Premature Bebekler Rahim ağzı yetmezliği yüzünden erken doğum yapan var mı??

37 haftadan önce gerçekleşen doğumlar prematüre doğum olarak adlandırılır. Bu haftadan önce doğan bebeklere de prematüre bebek denir.
Merhaba arkadaslar...
Ben bu gurupta yeniyim.. Arda beyden bahsediyorsunuz bu Dc Dr Arda Lembetmi?

Ben 25+1 haftalik ikiz gebeyim ve rahim acilmasi yuzunden yatiyorum. Doktorum Arda Lembet bey muhtemelen doguma kadar yatacaksin diyor..

Merhaba hoşgeldin aramıza
Burda Arda beyin hastası çoktur, bende onlardan biriyim , bebeğim 2,5 aylık ve çok şükür kucağımda

Arda bey yat diyorsa kesinlikle yatmalısın , rahim ağzı yetmezliğin mi var, kaybın var mı?

evet canım güzel geçti biraz heyecan yaptım somurttum ben gibi olamadım aslında ama görüşmenin sonları iiydi.
hahaha çok gülesim geldi gittigini düşündüm o odada karsısında oturup gelişimin bi nedeni yok dermişsin:KK1::KK1::KK1:
inşallah sonu da güzel olur sofikacım..Allah yardımcım olsun:KK43:

badeeeee ben sana ne diyeyim 58kgmussun ay daha kiloyumu soruyorsun:KK37:
boyum 1.68 ama senden 30kg fazlayım nerdeyse..aslında kg vermem gerek biliorum önceki hamileligimde de 10kg vermiştim dietisyene gidip spor yapıorken hamile kalmıstım ama dogumdan sonra nerdeyse yarısını geri aldım.22 hafta boyunca hiç almamıstım
sanırım can sıkıntısı,moral bozuklugu ve düzensiz yemekten.
vermem gerektigini biliodum hiç oralı degildim ama Arda bey in sölemesi ii geldi:KK9:
tsh ım 4 civarında 50mg levotron kullanıorum aslında normal sınır sayılır ama Arda bey tsh 2.5üstü olmamalı diyor dedim hamile kaldıgım ay 8.50tu ilaca basladım o ay hamile kaldım aslında olmaması gereken şeyler dedi....
bende pkos tam bir sendrom..gereksiz tüylenme,kilo,insülindirenci,yumurtalık kisti,adet düzensizliği...hepsi var yani.
ama dogal yolla gebe kalmıssın yine kalırsın dedi:)

arkadasım yukarda badeye yazdım ama baska türlü nasıl anlasılır bilmiorum ki.bende tüm belirtileri oldugu için pkonun biliorum

badecim benmde hiç bulantım olmamıstı.hiç bir sıkıntı yoktu..
üstelik annem hastanelere yatacak kadar fenalaır,su bile içemezmiş.
bunu Arda bey e söledim nasıl bir hamilelkti dediginde ama birsey demedi sanırım önemli değil..

Canım benim seninde boyun uzunmuş..Bir kaç kilo vermek fena olmaz.Kilo vermek hamile kalmayı tetikliyor.Benden demesi:)
Canım tsh benim 2,8 di..Buna rağmen ilaca başlattılar.0,25mg içiyorum bende..İnşallah doğal yoldan yine hamile kalacaksın..Ben inanıyorum.
Kız ben seni ufak tefek bişey diye canlandırmışım:).Mmery isminden dolayımı artık nedense.Boy pos maaşallah.
Yetmezlik için ne dedi..Kesin dikiş vs. dedimi..Birde canım kısaca hikayeni özetlermisin.Bir çok kez yazdın ama bende herşey karman çorman oluyor son zamanlarda..Başka tahlil istedimi arda bey..Homosistein falan..

Canım nidilat .çok baş ağrısı yapmıştı bende..Ama prepardan iyi..Çünkü prepar içerken kalp çarpıntısından gidecektim..Zor nefes alıyordum..Rabbim yardımcın olsun..Kasılmalarının bittiğine sevindim.

Merhaba arkadaslar...

Ben 25+1 haftalik ikiz gebeyim ve rahim acilmasi yuzunden yatiyorum. Doktorum Arda Lembet bey muhtemelen doguma kadar yatacaksin diyor..

mrb canım hoşgeldin
allah şifa versin inş. zamanında kuzularını sağlıcakla kucaklarsın.
dikiş var mı yoksa sadece yatıyor musun bir işlem yapıldımı

19asos03 bugün neşelisin maşallah hep böyle ol:nazar: nidilat bende de çok başağrısı yapmıştı ama kasılmaları rahatlatıyor.sen de rahatlamışsın bir daha böyle sıkıntıların olmaz ve zamanında bebişini kucaklarsın inş.
ciğer geliştiriciler de iyi olmuş biraz kafan rahatlamıştır.benim dr hiç bahsini bile açmıyor ciğer geliştiricinin:KK43: hadi hayırlısı...

kızlar inş. herkes zamanı gelince listedeki sırayla doğurur sırasını şaşan olmaz inş. :)
veeeeee inş.en kısa zamanda hamiş listemize yeni yeni isimler eklenir

chnb canım 1 yıllık yorucu ardından da mutlu sonla biten maratonun ardından tekrar sosyal hayatın içine çalışma hayatına dönüyorsun.inş programın gönlüne göre olur.yeni eğitim öğretim yılın hayırlı uğurlu olsun.sıpalar uslu uslu seni dinlesinler ve öğretmenlerini hiç üzmesinler inş:KK9:

Niffan ve Fuzuli aramıza hoş geldiniz.Her şey gönlünüzce olsun.Asos kasılmalarının geçmesine sevindim.İnşallah bundan sonra zamanında doğuma kadar yaşamazsın.Chnb çalışma hayatına dönüyorsun.Umarım her şey güzel olur.Gurbetçi 28'i geçtin.Çok şükür.İçin biraz rahatlamışsındır.Tebrik ederim.Allah 38'i görmeyi de nasip etsin.:))

Chnb,cnm yarın işe başlıyorsun hayırlı olsun cnm :)

Gurbetcii,28 haftan hayırlı olsun darısı 38 40 lara olsun inşallah :)

Saftunc,cnm bende 1,2 hafta yoğunum sonra ilk fırsatta gideceğim sana haber veririm uygun olursan beraber gideriz..

Umudum, bu ay benimde özellikle sol yumurtalığım çok ağrıdı bazende sağ hatta bir ara hafif pembe kanamam oldu cnm sıkıldı :KK43:( şimdi geçti gibi enfeksiyon mu var diye şüphelendim ilk fırsatta Dr gidicem genel bir bakılsın bende korunmayı bıraktım artık Allah kısmet ederse dönem arkadaşı oluruz :))))

Canim ya bende anlam veremedim sizlama gibi oluyor ama ben daha doktora cok olmadi gideli en son 2 ay olmustur enfazla bir sikinti olacagini sanmiyorumda ben diyorum rahim kendini toplamayami calisiyor hic canini sikma adet donemine yakinsan ondan olmus olabilir yada belki hamilesindir enfeksiyonun belirtilerini cok iyi taniyorum enfeksiyon degil benimkisi aman zaten olmasin cok zor geciyor enfeksiyonlar seninkide degildir bence ama yinede bir doktora git sen cnm

Gunaydin cnlar ..
Umudum hakkinda hayirlisi insallah istedigin ay guzel haberi bize ver:))
Merry cnm boylu poslumusun ben 1.62 boyunda 53 kiloydum boy ayni kilo 10 daha ustune koy:))
Efilum cnm seker yuklemeni yaptiysan ciger gelistirici vurunman iyi olmus cnm ben yaptirmadan vurundum sekerim cikti cnm:KK43:(
Idrar icinde ben 4.5 litre iciyorum gecede iciyorum 5 i buluyor :))
Ama yatmadan once ust uste gidiyorum gece sadece bir kez kalkiyorum bide saat 6 da progestan saatim o zaman gidiyorum cnm:))
Aramiza yeni katilan arkadaslar hos gelmis rabbim yar ve yardimcilari olsun..
28., haftami kutlayan herkese cok tesekkurler bende sizinkileri kutluyacam borclu kalmak istemem:))
chnbcim rabbim kolaylik versin kutladiniz mi :))

gurbetçi canım nasılsın
bugün aklıma ne geldi allahın izniyle 28.haftadayız ama ben daha bebişe birşey almadım.annem hastane çıkışı almış 2 tane kuzumun başkada bişeyi yok sen de durum nasıl:)

bade81 ve melek81 teşekkür ederim. Umarım hamiş listesinde ve doğum yapanlar listyesinde de beraber oluruz. 28 haftayı bitireni kutluyormuşsunuz, ne tatlısınız :)

chnb canım bır yıllık aradan sonra ilk iş günün hayırlı olsun inş

gurbetçi 28 geçti inş 38 geçtikten sonra bebeğin kollarında olacak

badecım arda bey twiter de mıde bulantısı kılolu hamıle kalan anne adaylarında b12 ve d vıtamını eksıklıiği nedenıyle olabılır dıye yazıyor

yenı gelen arkadaşlar hoş gelmişler artık çok kalabalık olduğumuz için herkezı karıştırıyorum

chnb canım bır yıllık aradan sonra ilk iş günün hayırlı olsun inş

gurbetçi 28 geçti inş 38 geçtikten sonra bebeğin kollarında olacak

badecım arda bey twiter de mıde bulantısı kılolu hamıle kalan anne adaylarında b12 ve d vıtamını eksıklıiği nedenıyle olabılır dıye yazıyor

yenı gelen arkadaşlar hoş gelmişler artık çok kalabalık olduğumuz için herkezı karıştırıyorum

nedense senin yazılarını görünce çok seviniyorum. Teşhisi ilk duyduğumda kimsede bu hastalık yok zannediyordum ama bu konu; özelliklede senin mesajların sayesinde umudum arttı. Artık kendimi ilk günlerdeki kadar umutsuz hissetmiyorum. İnşallah herkesin bebeklerini kucaklarına alamasını kutlayacağız.

Canim ya bende anlam veremedim sizlama gibi oluyor ama ben daha doktora cok olmadi gideli en son 2 ay olmustur enfazla bir sikinti olacagini sanmiyorumda ben diyorum rahim kendini toplamayami calisiyor hic canini sikma adet donemine yakinsan ondan olmus olabilir yada belki hamilesindir enfeksiyonun belirtilerini cok iyi taniyorum enfeksiyon degil benimkisi aman zaten olmasin cok zor geciyor enfeksiyonlar seninkide degildir bence ama yinede bir doktora git sen cnm

Canım bilmiyorum enfeksiyon mu başka bir şey mi ..Ama şunu çok iyi biliyorum bebekten sonra bişeyler değişti ben kaybından sonra bazen sol bazen sağ yumurtalık tarafında zaman zaman ağrı hissediyorum bunu hem Arda Bey'e gittiğimde hem başka bir profa ve onun dışında gittiğim bir sürü doktora söyledim bazı zamanlar ağrım olduğunu bana herşey yolunda dediler kürtajdan sonra rahim filmide çektirdim bişey çıkmadı ...Bazen diyorum yumurtam çatlamıyor mu acaba belki o ağrı yapıyor neyse önümüzdeki haftalarda tekrar gideceğim doktora bakalım ne diyecek ..Hamile olduğumu pek sanmıyorum bir kere evcilik oynadık ondada yakaladık mı zamanı tam belli değil :))) chnb bana ovulasyon testi yap silik çıkmaya başladığı gün bas yanına git gün aşırı çalışma yapın diyor en doğrusu bu yoksa zor olacak hamile kalmam :))))(eşim iş nedeniyle başka şehirde :))). İşim biraz zor bakalım artık Allah hepimize ne zaman sağlıkla kucağımıza alacaksak o zaman nasip etsin İnşallah ..

Merhaba arkadaslar...

Arkadaşım hoş geldin öncelikle geçmiş olsun dikiş atıldı mı ?Evde mi yatıyorsun hastanede mi ?inşallah bu stresli haftaların Hızlıca biter ve zamanında doğum haberini verirsin bize ..

chnb bende edebiyat öğretmeniyim. Sanırım erken doğum ve düşük konusunda enriskli mesleklerden birini yapıyoruz. Doktorlara bunu hep anlatmaya çalıştım ama anlamadılar. heyet raporu alamamıştım.Sonuçta ikizlerimi kaybettim. Her şey Allah'tan, ne yapalım.
Yorum yazıp, cevap veren herkese teşekkür ederim. Dün doktoruma gittim. Kontrol etti ve 2 ay sonra hamile kalabileceğimi söyledi. Gerçi eşim pek istekli değil. İyileşmediğimi ve takıntı haline getirdiğimi düşünüyor. Ama sizin beni anlayacağınıza eminim. Meleklerimiz hep yüreğimizde kalacak ama umuda ve yeniden o mucizeye tanık olmaya ihtiyacımız var. buradaki tüm melek annelerinin hayırlısıyla bebeklerini kuacağına alması için dua ediyorum. İyiki bu forum var; yoksa böyle içimi kime dökebilirdim bilmiyorum.

Arkadaşım,çok geçmiş olsun kaybın için çok üzüldüm :KK43: eğer seni üzmezse kaç haftalık kaybettin? Hiç belirti verdi mi ? inşallah en kısa sürede kendini toplar hamileliliğini burda beraberce geçiririz :))

Kızlar işim gücüm yok ya ev de tv izliyorum.Bir onkolog konuşuyor.Adam şifalı bitkilerden bahsediyor.Elma ve nar kadar şifalı bitki yok diyor.Özellikle nar sperm sayısını ve kalitesini arttırıyormuş.Paylaşmak istedim.

Merra cnm inan sen benden iyimisin senin yine iki tane hastane cikisin varmis bende oda yok ..
Eskiden aldiklarim var bi zibin takimi iki corap iki hirka orduydum bi battaniye bide nesrin abla bi takim gonderdiydi bu kadar cnm ..
Ama almak istiyorumda esimin cok borcu var kredi karti ve kredi borcu ..
Besik almayi dusunuyorum 30 dan sonra sen peki:))

Merra cnm inan 28 gectik ama hic bi sey almadim sen iyisin iki tane hastane cikisin var mis ben sadece battaniye ve bi tane patik oda sol teki var sag daha ormedim :))
Kizimin hic biseyi yok ama uzulmuyorum sen diyince hatirladim :))

Canım inşallah sağlıkla bebeğini kucağına al.Gerisi hikaye diye düşünüyorum.Allah izin verirse hepsini alırsın.Ama patiğin tekini ör.Ben kızıma iki tane şapka ördüm.Çok tatlı oldular.Arada alıyorum,öpüyorum,kokluyorum.Eşim gülüyor.Kafayı yedin diyor.Anlamıyor,anlatamıyorummm.

gurbetcı 28 gecmıssın gozun aydın mutlu sona az kaldı

mumu dıkıs atılmıs gecmıs olsun,Allah kucagna almayı nasıp etsın

mery.arda beyle gorusmen guzel gecmesıne cok sevndm umarım hep guzel gıder

chnb ıs bası yapmıssın tebrık ederım ben yapamam yaa o yuzde 5 nısanda ıstıfamı verıyorum kucuk bebegı olupta calısan kadınlara hayranım bu aralar

efelum cıger ıgnesını sormussun acıl dogum rıskı yoksa 30.haftadan sonra daha etkılı dıye okumustum burda ama benım ıkıncı doktorum doguma ne kadar yakın yaptırısak o kadar ıyı demıstı benım planlı sezaryandı 37. haftada doguma 3 gun kala ılk dozunu olmustum ıkıncıyı 24 saat sonra olmustum ıgneden sonra 24 saat dogum olmamalıymıs

X