Premature Bebekler Rahim ağzı yetmezliği yüzünden erken doğum yapan var mı??

37 haftadan önce gerçekleşen doğumlar prematüre doğum olarak adlandırılır. Bu haftadan önce doğan bebeklere de prematüre bebek denir.
kızlar facemde paylaşmayı becerdim buraya koyamadım laparoskopik serklaj videosu epey ayrıntılı video...
Laparoscopic Abdominal Cerclage yazınca gogleye çıkıyor...

ALP BEBEĞİN YOL HİKAYESİ
Bizim hikayemiz 2006 yılında ilk gebeliğimle başladı. Son derece sorunsuz bir gebelik gecirirken 22. haftada birden doğum sancılarımın başlamasıyla hastaneye başvurduk. Doğumu durdurmak için ilaç tedavisiyle beraber acil serklaj işlemi yapılarak rahim ağzına dikiş atıldı. Ancak 4 günün sonucunda kasılmaların durmaması sebebiyle suyum geldi ve bebeğimi karnımda kaybettik. Herşey son derece yolunda giderken birdenbire böyle bir durumla karsılaşmak hem benım ve eşimin hem de ailelerimizin yıkımına neden oldu. Tam teşhis konulamamıştı, her kafadan ayrı bir ses çıkıyordu. Aynı dönemde kızkardeşim de gebeydi ve onun tavsiyesi ile sevgili Engin Hocamız ile tanıştık.

En kısa sürede bebek istiyorduk gerçekten de 6 ay içinde tekrar gebe kaldım. Şükür ki gebe kalmakta sorun yaşamıyorduk ama gebeliğin ilerleyen her günü bizim için erken doğum tehlikesini arttırıyordu. Engin hocamız koyduğu rahim yetmezliği teşhisi sonrasında 12.haftada önlem amaçlı serklaj yapılmasına karar verdi. Ayrıca şüphelendiği gebelik şekeri de yapılan testler sonucu ortaya çıkmıştı ki bu riski daha da arttırıyordu. Tüm gayretlere rağmen maalesef 20.haftada tekrar doğum sancılarım başladı ve doğum gerçekleşti. Minicik bir kız bebeğimiz dünyaya geldi ancak çok erken doğmuştu ve kuvözde geçen iki gün sonunda bebeğimizi kaybettik. 2006 şubatından sonra 2007 şubatında da tüm çabalara rağmen aynı olayı tekrar yaşamak ve bebeğimizi kaybetmek bizi umutsuzluğa sürüklese de Engin hocamızın telkinleri ve doğru yönlendirmeleri ile bu sıkıntılı dönemi de atlattık. Bu sefer biraz bekleyecektik.

2009 yılında tekrar gebe kaldım. Bu sefer de şeker kontrolü, yatak istirahatı, progesteron ve heparin enjeksiyonlarımızla çok bilgili ve yine herşeye hazırlıklı olarak tekrar hocamızla beraber uzun yolumuza çıktık. Bu sefer rahim ağzına atılan dikişlerden istemiyordum. Yattığım yerden hiç kalkmadan 4 aylık bir dönem geçirdim. Eşim ve doktorum en büyük destekçilerimdi. Herşeye rağmen olmayınca olmuyordu işte. Yine daha önceki 2 gebeliğimde olduğu gibi rahim ağzının birden açılmasıyla birlikte doğum sancılarım tekrar başladı. Bu sefer tamamen umutsuzduk. Rahim ağzı yetmezliği başınıza gelmeden teşhis konulamayan, nedeni tam bilinmeyen ve bir çok ülkede de rahim ağzına atılan dikişlerle çözülmeye çalışılan bir problem ama benim gibi bazı ileri vakalarda yeterli gelmiyor. Ve biz 19. haftada 3. kez bebeğimizi kaybettik. Artık tamam dedim yapılacak bir şey kalmadı. Bu dönemde ABD de yasal olan taşıyıcı annelik seçeneği bile aklımıza geldi. Engin bey ile görüşmemizde bundan sonra artık ne yapılabilir diye sorduğumuzda abdominal serklajın yapılabileceğini ancak riskli bir yöntem olduğunu kendisinin de senelerdir yapmadığını açık yüreklilikle anlattı. Araştırmalarımız sonucunda Chicago'da abdominal serklaj icin kendi yöntemini geliştirmiş olan Dr.Artur Haney ismine ulaştık ve 3. bebeğimizi kaybettikten 20 gün sonra kendisi ile tanışmak için Chicago ya uçtuk. Sonrasında detaylarını Engin Hocamız ile görüşmemiz sonucu aklımıza yatan bu teknik ile ameliyat olmaya karar vererek 3 ay sonrası icin ameliyat günü belirledik. Aralık ayında bizim tercihimizle gebelik öncesi yapılan, sezaryen benzeri bir ameliyat ile rahim ağzına bir bant konuldu.

Haziran ayında tekrar hamile idim ve bu sefer herşeyin daha iyi olacağını hissediyorduk. Gerçektende herşey yolunda gitti ancak gebelik diyabeti problemimiz vardı ve bu sefer çok erken başlamıştı. Engin hocamızın titizliği sayesinde çok kısa sürede farkederek bebeğe bir zararı olmadan hızla kontrol aldık. Gebeliğimin sonuna doğru 31. haftada yine daha önceki gebeliklerimle olduğu gibi sancılarım başladı acil müdahale ile hastaneye yatarak doğum sancılarımızı durdurduk. Ertesi gün taburcu oldum. Doğum yaptığım 38. haftaya kadar deyim neredeyse hep beraber saatleri, günleri ve haftaları saydık. Tüm gebeliğim boyunca herşeyi bizden daha çok düşünen yaklaşımı ile bugün oğlumuz Alp'i sağlıkla kucağımıza aldık. Hepimiz icin gerçekten çok uzun bir yol idi ama tünelin sonunda ışığı görmemizi sağlayan sevgili doktorumuz Engin Bey oldu. Kendisine ve çalışkan ekibine Gülay ve Hatice hemşirelere sonsuz teşekkürler…

Cok duygulandim canim ya ayni aciyi uc defa yasamak nekadar yipratici bir surec ben bir defa boyle birsey yasadim diger bebegim 4 haftalik falandi onun acisida ayri tabi ama ilerleyen hafta kaybi bambaska birsey acaba bu alttan dikis yetmedigi durumlarda abdominal kesin cozum oluyormu yoksa onunda ise yaramadigi durumlar varmi merak ettim birde ne gibi riskleri var acaba

kızlar facemde paylaşmayı becerdim buraya koyamadım laparoskopik serklaj videosu epey ayrıntılı video...
Laparoscopic Abdominal Cerclage yazınca gogleye çıkıyor...

İzledim ben insallah o durumlara dusmeyiz alttan dikis yeter korkutucu geldi bana bildigin ameliyat valla cok cesaretlimissin sen canim ahmet arda buyudugunde senin kiymetini anlayacak benim annem benim icin nelere katlanmis diyecek canim cok yurekli bir annesin allah evlatlarini korusun

:KK20:
kizlar cok saolun cumartesi dr gidecem bi bakalim ozgur bey ne diyecek..
mumucum cnm ben ilk haftalar gezdim evimin isini tek tuk yaptim 9.haftada kahverengi lekem geldi hastanede bi gun yattim o gun dur bu gundur de yatiyorum cnm dikisten sonrada wc harici hep yattim iki gun once evin icinde dolaniyordum oturuyordum bu gun vajinamda agri var geri yataga yapistim kalkmayin kizlar valla sanki dikislerim aciyor bacaklarima vuruyor cumartesi insallah dikisim iyi cikar riskli haftadayim tamda dua edin kizlar..
sibelcim cnm vajinal progestani bi dr sor cnm beni cok rahatlatti insallah sanada sifa olur cnm...
kizlar iki gundur istahim kesildi ya hic bi sey yiyemiyorum bitkin dustum iyice iki gundurde kusuyorum bu salgin benidemi vurdu ki ishalde yok ama ..

Canım ya çok geçmiş olsun. Rabbim şifalar versin. Neden kusuyor sun canım. Allah Allah. Gittiğin Dr bu konuda birşey dedimi. Şu Cumartesi günü Dr herşeyi sor canım. Bide özgür bey e hala ayda birmi gidiyorsun.
Allah'a emanet ol canım. Rabbim rahatlık versin.

Yüce mevlam yatan tüm hamilelere rahatlık versin. Günleri su gibi akıp geçsin.

mumucum cnm ben ilk haftalar gezdim evimin isini tek tuk yaptim 9.haftada kahverengi lekem geldi hastanede bi gun yattim o gun dur bu gundur de yatiyorum cnm dikisten sonrada wc harici hep yattim iki gun once evin icinde dolaniyordum oturuyordum bu gun vajinamda agri var geri yataga yapistim kalkmayin kizlar valla sanki dikislerim aciyor bacaklarima vuruyor cumartesi insallah dikisim iyi cikar riskli haftadayim tamda dua edin kizlar..
sibelcim cnm vajinal progestani bi dr sor cnm beni cok rahatlatti insallah sanada sifa olur cnm...
kizlar iki gundur istahim kesildi ya hic bi sey yiyemiyorum bitkin dustum iyice iki gundurde kusuyorum bu salgin benidemi vurdu ki ishalde yok ama ..

kızlar duyaydınla konuştum 37 artı 2 olmuş ısrarla 38 i bekliyorlarmış yolda doğurursun diye de bırakmıyorlarmış. pazartesi sanırım sezaryene alacaklarmış. dr si yapmayacakmış hiç de gelmiyormuş yanına. bu proflara sinir olmaya başladım gurbeetçinin dr sinden sonra. Gözünü seveyim Arda beyin...

psikolojik olarak çok rahatsızdı ben de ayarla güzel bir hastanede yap doğumunu güzel anın olsun dedim. bebiş maşallah 3200 müş.:nazar:

Benim yol arkadaşım Rabbim yar ve yardımcısı olsun. Benim oğluş dayanamadı erken doğdu. Hamd olsun bu günümüze.
Çok yıprandı ama az kaldı. Yüce mevlam rahatlık versin.

canım ilk kez duydum forumda birkaç gün bebek hareketlerinde azalma olduğu yazıldı. ben 2 oğlumda da vuruldum 1. oğlum zamanında doğdu kanama filan olmamıştı. 2. oğlumda 24 lü haftada oldu 25 te doğdu beyin kanaması olmadı böbreklerinden vefat etti idrarı boşaltamadı:KK43:(
3. oğlumda gerek olmadı şükür...
canım ol bence...

alllah sabirr versin arkadasim ama simdi 2 oglun var cok sukur

gurbetci arkadasim cok gecmis olsunnn rabbim sifa versin

eşim geldi 5 gun yanimda insallah cok mutluyum guzel bir 5 gun geciririz

hepiniz allaha emanet olun

cnm çok geçmiş olsun ahh şu rısklı haftalar geçse ışık hızıyla

Cok duygulandim canim ya ayni aciyi uc defa yasamak nekadar yipratici bir surec ben bir defa boyle birsey yasadim diger bebegim 4 haftalik falandi onun acisida ayri tabi ama ilerleyen hafta kaybi bambaska birsey acaba bu alttan dikis yetmedigi durumlarda abdominal kesin cozum oluyormu yoksa onunda ise yaramadigi durumlar varmi merak ettim birde ne gibi riskleri var acaba

canım bunun cevabını veremem takdir Allahın. biz ve dr ler her yolu deniyor. her operasyonun riski var tabi. Arda bey operasyon öncesi inşallah olmayacak ama bu operasyonda bazen bebeğin kalbi durabiliyor demişti şükür olmadı...
bir de gebelik öncesi attırmak bence daha iyi mesela sutanesinin öyle yaptı onun da 4 ileri hafta bebek var 18, 25, 27 yanlış hatırlamıyorsam biri de ikizdi. ona çok dua ediyorum... inşallah bu kez olacak... onun serklaj da yapılmış olmamış rahim ağzı çok deforme olmuş ondan yaptı Arda bey laparoskopik serklajını. gebelik öncesi bence riski daha az. benim haftama göre çok kısaydı heyetle görüşüp bunu uygun görmüşler diğer türlü yapılsaydı dururmuydu bilemiyorum.

bir de talihsizlik malesef büyük oğlumdaki sezaryen dikişim mesaneme yapışmış serklajımda sorun oldu ameliyat uzun sürdü ve bence bir hafta sonda taktığım için enfeksiyon oldu ve suyum geldi...yani en iyisi gebelik öncesi bence...

İzledim ben insallah o durumlara dusmeyiz alttan dikis yeter korkutucu geldi bana bildigin ameliyat valla cok cesaretlimissin sen canim ahmet arda buyudugunde senin kiymetini anlayacak benim annem benim icin nelere katlanmis diyecek canim cok yurekli bir annesin allah evlatlarini korusun

:)) inşallah hayırlı evlat olur. çok isterdim serklaj ipimi saklamayı. oğluma gösterip bu ip tuttu seni orada demeyi:)) Ama hatıra kaldı içimde:)) ha bir de 4 küçük kesi. Hatta ikisi artı şeklinde haç işaretine de benziyor. dün akşam eşim diyor ki Allah korusun senin namazını da kılmazlar bu işaret yüzünden:)) espiri yapıyor :))

Allah size de hayırlı evlatlar versin...

alllah sabirr versin arkadasim ama simdi 2 oglun var cok sukur

gurbetci arkadasim cok gecmis olsunnn rabbim sifa versin

eşim geldi 5 gun yanimda insallah cok mutluyum guzel bir 5 gun geciririz

hepiniz allaha emanet olun

sağ ol canım darısı başınıza... eşin de gelmiş ne güzel...

kardesrim cok saolun Allah razi olsun sizlerden ..
cumartesi kont var insallah iyi haberlerle gelirim bu kontrolum cok onemli cunku dikisimin alindigi haftadayim Allahim sana sigindim merhamet et bana ..
bol dua istiyorum sizlerden..
birde vajinamda aci hissi var sizlerde de var mi baski hissim yok sadece aci sanki dikislerim aciyor cok korkuyorum dikisim yine alinacak diye..
sizden cok dua istiyorum..

~lilymeredin~
arkadasim rabbim zamaninda sag salim dogurmayi nasip etsin insallahhh

herkes iyi sanirim kizlar biraz baktim gecmise.. dr um bana bebek icin 25. haftada ciger gelistirici igne yapacagini soyledi bebeklerde beyin kanamasina nedden oluyormus rabbim bilir tabi sizin fikirlerinizi almak istedim yaptiran yada sorun yasayan oldumu

arkadaşım önceki gebeliğimde 33 haftada sancılarım durdurulamayınca banada yapıldı.34 . haftada dogum yaptım erken dogan bebeklerin akciger gelişimi tam ama surfaktan denen bi madde varki bu dış havadan aldıgı oksijeni vucutta kullanılabilir hale getiriyor fakat bebekler kuçuk olunca dışardan bu surfaktan maddesi veriliyor yani dediğin iğne.yapıldıktan 48 saat saat sonra surfaktan salınımı olmuş oluyor bizim durumlarımızda bebeğin erken dogma olasılıgı yüksek oldugu için önlem amaçlı yapılabiliyor.eger bebek zzamanında dogarsa zaten kendi vucudu bunu yapmış oluyor bazı durumlarda bebegin hemen alınması gerektiğinde tüple akcigerlerine sonradanda verilebiliyor fakat anne karnında verilip salınımın başlaması daha etkili bi yöntem

arkadaşım önceki gebeliğimde 33 haftada sancılarım durdurulamayınca banada yapıldı.34 . haftada dogum yaptım erken dogan bebeklerin akciger gelişimi tam ama surfaktan denen bi madde varki bu dış havadan aldıgı oksijeni vucutta kullanılabilir hale getiriyor fakat bebekler kuçuk olunca dışardan bu surfaktan maddesi veriliyor yani dediğin iğne.yapıldıktan 48 saat saat sonra surfaktan salınımı olmuş oluyor bizim durumlarımızda bebeğin erken dogma olasılıgı yüksek oldugu için önlem amaçlı yapılabiliyor.eger bebek zzamanında dogarsa zaten kendi vucudu bunu yapmış oluyor bazı durumlarda bebegin hemen alınması gerektiğinde tüple akcigerlerine sonradanda verilebiliyor fakat anne karnında verilip salınımın başlaması daha etkili bi yöntem

canım ne güzel açıklamışsın...:KK16:

gurbetçi hep aklımda ve dualarımdasın şu mantar geçse rahat edeceğim inşallah böbrekte de sıkıntı olmaz şu 30 u geçsek de oh desek...:KK16:

canım açıklama için tşk ederim.Sizden çok şey öğreniyorum.İyiki varsınız.

:KK1::KK1::KK1: ben de gerçekten işin ehli sandım ...:KK1::KK1::KK1: geçmiş olsun canım...
Türkiyede süper dr ler var demek HASTANIN YÜZÜNE BİLE BAKMADAN TEŞHİS KOYAN...:KK47:

MELEK 81 dikkat et canım inşallah dr n de güzel şeyler der? rapor mu alacaksın yatacağım yazmışsın...:44:

bende de b 12 eksikliği çıkmış çok unutkan oldum demek bundanmış...hap verdi dr...

Geçmiş olsun chnb cim..Kaç çıktı b12 değerin?Abikopal mi verdi doktor benexol mü?Bende benexol içiyorum..Hem çok faydalıymış..

Geçmiş olsun chnb cim..Kaç çıktı b12 değerin?Abikopal mi verdi doktor benexol mü?Bende benexol içiyorum..Hem çok faydalıymış..

canım telefonda öğrendim sormadım değeri başta iğne dedi 2 günde 1 . gidemem dedim benexol verdi günde 2 tane...
troidim normal çıkmış. ben doğumdan beri ferplex fol içiyorum o kadar kanamam oldu 13 çıkmış iyi çıkmış. yine yazdırdım ondan.

Kizlr tlfndn girdigmdn herseyi rahat raht okyup cvp yazamiyorm ama hep aklimdasinz
gurbetcii canm bi skinti var galiba haftalarmz yakin bendr cok korkuyorm rabbim yardmcn olsn insaallah hersey yolundadr surekli yatiyrmussn zaten insaallah ben senin kadar yatmiyorm korktm simdi bende dikkat edeym artk rabbim hepimizn yardmcisi olsn insaallh 30larida gorurz

kardesrim cok saolun Allah razi olsun sizlerden ..
cumartesi kont var insallah iyi haberlerle gelirim bu kontrolum cok onemli cunku dikisimin alindigi haftadayim Allahim sana sigindim merhamet et bana ..
bol dua istiyorum sizlerden..
birde vajinamda aci hissi var sizlerde de var mi baski hissim yok sadece aci sanki dikislerim aciyor cok korkuyorum dikisim yine alinacak diye..
sizden cok dua istiyorum..

Canim iyi haberlerele gel insallah

Chnb b12 eksikligi genelde kirmizi et ve yesil sebze nin az tuketilmesinden kaynaklaniyor.

Merhaba arkadaşlar,

27+5 'te ani sancıyla normal doğum yaptım ve sonrasında ise birçok sorun yaşadık minik mucizemle. Buradaki yazıları tarayarak umut bulmaya çalışıyordum sürekli. Çok şükür şimdi ufak tefek sorunlarımız kalsa da çoğu güçlüğü atlattık sayılır. Bu yaşadıklarımı ben de prematüre annelere umut olmak amacıyla bir blogta paylaşmaya başladım.

Prematüre Bebek Annesi Olmak: Dünyanın Sonu ya da Yeniden Doğuş?

Umarım sizlere ufak da olsa bir ışık tutabilirim. İstediğiniz zaman bana e-mail yoluyla ya da yorum yazarak ulaşabilirsiniz.

X