Premature Bebekler Rahim ağzı yetmezliği yüzünden erken doğum yapan var mı??

37 haftadan önce gerçekleşen doğumlar prematüre doğum olarak adlandırılır. Bu haftadan önce doğan bebeklere de prematüre bebek denir.
yapılmadı arkadaşım kolay kolay da tek düşükte araştırma yapmıyorlar imkanı olanlar isteyenler özel laboratuvarlarda yaptırıyor
evet maalesef öyle arkadaşım,

ama insan ya başka bir sebebi varsa diye düşünmeden edemiyo.

Sanki başı sıkışan doktor hemen rahim ağzı yetmezliği teşhisine başvuruyomuş gibi geliyo.

dibircik şimdi okudum sanırım 4. De barış bebeğine kavuşmuşsun allah bağışlasın yavrunu sana darısı bizlerin başına
birşey öğrenebilir miyim nasıl bir uygulama yapılmıştı sana hamileliğinde? Benim dikişlerim hala duruyor ama bana kasılma önleyici iğne ve ilaç vermeleri gerekiyormuş galiba bir doktor öyle dedi sen de kullanmış mıydın bu ilaçları dikişi olan herkese verilmiş galiba okuduğum kadarıyla
umarım bende de işe yarar inşallah!
Bu arada zekai tahirdeki dr un adı neydi?
çok soru sordum sana nolur kusura bakma!

sağol canım darısı hepınızın başına...2.gebeliğimde acil serklaj yapılmıştı 22.haftadaancak 3 hafta durdu.3.gbliğimde 12 haftada yapıldı ve tekrar açıldığı için 24 haftada tekrar serklaj yapıldı oda 1 hafta durdu olmadı.sadece proluton iğne oldum bide kan pıhtılıaşması için kan sulandırıcı iğne oldum.kasılma önleyici bişey vermedi...hatta önderoğluna en son kontol gittiğimde kasıklarım ağrıyor demiştim bana bebek takla atmıştır demişti...2 gün sonrada açıklık oluştu hastane ye yattım.en son4. Gebeliğimde zekai tahirde süleyman eserdağa gittim (hera klinik)12 haftada dikiş atıldı o ipi medikalden aldım aynı ilaçları kullandım artı magnezyüm verdi kasılma için ve kabızlık için 31 haftada suyum gelince dıkışleri aldılar sonrada doğum başladı...sen nerde oturuyorsun ankarada?ben yenimahalledeyım...

Merhaba arkadaşlar..Aranıza yeni katıldım..Şu an 31 hafta 2 günlük hamileyim..24. haftamda kasılmalarım başladı..Ama ben bunların kasılma olduğunu bilmiyordum tabiki de..25. haftamda rutin kontrol esnasında doktor 4-5 mm incelmen var dedi..Çok önemli değil ama ilerde sıkıntı yaratabilir serklaj yapalım dedi..Ben de kabul ettim..Normalde serviks boyum 5 cm' idi..25. hafta da 4,5 cm'ye düşmüştü..Geçen hafta 3.5 olmştu..İnanın serklajdan sonra erken doğum yapacağımdan o kadar emindimki, bu günlere gelebilmek benim için mucizeydi..Şu an Nidilat, kalsiyum ve magnezyum kullanıyorum..Kasılmalarım tamamen bitmedi ama sayısı ve şiddeti azaldı..Doktorum 38. haftayı görürsün diyor hayırlısı bakalım..Bu arada 28. haftada 2 doz celestone vuruldum..Gelecek hafta yeniden vurulacağım..Bebeğimiz de 30 haftada 1500 gramdı, gelecek hafta randevumuz var bakalım ne kadar olmuş..Allah hepinize güzel, sağlıklı ve hayırlı evlatlar versin inşallah..Lütfen bebğim için dua edin..

nery senın rahım agzı boyun ıyıymıs nıye serklaj yapıldı kı? Benımde 27 haftamda cıktı bu durum ortaya benımde kasılma ve sancılarım var. bende nıdılat kullanıyorum. celestone ve proluton da kullandım. bırde gunde 3 kez magnezyum kullanıyorum. Sen yatıyormusun sureklı?

Dıbırcık mu magnezyum yuzunden mı acaba bende devamlı ıshal durumu var. Gunde 2 kez muz yememe ragmen ıshal durumdayım kac gundur. Yanı tam ıshal degıl ama normal. Magnezyumu gunde 3 kez kullanıyorum ben o yuzden mı acaba? :KK43:

Canım doktorum ilerlerse dikiş atıcak bir yer kalmaz dedi..Önce istersen atmayalım bekleyelim dedi ama ben cesaret edemedim..Çünkü şiddetli kasılmalarla, 1-2 saat içinde açılma başlayabilirmiş..Şu an yatmam gerekiyor, ama Ankarada kimsem yok..Olanların da bir faydası yok..Yemek ve ufak ev işleri için kalkıyorum..Haftada bir temizlik için kadın geliyor ama yine de ufak tefek işler çıkıyor..Nasıl üzülüyorum bilsen, güya kardeşim var Ankara'da ama sadece 2 gün geldi bakmaya..Kendisi hemşire nöbetleri var ama insan akşam 5 dk'da uğrayamaz mı.. Neyse Allah bebeğime sağlık versin de, ben yapabildiğim yere kadar yaparım işlerimi..Sen magnezyumu 3 doz kullaıyormuşsun..Ben bir defa kullanıyorum..Acaba doktoruma sorsam mı belki kasılmalarım tamamen geçer..Çünkü magnezyum için doktorum geç kaldı..Geçen hafta verdi..Yani 30. haftada..Ve ben inanılmaz faydasını gördüm..Kasılmalarımın sayısı ve şiddeti azaldı..Gelecek hafta sorarım bunu da..Sen kaç haftalık hamilesin canım..

Canım doktorum ilerlerse dikiş atıcak bir yer kalmaz dedi..Önce istersen atmayalım bekleyelim dedi ama ben cesaret edemedim..Çünkü şiddetli kasılmalarla, 1-2 saat içinde açılma başlayabilirmiş..Şu an yatmam gerekiyor, ama Ankarada kimsem yok..Olanların da bir faydası yok..Yemek ve ufak ev işleri için kalkıyorum..Haftada bir temizlik için kadın geliyor ama yine de ufak tefek işler çıkıyor..Nasıl üzülüyorum bilsen, güya kardeşim var Ankara'da ama sadece 2 gün geldi bakmaya..Kendisi hemşire nöbetleri var ama insan akşam 5 dk'da uğrayamaz mı.. Neyse Allah bebeğime sağlık versin de, ben yapabildiğim yere kadar yaparım işlerimi..Sen magnezyumu 3 doz kullaıyormuşsun..Ben bir defa kullanıyorum..Acaba doktoruma sorsam mı belki kasılmalarım tamamen geçer..Çünkü magnezyum için doktorum geç kaldı..Geçen hafta verdi..Yani 30. haftada..Ve ben inanılmaz faydasını gördüm..Kasılmalarımın sayısı ve şiddeti azaldı..Gelecek hafta sorarım bunu da..Sen kaç haftalık hamilesin canım..

merhaba acaba doktorunuz kim memnunmusunuz ilgili birimi

merhaba acaba doktorunuz kim memnunmusunuz ilgili birimi
Serklajı yapan doktorum Prof. Dr Tarık Aksu..HRS Hastanesinin doktoru ve sahibi..Ama aynı zamanda Hacettepe'de hoca..Çok iyi bir doktordur..Hamileliğimin başından beri, sürekli erken doğum riski olup olmadığını kontrol etti..Doktorluğuna lafım yok, ama herhangi bir şikayetim olduğunda ve kendisini aradığımda, bana dönmesi 5-6 saati buluyordu..O esnada doğum bile yapabilirim sonuçta..Ayrıca bazen vermesi gereken ilacı unutabiliyordu, genellikle ben takip edip uyarıyordum kendisini..Şu an Medicana hastanesi Türkan Örnek'e gidiyorum..Nasıl ilgili bir doktor anlatamam..İstediğim her an, gece bile cebinden ulaşabiliyorum.. Bir daha Prof mu asla diyorum..

Insanın kendısınden baska kımsenın faydası yok galıba. Benımde kayınvalıdem 3 bına ılerde ama ne geldıgı var ne gıttıgı.. 1 gun gelse 1 gun gelmıyor. Aman bosver. Ben su an 29+1 deyım. Benım durumum 26+5 de ortaya cıktı. Dıkıs ıcın gectı yanı. Bende evde wc dısında kalkmamaya calısıyorum ama ınsan ıster ıstemez kalkıyor yok su bıtıyor yok bılmem ne

bende hakan şatıroğluna gidiyorum ama nedense emin olamıyorum henüz hamile değilim ama dikiş atılması gerekecekmiş 8 ay önce 14 haftalık düşüğüm var 2.5 yaşındada kızım inşallah sizde bebeklerinizi kucağınıza alırsınız hep dua ediyorum

Insanın kendısınden baska kımsenın faydası yok galıba. Benımde kayınvalıdem 3 bına ılerde ama ne geldıgı var ne gıttıgı.. 1 gun gelse 1 gun gelmıyor. Aman bosver. Ben su an 29+1 deyım. Benım durumum 26+5 de ortaya cıktı. Dıkıs ıcın gectı yanı. Bende evde wc dısında kalkmamaya calısıyorum ama ınsan ıster ıstemez kalkıyor yok su bıtıyor yok bılmem ne
Şu yaramazları alalım da bir kucağımıza, bu sıkıntıların hepsi unutulur..34. haftayı geçsem bir oh diyeceğim..Akciğer gelişimi 34'de tamamlanıyor..Gerçi celestone bize biraz zaman kazandırıyor ama, 34'ü geçsek çok iyi olur..Bu arada ben haftada bir eşimle yemeğe çkıyorum..Bunun için de kasılmalarımın olmadığı, kendimi iyi hissettiğim bir gün seçiyorum..İnan çok iyi geliyor bana..Moral de çok önemli çünkü, tüm gün evde tek başıma yatmaktan afaganlar basıyordu beni..Senin durumun ne bilmiyorum ama (serviks boyun), eğer arada bir çıkmanda sakınca yoksa sana da tavsiye ederim..

canım valla benım durum senın kı gıbı degıl daha cıddı. bı acılma olsa yandım. dıkıs zaten yok. sevıks boyu konusunda bır doktor aynı gun gıtmeme ragmen 2.2. dedı dıgerı servıks boyu kalmamıs gıbı bısı dedı. Sonucta ıkısınınde soledıgı sey wc dısında kalkmayacagına soz verırsen evde yatabılırsın yoksa hastanede yatırırız dedıler. Bende oyle dıyorum 34 haftayı bır gorsem

canım valla benım durum senın kı gıbı degıl daha cıddı. bı acılma olsa yandım. dıkıs zaten yok. sevıks boyu konusunda bır doktor aynı gun gıtmeme ragmen 2.2. dedı dıgerı servıks boyu kalmamıs gıbı bısı dedı. Sonucta ıkısınınde soledıgı sey wc dısında kalkmayacagına soz verırsen evde yatabılırsın yoksa hastanede yatırırız dedıler. Bende oyle dıyorum 34 haftayı bır gorsem
Canım umarım 38'leri görürsün ve sağlıkla alırsın bebeğini kucağına..Bir de küçük bir öneri..Benim servisk boyu için de doktorum her hafta başka bir rakam söylüyordu..En sonunda vajinal muayene ile 3.5 dedi..Demek istediğim karından bakıldığında çok farklı rakamlar çıkabiliyor (o anda çişin olup olmamasına, bebeğin baskı yapıp yapmamasına bağlı olarak)..Eğer karından bakıldıysa, vajinal ultrason isteyebilirsin..Vajinal ultrason kesin rakamı veriyor çünkü..

selam anne adayları ve annişler
biz de bugün dr kontrolünden geldik
33+2 olduk artık
bebişimiz 2119 gr olmuş
fakat bugünkü kontrolde drum serviks boyu gözleyemedi
rahim ağzı dikişlere dayanmış artık
vajinal muayene ile kontrol etti dikişlerde zorlanma var mı diye
şimdilik problem yok dedi
ama sürekli yatmaya devam dedi yılbaşını geçirelim artık

inşallah sizlere de bu tarihlere gelmek kısmet olur arkadaşlar
ben tam 13 haftadır hiç ayağa kalkmadım başarıyı buna borçluyuz

Canım umarım 38'leri görürsün ve sağlıkla alırsın bebeğini kucağına..Bir de küçük bir öneri..Benim servisk boyu için de doktorum her hafta başka bir rakam söylüyordu..En sonunda vajinal muayene ile 3.5 dedi..Demek istediğim karından bakıldığında çok farklı rakamlar çıkabiliyor (o anda çişin olup olmamasına, bebeğin baskı yapıp yapmamasına bağlı olarak)..Eğer karından bakıldıysa, vajinal ultrason isteyebilirsin..Vajinal ultrason kesin rakamı veriyor çünkü..

bılıyorum guzelım her ıkı doktorda hem vajınal hem ultrasonla baktı..

selam anne adayları ve annişler
biz de bugün dr kontrolünden geldik
33+2 olduk artık
bebişimiz 2119 gr olmuş
fakat bugünkü kontrolde drum serviks boyu gözleyemedi
rahim ağzı dikişlere dayanmış artık
vajinal muayene ile kontrol etti dikişlerde zorlanma var mı diye
şimdilik problem yok dedi
ama sürekli yatmaya devam dedi yılbaşını geçirelim artık

inşallah sizlere de bu tarihlere gelmek kısmet olur arkadaşlar
ben tam 13 haftadır hiç ayağa kalkmadım başarıyı buna borçluyuz

40 bin kere maşallah..Umarım son haftalara kadar bu şekilde idare edersin..Keşke benim için de yataktan kalkmamak mümkün olsa..

nery senın rahım agzı boyun ıyıymıs nıye serklaj yapıldı kı? Benımde 27 haftamda cıktı bu durum ortaya benımde kasılma ve sancılarım var. bende nıdılat kullanıyorum. celestone ve proluton da kullandım. bırde gunde 3 kez magnezyum kullanıyorum. Sen yatıyormusun sureklı?

Dıbırcık mu magnezyum yuzunden mı acaba bende devamlı ıshal durumu var. Gunde 2 kez muz yememe ragmen ıshal durumdayım kac gundur. Yanı tam ıshal degıl ama normal. Magnezyumu gunde 3 kez kullanıyorum ben o yuzden mı acaba? :KK43:

canım evet magnezyum bağırsakları çalıştırıyor ama sen yine de druna sormalısın önemli de olabilir

Merhaba arkadaşlar..Aranıza yeni katıldım..Şu an 31 hafta 2 günlük hamileyim..24. haftamda kasılmalarım başladı..Ama ben bunların kasılma olduğunu bilmiyordum tabiki de..25. haftamda rutin kontrol esnasında doktor 4-5 mm incelmen var dedi..Çok önemli değil ama ilerde sıkıntı yaratabilir serklaj yapalım dedi..Ben de kabul ettim..Normalde serviks boyum 5 cm' idi..25. hafta da 4,5 cm'ye düşmüştü..Geçen hafta 3.5 olmştu..İnanın serklajdan sonra erken doğum yapacağımdan o kadar emindimki, bu günlere gelebilmek benim için mucizeydi..Şu an Nidilat, kalsiyum ve magnezyum kullanıyorum..Kasılmalarım tamamen bitmedi ama sayısı ve şiddeti azaldı..Doktorum 38. haftayı görürsün diyor hayırlısı bakalım..Bu arada 28. haftada 2 doz celestone vuruldum..Gelecek hafta yeniden vurulacağım..Bebeğimiz de 30 haftada 1500 gramdı, gelecek hafta randevumuz var bakalım ne kadar olmuş..Allah hepinize güzel, sağlıklı ve hayırlı evlatlar versin inşallah..Lütfen bebğim için dua edin..

hoşgeldin arkadaşım aramıza inşallah bebişlerimizi kucağımıza alacağız ben hergün dua ediyorum hepimize senin kasılmaların sebep olmuş kısalmaya ilaçların büyük faydası var bence 34 te zaten ilaçları kesiyorlar gereksiz görüyorlar senin az kalmış günden güne başarılar çoğalıyor sanki bu formda kendine iyi bak ben hep burdayım evde kaldığım için sıkılıyorum arada dışarı çıkmama izin var benimde senin durumun bize göre yine de daha iyi arkadaşım :1rolleyes:

herkes bu durumda niye bu kadar yalnız olduğundan şikayet ediyor bunlardan biri de benim ben o yüzden kırgınım herkese de belli ediyorum bunu ki ben bu yüzden 2 bebeğimi kaybettim en yakınımızda olsa kimsenin bizi anlamsına imkan yok herkese normal bir hayat yaşıyormuşuz gb geliyor hamilelik nasıl gidiyor diyen akrabalara sinir oluyorum :eek:klava:benimde kardeşim var burda ama onun bana yardımcı olması gerekirken eşim ve ben hizmet ediyoruz ona tamamen duygusuzluk bazı şeyler zorla olmuyor arkadaşlar insanın içinde vicdan merhamet olmalı hep böyle kalmayacağız elbette ben bebeşimi dünyaya getirdikten sonra ya da bu aylara geldikten sonra ne yapayım arayıp sorsalar yanımda olsalar ne olur önemli olan eşler bana bir daha hamile kalırsan 9 ay bakarız diyorlardı ne oldu eşimeden alıyorlar haberlerimi :dilcikar:haftada hergün arayanlar haftada bir zor arıyor kimse de benden minnet beklemesin ben evladım için deli olurken insanların bu kadar katı olması affedilemez

tiwiks doktor kontrollerinin iyigeçmesine cok sevindim canım.
melek hep yat canım.keşke hastanede kalsan iyi olmazmı.sabret güzelim.
saliha canım bize büyük umut oluyorsun.hadi az kaldı.ama bence dikiş alındıktan sonra ilçede kalmasan ii edersin.bu arada doktorunun adı ne.gelişmelerden haberdar et.
nery hoşgeldin canım.allah sağlıkla kucağına almayı nasip etsin bebeğini.
kıızlar denklemler kurmuşsunuz.benim de 22.haftada 450 gram kızım.dikişsiz ilaçsız.dikişle elimize bebeklerimizi alırız inşallah.3,5 ay gecti üstünden sizce hamilelik için erkenmi

X