Premature Bebekler Rahim ağzı yetmezliği yüzünden erken doğum yapan var mı??

37 haftadan önce gerçekleşen doğumlar prematüre doğum olarak adlandırılır. Bu haftadan önce doğan bebeklere de prematüre bebek denir.
Gunaydin canlar:))
Merry kiz yazmamisin sofikanin dedigi gibi kizimi kucagima aliyim bende gidicem arda beye cok merak ediyorum kendisini..
Umudum cnm inan cogunluk 20 haftada kaybettik yavrularimizi ben duyaydini umut aldim kendime oda 20 haftada kaybetmisti..
Sende goruceksin bu gunleri bence isini sansa birakma dugun zaten temmuzda o belli ben yerinde olsam bi ay daha beklerim hic degilse hamile kalsan dahi o ay da mayis olur temmuza kadar uc aylik olursun dikis olmamissan gidebilirsin cnm fazla oynamamak sarti ile..
Asos cnm tedavinin ayni banada uygulandi ama nidilattan korkma cnm
Kar zarar iliskisi cnm bide benim dr bir iki gun kullanilan nidilattan korkma dedi aylarca kullanilinca suphe olur dedi..
Chnb ablacim masallah ardosa kocaman olmus dogdugu gun dun gibi aklimda:))
Dogum yapan arkadaslar 28 den sonra dr kac haftada bir cagirdi sizi..

İnsallah canim bende ve tum bekleyenlerde o gunleri gorur bende duyaydin ve seni ornek aliyorum kendime duyaydini dogurttuk sukur:) sira sende her sabah topige girip ilk yaptigim sey gurbetci nasil acaba bugun diye sana bakiyorum sukur busefer hersey yolunda insallah sagsalim kucagindada goruruz hep diyorum ben bir tane 20 haftalik bebegimi kaybettim hala kendimi toparlayamiyorum bu kiz diyorum 3 defa ayni seyi yasamis nasil zor gunler atlatmis ama sukur busefer mukafatini alacaksin canim tabi bence doktorunda basarisi buyuk iyi doktoru bulmak cok onemli insallah bizim icinde hersey guzel olur

merracım benim bebeğim 25 haftalık doğdu,%50 yaşama şansı var dediler.bebeğin ayaktan geliyor,yani ters doğacağı için normal doğum yaparsan büyük ihtimal doğum sırasında kafa travması nedeniyle ölür dedi.1 dk içinde karar ver, sezeryanle %50 yaşama şansı var dediler.ben o an kendimi düşünmedim ve hep normal doğum taraftarıydım güya ama kısmet olmadı.bebeğimin yüzde1 de şansı olsa o şansı denerdim.o yüzden açılmaya rağmen sezeryana tamam dedim.
bazen düşünüyorum bebeğim sağlıklı ve güçlüydü,hissediyorum.onun o son ana kadar hissettiğim tekmelerini hiç unutamıyorum,yalvardım ona beni bırakıp gitme diye ağladım,tüm vücudum titrerken.o da gitmek istemedi ama benim rahim ağzı açılmıştı bi kere,napsın yavrucağım doğuverdi.tek suçu rahim yapısı gevşek olan bi anneden dünyaya gelmesiydi,kendimi suçluyordum önceleri ama şimdi bunları değil sonra neler yapabileceğimi düşünmeye odaklanıyorum.şu an 6 ay olmasına rağmen bebiş düşünemiyorum çünkü enfeksiyonum onca ilaca rağmen geçmiyor,artık başka bişi düşünemiyorum,sağlıklı olmak istiyorum,şu yaradan kurtulmak istiyorum.sonra gelsin yeni bebeğim,gelsin bebeklerimizzzz!!!!

Canim rahim icindemi enfeksiyon var idrar yollarindami bende cok cektim enfeksiyondan rahim icindede vardi idrar yollarindada beni rahatsiz eden tabiki rahimdekiyki gezmedigim doktor kalmadi en son gittigim doktor boyle inatci enfeksiyonlar icin altin vurus diye birsey var dedi iki tane ilaci bir enjektorde karistirip 12 saatte bir vurdumdum 1 hafta sonra gecti istersen doktoruna bir sor

Sofika canım benim hamileliğimde hiç bulantım olmadı..Ama hiç..En ufak bişey hissetmedim..Şimdi okudukça diyorum sağlıklı hamileliklerde bulantı olurmuş..Acaba diyorum ozamandanmı belliydi bebeğin gideceği:KK43: Gerçi gelişiminde en ufak bir problem yoktu..Anlamadım ben bu bulantı işini..
yok canım benım ıkı hamılelıgımde de cok bulantı olmustu,onunla ılgısı yok bence hatta ıkı hamılılegımde aynıydı belırtıler, aynı haftada yuzumun aynı yerınde sıvılceler cıktı kesın buda kız dedım ama erkek cıktı

merracım benim bebeğim 25 haftalık doğdu,%50 yaşama şansı var dediler.bebeğin ayaktan geliyor,yani ters doğacağı için normal doğum yaparsan büyük ihtimal doğum sırasında kafa travması nedeniyle ölür dedi.1 dk içinde karar ver, sezeryanle %50 yaşama şansı var dediler.ben o an kendimi düşünmedim ve hep normal doğum taraftarıydım güya ama kısmet olmadı.bebeğimin yüzde1 de şansı olsa o şansı denerdim.o yüzden açılmaya rağmen sezeryana tamam dedim.
bazen düşünüyorum bebeğim sağlıklı ve güçlüydü,hissediyorum.onun o son ana kadar hissettiğim tekmelerini hiç unutamıyorum,yalvardım ona beni bırakıp gitme diye ağladım,tüm vücudum titrerken.o da gitmek istemedi ama benim rahim ağzı açılmıştı bi kere,napsın yavrucağım doğuverdi.tek suçu rahim yapısı gevşek olan bi anneden dünyaya gelmesiydi,kendimi suçluyordum önceleri ama şimdi bunları değil sonra neler yapabileceğimi düşünmeye odaklanıyorum.şu an 6 ay olmasına rağmen bebiş düşünemiyorum çünkü enfeksiyonum onca ilaca rağmen geçmiyor,artık başka bişi düşünemiyorum,sağlıklı olmak istiyorum,şu yaradan kurtulmak istiyorum.sonra gelsin yeni bebeğim,gelsin bebeklerimizzzz!!!!

canım nolur kendini suçlayıp yıpratma bazen kader diyip geçmek gerekiyor sanırım çook zor olsada
sezeryan olayında da çok haklısın orda %1 bile deseler insan umut eder.inş bu son acın olur bundan sonra herşey güze olur

Umudum cnm kalplerimiz bir cnm beni dusunmen hosuma gitti bende seni dusunuyorum cnm insallah tez zamanda guzel haberlerini alirim:))
Bende 25 haftalik dogumumda testen dogum yaptim gercwkten cok zor oldu ama kizima dogumda bi sey olmadi:KK43:(

Umudum cnm kalplerimiz bir cnm beni dusunmen hosuma gitti bende seni dusunuyorum cnm insallah tez zamanda guzel haberlerini alirim:))
Bende 25 haftalik dogumumda testen dogum yaptim gercwkten cok zor oldu ama kizima dogumda bi sey olmadi:KK43:(

Canim benim ya busefer hersey cok guzel olacak bak 29 un icindesin bir bakmissin 39 olmussun bende biraktim korunmayi tam emin olamayarak sadece yasimdan dolayi ama boyle kasiklarimda bir agri var boyle geriliyor gibi oluyor sol yumurtaligin ordan daha cok agri giriyor acaba rahimmi toparlamadi diyorum doktor 4 ay yeterli korunman icin demisti ama bilmiyorum artik hayirlisi hakkimizda

Gurbetci canim 28i gectn galiba tebrikler:) bu topikte adetti 28i gecenlr kutlaniyodu ben giremedm kutladinz mi ne guzel ya rabbm bizde o gunleri goostersn insaallah38ide gorursn canm
benm enfeksiyonu olan arkadslara bir sorum var idrar kultrunz temz cikti ama hala idrarda enfeksiyonunuz varsa ne tedavi gordunz
enfeksiyonu az olanlr benm gibi gunde 3litre su icenlr gunde kackz tualete gidiyorsunz ben 10kez rahat giriyorm cok rshts edici oluyo uyuyamiyorm gecede kalkiyorm acaba hamilelktn mi enfeksiyndn mu suyu cok ictigmdn mi enfeksiynn azalms diyo ama doktr korkuyorm iste
gecen sordm kimse cvp vermedi ciger gelistirici igne olanlr kacinncii haftada vuruldunz doktorunz mu onerdi benm doktorm bbana bisey soylemedi sonnucta hala risk devam ediyo

Önerileriniz ve iyi dilekleriniz için çk teşekkür ederim arkadaşlar. Hideniskocum ovulasyon testi denedim.Bu ayda yaptım.Yarın burda bir doktra gidecem iyi bir doktr diyorlar yumurtlama takibi yaptırmaya karar verdim.Bakalım ne yapacak.Regrete canım inanır mısın geçen seneden beri Eyüp Sultana niyet ettim ama gidemedim kısmet değilmiş.İnşallah birlikte gideriz.Gelirim inan.İşlerimi bu haftadan snra biraz daha düzenliycem daha rahat olacam inşallah. Chnb canım hayırlı uğurlu olsun okul hayatın az kaldı nisan mayıs haziranı sayma bile.Şimdi aynı sıcacık yataktan çıkıp buz gibi dışarı çıkmak gibi bir durum seninki.Mumuhidiba canım İnşallah çektiklerin son olur Allah bu sefer yüzünü güldürür.İyiki varsınız iyiki iyiki...

Chnb,cnm yarın işe başlıyorsun hayırlı olsun cnm :)

Gurbetcii,28 haftan hayırlı olsun darısı 38 40 lara olsun inşallah :)

Saftunc,cnm bende 1,2 hafta yoğunum sonra ilk fırsatta gideceğim sana haber veririm uygun olursan beraber gideriz..

Umudum, bu ay benimde özellikle sol yumurtalığım çok ağrıdı bazende sağ hatta bir ara hafif pembe kanamam oldu cnm sıkıldı :KK43:( şimdi geçti gibi enfeksiyon mu var diye şüphelendim ilk fırsatta Dr gidicem genel bir bakılsın bende korunmayı bıraktım artık Allah kısmet ederse dönem arkadaşı oluruz :))))

Arkadaslar dua topiginde beni yazmissiniz sagolun ama

MINITO arkadasimizin pazar gunu nakli yapilmisti.liatede adi yok ama
benim gonlum ilk once ona okumaktan yana.

Birsonrakinde bana okuruz.

Regrete canım bende hiç olmadı bulantı...Hatta şöyle söyliym hamile olduğumu bilmesem anlamazdım..Herkes imreniyordu bu nasıl hamile diye..Sadece yataktan kalkarken çok az ekşirdi midem..Oda zamanla geçti..

Chnb cim benimde beta Hcg normal yükseldi..Yani herhangi bir sorun olmadı..Olması gerektiği gibiydi herşey..Annemde diyordu benimde hiç bulantım olmadı..Acaba genetikmiki?

Canım normal yükselmiştir senin vücudun bulantı tepkisi vermemiştir...

Teşekkür ederim canım.Ben Türkçe öğretmeniyim.Kitap okumayı çok severim.Şiir okumayı da.Sevdiğim şiirleri kızıma da okuyorum.Müzik özellikle thm olmazsa olmazım.Sesim güzel olsaydı beni kimse susturamazdı herhalde.

Ben de edebiyat öğretmöeniyim...

Canım kolay gelsin. Allah işlerini rast getirsin. Tam bir senelik koşuşturmanın mutlu sonu.

Amin canım:))

Canım kıyamam çoğumuz benzer sorunlar yaşadık. Aslında 25. haftada ayak geliş olur ama ben 25 artı 0 da doğum yaptım baş geliş doğum yaptım normal çok kolay olmuştu 2-3 ıkınmada:KK43:

Zaman ne çabuk geçiyor
İyi mi kötü mü bilemedim :KK43:( kuzum büyüsün istiyorum,sonra diyorum bu günler geri gelmeyecek :KK43:(
Şimdiden hayırlı olsun işin gücün yolunda gitsin

Aynen öyle canım... 15 saat gideceğim inşallah iyi bir program yaparlar. Bizim müdür silince birini affetmez. Gel dedi gidiyorum...

Chnb cim hayırlı olsun canım..Zaman gerçekten çabuk geçiyor..Onca badire zorluk atlattın.Allah iş rastlığı versin arkadaşım.

Amin canım...

Yarin oglusunla guzel bi gece gecir chnb ablacim kutlayin o gunu ben ogrendigim gunu unuttum bile ekimin ya 12ya da 13 yudu..
Okula baslamanda kotu senin icin zor olucak Allah kolaylik versin ..

Ah ah gece 5 te kalkıp idrar testi yapmıştım 2 gün vardıo adetime:)) Sabah dr de buldum kendimi:)) kutlayım di mi?

Gurbetci canim 28i gectn galiba tebrikler:) bu topikte adetti 28i gecenlr kutlaniyodu ben giremedm kutladinz mi ne guzel ya rabbm bizde o gunleri goostersn insaallah38ide gorursn canm
benm enfeksiyonu olan arkadslara bir sorum var idrar kultrunz temz cikti ama hala idrarda enfeksiyonunuz varsa ne tedavi gordunz
enfeksiyonu az olanlr benm gibi gunde 3litre su icenlr gunde kackz tualete gidiyorsunz ben 10kez rahat giriyorm cok rshts edici oluyo uyuyamiyorm gecede kalkiyorm acaba hamilelktn mi enfeksiyndn mu suyu cok ictigmdn mi enfeksiynn azalms diyo ama doktr korkuyorm iste
gecen sordm kimse cvp vermedi ciger gelistirici igne olanlr kacinncii haftada vuruldunz doktorunz mu onerdi benm doktorm bbana bisey soylemedi sonnucta hala risk devam ediyo

canım benim dr m yaptırmadı gerek görmedi...

Önerileriniz ve iyi dilekleriniz için çk teşekkür ederim arkadaşlar. Hideniskocum ovulasyon testi denedim.Bu ayda yaptım.Yarın burda bir doktra gidecem iyi bir doktr diyorlar yumurtlama takibi yaptırmaya karar verdim.Bakalım ne yapacak.Regrete canım inanır mısın geçen seneden beri Eyüp Sultana niyet ettim ama gidemedim kısmet değilmiş.İnşallah birlikte gideriz.Gelirim inan.İşlerimi bu haftadan snra biraz daha düzenliycem daha rahat olacam inşallah. Chnb canım hayırlı uğurlu olsun okul hayatın az kaldı nisan mayıs haziranı sayma bile.Şimdi aynı sıcacık yataktan çıkıp buz gibi dışarı çıkmak gibi bir durum seninki.Mumuhidiba canım İnşallah çektiklerin son olur Allah bu sefer yüzünü güldürür.İyiki varsınız iyiki iyiki...

Sağ ol canım benim Regreteyle bir gün de bana gelin burada da habibi neccar var:))

Chnb,cnm yarın işe başlıyorsun hayırlı olsun cnm :)

Gurbetcii,28 haftan hayırlı olsun darısı 38 40 lara olsun inşallah :)

Saftunc,cnm bende 1,2 hafta yoğunum sonra ilk fırsatta gideceğim sana haber veririm uygun olursan beraber gideriz..

Umudum, bu ay benimde özellikle sol yumurtalığım çok ağrıdı bazende sağ hatta bir ara hafif pembe kanamam oldu cnm sıkıldı :KK43:( şimdi geçti gibi enfeksiyon mu var diye şüphelendim ilk fırsatta Dr gidicem genel bir bakılsın bende korunmayı bıraktım artık Allah kısmet ederse dönem arkadaşı oluruz :))))

sağ ol gülüm...

merry Arda beyle gorusmen guzel gecmiş,hep guzel seyler olsun hakkında inşallah
şu adamı keyfimden gidip gorecem bir gun randevu alıp:KK1:

evet canım güzel geçti biraz heyecan yaptım somurttum ben gibi olamadım aslında ama görüşmenin sonları iiydi.
hahaha çok gülesim geldi gittigini düşündüm o odada karsısında oturup gelişimin bi nedeni yok dermişsin:KK1::KK1::KK1:
inşallah sonu da güzel olur sofikacım..Allah yardımcım olsun:KK43:

MMery canım hayırlısı olsun inşallah..Tsh ım yüksek demişsin kaç?Birde 10 kg vericem demişsin..Kaç kilosun boyun kaç?Birde canım serklaj için falan ne dedi?Rahim ağzı yetmezliği ile ilgili?
badeeeee ben sana ne diyeyim 58kgmussun ay daha kiloyumu soruyorsun:KK37:
boyum 1.68 ama senden 30kg fazlayım nerdeyse..aslında kg vermem gerek biliorum önceki hamileligimde de 10kg vermiştim dietisyene gidip spor yapıorken hamile kalmıstım ama dogumdan sonra nerdeyse yarısını geri aldım.22 hafta boyunca hiç almamıstım
sanırım can sıkıntısı,moral bozuklugu ve düzensiz yemekten.
vermem gerektigini biliodum hiç oralı degildim ama Arda bey in sölemesi ii geldi:KK9:
tsh ım 4 civarında 50mg levotron kullanıorum aslında normal sınır sayılır ama Arda bey tsh 2.5üstü olmamalı diyor dedim hamile kaldıgım ay 8.50tu ilaca basladım o ay hamile kaldım aslında olmaması gereken şeyler dedi....
bende pkos tam bir sendrom..gereksiz tüylenme,kilo,insülindirenci,yumurtalık kisti,adet düzensizliği...hepsi var yani.
ama dogal yolla gebe kalmıssın yine kalırsın dedi:)
Valla bu kilo olayını bende merak ettim benimde boyum 164 kilom 67 ben hiç zayıflayım diye uğraşmıyorum ama yine almamaya dikkat ediyorum yanlış mı yapıyorum.
birde pko lu arkadaşlara sorum var. Bana doktorlar pko lu bir görüntün var(usg de) ama pkolu değilsin dediler. Ben nasıl anlayacağım öyle olup olmadığını geçen yıl FSH LH falan baktırmıştım normaldi, adetlerimde düzenli sayılır 30-31 günde oluyorum ben ya pko lu isem nasıl anlayacağım?

arkadasım yukarda badeye yazdım ama baska türlü nasıl anlasılır bilmiorum ki.bende tüm belirtileri oldugu için pkonun biliorum
Sofika canım benim hamileliğimde hiç bulantım olmadı..Ama hiç..En ufak bişey hissetmedim..Şimdi okudukça diyorum sağlıklı hamileliklerde bulantı olurmuş..Acaba diyorum ozamandanmı belliydi bebeğin gideceği:KK43: Gerçi gelişiminde en ufak bir problem yoktu..Anlamadım ben bu bulantı işini..
badecim benmde hiç bulantım olmamıstı.hiç bir sıkıntı yoktu..
üstelik annem hastanelere yatacak kadar fenalaır,su bile içemezmiş.
bunu Arda bey e söledim nasıl bir hamilelkti dediginde ama birsey demedi sanırım önemli değil..
kızlar ben geçen sene 28 martta hamile olduğumu öğrendim... yarın 28 mart ve ben okula dönüyorum yarın... bugün annemler geliyor...
1sene de neler yasadın..ne duygular tatlısıyla acısıyla tattın degilmi..ama sonunda hakkettigin mutluluk seninle:nazar:

yarın okula baslıyorsunya ben hafiften üzülüyorum galiba:KK17:

Son düzenleme:
kızlar ben bugün Arda Bey e gittim.40dk görüşmüşüz sanki 4dk gibi gecti.

hikayemi anlattım ayrıntılı dinledi notlar anladım senin derdini dedi ama bana demedi:KK53:

muayene de rahimagzı çok iyi,hersey olması gerektigi gibi dedi.

ama tsh ve bazı hormonlarımı yüksek buldu.beni Kadıköy Acıbadem de bir hocasının görmesini istedi kabul ettim uygun zamanda gidicegiz.biraz hormon tedavisi ol tsh hamilelkte de yükselirse ii olmaz dedi.

birazda saglıklı yaşam sart dedi.3 ay sonra 10kg vermiş olarak yine gel dedi peki dedim.

erken dogum herseyden olabilir dedi gebelkteki test sonuclarımla ilgili notlar aldı.
ben dogumdan 3 gün önceki testimde akyuvarlarımda fazlalık çıkmış ben dr.un olsaydım bunu gözönüne alırdım dedi.

bende de MTHR1298 genimde heterozigot mutasyon vardı.önemsemedi..igneye grek yok dedi.
ÜNİVERSİTEDEKİ VE KENDİ DOKTORUM İGNE SART DEDİ DEDİM,HAYIR MTHR ÇOK GÖRÜLEN BİR GEN SORUNUDUR TOPLUMUN %25.DE VARDIR DEDİ...

konusmayı kayda aldım yarın sagsalim kafayla dinlicem sonra ayrıntıları yazar kafanızı şişiririm:KK54:

Merhaba arkadaslar...
Ben bu gurupta yeniyim.. Arda beyden bahsediyorsunuz bu Dc Dr Arda Lembetmi?

Ben 25+1 haftalik ikiz gebeyim ve rahim acilmasi yuzunden yatiyorum. Doktorum Arda Lembet bey muhtemelen doguma kadar yatacaksin diyor..

Efulim ben soruna cevap vereyim cunku dun hastaneden ciktim suan 28. Hafta icindeyim ve yatis sebebim ciger gelistirici ignelerin vurulmasi icindi. Celeston yapildi toplam 2 doz , tum degerler sukur normal cikti .31. Haftaya kadar sorunumuz olmazsa hem raporumda bitiyor kontrole gidecegiz.
Sizce rapor bitimi 31 oldugu icin 1 haftalik verilp 32 sonrasini gorursem de dogum izni raporuna mi gecisim yapilir acaba aklima takildi bilgisi olan varsa yazabilir mi acaba ??

:119:efulim :119:bir kac sayfa once yazmistim senin sorunada cvp olmus aslinda kasilmalarim arttigi icin dr hastaneye aldi 26+0 da nidilata basladi ve aksam 2 doz sabah 2 doz celestone ciger gelistirici igne yapti ben pek taraftari olmamama ragmen ama hayirlisi dr lara guvenmek zorundayiz ama bebegim allahin izniyle zamaninda gelicek inaniyorum

:119: gurbetci :119: 28. hafta kutlamasi varmis tebrik ederim canim :KK71: :KK71: insallah hayirlisiyla 38. de goruursun :119: :119: :119:

:119: cnb cim :119: okula donuyomussun masallah canim tebrik ederim hersey gonlunuzce olur insallah

:nazar:nidilat in butun yan etkilerini siddetli bir sekilde yasiyorum ama kasilmalari bitti ya sukrediyorum allahima :nazar:

chnb bende edebiyat öğretmeniyim. Sanırım erken doğum ve düşük konusunda en riskli mesleklerden birini yapıyoruz. Doktorlara bunu hep anlatmaya çalıştım ama anlamadılar. heyet raporu alamamıştım.Sonuçta ikizlerimi kaybettim. Her şey Allah'tan, ne yapalım.
Yorum yazıp, cevap veren herkese teşekkür ederim. Dün doktoruma gittim. Kontrol etti ve 2 ay sonra hamile kalabileceğimi söyledi. Gerçi eşim pek istekli değil. İyileşmediğimi ve takıntı haline getirdiğimi düşünüyor. Ama sizin beni anlayacağınıza eminim. Meleklerimiz hep yüreğimizde kalacak ama umuda ve yeniden o mucizeye tanık olmaya ihtiyacımız var. buradaki tüm melek annelerinin hayırlısıyla bebeklerini kuacağına alması için dua ediyorum. İyiki bu forum var; yoksa böyle içimi kime dökebilirdim bilmiyorum.

X