Premature Bebekler Rahim ağzı yetmezliği yüzünden erken doğum yapan var mı??

37 haftadan önce gerçekleşen doğumlar prematüre doğum olarak adlandırılır. Bu haftadan önce doğan bebeklere de prematüre bebek denir.
Herkese merhaba, yaklaşık 8 yıl önce sırf buraya yazmak için üye olmuştum. Tabi öncesinde neredeyse sayfaların hepsini okumuştum. Buranın sessizce okuyanı buraya yazanlardan oldukça fazladır o yüzden kendi hikayemden bahsederek okuyan arkadaşlarıma umut olmak istiyorum. İnanın ki bu rahatsızlık çaresiz değil. İlk gebeliğimde 19. haftamda pembe lekelenmem olmuştu. Tabi hamilelik hakkında fazlaca bilgim olmadığı için o zamanki doktoruma gittiğimde yorulmuşsun ondandır diyip rahim ağzımı ölçmemişti bile. Lekelenmeden bir kaç gün sonra kanamayla gittiğimde açıklığım vardı ve beyaz küre değerlerim çok yükselmişti. Antibiyotik tedavisine rağmen ne yazık ki doğumu durduramadık ve oğlumu kaybetmiştim. 5 ay sonra yeniden hamile kaldım. Sıkı takiple 23. Haftama geldim ancak yaklaşık 1 hafta önce 4 küsür olan rahim ağzı uzunluğum sıfırlanıp 4 cm açıklıkla yine aynı şeyleri yaşıyordum. Doğum başlamıştı. Doktorum Arda Lembetten Allah bin kere razı olsun bütün riskleri göze alıp bana vajinal serklaj işlemi uyguladı toplamda 92 gün hiç kalkmadan yatarak 36+6 haftamda oğlumu sağlıkla kucağımıza aldık. Şu an oğlum 8 yaşında. Bu yaz hiç beklemediğim bir şekilde tekrar hamile olduğumu öğrendim. Arda hocaya muayeneye gittiğimde rahim ağzı dokumun neredeyse hiç kalmadığını fark ettik. Yani bu durumda vajinal serklaj mümkün olmadı. 9 haftalık gebeyken abdominal serklaj oldum. Ve o zamandan bu zamana harika bir hamilelik geçirdim. Tabi şimdi böyle diyorum ama hamileliğim boyunca endişelerimden ve korkularımdan da hiç kurtulamadım ancak şimdi geriye dönüp bakınca resmen normal bir hamileydim bu sefer. Şu anda 35 haftamı doldurdum çok şükür sağlıkla doğumu bekliyorum. Yani aynı acıları yaşıyan sevgili anne ve anne adayı arkadaşlarım lütfen umutsuz olmayın. Maddi durumunuz el verdiği ölçüde bu işte uzman doktorlara muayene olun. Ateş düştüğü yeri yakıyor. Bunca yıl geçti kaybettiğim oğlumu hiç unutamıyorum. O yüzden sizleri çok iyi anlıyorum. Sormak istediğiniz bir şey olursa elimden geldiğince yanıtlamaya çalışırım. Ancak siteyi kullanmayı pek bilmiyorum. Sadece buraya yazmıştım yıllar önce de. Görürsem mutlaka yanıtlarım. İnşallah isteyen dileyen bütün herkes sağlıkla evlatlarına kavuşur.

.

Merhaba apdominal serklajın ne kadar ücreti Bi de gebelik varken yapılabiliyor mu bende serklajlıyım şuan İnş bu sefer kucağımıza alabiliriz

Merhaba apdominal serklajın ne kadar ücreti Bi de gebelik varken yapılabiliyor mu bende serklajlıyım şuan İnş bu sefer kucağımıza alabiliriz
Abdominal serklaj genelde hamilelik öncesi yapılıyor. Ancak bu konuda uzman bi doktor bulursanız gebeyken de yapılabiliyor. Zaten ben de 9 haftalık gebeyken serklajı yaptırdım. Ücret olarak buradan yazmam doğru olmayabilir. İsterseniz özelden yazayım ama ben nasıl mesaj atılacağını bilmiyorum. Siz bana mesaj atarsanız oradan cevaplayabilirim sanırım.

Canım özelden yazdım döner misin görünce lütfen

Serklaj sonrası yaşamınız nasıl anlatırmısınız

92 gün evde mi yattınız nasıl dayandinjz

Ya ben enfeksiyon testi yaptırdım yokmuş bilmiyorum yine oluyor ara anlamadım bende

Enfeksiyon yoksa ozaman iyi. gece su tüketmediğimiz içinde olabilir diye düşündüm bakalım cuma günü gideceğim kontrole idrar testi bende yaptırayım.

Küçük mü doğdu bebeğiniz benim de 36 haftalık 2670 dedi doktor

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…