-
- Konu Sahibi hidennisko
sağol canım ama neden mucize gözüyle bakıyorsun bir gün başaracaksın elbette ikiz gebelikler bir sorun ki bende ikizlerimi kaybettim seninki tek yumurta ikizleriydi bu da kendi içinde bir sorun rahim ağzı açılmadı benim dikişe kadar derken dikişe kadar olan kısmı mı demek istedin eğer öyleyse dikişten sonra kısalma olmaz dedi drum ben de dün ölçürdüm gerçekten yok kısalma ama açılma olabiliyor sanırım benim ilk gebeliğimde sancıdan açıldı rahim ağzı yani ben öyle kese falan elime gelince gitmedim sabahtan akşama kadar sancı çektim dikiş olsa bile alınırdı herhalde ki ben geç kalmışım bu hamileliğimde kasılma yaşamadım canım ya ben bu problemi yaşayan çok bayan tanıdım sadece bir tanesi ikiz hamile ve rahim ağzında kısalma olmasına rağmen dikiş atılmadan bebeklerine diğerleri dikişle kavuştu bu da aynanın diğer yüzü işteTwiks arkadaşım öncelikle bebişine çok seviniyorum
vay be diyorum
artık benim için her şey mucize
senin adına çok seviniyorum
sana soracağım bir iki şet var
senin rahim ağzın dikişe kadar dahi açılmadı değil mi
burdaki doktorlarım açılmanın dikişe kadar zaten olacağını söylemişti
yalnız ikiz olunca erken oldu dediler
sence bu normal mi
salihacım bu konuda senin fikrini de almak istiyorum
birde sizce ben ne tür tahliller yaptırmalıyım
doktora gidicem ama malüm lohusa muhabbeti gidemedim
sizde hiç sancı sorunu oldu mu
twiks sen hiç kasılma yaşamadın değl mi
edacıgım kacıncı haftadasın
herhangı bır sıkayetın var mı? sancı kasılma falan? dıkısınde var sanırım.Umarım saglıklı bı sekılde bebegını kucagına alırsın
edacıgım kacıncı haftadasın
herhangı bır sıkayetın var mı? sancı kasılma falan? dıkısınde var sanırım.Umarım saglıklı bı sekılde bebegını kucagına alırsın
merhaba canım iyiyim dün konroldeydim cemil hocam beklemiyordum böyle bir şey ama yine de korkuttun beni dedi bir problem yok çok şükür içim daha da rahatladı istirahate devam inan oturamıyorum yatmaya alıştığım için mi bilmiyorum şu ciğer geliştirici iğneyi her hamileye yapıyorlarmış artık zamanı gelince ben de olacakmışım duruma göre birkaç ilaç söyledi kullanmam için mutlu mutlu ayrıldık benim 3 hafta sonra gideceğim bir problem olmazsa ocağın 2.haftası seninle görüşebiliriz belki hihoyyytöpüyorum ben de seni
ınsallah tiwiks inşallah darısı başımıza.. yaa 34 bı gorebılsem[/QUO melekcim moral çok önemli bizim durumumuzda rahim açılacak diye bir şey yok olabilir deniliyr bunu kimse bilemez sibel dra sormuş ölçüler bir belirti değilmiş çoğu kadın bundan daha kısayla bile doğum yapıyormuş zamanında tavşancık arkadaş varmış bu sitede 4cm rahim boyuna rağmen açıklık varmış ama bebeğini kucağına almış yine de sen güçlü bir kadın olmalısın bebeğin karnında duruşu nasıl eğer kafa yukarda ayaklar aşağıdaysa mesanene baskı yapabilir idrar kaçıracak hissi ondan olabilir ki bu haftalarda böyle olurmuş zatenbende de oluyor bazen
evet canım aynen öyleymiş cemil hocayla konuştum bu konuyu rahim ağzı ölçümlerinin çoğu zaman bir anlam ifade etmediğini çünkü bunun birçok kadına göre bile farklılık gösterebileceğini söyledi.. rahim ağzı kısa olan kadınlar birçoğu hamileliklerinde herhangi bir sıkıntı ve sorun yaşamadıklarından bundan haberi olmadan bile doğum yapıyorlarmış, hatta bazıları 2 - 3cm açıkla bile normal doğum haftalarına kadar dayanabiliyorlarmış dikiş atmaya bile gerek kalmadan taşıyorlarmış..
beni yarın dikişlerim alınacak arkadaşlar. hemşireler dikişlerinin alındığı günleride göreceğiz derken inanamıyordum.ama 38.haftamın sonundayım. yani oldu. doktorum 28 ine kadar bekleyip sezeryanla alacağını söyledi.Allah hepimizi bu zorlu yolda muaffak etsin.sıkıntılı günlerden sonra başarmak beni hala şaşırtıyor.kızımı kucağıma alacağıma inanamıyorum. artık doktorlardan kurtulmak istiyorum.Allah hepimizi hastanelerden kurtarsın.
Hatta daha sonra ıkıncı bır doktora gıttım nısantasında o da aynı seylerı soyledı. Haftada bır kez olmak uzere 2 tane proluton depot vurulmustu. Pazartesı aksamı 2 ampul celestone vuruldum. Pazartesıden berı 6 saatte bır nıdılat da kullanıyorum. 2 ampul celestone da dun aksam vuruldum. Ara ara sancıları hıssedıyorum ben. Ilaclar bıraz azalttı ama galıba
Dua edin kızlar en azından şu 34.haftayı göreyebileyim. 1 ay daha sabret oğlum
Birde arkadaşlar benim bebişlerimin toplam ağırlığı 850 gr.
tahminen ben tek bebek için kaçıncı haftadayım
bunu sormamın nedeni
doktorum sancın diğer gebelikte de olabilir ama daha geç olucak demişti
ikiz gebelikte 23. haftada sancı geldiğine göre
acaba tek gebelikte 30 ları görürmüyüm hesapları yapıyorum
bilinmeyenli denklem oldu bu soru dimi
mutlaka karşılaşırız canım hamiş kalırsan kimbilir bebişin kalp atışlarına bile şait olabilirim:ecrin_bebek:neden olmasın dikiş konusunda dediğim gibi drumuz çok emin ki bende rahatım sadece dikişten sonra kısalma olmuşmu diye ölçmesini istedim hocanın hocam da dikişten dolayı kısalma olması imkansız dedi ve dediği gibi çıktı başka da birşey demedi bazen kramplar oluyor kasılmamı diye sordum kontrol etti kasılma da çıkmadı ki kasılmanın alasını yaşadım ben ama bu farklı olabilirdi yine de sordum magnezyum arada birdi şimdi günde 1e çıktı dikkatli olmak lazım dr yatta nasıl yatarsan yat dedi benden böyle işte :1hug:şubat 26 da artık kimse beni yatıramaz 35.haftada zaten yatmaya gerek kalmıyormuş dr aslında beni sıkmıyor ki normali böyle ama ben tedbirimi layım diyorum hepŞenizooyyy kız maşallahsana canım benim iyi olduğuna çok sevindim iyi olda yat boşver ne işin var sanki küçük meleğin gelince hayırlısıyla yatmayı görürüsün bugünlerin birazda böyle tadını çıkar canımkaydirigubbakcemile..eeee birde burda dr umuzun hakkını verelim dimi ama:hooray: önce allahın izniyle sonrada onun tecrübesiyle olucak inşallah..benim ilacım 9 ocakta bitiyor 4 gün sonra adet oluyorum 15. gibi ararım zaten sende 31. haftayı bulunca o zamana kadar 15 günde bir giderim diyorsun o zaman bizim zamana denk gelicektir benim de transfer öncesi tedavime denk gelir mutlaka karşılaşırız gibi geliyor zaten çok istiyorum..rabbim kavuştursun bizikaydirigubbakcemile3 bu seferki görüşmede önemli bilgiler verdimi dikiş hakkında yeni bilgiler varsa engin tecrübelerinden faydalanmak isterim canım
Arkadaşlar sizin bebeklerinize düşükten sonra herhangi bir kromozomal test falan yapıldımı?
Dün gittiğim bir doktor sordu da bunu bana, ben yaptırmamıştım.
Bir de düşükten sonra bujilerle rahim ağzı kontrolü yaptırdınızmı?
twiks anlatamamışım ben
kısalma olmamıştı ama dikişe kadar üstten açılma vardı
vajinadan bakıldığında hiç açılma yoktu
sancı olmasına rağmen yoktu
düşünmekten çatlıycam niyeeee sancım oldu
ilk bebekte de dikişten 10 gün sonra olmuştu
arkadaşım ben hamile değilim
ama inşallah bebişimi sağlıkla kucağıma aşırım
kaybettiğim için sorguluyorum
umarınm öncelikle sen kucaklarsın bebişini
Teşekkür ederim arkadaşım.kromozom testi yapılmadı canım bana sanırım yapılması lazımdı bebeklerime kıyamadım bize de kimse böyle bir talepte bulunmadı bir çok dr rahim ağzı yetersizliği dedi rahim ağzı kontrolü yapıldı bana ve az riskli grubuna bile girmedim normal çıktı her dr değişik bir şey söylüyor dikişsiz bile tek bebeği rahat taşırsın denildi ama bunun garantisi yoktu 12.haftada kendi drum dikişe gerek var dedi hamile kalınca yapılan ölçüler tanı koyduruyor bence