- Konu Sahibi hidennisko
- #43.621
mrh.arkadaslar umuarım herkes ıyıdır.Allah herkesın yardımcı olsun
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
sahbamus cnm esim gelsin dosyada yazarim tabi sutanesinden de bahsettim gelsin tabi ben hacettepe degilim dedi hastalari geri cevirmem dedi:)
bade cnm saol bebegim
saftuncccc cnm inan tuylerim diken diken oldu okuyunca kandami yaptirdin idrardami idrarda belki cikmayabilir ..
rabbim tez zamanda yuzunu guldursun kollarini gobusunu bos birakmasin insallah su mubarek gunde
rabbim guc kuvvet versin sana yar ve yardimcin olsun bu konuda inan cok uzgunum cok..
gurbetçi sutanesinden nasıl bahsettin? dedin mi laparoskopik oldu diye? bu arada doğum yaklaştıkça samimi olmaya başladınız dr nle...
Kızlar saftunc kan testi yaptırmış sonucu negatif malesef morali çok bozuk benim yazmamı rica etti ....Bende çok üzüldüm hamile olduğunu düşünüyordum Çok zor bir süreç gerçekten İnşallah en kısa sürede kendini toparlar
kızlaaar hepinizi özledim ama uzun süredir giremiyorum,yoğun bir hafta geçirdim.dişçiye öylesine gittim,bi sürü şey çıkardı,gizli çürükler varmış içten,1 ay sürecek dolgular..randevular mayıs ayına kaldı.kendi doktoruma da gittim.çok umutsuzdum ama rahim ağzı yaran geçmiş dedi,inanamadım!!! çünkü enfeksiyon ve kasık ağrısı geçmedi.enfeksiyon biraz daha var dedi ve yine fitil verdi.yeni bir bebiş için ne bekliyorsun dedi.benimle aynı anda 2 kişi daha erken doğumla bebeklerini kaybetmişti,onlar çoktan hamile kalmışlar bile,bi sen kaldın filan dedi:)ben de en azından bir ay daha bekleyeceğim dedim.
ya kızlar hem bu enfeksiyon tam olarak geçmedi,kasık ağrısı da oluyo arada.bu yara nasıl geçmiş olabilir çok şaşkınım.hala içim hiç rahat değil.nasıl yeniden bebek yaparım çok korkuyorum.
umarım hepiniz iyisinizdir.ben şu anda yalovada bi arkadaşıma geldim,burda kalıcam,daha sonra geçmişi okurum.öpcük hepinize.
mrb kızlar dün çok zor bir gece geçirdim en son sabah 6 ydı biz hala uyanık.kızım hiç durmuyor dünden beri sürekli dönüyor canımı acıtıyor ve kasılma oluyor.daha yeni uyudu ben de 2 saatlik uykuyla duruyorum.nidilatı 2 saatte bir alıyorum gene kasılmam var.karnımda batmalar da oluyor.doktoru aramadım bugün öğlene kadar muayenehanede oluyor genelde hastaneye de gidecek mecalim yok.inş geçer hamdolsun halimize...
sibel hayırlı olsun allah kolay ve güzel bir doğum nasip etsin
gurbetçi çok sevindim fıstığın durumu ii maşallah.hadi artık ismini bulunda adıyla sevelim:)
saftunç çok üzüldm canım hayırlısı olsun
paşam regrete aferim kızlar tebrikler gitsin kilolar gelsin bebişler
CANIM ZATEN BENDE Bİ KAÇTANE HOMOZİGOTLU HETERİZOGOTLU MUTANTLI YAZAN KAĞITLARDAN VAR 2 TANE FELAN...EN SON HAMİLELİĞİMDEN ÖNCE ÇEKTİRDİĞİM RAHİM FİLMİMDE VAR...SEN YAZ BAKALIM Bİ ARA...ekstradan olmayanlar nelerseonları yaptırıyım....
SUTANESİ KAÇINCI HAMİLELİĞĞİYDİKİ..LAPAROSKOPİK OLUP ÖYLEMİ KAYBETTİ BEBEĞİNİ?? KİME YAPTIRMIŞKİ DİKİŞİNİ??
dr n öyle demiş çalışmalara başla madem. bu arada kilon varsa vermeye çalış kilo serklaj başarısını da düşürüyor...
canım sabretsin bu yaramaz kız. okula gittin mi ne yaptın ne kadar durdun?
3 tane ileri hafta kaybı var sanırım. sonuncu 27 haftalıktı. serklajlı kaybetti ama normal serklajdı. benden sonra Arda bey ona gebelik öncesi laparoskopik serklaj yaptı rahim çok yıranmış. hatta 2. chnb vakası demiş teşhis koyarken...
şey kem küm birde söz alıyım senden ben neye hevesleniyorum biliyormusun hevesim var senden şaka bir yana hiç birşey istemiyorms aglıklı verelimde kiloları bebem tek istedigim bogaza karşı oturp çay içmek o bana yeterVay be azme bak çalışmaya bak her akşam evcilik sen biraz da bundan zayıfladın sanırım ..75 olduğunu göreyim sözüm söz ama 75.3 bile kabul etmiyorum tam 75 olduğunu göreceğim ona göre ..Hamileysen ve 29 mayısta burda şu şuratla bir sayfa yazı okursam bu sefer eve gelip atacağım saplağı ona göre burdan kesmez ...
canıms enin adına sevindim aferim 2 sıpayla iyi gidiyorsn burda olsaydın keşke birlikte yürürrüz pazartesi havalar güzel olsun işşallah yürüyüşe gidicem akşam sabahSaftunçççç ne diyim canım üzüldüm. İnşallah aniden doğal gelir bebişin...
Gurbetçiii canım maşallah kuzuna...İsim konusunda başarılar canım...
milky canım inşallah iyi olsun her şey...
paşam nette hızlı incelme diyeti yazınca çıkıyor... Ama ben yürüyorum da...
eylülgülü zayıflarsın devam et canım...
sibel hayırlı doğumlar nişanın gelmiş...
evladımın kokusu yavaş yavaş burnuma geliyor teyzesi herşey evlatlarım eşim için okadar özledimki tekmelerini evladımın diyorm çok düşme paşa gene gitti gözüyle bak diyorum baglanma ama bazende diyorum bu sefer hamile kal elini karnına koy sev oglnu hep oglan diyorm allahmı söyletiyor acabarabbim hayırlısını versin bu ay ya adet olrsam çok üzülürüm 33 yaşında dogururum olmadı 34 dogrucam yaşlandık yeminle annem benim yaşımda oglnu dogurmuşmrb kızlar dün çok zor bir gece geçirdim en son sabah 6 ydı biz hala uyanık.kızım hiç durmuyor dünden beri sürekli dönüyor canımı acıtıyor ve kasılma oluyor.daha yeni uyudu ben de 2 saatlik uykuyla duruyorum.nidilatı 2 saatte bir alıyorum gene kasılmam var.karnımda batmalar da oluyor.doktoru aramadım bugün öğlene kadar muayenehanede oluyor genelde hastaneye de gidecek mecalim yok.inş geçer hamdolsun halimize...
sibel hayırlı olsun allah kolay ve güzel bir doğum nasip etsin
gurbetçi çok sevindim fıstığın durumu ii maşallah.hadi artık ismini bulunda adıyla sevelim:)
saftunç çok üzüldm canım hayırlısı olsun
paşam regrete aferim kızlar tebrikler gitsin kilolar gelsin bebişler
gurbetçiiii gözün aydın güzel haberlerle gelmişşin doktordon..kızında büyümüş maşallahhh...
çok sevindim...çizelgende hayırlı olsun..riskli haftalar geçiyor allahım 38 leri görmeyi nasip etsin
saftunc moralini bozma nolur..hakkında hayırlısı inşallah bidahaki aya gelir bebeişin
sibelll ses yok doğumamı gittin yoksa??
paşaaaaaa topiğin yüz karası ben 40 ı geçiricem bu gidişle...okadar erken doğmasın diye uğraştık..varsın dursun kuzucum..
biraz daha aynı bedende olmak güzel kızımla eninde sonunda doğacak..napim rahatı yerinde demek
1999 yılında Kaliforniya Üniversitesi Los Angeles Tıp Fakültesinde yapılan bir araştırmada hamileliklerinin 18-20. haftasında yoğun stress yaşadıklarını ifade eden kadınların kan dolaşımında kortikotropin salgılatıcı hormon (CRH) adı verilen bir hormonun yüsek oranda bulunduğu saptanmıştır. Aynı çalışmada yüksek miktarlardaki CRH'nin erken doğum ile ilişkisinin olabileceği gösterilmiştir. Aynı bulgular başka araştırmalar tarafından da desteklenmektedir.
Beyin ve plasenta tarafından üretilen CRH doğum eylemi ile yakından ilgilidir. CRH vücutta prostoglandin adı verilen verahim kasılmalarına yol açan bazı maddelerin salınmasını tetikler. CRH stress ortaya çıktığında beyinden salgılanan ilk hormondur.
Erken doğan bebeklerin kilolarının düşük olması normaldir. Ancak stress, zamanında doğan bebeklerin kilolarının da olması gerekenden daha düşük olmasına yol açmaktadır. CRH ve benzeri stress hormonları plasentaya giden damarlarda daralmaya neden olarak bebeğe daha az oksijen ve besin maddesi gitmesine neden olmaktadırlar. Bu durum bebeklerdeki gelişme geriliğinin sebebi olabilir.
Öte yandan yaşanan stress anne adayının davranış ve alışkanlıklarının değişmesine neden olarak erken doğum ve düşük doğum kilosuna yol açabilir. Örneğin yüksek oranda stress yaşayan bir kadın sağlıklı yaşam koşullarına dikkat etmeyebilir, yeterli ve düzgün beslenmeyebilir ve hatta alkol ve sigara gibi hamilelik üzerinde olumsuz etkileri olduğu kanıtlanmış alışkanlıklar edinebilir. Bu alışkanlıklar sadece erken doğum ve düşük doğum ağırlığına değil bebekte bazı yapısal anomalilerede yol açabilir.
Yapılan çalışmalar stressin bazı gebelik komplikasyonları ile de ilgisinin olabileceğini göstermektedir. Finlandiya'da yapılan bir araştırmada gebeliklerinin erken döneminde yoğun stress yaşyan kadınlarda gebeliğe bağlı yüksek tansiyon ve preeklempsinin yaklaşık 3 kat daha fazla görüldüğü saptanmıştır. 1995 yılında Kaliforniya'da yapılan bir başka çalışma ise yoğun stress'in düşük riskini 2-3 kat arttırdığını ve bu artışın 32 yaşından büyük kadınlarda daha belirgin olduğunu ortaya koymuştur.