Premature Bebekler Rahim ağzı yetmezliği yüzünden erken doğum yapan var mı??

37 haftadan önce gerçekleşen doğumlar prematüre doğum olarak adlandırılır. Bu haftadan önce doğan bebeklere de prematüre bebek denir.
Genetik 1. sebep oluyor rahim ağzı yetmezliğinde, kontrollerinin daha sık olması gerekiyor ve en doğru ölçüm vajinal ultrason ile yapılıyor. Önlem amaçlı direkt serklaj atan doktor yaklaşımları da okudum bu forumda.O yüzden endişelenme bunu bilmek bı avantaj emin ol, doktorunla sık görüşür, duruma göre de bir planlama çizersiniz.Bir belirti olmak durumunda değil malesef, yakın zamanda kuzenimin arkadaşınin 16.haftasinda farkedildi.
Genetik faktör olduğunu bende okuduğum için iyiki aklıma geldi sormuştum doktoruma. Bide zar zor hamile kaldım tüp bebekle😑 açıkçası bişey olmasından çok korkuyorum. Bide sürekli kahverengi akıntılarım ve bi kerede kanamam oldu bunlarda tetikliyormuş sanırım. Umarım kötü şeyler yaşamamda sağlıcakla kucağıma alırım evladımı🤲😢

Genetik faktör olduğunu bende okuduğum için iyiki aklıma geldi sormuştum doktoruma. Bide zar zor hamile kaldım tüp bebekle😑 açıkçası bişey olmasından çok korkuyorum. Bide sürekli kahverengi akıntılarım ve bi kerede kanamam oldu bunlarda tetikliyormuş sanırım. Umarım kötü şeyler yaşamamda sağlıcakla kucağıma alırım evladımı🤲😢
Kahverengi akıntı olayı benim de oldu ilk trimesterda, onunla pek bağlantılı olmayabilir. Progestan kullanmıştım ilk üç ay boyunca. Dediğim gibi aslında bunu bilmek bir avantaj, hiç bilmeden kötü tecrübe yasayanlar da o kadar çok ki.. Takipte olduğun için sorun yaşama ihtimalin çok düşük, bir görüş daha alabilirsin aslında, hiç içine sinmezse de serklaj talep edebilirsin. Şimdiden olumsuza odaklanma olur mu? Dilerim hepimiz sağlıkla zamanında kucaklarız🙏🏻

Kahverengi akıntı olayı benim de oldu ilk trimesterda, onunla pek bağlantılı olmayabilir. Progestan kullanmıştım ilk üç ay boyunca. Dediğim gibi aslında bunu bilmek bir avantaj, hiç bilmeden kötü tecrübe yasayanlar da o kadar çok ki.. Takipte olduğun için sorun yaşama ihtimalin çok düşük, bir görüş daha alabilirsin aslında, hiç içine sinmezse de serklaj talep edebilirsin. Şimdiden olumsuza odaklanma olur mu? Dilerim hepimiz sağlıkla zamanında kucaklarız🙏🏻
İnşallah ya sorunsuz bi hamilelik yaşarım, yaşarız dilerim hepimiz. 🙏 Her kontrolde mutlaka hatırlatırım, doktoruma güveniyorum umarım bi sorun çıkmaz.

İnşallah.
14+1 bugün 12+2 de atıldı.
Dikiş tam uca mı konuluyor yoksa ortalarda mı oluyor? Dr alttan açıklık var uzunluk iyi orayı tam ortaladım dedi. 🤷🏻‍♀️Bilinmezlik ne kadar kötü ya
Merhaba serklaj süreci nasıl geçti ne zaman doğum oldu benimde erken doğum riskim var şuan progesteron fitil ve haftada bir iğne kullanıyorum doktorum haftaya karar verecek şuan yatıyorum başkasına muhtaç olmak çok zor ne zaman kendi işimi kendim görebilirim serklajdan sonra normal hamilelik gibi her işimizi kendimiz yapabiliyormuyız

Arkadaşlar peki rahim ağzı yetmezliğiniz nasıl hangi haftalarda fark edildi. Belirtileriniz neydi anlatır mısınız 🙏
Ben doktor kontrollerimi çok düzenli yapıyordum. 22 haftada kahverengi akıntı dan şüphelenip doktora gittik ve Rahim boyunun sadece 1cm kaldığını söylenip araştırma hastanesine yönlendirdi ve acil serklaj yapıldı. Serklajdan 10 gün önce detaylı ultrason yaptırmıştım. Sanırım öngürülmesi çok zor bir durum. Ağrı sancı kanama vs hiçbir şey yoktu

Ben doktor kontrollerimi çok düzenli yapıyordum. 22 haftada kahverengi akıntı dan şüphelenip doktora gittik ve Rahim boyunun sadece 1cm kaldığını söylenip araştırma hastanesine yönlendirdi ve acil serklaj yapıldı. Serklajdan 10 gün önce detaylı ultrason yaptırmıştım. Sanırım öngürülmesi çok zor bir durum. Ağrı sancı kanama vs hiçbir şey yoktu
Benmde hep kahverengi akıntılarım oluyor. Sizinde önceki haftalarda oluyor muydu?
Rahim boyu 1 cm kalması aniden olan bişey miymiş. Çünkü bende 3 haftada bazen 2 haftada gidiyorum kontrollere.
Genetik faktörde çok etkili sanırım. Benim annemede dikiş atılmış bana hamileliğin de. Benden önce 2 tane 5 aylık erken doğumları varmış 🤦‍♀️ çok ve daha sıkı kontrol olmak gerek sanırım

Benmde hep kahverengi akıntılarım oluyor. Sizinde önceki haftalarda oluyor muydu?
Rahim boyu 1 cm kalması aniden olan bişey miymiş. Çünkü bende 3 haftada bazen 2 haftada gidiyorum kontrollere.
Genetik faktörde çok etkili sanırım. Benim annemede dikiş atılmış bana hamileliğin de. Benden önce 2 tane 5 aylık erken doğumları varmış 🤦‍♀️ çok ve daha sıkı kontrol olmak gerek sanırım
Öncesinde kahverengi akıntı yoktu. İnan nasıl açıldığını ben de anlamıyorum. Kontrollerde doktorum karından kontrol ediyordu ve kapalı diyordu. Sonrasında bir anda açıldı. Perinatolog açılmanın çok kısa sürede olabileceğini söyledi. Ben 8 negatif tüp bebek denemesinden sonra çok şükür kendiliğinden hamile kaldım. Kendimde gördüğüm en ufak farklılıkta hastaneye gidiyorum. Sana da tavsiyem kendini çok iyi gözleme. En ufak değişikliği görmezden gelme. Hatta imkanın varsa Perinatologa git

Öncesinde kahverengi akıntı yoktu. İnan nasıl açıldığını ben de anlamıyorum. Kontrollerde doktorum karından kontrol ediyordu ve kapalı diyordu. Sonrasında bir anda açıldı. Perinatolog açılmanın çok kısa sürede olabileceğini söyledi. Ben 8 negatif tüp bebek denemesinden sonra çok şükür kendiliğinden hamile kaldım. Kendimde gördüğüm en ufak farklılıkta hastaneye gidiyorum. Sana da tavsiyem kendini çok iyi gözleme. En ufak değişikliği görmezden gelme. Hatta imkanın varsa Perinatologa git
Benmkide uzun zaman sonra ilk tüp bebek denemem oldu çok şükür 🙏
Ama bu akıntılar ve genetik faktör beni çok endişelendiriyor. En son gittiğimde doktoruma söyledim, artık her kontrolde bakarız rahim ağzına iyi oldu söylediğin dedi. Sanırım vajinadan ultrasonda ölçüm daha kesin oluyomuş. Onuda bi sorucam doktora

Benmkide uzun zaman sonra ilk tüp bebek denemem oldu çok şükür 🙏
Ama bu akıntılar ve genetik faktör beni çok endişelendiriyor. En son gittiğimde doktoruma söyledim, artık her kontrolde bakarız rahim ağzına iyi oldu söylediğin dedi. Sanırım vajinadan ultrasonda ölçüm daha kesin oluyomuş. Onuda bi sorucam doktora
Evet onu ben de duydum vajinal ultrasonda daha iyi anlaşılıyor. Kontrollerini aksatma canım bundan dolayı çok kayıp yaşayan kişiler var dikkatli ol. 12-14. haftalarda serklaj çok iyiymiş benim 22. haftada atıldı. Doktorum 12 de atsaydık daha rahat olurdu diyo. Buna da şükür farkedilmeseydi şuan bebeğimi kaybetmiştim.

Merhaba canım senin bugün kontrolün vardı doktor ne dedi
Bende şimdi buraya yazacaktım 😊
27+1 ile uyumluymuş
1080 gr
Rahim ağzım 21 mmy miş
32 ye gelirsek çok iyi olur
Yatmaya devam 🛏
Dün midem yandı bu sabah da devam etti ve sabah biraz çıkardım
Kusmak kronikleşirse Rahim ağzını açabilir dedi gaviscon kullan dedi
Şimdi hedefimiz 32 inşallah 🤲🙏🤲🙏

Bende şimdi buraya yazacaktım 😊
27+1 ile uyumluymuş
1080 gr
Rahim ağzım 21 mmy miş
32 ye gelirsek çok iyi olur
Yatmaya devam 🛏
Dün midem yandı bu sabah da devam etti ve sabah biraz çıkardım
Kusmak kronikleşirse Rahim ağzını açabilir dedi gaviscon kullan dedi
Şimdi hedefimiz 32 inşallah 🤲🙏🤲🙏
Maşallah çok iyiymiş evde sürekli yatıyormusun bir sonraki kontrolün ne zaman

Maşallah çok iyiymiş evde sürekli yatıyormusun bir sonraki kontrolün ne zaman
Evet evde sürekli sola yatıyorum
Sol tarafım çürümek üzere 🤦🏻‍♀️
Arada düz yatıp hemen sola dönüyorum
Gece ne oluyor bilmiyorum tabi
Gece 12 gibi yatıp sabah 6 gibi kalkıyorum
Gündüz mesaim başlıyor sonra
Yemekleri eşim önüme getiriyor hafif doğruluyorum o kadar
Bir sonraki randevun 31 Ağustos’ta
Sen nasılsın?
Her gün muayene oluyor musun?
Nst bağlıyorlar mı?

virginiastat virginiastat sen de bugün gidecektin kontrole sen nasılsın?

Evet evde sürekli sola yatıyorum
Sol tarafım çürümek üzere 🤦🏻‍♀️
Arada düz yatıp hemen sola dönüyorum
Gece ne oluyor bilmiyorum tabi
Gece 12 gibi yatıp sabah 6 gibi kalkıyorum
Gündüz mesaim başlıyor sonra
Yemekleri eşim önüme getiriyor hafif doğruluyorum o kadar
Bir sonraki randevun 31 Ağustos’ta
Sen nasılsın?
Her gün muayene oluyor musun?
Nst bağlıyorlar mı?

virginiastat virginiastat sen de bugün gidecektin kontrole sen nasılsın?
Evet günde 3 kere bağlıyorlar nst bakalım doktor yarın ultrasonla bi bakalım ona göre çıkış yaparız dedi

Selamlar geldim kontrolden. Nisa2019 Nisa2019 sorduğun için sağol canım. Şeker yükleme yapıldı şimdi çıkmış sonuçlar normal sanırım. Bebiş maşallah 10 gün önden gidiyormuş 750 gr 31 cm çıktı. Rahim ağzını da kontrol etti kapalı 31 mm dedi. Sadece plasentam hala aşağıda yukarı çıkacak gibi de durmuyor dedi. Ancak biraz daha rahatlayabilirsin hareketlenebilirsin fazla kasma dedi bana. Ben tabi aynen devam da moral oldu. Arada bahçeye inip oturuyordum içim daha rahat olur en azından.

Serklaj olmak normal doğum yapmayı etkiler mi? Serklajlı olup normal doğum yapan var mı?
Yada zararları varmı Serklajın nolur biri beni aydınlatsın şuan haftada bir proklatin sabah akşam bir progesteron kullanıyorum doktorum rahim ağzı açıklığı sınırda dedi haftaya gel daha açılırsa dikiş atarız dedi ,hiç yerinden kalkma gezme sürekli yat dedi ,serklajdan sonra da yatmam devam eder mi ki şehir dışında yaşıyorum kayınvalidem bakmaya geldi doğuma kadar yatmak istemiyorum başkasına muhtaç yaşamak çok zor doğuma kadar hep yatmaklamı geçiyor serklaj olduğunda bile lütfen biri beni aydınlatsın (haftaya tüm bu soruları doktorumlada konuşacağım ama yaşamış kişilerin durumları nasıl oldu onu öğrenmek istedim )

Kızlar size bir soru soracağım. Benim bebek tekme attığı anda sanki vajinamdan çıkacak gibi hissediyorum. Hatta öyle ki afedersiniz altıma ufak kaçırmışım vuruşuyla. Uzunluğu etkiliyor mu bu durum kısaldı da mı böyle hissediyorum acaba

Kızlar size bir soru soracağım. Benim bebek tekme attığı anda sanki vajinamdan çıkacak gibi hissediyorum. Hatta öyle ki afedersiniz altıma ufak kaçırmışım vuruşuyla. Uzunluğu etkiliyor mu bu durum kısaldı da mı böyle hissediyorum acaba
Canım belki ayakları idrar kesene denk gelmiştir o yüzden olmuştur. kontrolün ne zaman?

Serklaj olmak normal doğum yapmayı etkiler mi? Serklajlı olup normal doğum yapan var mı?
Yada zararları varmı Serklajın nolur biri beni aydınlatsın şuan haftada bir proklatin sabah akşam bir progesteron kullanıyorum doktorum rahim ağzı açıklığı sınırda dedi haftaya gel daha açılırsa dikiş atarız dedi ,hiç yerinden kalkma gezme sürekli yat dedi ,serklajdan sonra da yatmam devam eder mi ki şehir dışında yaşıyorum kayınvalidem bakmaya geldi doğuma kadar yatmak istemiyorum başkasına muhtaç yaşamak çok zor doğuma kadar hep yatmaklamı geçiyor serklaj olduğunda bile lütfen biri beni aydınlatsın (haftaya tüm bu soruları doktorumlada konuşacağım ama yaşamış kişilerin durumları nasıl oldu onu öğrenmek istedim )
Serklaj normal doğuma engel değil. Doğum başlayınca daha doğrusu öncesinde alınıyor yeterli haftaya ulaşınca. Muhtemelen serklajdan sonra da yatman gerekecektir hepimiz öyle yapıyoruz.

X