Premature Bebekler Rahim ağzı yetmezliği yüzünden erken doğum yapan var mı??

37 haftadan önce gerçekleşen doğumlar prematüre doğum olarak adlandırılır. Bu haftadan önce doğan bebeklere de prematüre bebek denir.
Aynen bende öyle diyorum sağlıkla doğsun da temizlik yaparım yani anne olmanın bu kadar zor olacağını hiç tahmin etmezdim
İnşallah sağ salim kucağına alacaksın evet bende anne olmanın bu kadar zor olduğunu hiç düşünmezdim. Çünkü ilk gebeliğim di herhangi bir kaybım olmamıştı ve doğal yollarla hamile kalmıştım. Ama yaşadıklarımı düşününce çok zordu. Bana da dua et bu arada bugün yine doktora gidicem o yüzden kalktım yola çıkıcaz. Rahim kanamalarım hafta sonu arttı kullandığım ilaçlara rağmen. İnşallah düzelir tez zamanda

İnşallah doğumdan sonra da mı problemler oluyor ya

İnşallah doğumdan sonra da mı problemler oluyor ya
Benim hamileliğimde tek problem rahim kısalığı değildi plesanta akreata yaşadım. Bu durum kanamalara sebep oluyordu ve doğumda anlaşıldı. Şuan rahmim hasarlı yani bu akreate yüzünden çocuğun plesantası rahim dokusunun içine girmiş, milyonda bir olabilecek bir şey benim başıma geldi. Bundan dolayı sanırım şuan yaşadıklarım.. 3 martta operasyon olacak yeniden içerde hala parlaklık vaar dedi doktor ama plesanta kalıntısı ama kan pıhtısı bilmiyoruz. Ocakta da vakumlu kürtajla temizlendi içerisi şimdi tekrar temizlenecek. Ve hiteroskopi yapılacak kamerayla bakılacak. Biyopsi de yapıldı rahim kalınlaşması hiperplazi teşhisi konuldu. Sürekli kanamam oluyor. Artık kan durdurucu hapı kesti doktorum bugün itibariyle. Kana kanayabildiğin kadar bakacağım duruma dedi. Zor günler.. Zor süreçler..

Merhaba kizlar. 24+2 haftalık hamileyim. 1 ay önce rahim ağzı uzunluğumun sınırda olduğunu söyledi doktorum. 2 gün önce tekrar ölçtü 28 mm çıktı. Progestan ve magnezyum kullanıyorum. Bu durumda olup zamanında doğum yapan var mı ? Her günüm korkuyla geçiyor :/

Ben ve bir çok kişi.. Dilerim sende zamanında doğum yaparsın. Benim de o haftalarda 28mm-25mm aralığındaydı. 34.haftada ölçülmüştü en son 1.8mm çıkmıştı. 37+4'tte doğum yaptım sezeryan ile. Darısı sağ salim sana

Kızlar benim gibi serklaj yüzünden sürekli yatan var mı. Sadece lavabo için ayağa kalkıyorum. Ve artık bacak ağrısı çok zorlamaya başladı beni. Gece ağrı yüzünden uyuyamıyorum. Benim gibi yaşayan var mı aranızda. Doktoruma söyledim ama benim için önemli olan kasık ağrısı ve suyun gelmesi diyor pek sallamadı nedense bu konuyu

Bende Serklajliyim bende yatıyorum belki bir 15 dk evi toplarım.heo uzanma halindeyim ama henüz agrilarim yok

Ne kadardır yatıyorsunuz. Ben aralıktan beri yatıyorum sürekli
10 gün önce Serklaj oldum heyet raporu aldım 10.gundur yatıyorum.oncesinde çalışıyordum çalışmanın dışında yine hep yattım.tuo bebek zaten başından beri sıkıntiliydi. Sizin haftaniz daha ileri hayirlsiyla kucağına alırsın inşallah.

Benimde tüp bebek en başından beri maalesef benimde sıkıntılıydı. Sağlıkla inş sıkıntısız alırız kucağımıza.

Rahim ağzı yetmezliği nasıl anlaşılıyor
Daha önceki hamileliğinde erken doğum yaptıysan doktorlar buna şüpheyle bakıyor sonraki hamileliğinde rahim ağzını deuzenli olarak ölcuyorlar 25mm oldumu riskli oluyorsun hatta haftana göre dikiş atıyorlar.yada alttan yapılan rahim ağzı kontrolunde rahim ağzında gevşeme tespit ediliyor bu durumda da rahim ağzı yetmezligi oluyor. Yada doktor hunuleşme tespit ediyor buseferde seni sıkı takibe alıyor.

Benimde 2.5 cm bende korkuyla geçiriyor um her günü

Bend e aynıydim hastanede cok yattim bunun yuzunden

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…