Premature Bebekler Rahim ağzı yetmezliği yüzünden erken doğum yapan var mı??

37 haftadan önce gerçekleşen doğumlar prematüre doğum olarak adlandırılır. Bu haftadan önce doğan bebeklere de prematüre bebek denir.
İyiki gitmişsin arkadaşım..Demekki kasılman enfeksiyondanmış..İnşallah bir an önce toparlarsın..Rabbim yardımcın olsun..

Kizlr benm kasilmam hala var aradada olsa sadece serum takili antibiyotkte ne zaman verileck bilmiyorm sanci keseck bisey vermedi doktr sizce nidilti sormadn alsmmi yoksa serum keser mi acaba

Sahbamus canm hani ilaclrdada var ya kar zarar ikilemesi yaptm gitmesm olmickti doktorm paxartesi geleck ozamans kim ole kim kala dolmusa binince bende pisman oldm 10dk sonra inecm dicktm insemde pismn olurdm cok sukur acilmada kanamada yok rahim boyumda onca kasilmaya ragmn ayni bir zarar vermems yani furbetcinin rahm boyi benmkine gore cok kisa belki benmkide oule olsa bende daha temkinli olurdm
Gurbetci canm ambulns acil olmadn verilmiyoms yinede ebe hanm benm icin ayarlamaya calisackto ama nere bossa oraya gotururlr maras kayseri malatya metsn dedi ben sadece msrasa gidebilrdm hem c ok sallar yolda fogurursn iyi dusun istetsn bem yine ayarliym dedi bende mecnurn geldm ozeldeym hem felmesm evde kasilmalrdn aklimi yitirirdm

sahbamus canm hani ilaclrdada var ya kar zarar ikilemesi yaptm gitmesm olmickti doktorm paxartesi geleck ozamans kim ole kim kala dolmusa binince bende pisman oldm 10dk sonra inecm dicktm insemde pismn olurdm cok sukur acilmada kanamada yok rahim boyumda onca kasilmaya ragmn ayni bir zarar vermems yani furbetcinin rahm boyi benmkine gore cok kisa belki benmkide oule olsa bende daha temkinli olurdm
gurbetci canm ambulns acil olmadn verilmiyoms yinede ebe hanm benm icin ayarlamaya calisackto ama nere bossa oraya gotururlr maras kayseri malatya metsn dedi ben sadece msrasa gidebilrdm hem c ok sallar yolda fogurursn iyi dusun istetsn bem yine ayarliym dedi bende mecnurn geldm ozeldeym hem felmesm evde kasilmalrdn aklimi yitirirdm

bu rahim ağzınızı her kontrole gittiğinizde ölçüyorlar sanırım......ben alttan ölçtürmüştüm olması gereken gibiydi iyiydi...emme 1hafta sonra düşürdüm...hemencecikmi kısaldı benimkisi yani...

Ve sizdemi alttan ölçtürüyosunuz....peki bugün ölçtürdünüz diyel,m...3 hafta sonra kontrole gitceniz...3 hafta içinde kısalıp kısalmadığını nasıl anlıyacaksınız....ya kısalırsa birden allah korusun.... Keşke evde kendi kendimize ölçebileceğimiz basit bi alet felan olsaydı....yani ben bilmediğim için...haftada kaç cm kısalırki...yani 7 cm in birden aniden sıfıra inmesi olabilir miki????

Kizlr benm kasilmam hala var aradada olsa sadece serum takili antibiyotkte ne zaman verileck bilmiyorm sanci keseck bisey vermedi doktr sizce nidilti sormadn alsmmi yoksa serum keser mi acaba

canım geçmiş olsun.ciğer geliştiriciyi de sor bakalım gerçi ben de olmadım ama kasılmam çok diyorsun.allah yardımcınız olsun dualarımız sizinle

Kizlr merkeze geldm dolmsla sallana sallana iyikide gelmisim acilma yok rahim boyu 2.9ayni yani degsmems ama hala kasilmalr var idrarda herzamanki gibi enfeksiyn cikti idrarda kanda gozuktu kanamam olmadigi halde kanimdada iltihap cikti bugun yats verdi yarn konusacz vajinam resmen yaniyo ilk defa boyle oldu insaallah serum etkisini gosterirde erken dogm olmz dua edin lutfen

Gecmis olsun canim.
en dogrusunu yapmissin.dr lar tum tedbirleri alir ve sende kendini guvende hissedersin.

bu rahim ağzınızı her kontrole gittiğinizde ölçüyorlar sanırım......ben alttan ölçtürmüştüm olması gereken gibiydi iyiydi...emme 1hafta sonra düşürdüm...hemencecikmi kısaldı benimkisi yani...

Ve sizdemi alttan ölçtürüyosunuz....peki bugün ölçtürdünüz diyel,m...3 hafta sonra kontrole gitceniz...3 hafta içinde kısalıp kısalmadığını nasıl anlıyacaksınız....ya kısalırsa birden allah korusun.... Keşke evde kendi kendimize ölçebileceğimiz basit bi alet felan olsaydı....yani ben bilmediğim için...haftada kaç cm kısalırki...yani 7 cm in birden aniden sıfıra inmesi olabilir miki????

Benim 2 hafta içinde 4,5 cm den 2,5 cm e düşmüştü.

Sahbamus canm hani ilaclrdada var ya kar zarar ikilemesi yaptm gitmesm olmickti doktorm paxartesi geleck ozamans kim ole kim kala dolmusa binince bende pisman oldm 10dk sonra inecm dicktm insemde pismn olurdm cok sukur acilmada kanamada yok rahim boyumda onca kasilmaya ragmn ayni bir zarar vermems yani furbetcinin rahm boyi benmkine gore cok kisa belki benmkide oule olsa bende daha temkinli olurdm
Gurbetci canm ambulns acil olmadn verilmiyoms yinede ebe hanm benm icin ayarlamaya calisackto ama nere bossa oraya gotururlr maras kayseri malatya metsn dedi ben sadece msrasa gidebilrdm hem c ok sallar yolda fogurursn iyi dusun istetsn bem yine ayarliym dedi bende mecnurn geldm ozeldeym hem felmesm evde kasilmalrdn aklimi yitirirdm

efulim ilacını, suyunu ihmal etme. Hep yatıyorsunuz ya idrarı tam boşaltamıyor olabilirsiniz idrar torbasından. Allah sağlıkla, zamanında bebeğine kavuştursun inşallah

fuzuli efilum kizlar bu 112 siz istemefiginiz surece sizi hic bi hadtaneye goturemezler ..
ben hacettepeye gittigimde dr yatak yok biz alamayiz diye imza verdi 112 ci seni buyuk doguma goturelim dedi bende orasi iyi degil istemiyorum dedim 112ci benden gelmek istemedigime dair imza aldi o kadar yani efilum sen istemeden seni il disina cikarmazlar cnm

Gurbetci canm valla bilmiyorm Allah o duruma dusurmesn bos yer yok derlerse secenegm kalmz yoksa zorla cikaramzlr tabi il disina

Kizlr sagoln iyi dileklerinz icin insaallah hersey yoluna girerde vaktnde alirm bebegmi
Merra canm ciger gelistiriciyi sordmda ancak bir hafta etkisi olur seni simdi dogrtmamaya calisacz dedi insaallah kasilma sebebi enfeksiyndrda antibiyotkle gecer erkn dogm yapmk istemiyorm
Sahbamus canm evet rahm boyu herzamn olculuyoda herhangi bir zamnda degiseblir senin elindn sadece dikket etmk gelir bemm rahm boyum hic degsmedi mesela sadece ani kasilma varkn olculdugnde 2.5tu onun disinda aynydi insaallahta degsmz

kizlr sagoln iyi dileklerinz icin insaallah hersey yoluna girerde vaktnde alirm bebegmi
merra canm ciger gelistiriciyi sordmda ancak bir hafta etkisi olur seni simdi dogrtmamaya calisacz dedi insaallah kasilma sebebi enfeksiyndrda antibiyotkle gecer erkn dogm yapmk istemiyorm
sahbamus canm evet rahm boyu herzamn olculuyoda herhangi bir zamnda degiseblir senin elindn sadece dikket etmk gelir bemm rahm boyum hic degsmedi mesela sadece ani kasilma varkn olculdugnde 2.5tu onun disinda aynydi insaallahta degsmz

canım işşallah zamanında gelir yavrun benimle yatan bir vardı kızımda dogm ettigimde kadında dedi dikişim var ikiz bebekleirm enfeksiyondan agrım old yatıyorm diye allah yardımcın olsn işşallah dua edicem sana :KK48::KK48:

selam arkadaşlar kusura bakmayın uzun zamandır giremedim sanırım yeni dpgum yapanlar var Allahım uzun ömürlü etsin bebeişlerini.yeni hamişlerimize hayırlı olsun sağ salim 38-40 ları görürler inşallah.bende bebeğin kontrolleri misafirler derken koşturmacadayım.aceleci oglum dogmasaydı daha 2 haftamız vardı doguma belkide şuan size çok korkuyorum dogum nasıl gececek çok sıkıntılıyım diyip duracaktm ama şimdi 2 aylık oldu.İnşallah saglıcakla herkese bebeğini kucagına almayı nasip eder Rabbim.

canım aynı haftalarda doğum yapmışız. benim de bugün adet kanamam başladı. Öncesinde kasıklarımda ve belimde ağrılar oluyordu. şuan daha iyiyim. bir de yumurtalıklarımda sanki batma gibi ağrılar oluyordu. karnını ve ayaklarını sıcak tutmanı öneririm. 40 gün olunca bende bir doktora görünmeyi düşünüyorum. sanırım rahmin toparlanma sürecindeki ağrıları yaşıyoruz.

paşam ağzına sağlık, hamileliğim sırasında herkese sormuştum bu kasılmalar nasıl oluyor diye, bir kişi anlatamamıştı. Çok güzel anlatmışsın. ver elini öpeyim :KK54: keşke daha önce bilseydim bunları, neredeyse evde doğuracaktım ben. meğerse benim iç sıkıntısı mı gaz mı anlayamadığım şey kasılmaymış. offf offf benimde bacaklarım ağrımıştı, bir de artık son doğuracağım zaman belim. ah bile diyemeden doğurdum zaten.
ha

haklısın galıba zor gececek bu sureç.karnımın ıcı acıyordu ama cok sukur ıyıyım bugun ara ara agrıyor.benımde kasılmalarım oldu dogum anım aklıma geldı off offf.bana 4 mayıs ta 40 gun olacak benı muayene ıcın cagırdılar mayısın ılk haftasına bakalım ne dıyecekler.muayeneye gıttıgımızde ıstenen tetkıklerı paylasırız ınsallah.

EFULIM 46

Allah gonlune gore versın.ınsallah hersey ıstedıgın gıbı olsun hayırlısı ıle bebegını kucagına al

Son düzenleme:
tunaydinlar bi kotu ruyalar gordumki
omrumde en cok korktugum sey yanliz kalmaktir ruyam da herkes sirtini donmustu uyandim uyanali bi turlu kendime gelemedim bebegim olmazsa
oturur aglar atardim ustumden ..
bade sekerim gorevini ihlal ediyorsun canim bugun listem 33 gozukuyor sanirim kopyalasana..

X