Premature Bebekler Rahim ağzı yetmezliği yüzünden erken doğum yapan var mı??

37 haftadan önce gerçekleşen doğumlar prematüre doğum olarak adlandırılır. Bu haftadan önce doğan bebeklere de prematüre bebek denir.
Sahbams canm 30.haftadaym riskli haftayi atlttm mi bende bilmiyorm rabbime signdm bugunleride gormk bir zamanlr hayaldi nankorluk etmiyim ama yinede bebegmi kuvezde gormk istemiyorm sanki caresz olackmista ben bisey yapamickmism gibi geliyo kasilmaya gelince cok kotu bisey karnin anidn sepsert oluyo raht harekt edemiyosn hatta arka arkaya gelince kalbin hizli hizli carpiyo nefesn kesiliyo sanki ben erken dogm disinda bir riskini bilmiyorm dogm sancisinin daha tam baslamams hali gibi dusun allah korusn olume dalan yol acmz herhalde

git vurul bugün...yokmu orda sağlık ocağı felan.....hemşire bulamazmısın evine gelsin vursun...eczaneden ödünç al ilacı sonra yazdırırsın doktora

iyi düşün iyi olsun.....bence bişey olmucak rahat ol....ama iğneni aksatma....sanki geçmi kaldın sen iğnede ne....kaçıncı haftada vuruluyorki bu iğne...

Kendi keyfime gore vurdurabiliyormuyum bilmiyorm canm igne icin gec degl doguma ne kadar yakin vurulursa okadr iyiyms bu haftalr iyi 28-30-32lrde vuruln cok canm

Efulim benim kuzenin esi 27 haftalik dogum yapti acil sezeryan doguma almadan yarim saat once vurdular ciger gelistirici simdi bebek cok saglikli

Kendi keyfime gore vurdurabiliyormuyum bilmiyorm canm igne icin gec degl doguma ne kadar yakin vurulursa okadr iyiyms bu haftalr iyi 28-30-32lrde vuruln cok canm

canım bence de en yakın hastaneye gitmelisin. kim söyledi hatırlamıyorum ama hastanede nidilatı damak altı verdiklerini yazmıştı. bu sıkıntılı halin de bebeğe stres yapar, en azından kafan rahat olur. ciğer geliştirici vururlar belki...bilmiyorum ki canım ama kaç gündür sıkıntılısın belli...bence daha fazla bekleme. bir şey olmaz inşallah.

no panık sen rıslklı haftaları gectın sımdı dogarsa cıger ıgnesı olmasan bıle hıc bısey olmaz Allahın ıznıyle sadece kuvezde solunum sıkıntısı cekecegı ıcın makınaya baglarlar,ama ınsallah oyle olmaz bence sen doktora gıt cıger ıgnenı ol ıcın rahat etsın bunu dusunmekten bence daha cok kasılıyorsun,ayrıca kasılmalar bebege zararı yok sadece dogumu yaklastırır kotu seyler dusunmeyın

Efulim benim de burda arkAdaşım ikiz bebeklerini 30 haftalık dünyaya getirdi, ikiz olmalarına rağmen çok kalmadılar küvözde, şimdi tosun paşa ikisi de :))))

Sagolun kizlr cok skintiliydmda simdi biraz iyiym
fuzuli canm inan bende gozardi etmk istemiyorm en yakin hastane 1saat15dk uzaklikta bugunde resmi tatil okadr yolu dolmsla gitmk benm icin riskli hemde duzenli olmayn kasilmalr yuzundn biraz daha beklicm nidilatimi alaym gwcmzse artk bir xaresine bakacz
eylulgulu sagol cvp icin ins solunm sorunu bile yasamz bebegm

Canım geçmiş olsun.İçini ferah tut.İnşallah bir sıkıntı olmayacak.Sen hastaneye Kayseri'ye mi geliyorsun?Geldiğinde bir yardımımız dokunursa haberleşelim.Elimden bir şey gelirse memnuniyetle yaparım.Ama inşallah bebeişin seni üzmeyecek:)

Merhaba...Ben 25 haftalik hamileyim.Bu ikinci bebegim.Birincisi hic sorunsuz gecti..Dun kontrole gittim .Servikste biraz acilma var ama korkulacak bir durumda degil dedi..Sikinti serviks 2cm ye dusunce oluyormus sanirim Benimki 7cm imis...Endiselenme sadece bil istedim dedi doktor..Eger kanam siddetli akinti olursa gel hemen dedi...Yurt disindayim suan hemde afriakda...ve ciddi korkuyorum suan...bilgisi olan varmi...

Duru bebek gelmiş.Allah analı babalı büyütsün.Umarım emme sorununu da en kısa zamanda halleder.Çok mutlu oldum.Allah hepimize nasip etsin:)

Kızlar şu aydan biriyi araştırıyorum.... Koru hastanesi varmış kendisinin..son teknoloji robotik cihazları varmış...bi tane olumsuz yorum yok internette..asıl alanı perinatolojiymiş...muayenehanesi ile hastanesi yan yanaymış....doğumunu felan kendi hastanesinde yapıyomuş....

Bi problem olduğunda onun hastanesinde yatarım diye düşünüyorum...her türlü testleri hastanesinde yapıyomuş..yani o hastane bu hastane sürünmiceksin..ne varsa bir yerde yaptıracaksın...tüm özel sigortaları karşılıyormuş....ilk muayene 300 tl...gebelik takipleri 250 tl miş.....

Sizde araştırın bakın ....robotik cerrahi ameliyatları diye web sitesi var..koru hastanelerinin sitesi var...

Ik defa bi kadın doktora gidecem..hep erkekti...kadın kadının halinden anlar diye düşünüyorum...bu anlamda hastaları çok memnun kalmış..psikoloğum oldu resmen diyorlar....araştırın bakın..bi tane olumsuz bulamadım....

Ne bileyim...benim kafama yattı.....ay sonu maaşımı alayım gidecem inşallah.....zaten uzunca testlerimi felan mail attıydım..bakalım mailine bakıyormu..dönermi bilmem...

şanslısınki doktorun açılmayı hemen görmüş.... Acilen dikiş atsaymış rahim ağzına..neden atmadıki...ve bence yat kardeşim.....

Böyle durumda olanlar dikiş attırdı ve yatarak geçiriyolar hamileliklerini..ben 4 kere kaybettim malesef...şuan dinleniyorum...

Ve dikiş çeşitleride var...3 türlü dikiş var...en basitini atmasın ....üstten diksin..o daha garanti oluyor...

Hafif bir acilma dedi...Yani 2cm de sikintiya giriyormus sanirim..Benimki 7cm ...suan birsey yapmaya gerek yok dedi o yuzden...TURkiyedeki doktoruma msj attim ..suan ondan haber bekliyorum (

Melek 18 canm cok sagol dikisi kayseride attrdmda simdi goksundaym uc saat var aramda gelmeyi cok isterdm ama dogm olmadigi surece cok mumkn deglcok sagol dusundugn icin

hafif bir acilma dedi...yani 2cm de sikintiya giriyormus sanirim..benimki 7cm ...suan birsey yapmaya gerek yok dedi o yuzden...turkiyedeki doktoruma msj attim ..suan ondan haber bekliyorum (

valla bu konuda asıl uzman olanlar topikteki arkadaşlar...doktor olmuşlar artık....hafif açılmada olsa ne biliyim açılma devam edermi...büyürmü...önlemini alsa daha iyi olmazmıydı....sen yat bence...nolur nolmaz

Canım yarın hemen git Dr. Dolmuşla mı gidiyorsun hastaneye.
Merkezdeki Dr sorsan böyle olduğumda ilçedeki Dr ne söyleyim. Kadın doğumcu olmasada bi Dr vardır muhakkak. Belki der serum ismini ne tedavi uygulanacağını. Kasılmalar evet düzenli olunca doğum başlıyor fakat düzensiz sık kasılmalarda dikişi zorluyor.

Rabbim sağlıkla yavrunu kucağıma almayı nasip etsin. Geçmiş olsun. Söylediğim 7 santim servikal uzunluğumu?
Rahim ağzında açılma kanama ve su gelmediği ve kadılmalarım olmadığı sürece yatarak sadec Wc kalkarak 38 haftalara kadar taşıyor canım. De sorun yok demiş peki neden bilmeni istemiş be yapmanı önerdi.
Sen istirahat rabbimîn izniyle sonuna kadar gelecektir kuzun.
Yüce mevla gurbet de senin yar ve yardımcın olsun.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…