Premature Bebekler Rahim ağzı yetmezliği yüzünden erken doğum yapan var mı??

37 haftadan önce gerçekleşen doğumlar prematüre doğum olarak adlandırılır. Bu haftadan önce doğan bebeklere de prematüre bebek denir.

canım üzülme sağlık olsun o geleceği zamanı biliyordur .elimize sağlıkla alacağımız bebekler olsunlar inşallah:ecrin_bebek::Saruboceq:
bu arada hamilelik öncesi için doktora gidiyormusun ve folik asit kullanıyormusun canım.soğan kürününde inşallah faydasını görürsün .bu arada idrar yollarındaki iltihapları sökücü civan perçemi otu varmış.çok yararlı diye duydum.ama yan etkileri varmı bilemiyorum .
benimde bu ay yumurtlama dönemimde hafif sancılarım oldu .daha önce hiç böyle olmazdı.doğum sonrası bünyemi değişti yoksa üşüttümmü anlayamadım .sizlerde doğum sonrası değişiklikler olmuşmuydu.

salihas merhaba, benim de doğum sonrasında adet olmadan 10 gün öncesinde müthiş sancılarım olmaya başladı kasıklarımda ve vajinamda. Daha önce hiç olmazdı, doktoruma sordum, düşük sebebiyle olabilir dedi. Ağrı kesici aldım, sıcak tutmaya çalıştım. Ama gerçekten çok sinir bozucu bi durum.

merhaba arkadşalar bugün bütün gün hastanedeydim haftaya ameliyat olucam ama hastane çok pis kartal eğitim ve araştırma hastanesinde yapılıcak ameliyatım kaç gün yatacağım belli değilmiş yanımda refakatçide olmycak annem kızıma bakıcak pazartesi günü pap smear testi vericem ve anestezzi onayı için tahlilleri yaptırıcam muhtemelen çarşamba yada perşembe günü olurum benim için dua edin olurmu kızlar çok korkuyorum enfeksiyon kapmaktan bebeğime bişey olmasından

merhaba arkadaşlar bende uzun zamandır giremedim siteye.ben pazartesi günü ankaraya doktoruma gidiyorum.muhtemelen salı günü dikiş atılacak.bana dua edin kızlar.çok mutluyum inşallah bebeğim 40 hafta içimde kalacak.şu anda 11+2 deyiz.allah hepimizin yardımcısı olsun.
bu arada hamile kalmak isteyen arkadaşlar ümitsizliğe kapılmayın ve stres yapmayın.bakın ben pco luyum buna rağmen kendiliğinden 4.denememizde oldu.ama hiç ihtimal vermiyodum hemen olacağına ve kafam rahattı.allah hayırlı zamanda eli ayağı düzgün sağlıklı hayırlı evlatlar nasip etsin hepimize inşallah.

Kızlar merhaba.üzücem sizi ama ben bebeklerimi kaybettim. Ne durumda olduğumu artık siz tahmin edin.ama önce size yazmak istedim.Bir kere şunu bilmenizi istiyorum ki ben rahimağzı yetmezliği yüzünden kaybetmedim.O yüzden hiç biriniz tedirgin olmayın.Dikiş o kadar sağlam birşey ki yok kalktım yok yürüdüm diyerek açılacak bir şey değil.Çünkü 3 gün sancı çektim ve dikişim yine de açılmadı.Sancılar da öyle saatte bir değil ortalama 5 dakiika araylaydı.Ama 1 mm dahi açılmadı.
başka bir annenin 1 günlük çok kısa sancılarla dahi 1 cm açılmıştı.Ama bende bir problem yoktu.Kısacası dikişe güvenin.Gelelim neden böyle oldu...
Bende bilmiyorum.Enfksiyon yoktu,kese patlamadı,rahimağzı açılmadı.Ancak sancı bir türlü durmadı.Sonuçta ikiz olmasına bağlandı.Özelliklede tek yumurta ikizi olması.Doktorum büyük ihtimalle kromozom la ilgili problem vardı ve vücudun onları attı dedi.Çünkü neden sancı geldiği anlaşılamıyor.

Şimdi sakın beni baz alıp oturup üzülmeyin,karalar bağlamayın.Rahimağzı yetmezliği emin olun ki çok büyük bir problem değil.Bence dikiş olayı hallediyor.Ama işte ne yazıkki riskler gebelikte bu kadarla sınırlı değil.Sancı geliverdi işte yapacak hiçbirşey yokru ve de durmadı.Yani 15 gün sancı çekenler varmış yok işte şöyleymiş böyleymiş birsürü şeyler söylendi ama benimki durmadı işte.Bebişlerim iki gün yaşadı.Ben onları göremedim hak verirsiniz ki cesaret edemedim. Görseydim onları gömemezdim herhalde.Eşim ve amcası gördü.Birbirinin aynı ikitane ufaklık işte.Ten rengi benim rengim yüzleriyse sanırım eşime benzemiş.Şimdi 3 tane kızım var.Eda Ecrin ve Görkem.Tekrar tekrar belirtmek istiyorum benim durumumda bu sefer rahimağzı yetmezliğinin ilgisi yok.Bu yüzden ne olur beni baz almayın.Arada yine giricem.Tekrar hamile olmayı çok istiyorum ama ne yazık ki ara vermek zorundayım.Tekrar bir sürü test işte.Gelişmeleri ben size aktarırım.Hepinizi çok öpüyorum.Acımı paylaştığınızı çok iyi biliyorum.Beni anladığınızı da ço iyi biliyorum.İnşallah daha güzel şeyleride burada paylaşıcaz ve yine belirtiyorum RAHİM AĞZI YETMEZLİĞİ ÖNEMLİ BİR SORUN DEĞİL kızlar ve dikiş bence %100 çözüm.Kendinize iyi bakın

Zaman akıp gidiyor dur demek olmaz
Sarılıpta geçmişe avunmak olmaz
Ne sen kalırsın nede ben bu dünyada
Umudun kaybedip pes etmek olmaz
Bir kez olsun çevir yüzün bak şu toprağa
Her gün bir çiçek açıyor diyor merhaba
Bütün geceler mecbur varır sabaha
Umudun kaybedip pes etmek olmaz
Gönül isterdi ki hep iyi olsun,çok iyi olsun
Bütün acılar bitip her an hoş olsun
Ama ne yaparsın insanoğlusun
Acı olmayınca tatlıda olmaz

edamecrin canım benim öncelikle çok çok çok geçmiş olsun diliyorum sana ve başın sağolsun canım arkadaşım şu an yeni girdim siteye başımdan kaynar sular dökülmüş gibi oldum şu an yazacak hiç birşey gelmiyor aklıma nutkum tutuldu sanki...şu anki hislerini anlıyorum canım çünkü yaralarımız hepimizin o kadar tazeki, hepimiz elimizden geleni sonuna kadar yapmaya calışıyoruz sende öyle yaptın çok mücadele ettin ama olmayınca olmuyor işte canım Yüce Rabbim biliyorum birgün onları bize nasip edecek ama demekki bir zamanları var onu bekliyorlar..acınna ne söylesek şimdi boş dindirmez sende içine atma bizimle paylaş, ağla, bağır, çağır ama hayattan kopma yoluna devam et canım kendini bırakma..kendine çok iyi bk canım bizden ayrılma biz burda yine senin destekçiniz canım sonuna kadar yanındayız..

edamecrin canım ne söyleyeceğimi bilemiyorum...inan çok ama çok üzüldüm.hergün siteye girip bakıyordum yzılarınızı okuyordum ama senden böle bi haber beklemiyordum.offf ...bizim yazacaklarımızı sen zaten yazmışın her zaman yanındayız...öpüyorum seni arkadaşım.

edamecrin geçmiş olsun başın sağolsun. Böyle bir haber beklemiyordum. Hep sizler için dua ediyordum ama Allahın taktiri böyleymiş. Allah sabır versin sabrının da mükafatını versin. Kızlarımız cennete arkadaş olurlar belki. Sen elinden elenin en iyisini yaptın. Üzülme demeyeceğim üzülmen gerekiyor herşey zamanında yapılır ağlamak istiyorsan ağla, güçlü olman gerekmiyor sen annesin ve annelerin de zayıf yanları vardır. Her zaman yanındayız...

edamecrin canım allah size sabırların en büyüğünü versin...
ne denir bende bilemedim...
allah rahmet eylesin inşallah öbür dünyada yavrularınız şefaatçiniz olsun...
çok geçmiş olsun canım...
inan çok üzüldüm...
allahım inşallah hepimize birgün anneliği doyasıya yaşatacak canım ben buna yürekten inanıyorum...
acılarımızın sonu mutluluk olacak inşallah...
allah yavrularımızı tekrar sağlıkla göndersin bizlere inşallah...
allaha emanet ol canım...

Çok teşekkür ederim kızlar.Hepiniz çok sağolun.Toparlamaya çalışıyorum.Beni anladığınızı zaten biliyorum.Tabiki buraya giricem.Sizinle beraber olucam
Dibircik arkadaşım.Hatırlatmak istemiyorum ama senin sancın gelerek mi kayıplarını yaşadın.Yoksa başka bir şey mi? oluyordu?
Görüşürüz arkadaşlar.

edamecrin canım başın sağolsun
biz buradan sana ne teselli versek boş
önemli olan senin olanlarla en az hasarla başa çıkabilmen
meleklerin yattıkça doğacak bebişlerine allah uzun ömürler verir inşallah

edacım ne diyeceğimi bilemiyorum .allah sabır versin sana da çok geçmiş olsun.inanki cok üzüldüm.ne olur bize yaz .cevrendekiler derki üzülme üzülme diyemem sana elde değil ama ne olur yıpratma kendini .acını paylaşıyoruz biliyorsun.bize anlat içindekileri canım atma içine .kızların cennette emin ol yeni kardeşlerini sağlıkla eline alacağın gün için sana dua ediyorlar.iyice arastırın canım sebebini aklında neden sorusu kalmasın.canım umudunu yitirme umut bizi hayata bağlayan ayakta tutan tek şey.allahım sana da hepimizede elimize sağlıkla alacağımız bebekleri nasip edecek inşallah:Saruboceq:.

edacım arkadaşım sana ne yazacağımı bilemiyorum..tutuldum...inanamıyorum...içim çok kötü oldu..canım benim.....biz nasıl kader arkadaşıysak...kızlarımızda..cennete buluşup arkadaş olmuşlardır...başka bişey yazamıcam....

edacım başın sağolsun arkadaşım çok üzüldüm gerçekten ne diyeceğimi bilemiyorum şaşkınım içine atma yaşadığının acısını anlıyorum hep yanındayız kendini yıpratma ne olur

edamecrin offf cnm çok kötü oldum inan yaşadıklarım aklıma geldi okuyunca şuan berbat bi durumdayım acını anlıyor ve paylaşıyoru bende kaybedeli 5 ay oldu şimdi meleklerimiz birbirine arkadaş oldu benimde ikizdi 5.5 aylık biri kız biri erkek ve tüp bebek kısmet olmadı yavrularımı kucağıma almak evt bende senin gibi bakmadım bakamadım dayanamam diye doğumda kafamı çevirdim nasıl dayanırdım hala dayanamıyorum acısı dinmiyor yüreğim kanıyorsenağlama hala günlerim özleyerek o günleri hatırlayınca ağlayarak geçiyor her bu sayfaya umutla bakarken senin üzücü haberini almak beni bi kez daha yıktı sanki bebklerimi bikez daha kaybettimsenağlama
bu arada yazından dolayıda kutluyorum bu kadar üzüntünün arasında bize destek vermeyi dikişi ne kadar önemli olduğunu anlattın teşekkürler arkdaşım tekrardan Allah'tan sana ve bizim gibi yaşayan tüm arkdaşlara sabır diliyor ve bir daha yaşayacağın gebeliklere Allah inşallah aldığı yavruların uzun ömürlerini katarak verir sevgiyle kal :teselli:

canım benim benim ilk gebeliğimde düşük thlikesi vardı ama bişey olmadı terminasyon yani gebeliğ son verildi 26 haftada suni sancıyla.bebkde hidrosafali vardı ileri derecedemiş yani doğsada yaşamaz demişlrdi.rahim operasyonları gçirdim sonra tekrar hamile kaldım.ilk bebeğim erkekdi 2 ci kız...herşey yolundaydı 22 haftada işe gitmek için hazırlanmiştım v tuvalette giittim ne ağrı ne kanama bişey yoktu.bişeyin indiğini farkettim elime değiyordu yani o kadar korkmuştumki...allahtan kardeşim evdydi apar topar hastaney giittik ve kese aşşağıya doğru sarkmıştı.ertesi gün çok düşük bir şansla ameliyata girdim önce göbekten amniyo sıvısından 34 tüp sıvı boşalttılar nedenide dikiş snasında ağırlık yapmasın diye.dikiş başarılı geçti 3 hafta hiç kalkmadan hastande yattım herşey yolundaydı ağrı kanama kasılma yoktu 2 gün sonra veve göndereceklerdi evde yatacaktım ama rahim ağzından o nişan dediklri kanama geldi sonrada ağrılarım başladı nidilat verdiler ama kesmedi.senağlamabebeğim doğdu790 gr ve yaşamaz dediler 6 gün yaşadı kızımı kaybettim.sonra 3 gbliğim 1 yıl ara verdikten sonra 11 haftada dikiş atıldı ondada çalışmadım ama sürkli yatmadım evde dolanıyordum yada kısa yürüyüşler yapıyordum doktoruma sormuştum.onda hafif lekelenmler oldu 24 haftada hastaneye gittim açıklık olmuş sadece dikiş tutuyordu ağrım olmadı kasılmamda(buda oğluşumdu) 1 hafta sonra yine nişan denilen kanama va ağrılarla doğum grçeleşti 5 hafta yaşadı küvezde başrsın biyede adını başar koymuştum hapsi normal doğumdu...senağlamaartık hamile olmaktan bu sıkıntıları yaşamaktan o kadar bıkmıştımki herkesin bana üzülmesine üzülüyordum...son olanını biliyorsun süpriz bir hamillikti kendime başka doktor başka hastane bulddum banada şanslı gldi. barışta 31 haftada direk suyum geldi açıklık olmadı.hastaneye yatmıştım dikişlri alıncada ağrılarım arttı.barışta sezeryan oldum.bbeğin zorlanmasını istemedim.artık bu son şansım demiştim kendime..işte sıkıntılar hepaynı.ben inanıyorum sn başaracaksın bundan sonra...daha önce demiştim benim çok olumsuzluklar varken oldu birçok doktora gittim hpsi zor dedi 30 haftayı göremezsin dediler rahim ağzı çok parçalanmış dediler. ama ben rekorumu kırdım 31 gördüm çok şükür barışımında bi sıkıntısı yok inşallah olmaz...seninde olmıycak sen bana bir kız daha yaparsınarkadaşım ama öpüyorum seni...

kusura bakmayın yazımda hatalar var yanlış anlaşılmasın amniyo sıvısından3-4 (büyük tüple)tüp sıvı boşalttılar.

Edacim arkadasim gercekten cok uzuldum, bu uzuntuyu veren Allah sana sabrini ve gucunu de verir insallah.
Gercekten kaderden otesi olmuyor bazen. Yasanan uzuntuler ve kayiplar icin hissettiklerimizi ifade etmekte kelimeler bile yetersiz kaliyor.
Hepimiz seni cok seviyoruz, Allah sana ve esine saglik versin ve bir daha bu acilari yasatmasin, bebegine saglikla kavusmani nasip etsin.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…