaybından sonra dikiş atılmış. Ve hep yatarak geçmiş doğumu.

14.üncü haftamda belliydi direkt açıklık. Hemen serklaj yaptı. En ufak belirti yoktu. Rastgele rutin kontrolde gördük. Hersey yolunda gitti. Genellikle yattım. 37+4 te sezeryanle doğum yaptım. Sezeryani kendim istemiştim.
Şimdi evet yeniden hamileyim. Cuma kontrolüm var bakalım açıklık var mı bilmiyorum. Ama dikiş atılacak muhtemelen yine. Sadece sorun su ki, su an bi bakteri çıkmış bende, antibiyotik kullanıyorum. Daha dün başladım ve 10 gün toplamda kullanmam gerek. Eğer açıklık varsa en iyi ihtimalle, 8 gün sonra fln atılır dikiş. Zaten 6 gün önce covid testim de pozitif çıkmıştı. Yarın bitiyor izolem de. Zor geçiyor açıkçası su an moralmen çok iyi değilim ama tevekküldeyim. Vardır bi hayır diyorum

Sorular bana değil ama rahim ağzı yetmezliği belirti vermek zorunda değil, en doğru rahim boyu uzunluğu vajinal ultrason ile yapılır.( Karından ultrason ile de farkedilebilir ama her zaman karin ultrason ölçümü daha uzun çıkar.) Genetik faktör çok önemli, takip araliginiz sık olmalı, bir günde açılma olabilir, öngörülemez bu sebeple genelde ilk gebelikte kayıplar yaşanabiliyor. Anne öyküsü olanlar yada daha once kaybı olanlar, bence bulunduğunuz haftalarda dikis attirmalilar. Daha geçen ay kuzenimin arkadaşı 5 cm açıklıkla serklaj oldu, hiç bir belirtisi yoktu. Annesi vefat etmiş küçükken, bu durumu yaşayınca öğrenmiş ki annesi meğer tüm hamileliklerini dikişle gecirmis. Korkutmak amacında değilim asla tabi ki doktorunuz en doğru kararı verecektir, yerinizde olsam içim rahat etsin diye sanırım serklajdan yana olurdum.

12.haftada doktorunuz üstten ultrasonda mı baktı yoksa vajinal ultrasonda mı bakıp anladı serklaj yapılmasına karar verdi
Benim eski kayıplarımdan dolayı ben her muayenede hem alttan hem üstten muayene oluyorum (hala daha)
Ama sıkıntılı durumum 20. haftada görüldü ve acil serklaj oldum.

Senin erken tespit edildi sanırım bence şanslısın

Bende aslında önlem amaçlı serklaj olsam diye düşünüyorum doktorum ne der bilmiyorum da. Genetik faktör de devreye girince insan çok tedirgin oluyor elbette. Yarın tekrar bu konuyu konuşucam doktorumla.
Allahım hayırlısıyla sağlıkla zamanında doğum yapmayı nasip etsin

Benmki henüz tespit edilmedi.
Cuma günü ikili testim vardı doktor öncesinde muane etti sonra ben anne öykümü söyleyince şuan baktım rahim boyu iyiydi ama söylediğin iyi oldu daha sıkı kontrol edelim dedi.
Herkeste birden oluyo açıklık öncesinde tespit edilmiyor deyince acaba önlem amaçlı serklaj olsam mı diye düşünüyorum

Erken hafta serklajin avantaji, rahim boyu henüz sınıra yaklasmadiysa size hareket rahatlığı sağlıyor. Sürekli istirahatte olma zorunluluğu olmayabiliyor, o yüzden hem zihinsel, hem fiziki olarak daha iyi şartlar sağlıyor. Yoksa bekleyip bekleyip sınıra gelince hem risk artıyor, hem de bakıma muhtaç kalınıyor.

Aynen hem erken zamanlarda tespit edilmesi riski azaltır. Doktorlara emanetiz Rabbim sonumuzu güzel eylesin
Benim için herşey zor oldu zaten
Hamilelik zaten zor süreçlerden geçtim
Şimdi de böyle risklerle uğraşıyorum

Damdan düşenin halini damdan düşen anlar. Doğru yerdesin canımın içi. İçindeki bunca endişe evham cok normal. Burdaki kimseye altın tepside sunulmadı bebekleri zaten merak etmeyesin. En az 1 olmak üzere çoğumuzun kaybı var. Ama emin ol hersey iyi olacak

Amin hepimizin Hepimizin hikayesi başka başka malesef, kolay bı süreç değil, psikoloji de gerçekten çok önemli. Riskler değişiyor, endişeler artıp azalıyor, hiç bir gün aynı gecmeyecek. Sonu güzel olsun diyerek devam edeceksin, bebeğinin hareketlerini hissettikce, zamanda ilerledikçe daha da güçleneceksin. Kendini uzmemen gerektiğini de öğretecek bu süreç, ne kadar erken o kadar iyi bunları bilmekİyi düşün, iyi olsun

Bu arada ben de antibiyotik kullanırken kısalma farkedildi, ilacın bitisi beklenecekti ama hunilesme başladığı için acil yapıldı serklaj. Üzerine bı kutu daha içtim antibiyotik, yani antibiyotik zaten 3. günden sonra bloke ediyor enfeksiyonu, serklaj sonrası da içince sorun olmamisti bende

Çok çok teşekkür ederim kızlar
Bazen hiç tanımadığın kişiler tanıdık sandığın bi çok kişiden daha çok merhem oluyor yarana. Seni daha çok anlayıp, acını paylaşıyor.
Burdaki herkese aynı ama farklı acılardan geçti.
Yalnız olmadığımızı anlıyoruz...
İnşallah bizde sağlıkla kavuşacağız yavrularımıza

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…