Premature Bebekler Rahim ağzı yetmezliği yüzünden erken doğum yapan var mı??

37 haftadan önce gerçekleşen doğumlar prematüre doğum olarak adlandırılır. Bu haftadan önce doğan bebeklere de prematüre bebek denir.

Canim dr konusunda kim icine siniyorsa onu tercih et.
Bu surecte diyologta cok onemli cunku.

Ben servikal yetersizlik tanisi kesinse 16. Haftayi gec buliyorum.
Daha erken haftalar bana daha saglikli geliyor

kızlarrrrrrrrrrrrr sizi özledimmmmmmmmmmmm ve geri döndümmmmm :) sağolsun chnb cim haberdar ediyor okumaya devam rabbim kabul etsinnnnn :) bende tüp minnoşum için ön hazırlık yapıyorummmmmm rabbim bebek isteyen herkese nasip etsin hamişlerimize minnoşlarını kucaklarını almayı nasip etsin annelerimize de minnoşlarıyla sağlık mutlu ömürler nasip etsin inşşşşş :)

hoş geldin canım...
nasıl yumoşların sen nasılsın? opu ne zaman?

canım şu ünlü perinatolog kim merak ettim. En azından gitmeyi düşünen varsa da vaz geçer ya da termkinli olur...

canım serklajı bari sezaryende alsaymış...
Ama önemli olan Arenin sağlığı. sütüne de sevindim maşallah...

canım ben önceden kk da dr bora cengize hikayemi yazmıştım. o zaman Ardaya hamile değildim. bana erken doğumumun b grubu streptokoktan olabileceğini yazmış bulursam yayınlarım burada... Antibiyotik bitince tekrarlat testi...

Melek once sen bebeğine kavuşucan sonra ben insallah hesaplanan tarihte gelirler :) cinsiyeti benim kız 12.hft belli oldu seninki daha göstermedimi ne oldugunu ?

canım nasılsın leke filan akıntın yoktur inşallah...

geçmiş olsun canım. eşinin bir dahakidoğum gününde bebeğinle olacaksınız inşallah...

seni çok iyi anlıyorum canım....
malesef cemil bey dönmüyor sana yapılan tavır olarak algılama kimseye dönmüyor(
bana da cem bey mesai saatinde aramadım diye kızmıştı o zaman hastası değildim ben de o gece sabaha kadar ağlamıştım. sabah buz koymuştum gözüme derse gitmiştim o halde. gerçekten insanın kalbi çok kırılıyor(
ben de sonradan çok emeği geçti. tüp bebeğe yine ona gittim. serklajıma geldi. Ama yine de kalbim kırık.
buraya dönmeden hemşirelere bile hediye aldım Arda beye nil hanıma, serkan beye....doğumda vardı)inan hiç kasıtlı değil. Ona almak aklıma gelmedi. gönlüm kırık diye sanırım(

canım valla ölçüm doğru mu merak ettim. doğruysa bu haftaya göre kısa. vajinal mi ölçtü...

canım kandan test yeni çıktı. benim down yüzde 10 risk çıkınca okmeydanı memorialin genetikçisi cumhur gökhan ekmekçiyle görüştüm bana bu testi söyledi ama daha yüksek dedi. ben de Allah korusun sorun olsa da sonlandırmayacağımız için vaz geçtik.
Arda beyle de gelmeden son kontrolde espiri yaptık. hazır serklaj var ben 3. yü de doğururum gibi:)) sonra da dedim yok pgt yapmadan 3. istemem. o da: şimdi amniyosentez yapılmadan kandan bakılıyor dedi. ben de önemli değilki hamile olduktan sonra sorun da olsa kandan da anlaşılsa sonlandırmam. o yüzden pgt dedim...

ama yalnız down belli oluyor biliyorum...

Melek once sen bebeğine kavuşucan sonra ben insallah hesaplanan tarihte gelirler :) cinsiyeti benim kız 12.hft belli oldu seninki daha göstermedimi ne oldugunu ?

Canım inşallah beklenen tarihte gelirler benim de bir kızım olacak.Daha önce kız olabilir demişti doktorumuz ama salı günü kesin olarak kız dedi.Kaybettiğim bebeğim de kızdı.Ondan mıdır nedir daha bir mutlu oldum.Cinsiyeti önemli değil deyip duruyordum ama i.ten içe kız istiyordum galiba:)

senin adına çok sevindim canım benim insanın istedigi olnca çok güzel oluyor rabbim analı babalı büyütsün evladın ayrımı olmaz allah ne veririse saglıklısını hayırlısını versin işşallah ama benimde içimden geçen erkek 2 oglm öldü ondan galiba kızada razıyım allah var yeterki olsn ama2 oglm çok kötü etti beni nedendir bilmiyorm 7 sene sonra geldi ondanmı bilmiyorm inan rabbim deseydiki paşa oglunu geri istermisin dese isterdim diger oglmda kızımda öldüler onlarda evlatlarım ama b oglmda çok istedik çektim doktor erkek dediya allahım mutllgumu görmen lazımdı ama nasip olmadısana birşey anlatayımda dinle
dün erkekkardeşimin karısının dogm günü vardı 2 gündür ona ugraşıyorz garibim hiç dogum günü ktlamamış dedi ban sen yenei geldin neden geldinki dedi dedim eniştenin canı çörek istedi ondan geldik dedim geçiştirdim neyse bu garip diyor içinden ban süprizvs yapıcaklar komşunn kızı geldi demiş bugün dogm günüm kimse kutlamadı benim hiç dogum günü pastam olmadı demiş kız geldi ban dedi bende dedim çaktırma süprizimiz var dedim yemek yendi kardeşime işmar ettim pastayı almış üstüne mum arkası dönük gelinin arkasınıı döndü mmları görünce pastayı bir gözlerindeki sevinci görseydin degerdidedi hiç ktlanmadı benim deyince erkek kardeşim dediki ablama da et o dedide yaptık dedi aklına bile gelmemiş ban bir sarılması varmış sormasagol abla diye gelinede hediye kocaman bir çuklata aldım götürdüm çok sever hatun diyecegim o ki seninkide o hesap olmuş
dün eşim eymenle oynyor 10 aylık old öyle seviyor öpüyorki içim acıdı düşündüm ah paşam 12 sene olucak evleneli sen evlendiginde kardeşim 17 sen 21din şimdi sen 33 olucan kardeşim 30 kardeşlerimden önce evlendim ama bebegim yok içim acıyor kimseye diyemiyorum eşime üzülüyorm artık kendimden vazgeçtim oglanı görsen yicek mikrop pekte tatlı birde gülmesi var sıpanın içine sokasın gelir
bizim bayramımız işşallah yavrlarımızı kcagımıza alınca olucak
bgün karşımızda bir tekstil yeri var oarayla konuşulucak olumlu olursa işşallah başlamayı düşünüyorm bir müdeet iyi gelir akşamalarıda dantellerimi yaparım öylen eve gelince yemekelerimi yaparım pazarları evi temizlerim dişimizi sıkıcaz biraz iş olursa ne olr dua edin eşim bir işin peşinde koşyor eger olrsa o iş bütün borçlarımız biticek saglıklı rahat hamile kalıcam her namazımda da ediyorm hayırlısıysa olsn diye brda çok hamile var ne olur hamilelerin duası kabul olurselatı tefficiye çekiliyorm kime ben göremiyorm bazen okyamadıgım olyor dügün telaşemiz varya iş güç derken gözümden kaçıyor bana sayıyı sabit verin ben okuym yazıyım buraya
güzel bir hafta sonu diliyorum hepinize birde nttum demeyi
ddagım çklamış korkudan rüyamda korktm ondan galiba:18::18:
günaydın millett
umud allahtan vesvese şeytandandır

ben de bugün ardayı babaya bıraktım. yürüyüşe gittim:)

Maşallah canım. Hayatını yavaş yavaş yoluna koyuyorsun darısı başıma. Uzun süre yatınca anca dimi.
Bende dün 8 ay sonra ilk kez çarşıya çıktım 15 dak. Çok yoruldum. Hiçbirşey de alamadım. Çünkü göremedim daha doğrusu seçemedim. Uykudan yeni uyanmış gibi. Herşey dümdüz geldi.

Lilymeredin canm gozun aydn rabbim bebegini sana bagislasn bizede o gunleri gormeyi nasip etsn bu arada kizlr ben dua topigini acamiyorm tefriciye sirasi kimde ben kac tane okuyacm yazarsanz sevinirm gurbetcidn sonra okumadm ben
bide bisey soracm idrar yolu enceksiyonu icin antibiyotk kullaniyorm inatla gecmiyo pazartesi randevm var yine yapack tahlil eger ciktiysa yine kultr istick gecmisse istemick simdi gecip gecmedivi belli olmzmi illa kultrmu verilmesi lazm bu hastanede yapilmiyo baska ilceye giem lazm .ide kesinlikle kasilmalari idrar yolu enfeksiyonunun tetiklwdigine inaniyorm insaallah gecer erken doguma sebep oluyo cunku

giremedim birkac gundurdua topic ine okuduklarimi yazip ciktim ben hala hastanedeyim sabah seker yuklemesi yapildi sekerim yuksek cikti dr umuz diyet verdi sevdigimiz herseyi yasakladi hayirlisi

cnm sende haftada oynama olmamamıs lazım,dollendigin gun belli cunku,arada fark olmasınin iki sebebi olabilir
ya bebegin onden gidiyor yada olcum saglıklı yapılamıyor,eger olcumden kaynaklı ise fark b sefer rahim agzı olcusune de guvenemezsin
rahim agzı boyu bana da bu hafta icin cok kısa geldi,gebelik oncesi olcum hic yapıldı mı ve yapıldıysa kactı
durumun elveriyorsa bu testi yaptırman iyi olur aslında,en azından bebeginde sorun olmadıgını anlamış olursun,tabii bunu soylerken de belirteyim bu testin guvenirligi dogrulugu ile ilgili hic bilgim yok
bundan sonra randevudan once sorulaırnı yaz ve doktorun karşısına gecince kagıdını cıkar ve kibarca heyecandan unutuyorum sorularımı yazdım da geldim de,bu şeklide olunca hic bir doktor kayıtsız kalamıyor ve usul usul butun sorulara cevap veriyor
doktor konusundaki endişelerinde haklısn ama ne yazık ki benim de bursada tavsiye edebilecegim biri yok,icine en cok sinene git ve samimi bir sekilde yardım iste
gelişmelerden haberdar et mutlaka Allah´a emanet ol

19asos03 canm haftalarmz ayni banada pazartesi yapilack sekwr yuklemesi nasil yapiliyo acmi gidiyosn

canım aç gidiyorsn erkenden al işin çok uzaryanına koca bir bardak al 1 adette limon ne olr ne olmaz sigıortada öle yapılıyor eczanedende şeker yüklemesi için bir toz veriyorlar yanına 1 litre su al bebem aç karnına yaptırıyolar sonra yemek yiyorsn dok karnınada veriyorsn işşallah yardım edebilmişimdir bende çok istedim nasip olmadı yaptırması gelinimizle gitmiştim çok aglamışım rabbim işşallah bundan sonrakileri nasip eder kardeşim işşallah düşük çıkarrabbim emanetini sana bagışlasın ne diyim

özer bey 11 yıllık dr ben anlaşıyordum ama yollarımızı ayırma kararını bır abı tavsıyesı olarak yapmıtı bıze ama her an her durumda ara haberdar et gelişmelerden gözümden kaçan şey ne ise bılmek isterım demişti gerçi işim düşüncede aradım yardımcı olmaya çalıştı saolsun

bır kez serklaj yapıldı özer bey yaptı

Canim dr konusunda kim icine siniyorsa onu tercih et.
Bu surecte diyologta cok onemli cunku.

Ben servikal yetersizlik tanisi kesinse 16. Haftayi gec buliyorum.
Daha erken haftalar bana daha saglikli geliyor
bılmıyorum ne yapacağım

her ne olursa olsun o benım bebeğim RABBİM 14 yıldan sonra down sendromlu bir bebeğin özel annesi olmamı nasip ettiyse AMENNA VE SADDAKNA

açıkcası tup bebek merkezlerınde o şu kadar para bu şu kadar diyorlarda senı sömürüyorlarya onada sinir oluyorum

vajınal ölçtü 25 dedi

250 euro verdık bılmem yumurtya ne yapılmışta ne olacakmış ta vs hepsi yalannnn kandırmaca

ilk görüşmede bunlardan bahsedilmeyipte yumurta kapıya geldiğinde söylüyorlarsa kimsenın samimiyetıne ınanmıyorum

peki down yuzde 10 demişsin neye göre yuzde verılıyor onu merak ettım cnm

bılemıyorum geç döllenmiş olabilir dıyor

rahım kısalığı 15 gün öncede aynıydı doğuştan kısa olabılır dedı

rısklı gebelik dr yazıyor dıye gıdeyım dıyorum sonra gidince sinir olup geliyorum

Son düzenleme:
Pasam canm sagol cvp icin banada iki bebegmdn sonra nasip olack insaallah sanada olur canm bende hala diken ustundeym rabbime siginiyorm insaallah isteyn herkeze nasip etsn yuce mevlam
bu arada kizlar tefriciyeyi okudm rabbim kabul etsn

heyyyy minitoşşşşşşş hoşgeldin
neşen burdan belli oluyor hayırlı olsun tedavin..sen hep döndüm diyorsun arkası gelmıyor sevinmeyecegim artık o yüsden:)
aminnnn diyorummmm ii dileklerin için

19asos03 canm haftalarmz ayni banada pazartesi yapilack sekwr yuklemesi nasil yapiliyo acmi gidiyosn

canim zaten hastanede yatiyorum ben hemsireler yapti once kan aldilar sonra koca bir bardak igrenc bir su verdiler limon sıkabilecegimi dr um sonrada soyledi sonra 1 saat daha ac bekliyosun ve kan veriyosun bitti

ben suyun hepsini icmemistim ona ragmen sekerim ust sinirda cikti dr um testi pazartesi yenileyecek yine yuksek cikarsa 100 gr lik yapacakmis hayirlisi

chnb
sen çok iyi bir insansın ağzından çıkan her kelime inanki yüreğimi ılıtıyor.
nerdeyse 1 sendir bana destek oldun teselli verdin Allah razı olsun bebeğine güzel bir ömür nasip etsin...

yumurtlama takibine gittim yücel beyin muayenesinde beni kandırdıklarından beri bide cemil bey açmayınca hele onun açmaması beni mahvetti ağlıyorum 5 gündür.
birde 1 ay arayla evlendiğimiz teyzemin kızı var kızı oldu ben buğlem ismini beğeniyordum o koydu kızına, sonra yıllardır söylüyorum oğlum buğra adını koyacağım diye 30 haftalık hamile oğlunun adınada buğra koyacakmış ne şans bendeki

ağlaya ağlaya helak oldum. yollarda arabalarda evde sürekli ağlıyorum. acaba bu klomen hapı bende duygu karmaşası yaratmış olabilir mi?

az önce ağlayarak eve geliyorum ölümü düşündüm. ölsem ne güzel olurdu dedim,
ben ölüyorum içten içe bitiyorum ama kimse bilmiyor.

bukafayla o çok sevdiğim mesleğimi bile yapamaz oldum...

Kızlar slm :) lily doğum yapmışsın Allah analı babalı sağlıkla büyütmeyi nasip etsin inşallah ..

Kızlar dua için yeni bir topik açılmış sanırım telden orayı bulamadım Kargüneşi için 50 tane okudum Allah kabul etsin inşallah ...

giremedim birkac gundurdua topic ine okuduklarimi yazip ciktim ben hala hastanedeyim sabah seker yuklemesi yapildi sekerim yuksek cikti dr umuz diyet verdi sevdigimiz herseyi yasakladi hayirlisi

canım bende de şeker çıktı..ilk hamileleiğimde de çıkmıştı şaşırmadım çıkmasına...
diyet yapıyorum..bide şeker ölçüm cihazı verdi dahiliye doktoru takip ediyorum...

çok şükür gayet normal seyrediyor arada kaçamak yapmama rahmen...
diyete çok bağlı kalmıyorum anlayacağın....

inşallah 100 lük te iyi çıkar..belirleyici olan o çünkü...

olmadı diyet yaparsın...sağlık olsun geçici hepsii

herkese selamlar canlar nasılsınız kusura bakmayın gecmişi hiç okuyamadım şuan bebek için sürekli gidip geliiyorum ama artık orda kalacam ogluşumun yanında.sabah erken saatte çıkıp akşam gec geldiğim için giremiyorum.şuan yorgunluktan ayakta duracak halim kalmadı.şükür oğluşum çok iyi sırayla bütüm ultrason ve emarları çekiliyor.şuan herşey yolunda emzirmeyede başladım ama çok çabuk yoruluyor ve küvezden çıkınca oksijeni düşüyor henuz dış dünyaya alışamdı ama zamanla hepsi düzelcek inşallah.emmeyide beceremiyor ama biz yinede en azında agzında tutması için ugraşıyoruz yarından sonra yanında kalcam arada bi kızıma gelip gidecem önümüzde uzn ve zor bi dönem var hala ama Allahın izniyle riskli dönemi atlattık inşallah.hepinizi çok öpüyorum hoşcakalın haaaa bu arada ogluşumun yanına bugun bi bebek koymuşlardı dururmu iyiydi sadece koruma amaçlı oraya almışlar aile bebegi istemiyormuş çocuk esirgemeye teslim edilecekmiş durum nedir bilmiyorum ama içim o kadar acıdıki düşündüm bu nasıl bi adalet nasıl bi düzen bebek için içi kan aglayan insanlar bi yandayken oncacık masum yavru nasıl atılır o anne mis kokusunu duymadımı hiç kuzusunun dedim çok üzüeldüm Allahım akıl versin bu insanlara

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…