- 11 Mayıs 2011
- 2.962
- 962
-
- Konu Sahibi hidennisko
- #43.841
Umudum canm sagol icim biraz rahtladida kac gun kuvezdw kaldi onu biliyomusn
yok cnm yarin 32+0 oluyorum Allahimin izniyle bu gunume hamd olsun bide 34 gorseydim olsemde gam yemem darisi sana olsun cnm:)
canım 30 haftadasın yani yalancı kasılmalar bunlarAni bir kasilmayla uyandm simdide uyuyamiyorm idrar yolu enfeksiyonu icin ilac ictm 3saat tualete gitmemem lazm ama ben gitmk istiyorm daha bir saat olms napcm sasirdm
23 NİSAN
NEŞE DOLUYOR İNSAN.... bayramınız kutlu olsun:)
sibelduru doğum yapmış ..ALLAH ANALI BABALI BÜYÜTMEYİ NASİP ETSİN....çok sevindim.....bi umut daha oldu bize.... ...DARISI HEPİMİZE İNŞALLAH.....
BAKIYORUMDA BU TOPİK AÇILDI AÇILALI yanlış saymadıysam tam 90 kişi doğurmuş....90 tane umudumuz var bizim...
o listeye adımı ALTIN HARFLERLE YAZDIRACAM İNŞALLAH BİGÜN.....
şu maaşımı alıyım bu ay doğru ankaraya geliyorum muayeneye....ARTIK BEKLEYECEK TAKATIM KALMADI....sizleri okudukça heves ediyorum valla
bakalım çalışmalara başlayınca bu sefer kaç günde tutturacaz...ay bide hemen o ay oluyomuş....nolur bekletmesin hemen tutsun yaa...ilk 3 bebeğim o ay tutmuştu....ama bu son gebeliğimde 1,5sene felan sürdü öyle tuttu....
BEBEĞİN HEMEN O AY TUTULMASI İÇİN NAPMAK GEREKİYORKİ..HERGÜN MÜ EVCİLİK OYNAMALI...BEN ADETİN 1.GÜNÜNDEN SAYIP 11. GÜN İLE 22. GÜN ARASI YUMURTLAMA DÖNEMİYMİŞ..O ARA TAM OLMA DÖNEMİYMİŞ BEBİŞİN...AMA EKSTRADAN O AY TUTMASI İÇİN YAPTIĞINIZ BİŞEY VARSA SÖYLEYİN....
haa bide bu çocuk için incir kürü varmış...peygamber efendimiz incir yermiş felan bol bol.......fazla detayıyla bilmiyom..birileri demişti bunu... hamile kalamayanlar bol bol incir yesinler....
mo stres no panikİcim hic raht olmasada kasilmalr kesildi gibi karnimn uzeri sertlesiyo ayaga kalknca cok zor bir gece atlattm simdi kafama takiln bisey var ben ciger gelistiri olmadm acil durumda yaparz demsti doktorm allah korusm apar topar dogm yapsm ciger gelistirici vurulamasa bebegm yasamz mi yoksa kuvezde uzun mu kalr cok korkuyorm canm cok skkin
canım 2i5 altına inerse kötü kadınların rahim boyu 7 cm olmaz en az 4 cm olr biz burda ihtisas yaptık dieyim dedim rahiminide diktir derim ben benden söylemesi bebegin haftası daha küçük allah korousun kaybedersinMerhaba...Ben 25 haftalik hamileyim.Bu ikinci bebegim.Birincisi hic sorunsuz gecti..Dun kontrole gittim .Servikste biraz acilma var ama korkulacak bir durumda degil dedi..Sikinti serviks 2cm ye dusunce oluyormus sanirim Benimki 7cm imis...Endiselenme sadece bil istedim dedi doktor..Eger kanam siddetli akinti olursa gel hemen dedi...Yurt disindayim suanhemde afriakda...ve ciddi korkuyorum suan...bilgisi olan varmi...
Mrh.arkadaslar umarın herkes ıyıydır yada ıyı olur ınsallah.cok sık gıremıyorum topığe cunku hala gecmıs olsuna ve bas saglıgına gelenler var.daha once yazmıstım 24 haftalık dogum yapmıstım.bugun 1 ay oluyor dogum yapalı kanamam 18 gun surdu 4 gun kesıldı tekrar basladı .bu sefer regl oluyorum galıba.ama garıp bı agrı var karnımda 3 gundur ozellıkle oturup kalkarken yada yururken oluyor.normal dogum yaptıgım halde cok agrım olmamıstı.gebe ıken oglum hep sol tarafımda ıdı karnımım ve suan agrıyan tarafımda sol tarafım.erken dogum sonrası boyle agrıları olan oldumu??
canım 30 haftadasın yani yalancı kasılmalar bunlarbiizm gelindede olmuştu doktor her seferinde yalanncı sancılar demişti artık eşim geline lakap takmıştı 2 sonra diye 2günde bir doktora gidersen işin kötüsü gelin dogurdu eşim ortalıkta yoktu hep gelirdi bizle kardeşime destek amaçlı aradım dedim 2 gün sonra dogdu canım strese girme ve proluton depont ignesi vurunmuyonmu bakalım sıpamda strese giriryor bak diceksin demesi kolay sen benim ayıma gel görürüm diceksin haklısın ama inan düşünsekte düşünmesekte olanın önüne geçilmiyor malesef canını sıkma canım olurmu böyle dedim diyede kızma tamammıı
kadıns en çok aglaemsin ya beni hem güldürüyorsun hemde kızdırıyorsn çözemedim seni genede seviyorm kız seni kıymetini bil sogan kürünü denedinmi heç ben yaptım o ay hamile kaldım şimdide ne gelen var ne giden hamilemiyim acep:18::18::18:birde ilk aydan tutuyormuş kasılması olan kadına bebek ölürmü vs denirmi kız kadınımı dogrtucem hay akllahım yarabbim kasılma nasıl oluyor anlatayım sana dinle şimdi
bebek karnında bir yere toplanıyor canım elinle ellediginde yayvan olmuyorda bir yerde top şeklinde eline geliyor benim ömürümde öle olmştu dedim yok paşa evham yapıyorsn dikiş varbasıklarına agrı batar adet agrısı gibi sızlar dr bacaklarında sızlar bilemem anlatabildinmi
mo stres no panikallah ne eylerse gzüel eylen ben burda çok dogrucam deyipte dogurmayanları gördüm mesela bizim topigin yüz karası halen dogurmadı
canım 2i5 altına inerse kötü kadınların rahim boyu 7 cm olmaz en az 4 cm olr biz burda ihtisas yaptık dieyim dedim rahiminide diktir derim ben benden söylemesi bebegin haftası daha küçük allah korousun kaybedersin
seni rahatlamaya geldim benbende oldu merak etme hem karnım agrıdı içi acır gibi old hemde baş agrısı kansızlıktan olmuş doktor deid baş agrısını karnımada ultroon aletini çok bastırdılar 1 ay acısı geçmedi kanamaya gelince 60 gün old kızımda oglumda 2 hafta tansiyonna ve kan sayımına baktır canım
kızlar bebelrin 23 nisanı kutlu olsun
bugün orcmun 2 günü adette olmadım cmaya az kaldı sanki adet olucak gibi rahmim kasılıyor ama ne gelen var ne gdien geçen sag kasıgım agrııdı neden acaba allahım b ay boş çıkarsa üzülürüm gibime geliyor eger öyle olrsa mesaileri sıklaştırmak lazım 3 kereden ttarsa tutar işşallah
kar güneşi doktorun Sinem Beden hakkında ne kadar kötü şeyler yazıyor nette..
canım 30 haftadasın yani yalancı kasılmalar bunlarbiizm gelindede olmuştu doktor her seferinde yalanncı sancılar demişti artık eşim geline lakap takmıştı 2 sonra diye 2günde bir doktora gidersen işin kötüsü gelin dogurdu eşim ortalıkta yoktu hep gelirdi bizle kardeşime destek amaçlı aradım dedim 2 gün sonra dogdu canım strese girme ve proluton depont ignesi vurunmuyonmu bakalım sıpamda strese giriryor bak diceksin demesi kolay sen benim ayıma gel görürüm diceksin haklısın ama inan düşünsekte düşünmesekte olanın önüne geçilmiyor malesef canını sıkma canım olurmu böyle dedim diyede kızma tamammıı
kadıns en çok aglaemsin ya beni hem güldürüyorsun hemde kızdırıyorsn çözemedim seni genede seviyorm kız seni kıymetini bil sogan kürünü denedinmi heç ben yaptım o ay hamile kaldım şimdide ne gelen var ne giden hamilemiyim acep:18::18::18:birde ilk aydan tutuyormuş kasılması olan kadına bebek ölürmü vs denirmi kız kadınımı dogrtucem hay akllahım yarabbim kasılma nasıl oluyor anlatayım sana dinle şimdi
bebek karnında bir yere toplanıyor canım elinle ellediginde yayvan olmuyorda bir yerde top şeklinde eline geliyor benim ömürümde öle olmştu dedim yok paşa evham yapıyorsn dikiş varbasıklarına agrı batar adet agrısı gibi sızlar dr bacaklarında sızlar bilemem anlatabildinmi
mo stres no panikallah ne eylerse gzüel eylen ben burda çok dogrucam deyipte dogurmayanları gördüm mesela bizim topigin yüz karası halen dogurmadı
canım 2i5 altına inerse kötü kadınların rahim boyu 7 cm olmaz en az 4 cm olr biz burda ihtisas yaptık dieyim dedim rahiminide diktir derim ben benden söylemesi bebegin haftası daha küçük allah korousun kaybedersin
seni rahatlamaya geldim benbende oldu merak etme hem karnım agrıdı içi acır gibi old hemde baş agrısı kansızlıktan olmuş doktor deid baş agrısını karnımada ultroon aletini çok bastırdılar 1 ay acısı geçmedi kanamaya gelince 60 gün old kızımda oglumda 2 hafta tansiyonna ve kan sayımına baktır canım
kızlar bebelrin 23 nisanı kutlu olsun
bugün orcmun 2 günü adette olmadım cmaya az kaldı sanki adet olucak gibi rahmim kasılıyor ama ne gelen var ne gdien geçen sag kasıgım agrııdı neden acaba allahım b ay boş çıkarsa üzülürüm gibime geliyor eger öyle olrsa mesaileri sıklaştırmak lazım 3 kereden ttarsa tutar işşallah
arkadaşlar sibele ulaştım..
dün sabah epidural sezeryanla kızını kucağına almış ...
emmiyomuş onunla uğraşıyoz yazmış...
sağlıcakla aldı bebeğini darısı hepimizin başınaaaaa inşallahhh
Arkadaşlar benim bebişin hareketleri çok sertleşti ve sıklaştı. Hatta bazen bağırtacak kadar canımı acıtıyorve bu 24 saat sürüyor. Amniyon kesesini deler diye de endişeleniyorum. Bazen de dikişe mi rastlıyor bilmiyorum içim çekilir gibi oluyor. Korkuyorum kasılma oluyor da ben mi anlamıyorum diye. Sİzlerde durum nasıl?
canım ne demektesekkur ederim canim beni rahatlattin.kansizliktan dedinde ayy yine ilacimi almayi unuttum ben.insallah sende bu ay vuslata erersin.calismalarin bos cikmazda guzel haberlerini aliriz.Allah kabul etain orucunu iftarda orucunu acarken vizede dua etmeyi unutma cinim
canım demin konştm elhamdurillah iyiymişKizlar regrete den haber yokmu merak ettim
BÜYÜK AŞKLAR KAVGALARLA BAŞLAR....BENİM YAZDIKLARIM SENİN ACINI HATIRLATIP DURUYO HERALDE BEN ANLADIM BUNU...
valla hertürlü soru sorarım ben..buraya öğrenmeye geldim sizlerden bişiler....biraz soğuk kanlı olun yahuu....kafaya takmayın.....olumlama yapın .....kimsede bişey yok...herkes maşallah tıkırında..göbekleri saat gibi çalışıyor....arada teklemeler olur aldırmayın siz...
BU ARADA HEMEN ŞU SOĞAN KÜRÜNÜ YAZ BANA....emme ben onu zayıflamada duyduydum....ee peki sen şimdi uyguluyonmu sovan kürünü ya....o hamiş kaldığında tesadüf olabilirmi....eğer kürün faydası oluyorsa bende yapem kıss....
YAHU BU ARADA SEN NE ORUCU TUTUYON..NEYE NİYETLENDİN ADAK ADADIN KIS MERAK ETTİM DOĞRUSU....
kıdemli başçavuşum benim
canım ne demekinan 2 gebeligimdede çektim başım dogumlardan sonra okadar agrıdıki sorma inanbir müddet sonra baktıkki kansızlık varmış bende temem canem ederim işşallah
canım demin konştm elhamdurillah iyiymişselamları var sizlere
kıdemli çavuştan sevgiler kız sen benim yazdıklarımı okmuyormsn dedimya neden oruç tuttugumubebeg vesile olmadan önce adak adadım 3 gün oruçla kurban orucmn bgün 2 günü krbanımıda eşim antalyaya gitsin gelsin işşallah kesicez kazaya belaya anladınmı gene anlatayımmı
Mrh.arkadaslar umarın herkes ıyıydır yada ıyı olur ınsallah.cok sık gıremıyorum topığe cunku hala gecmıs olsuna ve bas saglıgına gelenler var.daha once yazmıstım 24 haftalık dogum yapmıstım.bugun 1 ay oluyor dogum yapalı kanamam 18 gun surdu 4 gun kesıldı tekrar basladı .bu sefer regl oluyorum galıba.ama garıp bı agrı var karnımda 3 gundur ozellıkle oturup kalkarken yada yururken oluyor.normal dogum yaptıgım halde cok agrım olmamıstı.gebe ıken oglum hep sol tarafımda ıdı karnımım ve suan agrıyan tarafımda sol tarafım.erken dogum sonrası boyle agrıları olan oldumu??
:
canım ben dogum etsemde hayırsıyla ozamanda kurban kesicemay anlamadımdı valla.....bişey olmadan önce adak yapılırmıymış...hani genelde istediğimiz şey olduktan sonra adak adarız da... hiç görmedimde böle adayanları......ondan anlamadım ben neden adak adadığını demekki......benimde adağım var ama bebeğim sağlıklı doğsun ondan sonra keseceğim kurbanımı.....
SOĞAN KÜRÜNÜ ANLATSANA SEN Bİ ZAHMET...nasıl yapılıyo?
canım aynı haftalarda doğum yapmışız. benim de bugün adet kanamam başladı. Öncesinde kasıklarımda ve belimde ağrılar oluyordu. şuan daha iyiyim. bir de yumurtalıklarımda sanki batma gibi ağrılar oluyordu. karnını ve ayaklarını sıcak tutmanı öneririm. 40 gün olunca bende bir doktora görünmeyi düşünüyorum. sanırım rahmin toparlanma sürecindeki ağrıları yaşıyoruz.
paşam ağzına sağlık, hamileliğim sırasında herkese sormuştum bu kasılmalar nasıl oluyor diye, bir kişi anlatamamıştı. Çok güzel anlatmışsın. ver elini öpeyimkeşke daha önce bilseydim bunları, neredeyse evde doğuracaktım ben. meğerse benim iç sıkıntısı mı gaz mı anlayamadığım şey kasılmaymış. offf offf benimde bacaklarım ağrımıştı, bir de artık son doğuracağım zaman belim. ah bile diyemeden doğurdum zaten.
canım ben dogum etsemde hayırsıyla ozamanda kurban kesicemadaga gelince söylüyüm ben kızımı kaybettigim zaman adadım aşure ayında dua ettim allahım dedim sen bana eli ayagı saglıklı saatli evlatlar nasip et b paş akuln sana kurban adadı dedim işşallah bebegimi alıyım kucagıma ahttım var saysam gülersin gülersende yersin şaplagı
40 kapıya aşre dagıtıcam
kuranını okutucam
kurbanının kesicem
allah nasip ederse babası olmayan bir oglan çocgunu giydiricem tepeder tırnaga
hastaneden eve gelince içeri girmeden alıcam elime bir ETEKlik yırtıcam makasla öyle sokucam eve
hep derdim ömürüm sen dog ben seni pamuklara sarıp yatırıcam dedim işşallah sag saglim alıyım çocgmu kucagıma en az 1 saat pamukların içinde yatırıcam
şimdi gelelim orçla kurbana canım iyi dinle vallahi bir daha dememben ilk ogluma hamile kaldıgımda bizim apartmanda bir komşnun geliniyle hamil ekaldım kadınında kızı gebe kalamıyor neyse beni gördü 4 aylık vs galiba elini karnıma götürüd dedi büyümüş ogln sonra oglumu 20 haftalıkken kaybettim bir ara gelinine gittim oglnu dogrnca düşün ben 12 gün büyüktüm ondan adı yusuf 6 aylıktı ysf gittigimde yusufu görünce çok agladım ilk gördügümde hüda berkim dedim sarıldım kokusunu içime çektim sonra laf açıldı dediki ban sana birşey söylücem ama dedi kaynanam deme dedim söyle ogün sen hamileyken buraya geldi sana beddua etti dedi ne demiş biliyormsun kızı haimile kalamadıya aynen şu lafı demiş işşallah o kadrnındaki bebek ölürde ne kucagına alır nede anne olur işşallah anne olamaz evlat hasretiyle yanar demiş
2 bedduaysa kardeşim etti burdaki ablam kavga ettik girdik birbirimize sonra kaldırdı suratıma dedikiallah sana çocuk yüzü göstermesin kapı kapı doktor doktor gez evlat yüzü görme işşallah dedi
benim en son kızım öldü aglayatraktan dedim işte bedduan tuttu bak dedim kapı kapı doktor doktor gezdim evlat hasretiyle yanıyorm bak hep ölüyorlar dedim aglamaya başladım oda pişman oldu dilim kopaydı söylemeyeydim dedi yeminini bedduasını geri aldı ne fayda anlıcagın pişman ama son pişmanlık fazda etmiyor malesef anladınmı neden adak adadım allahım 3 gün orucmu tututyum işşallah adagımıda kesiyim işşallah allahım eksik dilekte dilediysemde rabbim alsın götürsün o kanla çünkü EVLAT HASRETİYLE ÖLÜYORUM BEN
SOGAN KÜRÜNE GELİNCE BEN 7 SENE TEDAVİ GÖRDÜM HAMİLE KALAMADIMSOGAN KÜRÜNÜ DEDİLER YAPTIM HAMİLE KALDIM BEN ADETİME 15 GÜN KALA 5 GÜN YAPTIM 5 GÜN MAYDONOZ KÜRÜ YAPTIM
YATIRDAN ABN EBEGÜMECİ VE ISIRGAN GELDİ ONLARI KAYNATIP İÇTİM O AY HAMİLE KALDIM NETTEN BAK SOGAN KÜRÜ DİYE ÇIKIYOR BAŞKA SORN VARMI BAK ANLAMADINM DERSEN ANLATMAM BİR DAHA BİLESİN
BEN ÖMÜRÜMDE OLDM ÖLE BEBEGİM CUMARTESİ GÜNÜ BİR YERDE TOPLANDI DEDİM PAŞA EVHAM YAPMA DİKİŞ VAR SONRA ADET OLOUCAK GİBİ BACAKLARIM SIZLADI AGRIDI SONRA BELİM EN SON GAZ AGRISI VE MUTSUZ SON KIIZIMDA 12 BAŞLADI AGRIM ÖYLEN AKŞAM EZANIYLA DOGURDM İÇİM YANIYOR
Kizlr merkeze geldm dolmsla sallana sallana iyikide gelmisim acilma yok rahim boyu 2.9ayni yani degsmems ama hala kasilmalr var idrarda herzamanki gibi enfeksiyn cikti idrarda kanda gozuktu kanamam olmadigi halde kanimdada iltihap cikti bugun yats verdi yarn konusacz vajinam resmen yaniyo ilk defa boyle oldu insaallah serum etkisini gosterirde erken dogm olmz dua edin lutfen