- 27 Mart 2008
- 2.721
- 42
-
- Konu Sahibi hidennisko
- #41.861
nedense senin yazılarını görünce çok seviniyorum. Teşhisi ilk duyduğumda kimsede bu hastalık yok zannediyordum ama bu konu; özelliklede senin mesajların sayesinde umudum arttı. Artık kendimi ilk günlerdeki kadar umutsuz hissetmiyorum. İnşallah herkesin bebeklerini kucaklarına alamasını kutlayacağız.
Canım nidilat .çok baş ağrısı yapmıştı bende..Ama prepardan iyi..Çünkü prepar içerken kalp çarpıntısından gidecektim..Zor nefes alıyordum..Rabbim yardımcın olsun..Kasılmalarının bittiğine sevindim.
Simdi drumdan geldim . 19+3 bugun maşallah . Ama rahimagzi uzunluğum 19.9 mm çıktı vajinal ölçümde . Açılmam yok . Drum yorumu . Dikis atmamız doğru bir kararmış yoksa bu hft larda yine kesem aşağıya inip suyumum gelmesine sebep olabilirmiş . Yani eğer dikis olmasaydı yine bebegimi kaybedicektim.
Ama moralim bozuldu . Cok kısa gibi geldi . 19. Mm Dr yatış dedi extra zaten birsey yok yapicak yanlız son zamanlarda oturuyordum .
Sadece yemek yerken oturiyim sonra hemen yatiyim dedim bence .
Sizin 20. Hft larda ölçünüz kaçtı ? Hic sonlara doğru kisalma yaşandımi dikişe ragmenCok moralim bozuldu . Cokmu kısa ?
gurbetçi canım nasılsın
bugün aklıma ne geldi allahın izniyle 28.haftadayız ama ben daha bebişe birşey almadım.annem hastane çıkışı almış 2 tane kuzumun başkada bişeyi yok sen de durum nasıl:)
Simdi drumdan geldim . 19+3 bugun maşallah . Ama rahimagzi uzunluğum 19.9 mm çıktı vajinal ölçümde . Açılmam yok . Drum yorumu . Dikis atmamız doğru bir kararmış yoksa bu hft larda yine kesem aşağıya inip suyumum gelmesine sebep olabilirmiş . Yani eğer dikis olmasaydı yine bebegimi kaybedicektim.
Ama moralim bozuldu . Cok kısa gibi geldi . 19. Mm Dr yatış dedi extra zaten birsey yok yapicak yanlız son zamanlarda oturuyordum .
Sizin 20. Hft larda ölçünüz kaçtı ? Hic sonlara doğru kisalma yaşandımi dikişe ragmenCok moralim bozuldu . Cokmu kısa ?
canim nidilat bende bas agrisi yapti ilk gun 8 tane faalan icirdiler 20 dk da bir ictim ilk 4 tanesini
simdi de midem yanmadigi kadar cok yaniyor carpintim cok 100 ustu kalp atisim nefes alirken zorlaniyorum birde yuzum falan kizariyor yorgun hissediyorum kendimi hepsini gectim mide yanmam ve carpintim rahatsiz edici ama olsun kasilmam olmuyor rahatim cokk sukur
evet arkadaşım burada Arda bey in bir çok hastası var..Merhaba arkadaslar...
Ben bu gurupta yeniyim.. Arda beyden bahsediyorsunuz bu Dc Dr Arda Lembetmi?
Ben 25+1 haftalik ikiz gebeyim ve rahim acilmasi yuzunden yatiyorum. Doktorum Arda Lembet bey muhtemelen doguma kadar yatacakn diyor..
çok üzüldüm arkadasım başın saolsun..bende eyllde 22 haftamda kaybettimchnb bende edebiyat öğretmeniyim. Sanırım erken doğum ve düşük konusunda en riskli mesleklerden birini yapıyoruz. Doktorlara bunu hep anlatmaya çalıştım ama anlamadılar. heyet raporu alamamıştım.Sonuçta ikizlerimi kaybettim. Her şey Allah'tan, ne yapalım.
Yorum yazıp, cevap veren herkese teşekkür ederim. Dün doktoruma gittim. Kontrol etti ve 2 ay sonra hamile kalabileceğimi söyledi. Gerçi eşim pek istekli değil. İyileşmediğimi ve takıntı haline getirdiğimi düşünüyor. Ama sizin beni anlayacağınıza eminim. Meleklerimiz hep yüreğimizde kalacak ama umuda ve yeniden o mucizeye tanık olmaya ihtiyacımız var. buradaki tüm melek annelerinin hayırlısıyla bebeklerini kuacağına alması için dua ediyorum. İyiki bu forum var; yoksa böyle içimi kime dökebilirdim bilmiyorum.
aaa senin oldukça düşükmüş. ama yine de ilaca basladın demek.Canım benim seninde boyun uzunmuş..Bir kaç kilo vermek fena olmaz.Kilo vermek hamile kalmayı tetikliyor.Benden demesi:)
Canım tsh benim 2,8 di..Buna rağmen ilaca başlattılar.0,25mg içiyorum bende..İnşallah doğal yoldan yine hamile kalacaksın..Ben inanıyorum.
Kız ben seni ufak tefek bişey diye canlandırmışım:).Mmery isminden dolayımı artık nedense.Boy pos maaşallah.
Yetmezlik için ne dedi..Kesin dikiş vs. dedimi..Birde canım kısaca hikayeni özetlermisin.Bir çok kez yazdın ama bende herşey karman çorman oluyor son zamanlarda..Başka tahlil istedimi arda bey..Homosistein falan..
melekcim bilsseydim narı bol yedirirdim eşime ama artık zamanı da gecti sanırım.Kızlar işim gücüm yok ya ev de tv izliyorum.Bir onkolog konuşuyor.Adam şifalı bitkilerden bahsediyor.Elma ve nar kadar şifalı bitki yok diyor.Özellikle nar sperm sayısını ve kalitesini arttırıyormuş.Paylaşmak istedim.
mery.arda beyle gorusmen guzel gecmesıne cok sevndm umarım hep guzel gıder
canım daha oncede yazmıstım benım 23.haftada 2cm dı benımde morelım bozulmustu cok sukur bısey olmadı bence normal sonucta kısalacak dıye dıkıs attırıyoruz tamamen kısalırsa dıkıs bebegı tutsun dıyeSimdi drumdan geldim . 19+3 bugun maşallah . Ama rahimagzi uzunluğum 19.9 mm çıktı vajinal ölçümde . Açılmam yok . Drum yorumu . Dikis atmamız doğru bir kararmış yoksa bu hft larda yine kesem aşağıya inip suyumum gelmesine sebep olabilirmiş . Yani eğer dikis olmasaydı yine bebegimi kaybedicektim.
Canım en son ölçümün kaç gün önce yapılmıştı ve ozaman kaç cm di?Kaç günde olmuş bu kısalma..
evet arkadaşım burada Arda bey in bir çok hastası var..
serklajın yokmu?
daha önce kaybın var mı?rahim açılması ne zaman anlasıldı?
çok soru sordum sanki ama kusuruma bakma kalkmadan yat demesi ilgimi çekti.
demek ikiz hamişsin ay ne güel cinsiyetleri ne? maaşallah size
çok üzüldüm arkadasım başın saolsun..bende eyllde 22 haftamda kaybettim
kayıbın ne zaman yasandı?kaç haftalıktın? seni üzmücekse olayı dinlemek isterim.aramıza hoşgeldin
aaa senin oldukça düşükmüş. ama yine de ilaca basladın demek.
ben bu tsh ı nasıl indircem peki dedim bana Kadıköy Acıbadem de bir doktor ismi verdi önümüzdeki hafta gidip bir görüneceğim.bakalım neler olacak...
yetmezlik için muayenede bir sorun görmedim gayet saglıklısın dedi.hamilelikte bir kısalma olmus demek dedi.
birden mi yavas yavasmı bunu anca takiple anları dedi..gerektigi an serklaj yaparız dedi.
bende dedim dikiş için takip istemiyorum hemen yapalım hamile kalmadan daha ii sorunsu olur gibi geliyor.
mesela 20.haftamdan sonra kısaldı dikişi ozamana mı bırakacagız ben böle istemem dedim.
sen bana güvenmiyormusun dedi.güveniyorm el mahkum dedim
ozaman bunları düşünme ben gerektigi an gereken müdahaleyi yaparım gereksiz dikiş atmak istemem.sana simdi dikiş atsak emin ol da baska seyleri tetikler dogal akıısı bozar ben bakıyorum dikişin faydası zararından cok olacak kişilere atıyorum.su an senin için faydalı görmüyorum dedi.
canım hikayem senle aynı hafta 22+3 dogum yaptım.gece bir saat adet sancısı gibi sonra lavaboya kalktım kanama basladı
doktora gittik önce karından baktı bebek cok asagıda dedi.sonra catal a yattım sanırım ölçüm yaptı sanırım tamamen acılmıssın elini içeri soksan bebegin kafası gelir dedi.
acıbadem gibi büyük hastaneleri ve arkadaslarını aradı serklaj yapılabilirmi diye.
kabul etmemiş deneyimli doktorlar.benm sancım yoktu tüm gece ve diger gün 5 e kadar yatıp dogum bekledim gelmedi suni sancı verdiler.20 25dk da oldu sonra.
Arda bey benden 2 tahlil istedi anti li basları ama gerisini okuyamıyorum sanırım doktorlar çözer...
Anladım canım..Hayırlısı olsun inşallah..Anti tpo falanmıydı acaba?Troitle alakalı..Banada kesin serklaj dedi doktorlar..Hayırlısı artık nediym.
Neyse canım inşallah tertip oluruz..
evet arkadaşım burada Arda bey in bir çok hastası var..
serklajın yokmu?
daha önce kaybın var mı?rahim açılması ne zaman anlasıldı?
çok soru sordum sanki ama kusuruma bakma kalkmadan yat demesi ilgimi çekti.
demek ikiz hamişsin ay ne güel cinsiyetleri ne? maaşallah size
çok üzüldüm arkadasım başın saolsun..bende eyllde 22 haftamda kaybettim
kayıbın ne zaman yasandı?kaç haftalıktın? seni üzmücekse olayı dinlemek isterim.aramıza hoşgeldin
bade canım birde su var aslında.Arda bey bana takiple serklaj olcak dediya.
ama memlekette dogum anında denk gelen doktor kendi doktoruma ayrıntılı rapor verdi.bir dahaki gebelik 12-14 haftalarda serklaj yapılması uygundur diye keske bunu deseydim ama Arda bey kendine cok güveniyor.bu takip işini şimdiden stres yapıorum sanırım ben
Canım en son ölçümün kaç gün önce yapılmıştı ve ozaman kaç cm di?Kaç günde olmuş bu kısalma..
20. Haftada ölçüm oluyor ya kontrol amaçlı o ölçümdu benimki . Daha once 25. Mm hatırlıyorum gebelik başında ama yanlış olabilir tabi bende serklaj bastan beri belli oldugu icin ölçüm konusunda Dr bakıp sana serklaj gerekli diyordu . Yani bu ilk ölçüm olabilir . . Kisalma soz konuşumu bilmiyorum . . Cok moralim bozuldu gercekten . Drum hic kıpırdamadan ye falan diye birsey demedi . Ama ben onceden gunde 2 saat toplamda oturuyordum oda ayaklarımı pufa koyup . Simdi sadece sabah öğle aksam sadece yemek yiyip hemen otururum . Daha iyi dımı :....((( rahatlarım dedim daha cok daraldım daha cok haftam var. . Drumda hedefimiz 32 sonra rahatlarız insallah dedi bu ölçüyor sizce gorurmuyum?
Dua edin ne olursizlerin 20. Hft kaçtı
Bir dahaki kontrole söylersin olmadı canım..Banada doktorum serklaj attıktan sonra aynı şeyi dedi..Bundan sonraki hamielliklerin serklajlı olacak dedi..
Osman hocada hiç muayene etmeden kesin dikiş dedi..Arda beyin yaklaşımı daha farklı..telefonda konuşmuştuk..Sıkı takipten yana..Aslında ben başlarda hiç serklaj olmak istemedim..Dedimki keşke gerek olmasa..Ama sonra kabullendim sanırım. ortada bir kayıp var..Yoksa serklaj elbette çok masum bişey değil..Keşke olmak zorunda kalmasak..Ama kaderim bu benim sanırımZamanında atılması en güzeli.En azından çözümü var ne yapalım..Seninle daha konuşur belki canım..Fadikmiydi şimdi tam hatırlayamıyorum yanlışta olmasın..Oda arda beye gitmiş..Onunda kayıbı var bizim gibi..onada takip demiş..En son kapıdan çıkarken kesem elime geldi demiş.Arda beyde kesin serklaj demiş..Fikrini değiştirmiş..Öyle anlatmıştı..Kısmet canım..Güvenmek lazım..Elden başka bişey gelmiyor.