Premature Bebekler Rahim ağzı yetmezliği yüzünden erken doğum yapan var mı??

37 haftadan önce gerçekleşen doğumlar prematüre doğum olarak adlandırılır. Bu haftadan önce doğan bebeklere de prematüre bebek denir.
Fazla okumak araştırmak da bazen zarar veriyor psikolojiye, doktora güvenip Allaha emanet etmekten başka elden birşey gelmiyor yoksa 100 doktora da sorsan 101. Görüş de istersin. Şimdi bana da herkes ciğer geliştirici hakkında birşey diyor ama kulağımı kapadım doktorum ne diyorsa o
Evet iyisini yapıyorsunuz.Allah yardımcınız olsun.inşAllah sağ salım kucağımıza alırız hepimiz🤲🏻

Canım şükür geçiyor günler, günler geçtikçe seviniyorum. Dün doktorun verdiği izinle 2 ay sonra dışarı çıktım arabayla dolaştık sahilde biraz oturduk, çok iyi geldi, ama yatmaktan o kadar güçsüzleşmiş ki kaslarım belim ağrıdı akşam, bir yanım tedirgin oldu bişeymi oldu acaba diye. Bugün iyiyim sadece bebek normalden daha hareketli gibi tekmeliyor habire normalde pek hareketli bi bebek değil son zamanlarda böyle, bu da beni korkutuyor çarşamba kontrolüm var bakalım ne çıkacak. Sen nasıl oldun
Bende iyi diyelim iyi olsun idare ediyorum.
Dışarı çıkmak güzel bir şey ya, özledim bende.
Evet yatmaktan güçsüzleşiyor kaslarımız.
İnşallah kötü bir şey çıkmaz, hareketli olması iyi mi değil mi bilmiyorum 🤷🏻‍♀️

Çok sağol, iyi sayılırım şükür kasılmalar başladı bende de onla rahatsız ediyor biraz doktor endolle atalat verdi telefondan ama mecbur kalmadıkça içmek istemiyorum Çarşamba kontrol var ayrıntısını o zaman soracağım. sen nasıl oldun? Her şey yolundadır inşallah arkadaşlar hepinizde🙏🏼
Kasılmaları nasıl hissediyorsun tarif edebilir misin? Sağlıkla zamanlı bı şekilde bebislerimize kavuşuruz inşaallah 🤲

Mcz09 Mcz09 Teşekkür ederim canım iyi olmaya çalışıyorum.sarımsı akıntı devam ediyor,kasılmalar da oluyor,ağrı da var. Doktor bu hafta görmeyecek haftaya görceek ama korkudan bir hallerdeyim tabi.sen nasılsın? Kaçıncı haftaya geldin

Mcz09 Mcz09 Teşekkür ederim canım iyi olmaya çalışıyorum.sarımsı akıntı devam ediyor,kasılmalar da oluyor,ağrı da var. Doktor bu hafta görmeyecek haftaya görceek ama korkudan bir hallerdeyim tabi.sen nasılsın? Kaçıncı haftaya geldin
Benimde sarımsı görünüyor peçetede, normalde beyaz. Ağrım sızım yok çok şükür.
Korku geçmiyor ya ben de aynıyım. 20+2 bugün, kendi kendime korkuyorum işte.
Kasılmaya ilaç işe yaramıyor mu 😟

Bende iyi diyelim iyi olsun idare ediyorum.
Dışarı çıkmak güzel bir şey ya, özledim bende.
Evet yatmaktan güçsüzleşiyor kaslarımız.
İnşallah kötü bir şey çıkmaz, hareketli olması iyi mi değil mi bilmiyorum 🤷🏻‍♀️
Ben de bilmiyorum valla inşallah hayra çıkar anlamadım🙄 uyuz durumu ne oldu gerileme iyileşme varmı sen nasılsın

Benimde sarımsı görünüyor peçetede, normalde beyaz. Ağrım sızım yok çok şükür.
Korku geçmiyor ya ben de aynıyım. 20+2 bugün, kendi kendime korkuyorum işte.
Kasılmaya ilaç işe yaramıyor mu 😟
Kasılmaları 8 tane kullanmama rağmen anca azaltıyor işte,bu ilaç olmasa ne yapardım bilmiyorum

İyiyim canım sen nasılsın varmı bir sıkıntı kaşıntın geçti mi
Geçti çok şükür kurtuldum.
Wcde akıntıya karışık 1 damla renkli akıntı gördüm yarım saat kadar önce,takip ettim devamı yok diye telaş yapmadım
Geçenlerdeki de böyleydi korktum gittim, ağrım sızımda yok.
Nerden geldiğini de anlamıyorum.
🤦‍♀️ Sen de oldu mu hiç böyle?
Diğer arkadaşlar görürseniz lütfen sizde yazabilir misiniz yaşayan oldu mu?
Krem gibi akıntının içinde bir damla kırmızı değil ama akıntıya göre koyu renkli.
Aynayla baktım kesik bir yer mi var diye yok, silerken tahriş ediyorum bazen acaba omu dedim değil.
Çok şükür bebeğim de hareket ediyor, rahat olmam iyi mi kötü mü bilemedim.🤷🏻‍♀️

Geçti çok şükür kurtuldum.
Wcde akıntıya karışık 1 damla renkli akıntı gördüm yarım saat kadar önce,takip ettim devamı yok diye telaş yapmadım
Geçenlerdeki de böyleydi korktum gittim, ağrım sızımda yok.
Nerden geldiğini de anlamıyorum.
🤦‍♀️ Sen de oldu mu hiç böyle?
Diğer arkadaşlar görürseniz lütfen sizde yazabilir misiniz yaşayan oldu mu?
Krem gibi akıntının içinde bir damla kırmızı değil ama akıntıya göre koyu renkli.
Aynayla baktım kesik bir yer mi var diye yok, silerken tahriş ediyorum bazen acaba omu dedim değil.
Çok şükür bebeğim de hareket ediyor, rahat olmam iyi mi kötü mü bilemedim.🤷🏻‍♀️
Hamilelikte akıntı normal derler ama benim sarı renk akıntım olurdu mantar demişti doktor sabun vs kullanmayı bırakınca geçti serklajdan sınra da baya bitti arada oluyor çok değil ama kahveye yada kırmızı olmadı

Hamilelikte akıntı normal derler ama benim sarı renk akıntım olurdu mantar demişti doktor sabun vs kullanmayı bırakınca geçti serklajdan sınra da baya bitti arada oluyor çok değil ama kahveye yada kırmızı olmadı
Günaydın, evet akıntı normal derler ben sabun falan da kullanmıyorum antibiyotik tedavisi gördüm hastanede eve gelincede devam ettim bitmesi gerekiyordu ama bitmedi.
Takip ettim o akşamki de nereden geldiyse çok şükür gerisi gelmedi.
Bütün gece kötü kötü rüyalar gördüm 😟😥

Günaydın, evet akıntı normal derler ben sabun falan da kullanmıyorum antibiyotik tedavisi gördüm hastanede eve gelincede devam ettim bitmesi gerekiyordu ama bitmedi.
Takip ettim o akşamki de nereden geldiyse çok şükür gerisi gelmedi.
Bütün gece kötü kötü rüyalar gördüm 😟😥
Kafaya taktın ondan kötü bişey olsa devamı gelirdi diye düşünüyorum

Ben de henüz yeni yeni yaşıyorum ama bir an geliyor karnımın tümü aşırı sertleşiyor nefes alamıyor gibi oluyorum 15-20 dk sürüyor
Arkadaşlar doktorunuza sorun sertleşmeden kasıt bebeğin bir yerde toplanması mı tümden karnın sertleşmesi mi bana kasılma yada sertleşme olursa say demişti karnın tümden sertleşmesi sayılacak bir durum değil bende de oluyor saatler sürüyor belki geçmesi

Balkes15 Balkes15
Günaydın canım, nasılsın😘 rahatsız ediyorum kusura bakma.
Senin dikişlerin gevşemişti ya hani, sen mi farketmiştin yoksa dr ultrasonda mı gördü?
Nasıl olmuştu biraz bahsedebilir misin?

Arkadaşlar doktorunuza sorun sertleşmeden kasıt bebeğin bir yerde toplanması mı tümden karnın sertleşmesi mi bana kasılma yada sertleşme olursa say demişti karnın tümden sertleşmesi sayılacak bir durum değil bende de oluyor saatler sürüyor belki geçmesi
Benimki karnın tümden sertleşmesine önemli dedi, nefes alamayacak gibiyim ben öyle olunca ve bikaç saat sürüyor. Bebeğin kısa süreli toplanmasının ise sayısı önemli eğer sıksa sorun değilse normalmiş. Bende pek arada toplanma olmuyor belki bikaç seferdir günde o da bebek yer değiştiriyor gibi hissediyorum, tümden sertleşme bir ara çoktu 2 haftadır azaldı.

Benimki karnın tümden sertleşmesine önemli dedi, nefes alamayacak gibiyim ben öyle olunca ve bikaç saat sürüyor. Bebeğin kısa süreli toplanmasının ise sayısı önemli eğer sıksa sorun değilse normalmiş. Bende pek arada toplanma olmuyor belki bikaç seferdir günde o da bebek yer değiştiriyor gibi hissediyorum, tümden sertleşme bir ara çoktu 2 haftadır azaldı.
Tümden sertleşme bende genelde hazımsızlık durumun da oluyor 🤦🏻‍♀️ Hayırlısyla bir doğursaydık 😁

X