Premature Bebekler Rahim ağzı yetmezliği yüzünden erken doğum yapan var mı??

37 haftadan önce gerçekleşen doğumlar prematüre doğum olarak adlandırılır. Bu haftadan önce doğan bebeklere de prematüre bebek denir.
Ben sabah verdim kan aksam cikti sonucu tarama testinin. Simdiden aciklik baslamis zaten bekliceni sanmiyorum canim ama doktorunla konus bu durumu. 12 den sonra kimi narkoz bebege etki etmiyo diyo cunku.

Ben sabah verdim kan aksam cikti sonucu tarama testinin. Simdiden aciklik baslamis zaten bekliceni sanmiyorum canim ama doktorunla konus bu durumu. 12 den sonra kimi narkoz bebege etki etmiyo diyo cunku.
Onu bılmıym belden uyusturmalı da normal narkozda yaoıyolar sanırım evet ıkı hafta en az dayabırmıyız yatarak acaba tarama okdr cabuk cıkıyosq cok ıyı cnm

Onu bılmıym belden uyusturmalı da normal narkozda yaoıyolar sanırım evet ıkı hafta en az dayabırmıyız yatarak acaba tarama okdr cabuk cıkıyosq cok ıyı cnm
Ben 23. Haftadan bu yana dayandim seninkiler daha kucuk ya dayanirlar canim Allahin izniyle, sen wc disi kalkma yattigin yerden ye yemegini dikise kadar cok dikkat et. Dikisten sonra zaten kati yatak istiratine geciyoruz genelde. Belden uyustrmaliyi isteme yinede stres olursun doktrunu cook iyi sec dikis bu isin %90 ini cunku

Kızlar merhaba,

Okuduğum kadarıyla siz bayağı bilgilisiniz. Kötü bir şey durmak korkusuyla sormak istememiştim ama dayanamadım. Ben çok şükür 17 haftalık hamileyim. Gebeliğimin başında doktorum rahimde hafif basıklık olduğunu söylemişti. En son dünki kontrolümde tekrar üzerine konuştuk. İhtimalleri anlattı. Erken doğum ismini duyunca ben dehşete düştüm biraz. Bebeğim için her şey çok güzel gidiyordu aslında ama böyle bir ihtimal var olması beni çok endişelendiriyor.
Bu ne kadar kötü bir durum, bilgisi olanlar bilgilendirebilirse çok sevinirim.

Merhaba canik doktorun bisey inerdimi dikisden filan bahs etdimi yada yatak istirahati falsn

Perınotolojı dr una gıdıcem cnm Pazartesi duyulmus bır dr bakalım ne dıyecek hayırlısıyla yatıyorum mınnacıklar aöa somdıden kısalma acılma var dedıler sok oldum zaten ıns dıkıse kdr dayanırlar dedıgın gıbı dıkısten sonra da aynı 28 kerı en az gecmemız gerek tabıkı

Ablaminda rahmi kalp seklinde onada o haftalarda erken dogum yaparsin dediler suan 35. Haftasini sayiyor. Rahim boyunuzu duzenli olcturun, agrilari kasilmalari dikkate alin rahim 25mm den kisaysa dikis isteyin cok gec olmadan. Bizim rahim agzimiz gevsek oldugu icin hepimiz dikisliyiz ve yatiyoruz boyle bi risk varsa doktorunuz gezin gunluk hayata devam edin dese de siz yatin. İnsllah gununj ayini tamamlar yavrularimiz

Burda renkli arkadasmizin 14. Haftasinda aciklik vardi 38 de dogum yapti sizde o gune gelin insallah benimde acik rahim insallah durabildigi kadar duracak. Pazartesi detaylica konusun guzel haberlerinizi duyalim

Burda renkli arkadasmizin 14. Haftasinda aciklik vardi 38 de dogum yapti sizde o gune gelin insallah benimde acik rahim insallah durabildigi kadar duracak. Pazartesi detaylica konusun guzel haberlerinizi duyalim
Masallah ya ıns benımde hepımızın oylr olur sonuna kdr gıderız yatalım dınlenelım ıns allahım bızlere nasıp eder cnm dıkıse kdr ıdare ederım ıns

Maşallah ya 35. hafta ne kadar güzel. Doktorum 13. haftaya kadar hep vajinal ultrasonla muayene etmişti ama artık normal ultrasona döndük. Rahim ağzı gevşek oluşuna dair hiçbir fikrim yok, ilk kez burada okuyorum. Basık rahim ile farklı şeyler mi? Ben de hareket etmeye korkuyorum zaten, en fazla ev etrafında yürüyorum midemdeki gaz gitsin diye.
İnşallah sağlıkla gelir yavrularımız, amin.
Ama ablanızı duyduğuma çok sevindim. Sıkıntıları haftaları atlatmış maşallah.

Maşallah canım riskli haftalar geçmiş çok şükür. İnşallah sağ salim kavuşursunuz. Acele etmesin kızçen az daha dursun inşallah.
Ya ilaçlarda çok ama sonu için mecbur kullanıcaz. Benim enfeksiyon tekrarlıyor sık sık. Hamileykende vardı bir ara.

İnşallah canım ya inşallah nasip olur. Allah isteyen herkese nasip etsin hayırlı sağlıklı evlatlar. Bizleride unutmasın. Daha sağlıklı bir anne olmak için girdim bir yola.
Zorluyorum zaten suyu bardak bitinceye kadar bırakmıyorum.
Bir kuralımız var katı sıvı ayrımı yapmak zorundayım. Mesela bir bardak su içersem yemek için yarım saat beklemem gerek. Yemeği yediğimde de aynı şekilde su için beklemem gerek. Ama o kadar az yiyorum ki yarım saat sonra yine acıkıyorum ve suyu unutuyorum

Karindan da anlasiliyor kisalma oldugu, bence bu rutin boy kilosu nasil olculuyosa en az 33 e kadar rahim boyuda olculmeli ama yapmiyolar iste bizde defalarca kayip yasiyoruz onlarn yuzunden. Basik rahim, rahim yapisiyla ilgili dar falan gibi bisey sanirim bi bilgim yok o konuda malesef. Doktorunuz bunu fark ettiyse zaten olcuyodur bile insallah darisi hepimize olsun

Cok tesekkur ederim kuzumm. Bende 3 4 kez şase aldim kullandim iki kez antibiyotk dikislerden sonra, smdide vajinal enfeksiyon cikti basima fitil kullaniyorum. enfeksiyon illaki oluyo dikisi vucut kabul etmeye biliyor, o zaman gelsin el ele hallederiz Allahin izniyle

İnşaallah nasip olur sağol canım. Sen o zaman kızınla ilgilenirken unutursun bizi

Çok teşekkür ederim içimi rahatlattınız gerçekten. Doktorum en basindan görmüştü darlığı ben de sürekli sormaya cekiniyorum. Güvendiğim de doktor ama ne bileyim gözünden kacar mi diye tedirgin oluyordum. Bir sıkıntı olsa söylerdi değil mi. Şimdilik her şey yolunda buna odaklan sadece dedi. Pimpirikli bir anne olucam sanırım Allah nasip ederse.
Siz kaçıncı haftadasınız peki? Inşallah tekrar kaybınız olmaz.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…