Premature Bebekler Rahim ağzı yetmezliği yüzünden erken doğum yapan var mı??

37 haftadan önce gerçekleşen doğumlar prematüre doğum olarak adlandırılır. Bu haftadan önce doğan bebeklere de prematüre bebek denir.
Bu arada doğuma yakın arkadaşlar çantanızı ne zaman hazırladınız benim pek içimden gelmiyor erken olursa küvöze girer zaten diyorum ne yapsam bilemedim

Bu arada doğuma yakın arkadaşlar çantanızı ne zaman hazırladınız benim pek içimden gelmiyor erken olursa küvöze girer zaten diyorum ne yapsam bilemedim
Ben de senin gibi düşünüyordum. Erkenden hazirlasam zaten bebek kuveze girecek diye icimden gelmedi. 31. haftamda ciğer geliştirici ignelerim yapilmişti. O hafta giysileri yıkadım, utuledim, depend külot aldim, kuçuk bir kisisel bakim cantasi yapip dolabimin bir gözüne koydum. Bavula yerleştirmeme eşim izin vermedi. Beynine doğum mesaji verme diyip durdu bana.

Bebegin beşiğini de 36. haftada kurduk.

Merhaba kızlar. Serviks 0.8 mm hunileşme artmış. Hastaneye yatışım yapıldı ciğer geliştirici ilk doz yapıldı. Dualarınızı eksik etmeyin biraz daha beklesin. Kilosuda az
Allah yardımcın olsun Haftan küçük değil aslında, gozetim altinda insallah 37. haftalara da geleceksin. 31. haftamda benim de ciger gelistirici ignelerim yapılmıştı. Bebeğin başı dikişlere baskı yapmaya başlamişti. O haftaya kadar yürüyüş, hafif hareket serbestliğim vardı ama 31. haftadan itibaren doktor daha çok dikkat etmemi istedi. Hatta kanamalarımın olabileceğinden bahsetmisti. Insallah sen de aşacaksin bu zorlu haftaları. Kalbimiz ve dualarimiz seninle.

Sağol canım.. benim dikişimde yok. İnş en azından 2 kiloyu geçer diyorum Gerçekten çok zor

Sağol canım.. benim dikişimde yok. İnş en azından 2 kiloyu geçer diyorum Gerçekten çok zor
Benim doktorum bana demişti ki 30'lu haftalarda artik bebek büyük, yani hoop diye rahim ağzindan kayıp düşemez. Doğum kasılmalarının başlaması lazim ki bebeği rahim dışarı atsın. Ciger gelistirici ignelerimi yaptığında konusmuştuk bunları. Yani ne kadar kısa olursa olsun rahim agzin, hunilesmende olsa artık bir nebze içini ferah tutabilirsin. Dikişim yok diye üzülme, agrisiz kayiplarin yaşandigi haftalari geçtin sen de. Artik doğum sancilari lazim. O da olmasın diye progesteron kullaniyorsun, hastanede gözetim altindasin. Insallah goz acip kapayincaya kadar 40. haftana geleceksin

Sence ben nasıl yapım cuma 31 bitecek Allah nasip ederse

İkinci doz ne zaman yapılacak? Geçmiş olsun üzülme, şuan doğsa bile biraz küvözde durur yine de yaşama sınırını geçmiş. içini rahat tut bol su iç hatta endol verseler daha iyi olabilir @starrdustt

Bu hafta annemle yıkadık ütüledik kıyafetleri dolabı da yerleştirdik sayılır. Valizi de hazırlıcam bu hafta aradan çıksın diyorum 29. Haftadayız

Merhaba kızlar. Serviks 0.8 mm hunileşme artmış. Hastaneye yatışım yapıldı ciğer geliştirici ilk doz yapıldı. Dualarınızı eksik etmeyin biraz daha beklesin. Kilosuda az
Allah yardımcınız olsun inşallah. Kilodan ziyade hafta daha önemliymiş ilk hedefimiz o haftalar zaten, Allahın izniyle iyi olacak, nerdeyse sıfır uzunlukla 40a gelenler var. Ciğer geliştirici de önlem için iyi olmuş dualarımız sizinle

Bende haftaya evimi temizleticem sonraki hafta da kıyafetlerine geçerim inş giyindirmek nasip olur
Amin inşallah sağlıkla kucaklayalım giydirelim cicilerini kaçıncı haftadasın temizliği ben de en sona bıraktım ya 40 da doğar benim oğlum diyorum erkenden temizletmeyeyim böyle mesajlar yolluyorum hergün dinler inşallah beni

Maşallah güzel düşün güzel olsun benim açılma var birde rahim boyu 22 mm pek ileri olmaz sanki ama hayırlısı cuma 31 bitiyor temizliği de mecburen yapıyorum birden olursa doğum ev cidden pislendi çıksın aradan diyorum ama kararsız da kalıyorum

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…