Merhaba
Ben de bir cogunuz gibi rahim ağzı yetmezliği nedeniyle 21 haftalık kızımı 10 gün önce acıl serklaja ragmen kaybettım, doktorum anı bir açılma olduğu ıcın farkedılmesı mümkün değildi dedi. Şansızlığım en baştan rahîmde septum ile kendini göstermişti ve ameliyat olmuştum sanırım tam temizlenememesı nedeniyle ilk haftalar kanamam oldu, doktorum bunun da neden olabıleceğini söyledi, enfeksıyon yaratmış olabılır dedı. Ameliyatı yapan ilk doktorumdu ama ben ikinci doktorum ile yola devam ediyorum. Sımdı yeniden ameliyat olucam hısteroskopi ve laporoskopi ile ardından da hamileliğimın 13. Haftası total cervıcal occlusion denilen bir yöntem ıle rahîm tamamen kapatılacak. Bu normal serklajdan çok daha başarılı (%90 ustu) ve enfeksıyon rıskını sıfırlayan bır yontemmıs. Bunu su an Turkıyede sadece benım doktorum yapıyormuş ( kendısı Avusturya'dan geldı ve orada profesör) ben doktoruma çok güvenıyorum ama beklemedeyım ne yazıkkı denemeler ıcın 6 ayım var, bu süre ıcerısınde belkı sızın ısınızı yarar bu bılgı. Doktorum doçent Gürkan arıkan bahcecı Fulya tüp bebek merkezı. Herkese sağlıklı bebişler dılıyorum....