Premature Bebekler Rahim ağzı yetmezliği yüzünden erken doğum yapan var mı??

37 haftadan önce gerçekleşen doğumlar prematüre doğum olarak adlandırılır. Bu haftadan önce doğan bebeklere de prematüre bebek denir.
Ben lohusayım ya salihacım
sözde yalancı lahusa
bi bitsin şu dönem başlıycam araştırmaya
ama büyük ihtimalle ikizlerden oldu

kızlar pazartesı dra gıttım 1 ay daha yatıcakmısım
28+6 da gıttım kızım 1.528 gram
rahım dayanabıldıgı muddetce boyle gıdıcekmıs
seker yuklemesı yapıldı 74 cıktı
rahım acıklıgı aynı 5.5 cm bakalım nereye kadar gıdıcek

Ben lohusayım ya salihacım
sözde yalancı lahusa
bi bitsin şu dönem başlıycam araştırmaya
ama büyük ihtimalle ikizlerden oldu

seni çok iyi anlıyorum canım arkadaşım bebeksiz bir lohusalık ne demek, doğumhanenin kapısından herkes gibi karnın dolu girmek ama onlar gibi kucağın dolu çıkamamak ne demek bende en az senin kadar biliyorum.senağlamadoğum yaptığım gece sancılar içinde kıvranırken hemen yanımdaki odada da başka bir kadının çığlıklarını duyuyordum içimden dedimki ne kadar güzel o bu ağrılarının mükafatını şimdi en güzel şekilde birazdan alıcak yavrusunu kucağına alınca bütün acılarını unutacak peki ya ben nasıl dayanıcam bu acıya..ama dayanıyor insan arkadaşım acıyı veren rabbim sabrını da veriyor ve zaman herşeyin ilacı oluyor zaman la insan herşeye alışıyor..Ama içimden şunu çok iyi hissediyorum ki Yüce Rabbim bize bu derdide sabrı da veren Rabbim birgün bizide mükafatlandırıcak Yavrularımızı kucağımıza alıcağımız günleri bize gösterecek...Sen çok güçlü bir kadınsın canım bu güne kadar nasıl çabaladıysan bundan sonrada daha daha fazlasını yapmaya çalışacağına ve başaracağına inanıyorum..yeterki ümidimi ve inancını yitirme canım..:1hug:

kızlar pazartesı dra gıttım 1 ay daha yatıcakmısım
28+6 da gıttım kızım 1.528 gram
rahım dayanabıldıgı muddetce boyle gıdıcekmıs
seker yuklemesı yapıldı 74 cıktı
rahım acıklıgı aynı 5.5 cm bakalım nereye kadar gıdıcek

a.s.merhaba arkadaşım bence bundan sonra yatsanda çok korkma 28+6 ya gelebilmiş olman bile bize göre büyük bir başarı :nazar:en azından bebeğin için en riskli haftaları atlatmışsın bundan sonra geçireğin her gün senin avantajın olucaktır.yinede tabi inşallah 36. haftaya kadar ulaşırsın bu şekilde..Allah yardımcın olsun canım ve sağlıklı bir şekilde bebeğini kucağına almayı nasip etsin..sizin başarılarınız bizleri hem sevindiriyor hemde ümitlendiriyor..dualarınız sizinle Allaha emanet olun:Saruboceq:

sevgili TUUBAY uzun zamandır senden haber alamıyoruz inşallah seninde hamileliğin sorunsuz ve iyi geçiyordur..Durumundan bizi haberdar edersen memnun oluruz canım, kendine çok çok iyi bak:))

Sevgili mumudihaba arkadaşım.Pes etmek hiç mi hiç içimden gelmiyor açıkçası.Eşimde zaten bu duruma çok şaşırıyor.3 günlük ağrıdan sonra doğum olunca gece eşim hastaneyegelemedi.Biz telefonla görüştük onunla o zaman.Bende ona kaç ay bekleriz< sence deyince sana inanamıyorum ne kadar çabuk yine bebek düşünebiliyorsun dedi.Bu annelik ne manyak birşeymiş dedi.Sende bu hissi anlarsın zaten.
Şebnem Ferah ın sil baştan şarkısını biliyorsundur.Nakaratı sanki benim için yazılmış diyorum.
SİL BAŞTAN BAŞLAMAK GEREK BAZEN
HAYATI SIFIRLAMAK
SİL BAŞTAN SEVMEK GEREK BAZEN
HERŞEYİ UNUTMAK

ben müzik öğretmeniyim arkadaşım her halde bu yüzden şarkılardan çok etkileniyorum.Ben şimdiden 4.yavrumu sevmeye hazırlanıyorum.Ayrıca şunu düşünüyorum ben çok mutlu bir kadınım.eşim,eşimin ailesi herşey çok iyi.Rabbimde demekki beni bebeklerle sınıyor.
1.kaybımdan sonra bir gece namaz kılıp rabbim banada ikiz ver diye çok dua etmiştim ve gerçektende rabbim ikiz verdi.İllaki kucağıma da nasip edecektir diye düşünüyorum.Yalnızca biraz daha sabretmeliyim.Öyle veya böyle benim 3 tane kızım var.bunu hissetmek bile çok güzel.Bu bile bir şans bence.
Yalçın kimya yı mutlaka deniycem 2-3ay sonra.Bugün doktoruma gittim.Muayene oldum.Kadın gene kabus gibiydi.Herkes doktor olamıyor işte.O yüzden İstanbulda ki doktorumdan hiç vazgeçemiyorum.Benim kadar o da yıkıldı.O yüzden Yalçın Kimya ve istanbuldaki doktorumla beraber yeni gebeliğimi götürmek istiyorum.Ama 1 sene beklemem gerekiyormuş sanırım.

canim demişsin ya annelik manyak bişey diye bende aynı duyguları yaşadım.Herkes ben ilk kayıptan sonra pes ederdim diyor ama öle olmuyor yaşadığın o sıkıntılara rağmen çok istiyorsun.bir an önce hamile kalmak o duyguyu yaşamak istiyorsun ama korkuyorsunda...inşallah ben 4 de kucağıma alabildim.sanada allh nasip etsin .bende resim öğretmeniyim bende şimdi barışa bakıp ben bebişimi çok güzel yapmışım en güzel eser bu diyorum...inşallh sende en güzel şarkıyı söyleyecksin öpüyorum seniii...

seni çok iyi anlıyorum canım arkadaşım bebeksiz bir lohusalık ne demek, doğumhanenin kapısından herkes gibi karnın dolu girmek ama onlar gibi kucağın dolu çıkamamak ne demek bende en az senin kadar biliyorum.senağlamadoğum yaptığım gece sancılar içinde kıvranırken hemen yanımdaki odada da başka bir kadının çığlıklarını duyuyordum içimden dedimki ne kadar güzel o bu ağrılarının mükafatını şimdi en güzel şekilde birazdan alıcak yavrusunu kucağına alınca bütün acılarını unutacak peki ya ben nasıl dayanıcam bu acıya..ama dayanıyor insan arkadaşım acıyı veren rabbim sabrını da veriyor ve zaman herşeyin ilacı oluyor zaman la insan herşeye alışıyor..Ama içimden şunu çok iyi hissediyorum ki Yüce Rabbim bize bu derdide sabrı da veren Rabbim birgün bizide mükafatlandırıcak Yavrularımızı kucağımıza alıcağımız günleri bize gösterecek...Sen çok güçlü bir kadınsın canım bu güne kadar nasıl çabaladıysan bundan sonrada daha daha fazlasını yapmaya çalışacağına ve başaracağına inanıyorum..yeterki ümidimi ve inancını yitirme canım..:1hug:

yarencim bu yazınla bir kez daha niçin bu sayfalarda rahatladığımı daha iyi anladım canım.bizi bizden daha iiyi anlayan yoktur herhalde dimi canım.aynı duygular aynı düşünceler aynı yaşanmışlıklar.hastanedeyiz olayın sabahı eşim bana sarılıp ağlama canım bak biraz önce burada bir aile bebekleriyle çıktılar hayat devam ediyor .bizde bir gün mutlu bir şekilde bebeğimizle çıkıcaz hastaneden demişti.önce allahın izniyle. inşallah bizde sağlıkla alıcaz bebeklerimizi .

dibircik en güzel eserin nasıl canım.gamyoncuiremsugeçen gün bir öğretmen arkadaşımla konuşuyorum onunda oğlu rahatsızdı.birbirimizi teselli ediyoıruz.bana dediki bak 1.sınıfta aldık öğrencilerimizi ozaman küçücüklerdi simdi 4.sınıf oldular .ne güzel öğrencilerimizin büyüdüklerini gördük kendi çocuklarımızında büyümelerini görücez inşallah merak etme dedi bana .canım barış ne kadar oldu şimdi neler yapıyor.

ben bebeklerimin bir kuş gibi boyunlarını yana bıraktıklarını gördüm eşimin doktorun büyük bir ihtimalle düşecekler dedikten sonra hıçkırıklara boğulduğumda boynuma sarılıp üzülme birtanem yine olur bebeğimiz dediğini hiç unutmuyorum benim için kabustu psikoloğa gittim PSİKOLOĞUMU BİLE AĞLATTIM ACIMLA senağlama bu satırları yazarken sizleri okurken tekrar tekrar yaşıyorum acımı sizi anlıyorum inanın ama bebeğim içimde şimdi sizinde olacak inşallah:Saruboceq:umut her zaman var ki ben tedaviyle hamile kalabiliyoordum ona rağmen umutluydum biz şanslı kadınlarız ki bu dünyada kaybettiğimiz bebeklerimizle ahirette beraber olacağız ebediyen bu benim tesellim oldu tabi ki onlarda istemezlerdi annelerinden ayrılmayı o yüzden bizim için bir kardeş diliyorlar ve yüzümüzü güldürüyorlar inanın ben inanıyorum dileyin gece gündüz her zaman isteyin Allah geri çevirmiyor yüreği yanmış anneleri

ben bebeklerimin bir kuş gibi boyunlarını yana bıraktıklarını gördüm eşimin doktorun büyük bir ihtimalle düşecekler dedikten sonra hıçkırıklara boğulduğumda boynuma sarılıp üzülme birtanem yine olur bebeğimiz dediğini hiç unutmuyorum benim için kabustu psikoloğa gittim PSİKOLOĞUMU BİLE AĞLATTIM ACIMLA senağlama bu satırları yazarken sizleri okurken tekrar tekrar yaşıyorum acımı sizi anlıyorum inanın ama bebeğim içimde şimdi sizinde olacak inşallah:Saruboceq:umut her zaman var ki ben tedaviyle hamile kalabiliyoordum ona rağmen umutluydum biz şanslı kadınlarız ki bu dünyada kaybettiğimiz bebeklerimizle ahirette beraber olacağız ebediyen bu benim tesellim oldu tabi ki onlarda istemezlerdi annelerinden ayrılmayı o yüzden bizim için bir kardeş diliyorlar ve yüzümüzü güldürüyorlar inanın ben inanıyorum dileyin gece gündüz her zaman isteyin Allah geri çevirmiyor yüreği yanmış anneleri

inşallah tiwiks cim inşallah bizimde senin gibi dualarımız kabul olur. bizde tekrar hamile kalabiliriz. ve inşallah sanada, sonrada bizede bebeklerimizi kucağımıza almayı Allah nasip eder.zaman çabuk geçiyor ama ben her geçen gün biraz daha bebeklerime kavuşmak için sabırsızlanıyorum, böyle eli kolu bağlı gibi oturmaya dayanamıyorum artık. bugün tüp bebek yaptığımız hastanenin önünden geçtik tesadüfen, içim öyle tuhaf olduki anlatamam sana, sanki canımın yarısı orda duruyor yumoşlarımın orda olduğunu bilmek öyle tuhaf bir duyguki bir an önce onlara kavuşmak istiyorum.:ecrin_bebek::ecrin_bebek:
:CüvCüv:bu arada kontrolün ne zaman tiwiks cim hemen yaz olurmu ben de senin kadar çok merak ediyorum inşallah bebeğin ve dikişin iyidir..Allah yardımcın olsun canım ben o kadar inanıyorum ki ve nedense içimde bazen bir kıpırtı oluyor bazen düşünürken kendi kendime sen başarıcaksın ve senin motivasyonunla bende başarıcam canım içimden hep öyle geçiyor..Rabbim sesimizi duyar inşallah..kendine iyi bak canıma.s.

inşallah tiwiks cim inşallah bizimde senin gibi dualarımız kabul olur. bizde tekrar hamile kalabiliriz. ve inşallah sanada, sonrada bizede bebeklerimizi kucağımıza almayı Allah nasip eder.zaman çabuk geçiyor ama ben her geçen gün biraz daha bebeklerime kavuşmak için sabırsızlanıyorum, böyle eli kolu bağlı gibi oturmaya dayanamıyorum artık. bugün tüp bebek yaptığımız hastanenin önünden geçtik tesadüfen, içim öyle tuhaf olduki anlatamam sana, sanki canımın yarısı orda duruyor yumoşlarımın orda olduğunu bilmek öyle tuhaf bir duyguki bir an önce onlara kavuşmak istiyorum.:ecrin_bebek::ecrin_bebek:
:CüvCüv:bu arada kontrolün ne zaman tiwiks cim hemen yaz olurmu ben de senin kadar çok merak ediyorum inşallah bebeğin ve dikişin iyidir..Allah yardımcın olsun canım ben o kadar inanıyorum ki ve nedense içimde bazen bir kıpırtı oluyor bazen düşünürken kendi kendime sen başarıcaksın ve senin motivasyonunla bende başarıcam canım içimden hep öyle geçiyor..Rabbim sesimizi duyar inşallah..kendine iyi bak canıma.s.

canım kontrolüm pazartesi günü bakalım ne olacak kilo alıyorum artık hızlı bir şekilde ne olacak bilmiyorum boşveriyorum bazen bebeğim sağlıklı olsun yeter sana yazarım heyecanlıyım bir o kadar da duygusal abartısız her gün rüyamda bebekler görüyorum ben de burda ki herkesin anne olacağına inanıyorum bütün kalbimle o donmuş yumoşların da yüzünü canım benim:teselli:güldürsün

inşallah cnm,bende rüyalarımda bebkler görüyorum seviyorum öpüyorum ne biliyim güzel duygular hissediyorum umarım birgün gerçekte yaşarım bunları.....

canım kontrolüm pazartesi günü bakalım ne olacak kilo alıyorum artık hızlı bir şekilde ne olacak bilmiyorum boşveriyorum bazen bebeğim sağlıklı olsun yeter sana yazarım heyecanlıyım bir o kadar da duygusal abartısız her gün rüyamda bebekler görüyorum ben de burda ki herkesin anne olacağına inanıyorum bütün kalbimle o donmuş yumoşların da yüzünü canım benim:teselli:güldürsün

Amin canım Allah hepimizin yüzünü güldürsün inşallah şu mübarek cuma akşamında diyorum..ne güzel işte canım bebişini hem içinde hissediyor hem de rüyanda görüyorsun işte inşallah kucağına aldığında da bu günler güzel bir anı olarak kalıcak aklında, yavruna sıkı sıkı sarılıp hasret giderdiğinde bugün ki yaşadığın duygular da daha bir anlamlı gelmeye başlayacak,:CüvCüv: hamilelik dömeni bir kadının hayatında en güzel duyguları içinde yaşadığı ve kendini özel hissetiği bir dönem, endişelerinde ve korkularında haklısın ama artık yavaş yavaş bunları bir kenara bırak ve bu güzel duygularının tadını da çıkarmayı ihmal etme bence arkadaşım sonra sibel bana dedi dersina.s
:eek:klava:söyle bakalım bu ay kaç kilo aldın ben muayeneye gitmeden ifadeni bir alayım..cemil hocanın da en çok gözüne batan konu kilodur biliyorsun..ben de yılbaşından sonra gidene kadar rejim yapmaya karar verdim ve bu hafta başladım, bir beş kilo vermeyi hedefliyorum, zaten cemil hocayı transferime ikna etmem için bunu yapmam gerek diye düşünüyorum bana bu sefer kilo versen iyi olur demişti, bende bir türlü rejime konsantre olup başlıyamıyorum demiştim. o zaman bir dahaki sefere kadar almamaya çalış dedi ama bence ilk transferdeki kiloma düşersem hocayı daha çabuk transfer için ikna edebileceğime inanıyorum hem transfer düşüncesi beni de motive ediyor daha hırslı oluyorum rejim yaparken:dance: anlıyacağın bu günlerimi böyle kendimi avutarak geçiyorum işte canımkaydirigubbakcemile2

merhaba uzun zamandır sizin yazılarınızı okuyorum.bende aynırahatsızlıktan dolayı 2 kez düşük yaptım.ikinci hamileliğim ikizdi ve dikiş atıldı.yanlız 20.haftada su kesesi açıldı.şu an yine hamileyim ve dikişim atıldı.çok şükür 35. haftayı bitirmek üzereyim.doktorum haftaya dikişleri kontrol edecek.8 aydır evdeyim ve yatıyorum.çok sıkıldım ama sabrediyorum.az kaldı.doktorum 38 de doğurursun dedi.

allahım sana sabır versin saliha...ben de ikiz gebelik yaşadım ve son 46 gün sürekli yattım...wc ye bile kalkamadım...ne kadar sıkıldığını anlıyorum canım...az kalmış artık yüzmüş yüzmüş kuyruğuna gelmişsin...sana hayırlı doğumlar dilerim ...sevgiler...

sağol canım senin bebeklerin kaçıncı hafta doğdu.rahim yetmezliği var mıydı.iyi dileklerin için teşekkür ederim.

yarencim bu yazınla bir kez daha niçin bu sayfalarda rahatladığımı daha iyi anladım canım.bizi bizden daha iiyi anlayan yoktur herhalde dimi canım.aynı duygular aynı düşünceler aynı yaşanmışlıklar.hastanedeyiz olayın sabahı eşim bana sarılıp ağlama canım bak biraz önce burada bir aile bebekleriyle çıktılar hayat devam ediyor .bizde bir gün mutlu bir şekilde bebeğimizle çıkıcaz hastaneden demişti.önce allahın izniyle. inşallah bizde sağlıkla alıcaz bebeklerimizi .

dibircik en güzel eserin nasıl canım.gamyoncuiremsugeçen gün bir öğretmen arkadaşımla konuşuyorum onunda oğlu rahatsızdı.birbirimizi teselli ediyoıruz.bana dediki bak 1.sınıfta aldık öğrencilerimizi ozaman küçücüklerdi simdi 4.sınıf oldular .ne güzel öğrencilerimizin büyüdüklerini gördük kendi çocuklarımızında büyümelerini görücez inşallah merak etme dedi bana .canım barış ne kadar oldu şimdi neler yapıyor.

canımcım barışım ii kontrollerinde bir sorun yok inşallahda olmaz.6.5 aylık olduk zaman çabuk geçiyor.hep o sıkıntılar aynı...karnın boş ve yanında bebek yok...odalardan bbek sesleri geliyo...hatırlamak bile istemiyorum.barışda yanıma gelemedi.15 gün sonra alabildim ve küveze gittiğimde her seferinde suçluluk duygusu benim yüzümden diye...4 yıldır öğretmenlikde yapamadım zaten öncesi problem sonrası üzüntü...şimdi mutluyum barış yaramazlık yapmaya başladı işte sürekli gezmek istiyor(annesinin karnında gezemedi ya...)ben okula başladım babaannemiz bakıyor.15 saat dersim olduğu için başladım.inşallah hepimizin bebekleri burda büyüyecek:Saruboceq:

merhaba uzun zamandır sizin yazılarınızı okuyorum.bende aynırahatsızlıktan dolayı 2 kez düşük yaptım.ikinci hamileliğim ikizdi ve dikiş atıldı.yanlız 20.haftada su kesesi açıldı.şu an yine hamileyim ve dikişim atıldı.çok şükür 35. haftayı bitirmek üzereyim.doktorum haftaya dikişleri kontrol edecek.8 aydır evdeyim ve yatıyorum.çok sıkıldım ama sabrediyorum.az kaldı.doktorum 38 de doğurursun dedi.

canım kaybettiğin bebeklerin için başın sağolsun.sende çok zor dönemler atlatmışsın.ikincide ikz olduğundan dolayımı problem yasadın canım.ne güzel şimdi 35.haftayı görmüşsün az kalmış:nazar:.inşallah sağlıkla alırsın bebeğini eline.:ecrin_bebek:8 aydır yatıyorum demişsin dikişten öncede yatıyordun öylemii canım.sabrın sonu selamettir canım.bebeğini eline alınca unutursun sıkıntılarını.kontrolden sonra bizi haberdar etmeyi unutma emi.

dibircik bırak barışıda gezsin canım.dediğin gibi ana oğul hamilelikte cok yattınız şimdi doya doya gezin:dance:

gözün aydın arkadaşım
hiç sıkılma bence hamileliğin bitmiş bile
bende senin gibi ikizlerimi katbettim
ilk gebeliğim20. haftada bitti
ikinci gebeliğim yani ikizler 23.haftada bitti
senin ikizlerin doğal yolla mı oldu
tek mi çift yumurta mıydı
benimkiler tekti
dikişim atılmıştı
ama sancım geldi bu yüzden kaybettim
sana kötü şeyleri hatırlatmıyosam hikyayeni öğrenmek isterim
belki kendimle ilgili problemi çözerim
ikizlerden sonra kaç ay bekledin hamilelik için
birde ikizlerin riski ile ilgili sana bilgi
verildi mi
umarım seni yormamışımdır

salihacım birde ikizlerden sonra herhengi bir test yaptırdın mı
ben nasıl bir yol izlemeliyim bilmiyorum
sancımın neden geldiğini sorguluyorum
daha kendi doktorum la konuşamadım
iltihap falan yoktu rahim ağzı açılmadı kesede sorun yoktu
sen neler yaptın doktorun ne dedi
paylaşırsan sevinirim arkadaşım

canım kaybettiğin bebeklerin için başın sağolsun.sende çok zor dönemler atlatmışsın.ikincide ikz olduğundan dolayımı problem yasadın canım.ne güzel şimdi 35.haftayı görmüşsün az kalmış:nazar:.inşallah sağlıkla alırsın bebeğini eline.:ecrin_bebek:8 aydır yatıyorum demişsin dikişten öncede yatıyordun öylemii canım.sabrın sonu selamettir canım.bebeğini eline alınca unutursun sıkıntılarını.kontrolden sonra bizi haberdar etmeyi unutma emi.

teşekkür ederim güzel dileklerin için .ikizlerimde enfeksiyondan dolayı su kesesinde sız ma oldu.1 hafta sonra sancım başladı.dikişler alınıp düşük yaptım.bu bebeğimde ise hamile olduğumu öğrenince hemen izine ayrıldım.doktorum sakin olmamı istedi ama ben çalışmak istemedim.tuvalete ve ihtiyaçlarım için kalkıyorum sadece.şimdi doktorum istirahata devam dedi.gelişmeleri bildiririm.

X