Premature Bebekler Rahim ağzı yetmezliği yüzünden erken doğum yapan var mı??

37 haftadan önce gerçekleşen doğumlar prematüre doğum olarak adlandırılır. Bu haftadan önce doğan bebeklere de prematüre bebek denir.

ah bende neler neler almak istiyorum ama sonra üzülmekten korkuyorum onun için bişey almadım,sürekli netten bebek eşyalarına bakıyorum:) 30 u geçince çok öncelikli ihtiyaçlarını alalım diyorum,neler lazım olur bilmiyorum...
biz de yeni ev aldık kredi ödüyoruz çok da bişey alamayacağız zaten.aman sağlıklı olsunlar da en büyük zenginlik o
öyle her gördüğümü almayı düşünmüyorum,gerçekten ihtiyaç olan şeyleri alacağız inş. allah o günleri gösterir.
eşime oda takımı bile almayalım diyorum daha küçük.beşik alırız,bizim şifonyeri koyarız odasına birde salondaki berjerlerden birini emzirme koltuğu niyetine al sana oda takımı:)))) karar veremedik daha

Mail attım canım..Hikayemi anlattım(Buradaki bir çok insan gibi)..Femical in doktora soru sor bölümüne..Ardından aradı..

ay ben internetten bakıyorum tığ ile çok güzel bebek patikleri yapmışlar bayıldım.el becerim olsa hiç durmam yaparım ama allah vermemiş işte:) siz yapın kızlar bide fotosunu koyun bende beğeneyim:))

canım benim inş herşey çok güzel olur ve istediğin zaman yavruna kavuşursun
arda beyi şahsen tanımasam da burda çok güzel anlatılıyor onun için sen önce allaha sonra arda beye emanet et kendini

canım moralini bozma benimde 22 mm .di.Allaha emanet yawrularımız.wcye gidiyorum, yemek yerken oturuyorum onun harinde kalkmıyorum.stres konusuna gelince ben de bu aralar sinir küpüyüm nezaman rahatlarız bilmiyorum.sanırım evlatlarımızı kucaklayıncaya kadar korkularımız devam edecek allah yardımcımız olsun.inş bizim bıdıklar sıralarını şaşmadan doğarlar hayırlısıyla

Mail attım canım..Hikayemi anlattım(Buradaki bir çok insan gibi)..Femical in doktora soru sor bölümüne..Ardından aradı..

Anladım canım sağol. Peki mailde sadece hikayeni mi anlattın yoksa Arda beye muayene olmak istediğini falan da yazdın mı? Hani neye göre tekrar arama yapıyor ki her soru yazana geri dönüyor mu acaba? Benim kısa vadede Arda beye gitmek gibi şansım yok ama onu fikrini de çok merak ediyorum.

benim 19 haftada 24mm idi..ertesi gün acil serklaj yapıldı....

sonraları yatak istirahatiyle uzadı nasıl olsuysa...
endişelenme istirahate devam inşallah herşey yolunda gidecek...
Allahın izniyle sağlıcakal gelecek bebeğin...

Canim neden oyle agri oluyorki acaba bence yumurtlama testi yaptirabilirsin ben yaptirmistim onu rahim filmini nezaman cektirdin rahim filmi ici temizledigi icin hemen hamile kaliyorsun bende korunmayi biraktim ama korktugum icin bizde bir defa evcilik oynadik:) daha 2 gunum falan var ama sanirim evcilik oynamicam bu ay birkere yeter cok istemiyorum bu ay cunku kardesimin dugunu var arkadaslara danistim hepsi serklajdan sonraya denk gelmesin dediler dugun icin yani bende birdahaki ay tam gaz calismaya baslarim bu ayi umursamiyorum acikcasi hakkimizda hayirlisi artik:))

herkese merhaba....

bugün çatlatma iğnesinin 13.günü yarın kan testi yapçam idrarda tek çizgiden sıkıldım...

hepimiz için hayırlısı..............

dün bir program izledim ilahiyatçı bir prof... herkesin ne zaman bebeği olacağı kaderinde yazılıdır diyor siz istediğiniz kadar korunun olacaksa oluyor dedi...

bide çalışan kadının çocuk sayısına göre erken emekliliği çok cazip ya çok istiyorum 3-5 çocuk....

ama 1 tanesi olmadı daha:)
neyse hele biri görelim yöntemi bulalım arkası geliverir...

bu arada
28 haftasını dolduran arkadaşlara inşallah Rabbim 38li haftalarınıda göstersin....

insan gerçekten rahatlıyor 28 e gelince sonrası daha rahat geçti benim doktorumda bunu destekliyor tamamen psikolojik...
annenin moralinin çok önemli olduğunu söylüyor...inşallah sizlerde biraz daha rahatlamış olarak geçirirsiniz kalan haftalarınızı...

yeni gelen arkadaşlarda hoşgelmişler...rabbim inşallah kimseye yaşatmasın,kimseyi evladıylsa sınamasın....

biçoğumuz aynı şeyleri yaşadık,aynı şeyleri tekrar tekrar yaşayanlarda var ne yazık...

Allah yardımcınız olsun inşallahhhh

Kizlar bebislerinize nini soyluyormusunuz ben bi soyliyim dedim hungur hungur agladim ama cok mutlu oldum bundan sonra devamli soyliyecem ..
Ben nenemin bana devamli soyledigi kurce niniyi soyledim turkce nini bilen yazsin onuda soyliyim:))

Merhaba arkadaslar...
Ben bu gurupta yeniyim.. Arda beyden bahsediyorsunuz bu Dc Dr Arda Lembetmi?

Ben 25+1 haftalik ikiz gebeyim ve rahim acilmasi yuzunden yatiyorum. Doktorum Arda Lembet bey muhtemelen doguma kadar yatacaksin diyor..

Hoş geldin arkadaşım...
Evet Doç. Dr. Arda Lembet:)) Ben de Arda Beyin hastasıydım önce Allahın sonra onun sayesinde Ahmet Arda'mı dünyaya getirdim.

Senin açıklık mı var serklaj yapmadı mı? Baştan beri mi Arda Bey'e gittin? Önceden kaybın var mı? Tüp bebek mi? Tüpte ister tek ister çoğul olsun riskli hamiledir demişti Arda Bey...
Yat dediyse yat canım ben de hep yattım wc dışında...

Canım deneyimim yok ama bence 32 i olana dek rapor verir sonra resmi izin olur. Sanırım 32 den sonra rapor olmuyormuş ben de izine geçmiştim heyet sonrası...

Canım her şey yavrun için geçmişte çok kullandı arkadaşlar demek gerek gördü dr n. Üzülme. Ciğer geliştiriciye de sıkılma bak benim o iğne sayesinde 25 haftalık 800 gram bebeğim doğunca ağladı. Hatta akciğer gelişiminden değil idrar boşaltamadı diye vefat etmişti14:

Çok üzüldüm canım. Allah bir daha yaşatmasın hangi ildesin sen canım riskli gebelik dr si ile görüş bence canım. İnşallah bundan sonrası güzel olur...

Amin canım hamişlere ihtiyaç var:)) Üzmesinler di mi? Bugün bazı öğrencilerimle görüştüm çok sevindiler:)) Yarın da gidip boş oturacağım derse pazartesi gireceğim. Bu arada 20 saate kadar verebilirim dedi müdür yardımcısı ve boş gün yok bari program düzgün olsa...

Sağ ol canım...

Yok bacım yok:)) O sabahları hatırladık. Erken doğan bebeğimi Edirnede 7 tl lik testte öğrenmiştik. Gitti test getirdi 7 tl çokmuş demişti:)) Kısmet olmadı( Sonra düşük yaptığımda sarılmıştık... Arda için gece 5 te test yaptık çıktı 2 çizgi ama uyandırmadım 7 de wc ye çağırdım testi gösterdi hayırlısı olsun demişti sarılamamıştık bile... Bunları hatırladık...

Canım annenle aran iyi maşallah. Demek ki annen de riskli haftalar geçene dek sahiplenemedi torununu:))

Sağ ol Mumudihaba..
Canım ben bulantım olan 3 hamileliğimde 54, 58, 67 ile hamile kaldım. 8 haftalıklarda bulantı olmadı düştüler...(2 tane)
Çok şişman değildim ama çok bulantım olmuştu. Belki b12 den dolayı bulantım oluyordu. Bu aralar bulantı muhabbeti yapıyoruz ya güzel tevafuk oldu ya da Arda Bey belki arada bakıyordur forumumuza demiştir yazayım da öğrensinler nedenini:))

Hahhayyy ne güzel tavsiyelerde bulunurmuşum:))Git canım git nazlı bebişler :))

Canım doğmayı yaklaşsın ben ona ne ciciler gönderirim teyzesi yer Esma Sultanını:))

Sağ ol canım... 2 yıla kadar ücretsiz izin hakkın yok mu ? onu al bence varsa...

Canım az az geçecek günler. gurbetçi de dedi benim 12 de 2 cm. 13 te 1.8 di. Ama yatınca serklaf sonrası 2.6 ya kadar çıktı sonra 2 ye düştü ama 25 ten sonra düştü...
senin de çıkar inşallah...

Evet canım Fadikti. Hikayeyitam ve ayrıntılı anlatmak çok önemli...

Bu arada genelde kanama olmuş. Benim de 24 artı 3 te kanamam oldu adet gibi hastaneye yattım geçti kanama 2 gün sonra çıktım o gece suyum foş diye geldi...

Merra canım ben internetten çok aldım( Kardeşim de getirdi. Bir sürü oldu veee Arda iri bir bebekti o yüzden çoğunu bir iki kez giydirdim. Ayrıca görümcemlere kartı verdim Eminönüne gittiler ama çok pahalı almışlar...( 10 tl den tanesi body almışlar ve 1 ay anca giydi( Canım hatayda 2.5 tan aldım 100 de 100 koton süperler. Hiç gerek yok fazla pahalı almaya. Hatta çok lazım oluyor akrabalar filan veririse de kabul et canım... Biz nelerle büyüdük...
Sonra hava güzelleşecek bebişle çıkıp alırsın...

Hadi inşallah hayırlısıyla hamilesindir...
Bende o potansiyel var... 2 tane daha yapardım şu genetik sorun olmasa. Artık r.a.y den korkmuyorum serklajda duruyor nasıl olsa:))

Kizlar bebislerinize nini soyluyormusunuz ben bi soyliyim dedim hungur hungur agladim ama cok mutlu oldum bundan sonra devamli soyliyecem ..
Ben nenemin bana devamli soyledigi kurce niniyi soyledim turkce nini bilen yazsin onuda soyliyim:))

Ben Aslıhan Erkişinin ninni kaseti vardı ordan ezberlemiştim biraz yazayım:))

NİNNİ

Dağın ardında uyur
Yolda tavşanlar uyur
Ben yavruma eee derim
Yavrum beşikte uyur

Çalı çırpı yuvası
Mama getir babası
Adda götür halası
Ninni

Uyusunda büyüsün
Tıpış tıpış yürüsün ninniii

NİNNİ
Dandini dandini dastana
Danalar girmiş bostana
Kov bostancı danayı
Yemesin lahanayı

Dandini dandini danadan
Bağışlasın Yaradan
Uyusun uyusun büyüsün
Hak saklasın nazardan

Dandini dandini danatmış
Mevlam neler yaratmış
Her bebek güzel ama
Seni övmüş yaratmış

Dandini dandini danalı bebek
Elleri kolları kınalı bebek
Benim de yavrum cicili bebek
Uyusun da büyüsün ninni...

Bir de eşşekli ninni var trt de çıkıyor çocukta...
Ben hürremin ninnisi de çok hoş...

Valla canım ben hikayemi yazdım..merak ettiklerimi sordum..Hatta okadar bunalmıştımki daha yeniydi kayıbım..Gece yazdım maili..En başından itibaren anlattım olanları..Ve inanırmısın ertesi sabah telefon çaldı..Mucize gibiydi..(ben biraz şanslıyım bu konuda,yoğun olduğunda falan mailleri görmüyormuş pek sanırım..Ama sonuçta herkese cevap verdi bildiğim..)Buradaki bir çok arkadaşla bu şekilde görüştü..Öncelikle acımı paylaştığını belirtti..Tabiki insan çok mutlu oluyor..Allah razı olsun.Gerçekten iyi bir dr ve en önemlisi iyi bir insan..Sende yaz..sorularını sor..

Chnb ablacim bunlar not aliyim :)))
Ayy unutmamisin esma sultani :))
Esekli niniyi dinledimde benim sesim ona yakismadi:))
Atem tutem onu ezberledim onuda soyluyorum

Chnb ablacim bunlar not aliyim :)))
Ayy unutmamisin esma sultani :))
Esekli niniyi dinledimde benim sesim ona yakismadi:))
Atem tutem onu ezberledim onuda soyluyorum

Sanırım Aslıhan erkişinin kaseti nette dinleniyor:))
Ben sana telde söylerim evet eşekli ninni zor. Atem tutem de hoş güldürdün beni. Esmasultan bak dün bali beyle evlenecekti:))
Aman kızın da öyle yakışıklı mert adamla evlenir inşallah...

chnb
annem ilk başlarda umutlanmamak için durumu yok saydı sanırım şimdi maşallahı var
biz onların evinde oturuyoruz kiracıyı çıkardılar bizi aldılar:) her işimide yapıyor şimdi arada kayınvalidem de geliyor.allah razı olsun ikisinden de.sanırım başlarda ben de stresten ve hormonlardan dolayı biraz nankörlük yaptım
ev aldık annem göndermedi bebek olsun biraz büyüsün öyle gidin dediler bizim de işimize geldi.hem beraber gibiyiz işleri yapıyo hem ayrı evlerdeyiz altlı üstlü.hamdolsun rabbime

chnb ne yazıkki Kilis te görev yapıyorum. Bu sene inşallah Kocaeli ye tayin isteyeceğim. Bakalım kısmet...umarım okula geri dönmek iyi gelmiştir sana. Ben geri dönmek istemedim. Artık evlatlarım olmasa da analık iznimi devam ettiriyorum. Yarın Kocaeli ye gideceğim. 6 hafta sonra doğum iznim için gideceğim ve doğumu orada yapacağım diye hayaller kuruyordum. Ama kısmet böyleymiş. Karnım ve kollarım bomboş gidiyorum. en kötüsü de eşimden ayrı kalmak ama evde tek başıma kalmak istemiyorum.

Chnb cim biz ic guveysi istiyoruz :)))
Valla kizimi kimselere veremem:))
Arka sokaklarda ali varya ona esimle bakip guluyoruz :)))

kızlar cevap acil olsun lütfen

bugun benım prulotun gunum oturduğumuz sıtede gıcık bır hesıre evde enjeksıyon yapmıyorum dedı

bırıde nöbette yakında baska hemşıe varmı bılmıyorum

yarında dr kontrolumuz var evden iki kere çıkmak istemediğim için bır gun geçıkmelı mı olayım yoksa ıkı kat ınıp polıklınıkte mı olayım

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…