Premature Bebekler Rahim ağzı yetmezliği yüzünden erken doğum yapan var mı??

37 haftadan önce gerçekleşen doğumlar prematüre doğum olarak adlandırılır. Bu haftadan önce doğan bebeklere de prematüre bebek denir.
Kızlar serklajdan sonra antibiyotik tedavisi aldınız mı? Bana bi seruma yaptılar ama sonra ilaç olarak vermedi doktor merak ettim.

Kızlar serklajdan sonra antibiyotik tedavisi aldınız mı? Bana bi seruma yaptılar ama sonra ilaç olarak vermedi doktor merak ettim.
Ben serklaj sonrasi hic hastanede kalmadim. Operasyon sonrasi kendime gelince yuruyerek ciktik hastaneden. O nedenle serumla ilac vermediler bana fakat 1 hafta boyunca ağizdan antibiyotik içmiştim.

Merhaba canim, evde hafif kasık agrilari yaşamaya başladım süphelendim gittim muayene de acılmanin oldugunu 0,5 mm tuttugunu ogrendim bi kac gun sonrada dikiş gevşedi ertesi gun acil aldilar beni. Bu kez oyle bi dikmişti ki doktor son haftalarda yurumeme ragmen o dikis acilmadi. Çok mecbur kalmadikça kimsenin yapacagini sanmiyorum tetikler diye dusunen doktor çok. Serklaj sonrasi endol kullandim bi kac gün de duzenli saatlerde. Ben eger onu yaptirmasaydim coktan gitmisti bebek
Ya iyiki yapılmış, herkeste açılır mı ki? 😖Hafif kasık ağrısı derken 😒benimde ara ara ağrıyor gibi ama umarım kötü bir şey değildir.

Merhabalar, 3-4 haftadır totem yaptım girmiyordum forruma :) ama son mesajlarınıza bakınca sevindim sizler adına son haftasına gelenler olmuş çok şükür sağ salim kucağınıza almanızı diliyorum bebeklerinizi. Ben pazartesi günü şeker yüklemesi yaptırdım Allahtan şeker çıkmadı, aynı gün doktor muayene etti fakat rahim kısalığımı ölçmedi. Sadece bebeğin ters durduğunu ayaklarının aşağıya doğru olduğunu %70 oranında doğuma kadar düzeleceğini söyledi. Bir de henüz 24.haftada olmama rağmen akciğer geliştirici iğne yaptı bebek için. 12 saat arayla 2 iğne yedim, bir sonraki iğneyi Allah nasip ederse 1 ay sonra olacağım. Çok korkuyorum çünkü 30 haftadan önceki erken doğumları özel hastane almıyormuş, araştırma hastanesine gitmek gerekmiş o da bize 1 saat uzakta. Ve daha önce araştırma hastanesinde yattım biraz işleyişi gördüm yani nasıl diyeyim acilde çok bekletmişlerdi o acıyla korkuyla nasıl olacak bir şey olursa diye ödüm kopuyor. Lütfen dua edin 🤲🤲 erken doğumdan korkuyorum

Şimdi kontrolden çıktım. Şu an 38+4'deyim. 4 gözle kontrolü bekleyip, 4 dakika sürünce kontrol sinir oluyorum. Neyse, bebek 3100 gr olmuş. Yine az kilo almiş ama suyu, kalp atışı, kordon akımı normal. Bol bol squat yap dedi bana doktor, eşimle bir de ilişkiye girmemi söyledi 🙈
Çok sevindim Allah hayırlısıyla kucağına almayı nasip etsin inşallah, inşallah bizler de senin olduğun haftalara gelelim 🌸

Ya iyiki yapılmış, herkeste açılır mı ki? 😖Hafif kasık ağrısı derken 😒benimde ara ara ağrıyor gibi ama umarım kötü bir şey değildir.
Yaklasik iki uc saat surdu basindan beri gelip gecen kasık bel agrisi vardi ama bu kadar uzun sürmüyordu canim. Tabiki herkeste acilir denemez , belki benim ki sıkı baglanmadi yada kasılmam çok oldugu için sebep oldu. Ama merak etme usg de gorunuyor olan herhangi bi aksilik. Allah kimseye yaşatmasın insallah 🙏🙏

Yaklasik iki uc saat surdu basindan beri gelip gecen kasık bel agrisi vardi ama bu kadar uzun sürmüyordu canim. Tabiki herkeste acilir denemez , belki benim ki sıkı baglanmadi yada kasılmam çok oldugu için sebep oldu. Ama merak etme usg de gorunuyor olan herhangi bi aksilik. Allah kimseye yaşatmasın insallah 🙏🙏
Amin,Anladım canım çok sağol, inşallah hiç birimiz sıkıntı yaşamadan süreci tamamlarız.

Her gün bir kötü haberle gelmekten yoruldum. Doğum yapmayı düşündüğüm şehirde bir tek yenidoğan bakım yapan yer olduğu için burda devlet hast. doğum yapacaktım. Yoksa özel de devam ettiğim bir doktorum daha var. Şu an öğrendim ki bayramda 3. Basamak kapalıymış çocuk doktorlar yani Yenidoğancılar yokmuş. Şoka girdim. Bir de perinatolog demesin mi bütün ilaçları bırakalım zaten sancıların gelir haftaya alalım. Başımdan aşağı kaynar sular döküldü. Ben çocuğu bir gün tutmak için çalışırken denilecek şey mi. Ağladım ağladım.. zaten topun ucundayım farkındayım. Ama ne mucizeler var. Yani suyum gelmesede nst de sancı bulduğu an alalım diyor. Benim bildiğim okuduğum 36. Haftaya kadar devam edilmiyor mu dursun diye sancı çıksa Bİle engellenmeye çalışılmıyor mu? Allahım yardım et gerçekten zor tutuyorum artık kendimi. Neymiş 32 hafta olacakmış tamammış. 😪😪😪😪
Canım çok üzüldüm karşında böyle bir doktor olmasına. Tavsiyem acil doktor değiştirmen ve ilaçlarını bırakmaman. O bebek en azından 36 ya gelmeli😡 evine git yat canım acil bir durumda gidersin zaten

Şimdi kontrolden çıktım. Şu an 38+4'deyim. 4 gözle kontrolü bekleyip, 4 dakika sürünce kontrol sinir oluyorum. Neyse, bebek 3100 gr olmuş. Yine az kilo almiş ama suyu, kalp atışı, kordon akımı normal. Bol bol squat yap dedi bana doktor, eşimle bir de ilişkiye girmemi söyledi 🙈
Bişey söylim mi geçen dedin ya 38 deyim yazacaktım birliktelik serbest mi diye merak ettim açıkçası üstüne sen yazmışsın😁maşallah nasıl bir serklaj atılmış açılmak bilmiyor🧿

Canım çok üzüldüm karşında böyle bir doktor olmasına. Tavsiyem acil doktor değiştirmen ve ilaçlarını bırakmaman. O bebek en azından 36 ya gelmeli😡 evine git yat canım acil bir durumda gidersin zaten
Bende öyle düşündüm acaba eve gitsen sancın gelse gitsen ama kötü bişey olmasından da korkuyorum

Bişey söylim mi geçen dedin ya 38 deyim yazacaktım birliktelik serbest mi diye merak ettim açıkçası üstüne sen yazmışsın😁maşallah nasıl bir serklaj atılmış açılmak bilmiyor🧿
Evet dikişleri aldığında artık serbest, ilişkiye girebilirsiniz demişti. Bence dikişten değil ben çok yuksek oranda progesteron kullanıyordum. O nedenle bence açılma, doğum olmuyor.

Gunluk 400mg progesteron fitil ve haftada bir de proluton igne oluyordum. İcinizde bu kadar yuksek dozlarda kullanan var mi?

Evet dikişleri aldığında artık serbest, ilişkiye girebilirsiniz demişti. Bence dikişten değil ben çok yuksek oranda progesteron kullanıyordum. O nedenle bence açılma, doğum olmuyor.

Gunluk 400mg progesteron fitil ve haftada bir de proluton igne oluyordum. İcinizde bu kadar yuksek dozlarda kullanan var mi?
Ben 😞 34 bıraktıracak iğneyi sanırım progestana devam

X