Premature Bebekler Rahim ağzı yetmezliği yüzünden erken doğum yapan var mı??

37 haftadan önce gerçekleşen doğumlar prematüre doğum olarak adlandırılır. Bu haftadan önce doğan bebeklere de prematüre bebek denir.
Kızlar azönce bebıslerımın yanından cıktım cok sukur ıyıler goz dr gelmıs bı sıkıntı yok demıs sımdılık cok sukur allahım uzun saglıklı omur nasıp etsın

jorjet arkadasimiza uzuldum yasadigi son aci olur insallah:KK5:
bugun benimde kontrolum vardi rahim agzi uzunlugum gecen cuma 40mm olculmustu bugunse 26 mm olculdu nasil oluyorsa bu kadar degisiklik anlamadim benim dr devlet dr oldugu icin hic bisey rahatlikla soramiyorsun. haliyle soramadimda kapali yaziyor ama olcum canimi sıkti haricinde aclik ve tokluk kan sekeri yapildi tekrar bu kacinci oldu seker testi serviksten kultur alindi gecen sefer dr dikisim oldugunu soylemeyi unutmustum kasilmam cok. olmustu bugun soyledim temiz cikti antibiyotik kullandim dedim mantar olabilecegini soylediler sukur kasilma yok bi okadarda oturdum sabah 7den eve geldigimde saat 2ydi alisveriste yaptim bisey olmadi sukur sali sonuclarim cikicak. kafama olcumler takildi hayirlisi..

Jorjet arkadaşım..allaım sana sabırların en büyüğünü versin..çok büyük acı..ama inşallah en kısa sürede kendini toparlarsın..

Kızlar azönce bebıslerımın yanından cıktım cok sukur ıyıler goz dr gelmıs bı sıkıntı yok demıs sımdılık cok sukur allahım uzun saglıklı omur nasıp etsın

Maşallah kuzulara...:nazar: Amin...

jorjet arkadasimiza uzuldum yasadigi son aci olur insallah:KK5:
bugun benimde kontrolum vardi rahim agzi uzunlugum gecen cuma 40mm olculmustu bugunse 26 mm olculdu nasil oluyorsa bu kadar degisiklik anlamadim benim dr devlet dr oldugu icin hic bisey rahatlikla soramiyorsun. haliyle soramadimda kapali yaziyor ama olcum canimi sıkti haricinde aclik ve tokluk kan sekeri yapildi tekrar bu kacinci oldu seker testi serviksten kultur alindi gecen sefer dr dikisim oldugunu soylemeyi unutmustum kasilmam cok. olmustu bugun soyledim temiz cikti antibiyotik kullandim dedim mantar olabilecegini soylediler sukur kasilma yok bi okadarda oturdum sabah 7den eve geldigimde saat 2ydi alisveriste yaptim bisey olmadi sukur sali sonuclarim cikicak. kafama olcumler takildi hayirlisi..

Canım niye soramıyorsun? Şimdi devlet de eskisi gibi değil diyorlar sorsan cevaplamaz mı? ne aldın?

Maşallah kuzulara...:nazar: Amin...

Canım niye soramıyorsun? Şimdi devlet de eskisi gibi değil diyorlar sorsan cevaplamaz mı? ne aldın?

canım ıcerı gırıyorsun adamın yuzune bakmıyolar 5 dakıka surmuyor muyahane anlamıyorsun ultrasyonda kalktıgın an baskasını alıyor sonra onunla ılgılenıyor chnb olcum bırden bukadar kısalırmı magnezyumdan olmaz demı...
kendıme 3 lu pıjama takımı aldım bırtane tayt aldım uzun altı dantellı kızımada mınnacık bır corap :KK1:tulum falan almak ıstıyordum ama saatlerce oturunca korktum salı gunune ınsallah

canım ıcerı gırıyorsun adamın yuzune bakmıyolar 5 dakıka surmuyor muyahane anlamıyorsun ultrasyonda kalktıgın an baskasını alıyor sonra onunla ılgılenıyor chnb olcum bırden bukadar kısalırmı magnezyumdan olmaz demı...
kendıme 3 lu pıjama takımı aldım bırtane tayt aldım uzun altı dantellı kızımada mınnacık bır corap :KK1:tulum falan almak ıstıyordum ama saatlerce oturunca korktum salı gunune ınsallah

Anladım canım güya riskli gebelik bölümü diyorsun bir de risksiz olsa nasıl bakacaklar desene. Mağnezyumdan olmaz da aynı dr miydi ki? kişiden kişiye değişiyor ölçümler... Güle güle kullan canım ama yine de yorma ben de lc de oturdum ama o günüm çok kötü geçti benim kalkınca çok baskım oluyor oturunca da. Sanırım ben düzelmeyeceğim:KK43:(

Anladım canım güya riskli gebelik bölümü diyorsun bir de risksiz olsa nasıl bakacaklar desene. Mağnezyumdan olmaz da aynı dr miydi ki? kişiden kişiye değişiyor ölçümler... Güle güle kullan canım ama yine de yorma ben de lc de oturdum ama o günüm çok kötü geçti benim kalkınca çok baskım oluyor oturunca da. Sanırım ben düzelmeyeceğim:KK43:(

aynen canım bırde 182 den randevu alınıyordu 2 aydır saglık bakanlıgı rısklı gebelıgı kaldırmıs randevusunu sabah 7 de gıttım dusun 9.5 ta muyahaneye gırdım anca sınır oluyorum rabbım yardımcımız olsun aynı dr degıl her gıttıgımde ayrı dr oluyor karından olcturuyorum hep sende gule gule kullan pantolonunu canım sorunsuz ılerlesın ınss haftalarımız sende cok ıyı gıdıyorsun masallahh:nazar:

Masallah miniklerimize:nazar::nazar:
Cok guclu bebekler onlar
Bu yolun sonuna buyumus ve saglikli bir sekilde varicaklar.
Belki sana garip gelicek ama benim icin cok ozel bebekler onlar
ne bileyim iste oyle

Simdi sira sofika da
Bakalim kismet belki bebegini gormekte nasip olur

arkadaslar 2hafta önce serklaj olmustum hatırlarsanız enfeksiyon için vajinal fitil kullanıyorum haliyle akıntıda artıs oluyo ama bu aksam biraz fazla sıvı akıntım gelio acaba suyum falanmı gelio diorum su geldigini nasıl anlarım akıntıdan nasıl ayırt ederim lütfen acil cvp korkuyorum:18::18:

arkadaslar 2hafta önce serklaj olmustum hatırlarsanız enfeksiyon için vajinal fitil kullanıyorum haliyle akıntıda artıs oluyo ama bu aksam biraz fazla sıvı akıntım gelio acaba suyum falanmı gelio diorum su geldigini nasıl anlarım akıntıdan nasıl ayırt ederim lütfen acil cvp korkuyorum:18::18:

Arkadaşım öncelikle geçmiş olsun..Benim idrar gibiydi.Onu anlarsın zaten koyu değil.Hatta baştan idrar zannettik.Akıntı gibi değil..

Arkadaşım öncelikle geçmiş olsun..Benim idrar gibiydi.Onu anlarsın zaten koyu değil.Hatta baştan idrar zannettik.Akıntı gibi değil..

ya fitilde akıo onunla beraber ama ekstra sıvı seklinde akıo az az ne yaptın peki böle olunca suan ne durumdasın ne ypıldı dr a gitmşsindir illaki 2gün önce dr daydım hersey yolundaydı suyu falan süper dedi dr acaba 2günde sorun olusabilirmi ki ya elazıgdayım ben oldugum yerde devlet hastanesi var suan için en yakın orda ilgilenirlrmi gitsem dikişte var yanlıs bişey yaparlarsa diye korkuyorum

kızlar ben geldim :) perşembe günü bornova şifa hastanesinde serklajım yapıldı.maşallah diyeyim ekip ve hastane personeli diyabetim konusunda bilgili ve bir o kadar da ilgililerdi,operasyon sonrası çok ağrım oldu,ağrı kesici iğneyle ancak rahatladım,kanama yok denecek kadar azdı,şuanda da yok şükür:nazar: hergün clexane 0,4 iğne,haftada 1 proluton depot ve ayda 1 penadur penisilin iğnesi vurulacakmışım,şimdi evdeyim bir sonraki kontrolüm 3 hafta sonra

bu arada şu clexane a yarın başlayacağım nasıl vurulacağımı anlatmadılar,içinde göbekten yazıyor başka yere dde vuruluyor mu?

kızlar ben geldim :) perşembe günü bornova şifa hastanesinde serklajım yapıldı.maşallah diyeyim ekip ve hastane personeli diyabetim konusunda bilgili ve bir o kadar da ilgililerdi,operasyon sonrası çok ağrım oldu,ağrı kesici iğneyle ancak rahatladım,kanama yok denecek kadar azdı,şuanda da yok şükür:nazar: hergün clexane 0,4 iğne,haftada 1 proluton depot ve ayda 1 penadur penisilin iğnesi vurulacakmışım,şimdi evdeyim bir sonraki kontrolüm 3 hafta sonra

bu arada şu clexane a yarın başlayacağım nasıl vurulacağımı anlatmadılar,içinde göbekten yazıyor başka yere dde vuruluyor mu?

gecmis olsun iyi olmana sevindim merak etmistim seni igneyi kol ve bacaktanda yapabiliyorsun diyede biliyorum vurulan ark daha net bilgi verir canim

Canım inşallah bol bol olur...

Allahım sizlerede gösterecek ileri haftaları inşallah. Ben 2010, 22 haziranda 25 haftalık bebeğimi kaybettiğimde burayı bilmiyordum 2011 ocaktan beri neredyse her gün yazıyorum buraya. 2011 12 mayısta 8 haftalık düşük yaşadım. Ve çok şükür bu günlere geldim.Sen de güzel günler yaşayacaksın inşallah... 40 haftayı görür müyüm bilmiyorum alta baskım çok oluyor kalkınca...

Canım ben de çok sevindim maşallah sana görümcem yanımdaydı yasakçı görümcem:)) Ona diyorum ki kızları olsaymış ne güzel olurlarmış. Maşallah:))
Bak eklerinden bile yedim:)) Bu arada nst ye ne kadar ödediniz? Allianz indirimle 32 tl verdik yoksa 250 tl imiş...:KK43:(

Canım sağ ol. Ben de öyle hissettim ben espirilerle girdim. İğneni de rapora bağlat . göbekten koldan bacaktan yapılabiliyor...

Evet canım benim 3. ileri hafta gebeliğim 3. de de sorun oluyor bende... isabet oldu gerçekten...

Geçmiş olsun arkadaşım. Hoş geldin. Ben iç çamaşırı giymiyorum evde hatta şimdi komik olacak ama bol don aldıracağım:) Elma sirkeli su ile vajinal wc sonrası temizleniyorum ben de şükür akıntı yok...

istanbulda olursan beklerim canım... Sağ olasın . dedim ppazartesi metal çarşamba be, cumartesi seni dedim :)) şimdi haberler sende...

sen nasılsın?

DUYAYDIN arkadaşımız sanırım şu an ameliyatta.Allahım yardımcısı olsun..İnşallah ameliyatı çok başarılı geçer.Ben bile çok heyecanlandım.

duyaydınnnn..
rabbim yardımcın olsun inşalalh herşey yolunda olsun canım benim..
serklaj tecrübelerini paylaş bizimle emi:))))

Yok CNm Allah a şükür ben hiç kayıp yasamadım
Bende perde ameliyatı oldum ama doktorum suan önlem amaçlı dikiş atmıyor malesef :KK43:(
Beklemedeyiz bizde

Chnb inşallah iyi haberlerle gelirim
Bnde riskli haftalara girdim cok korkuyorum
Kızım icimde kıpır kıpır
Onu kaybetmek istemiyorum

Duyaydın inşallah iyi haberlerele gelirsin

duaydın canım allah yardımcınız olsun güzel haberlerini bekliyoruz inş.

duyaydina bakayim dedim ama hala haber yok

bu arada hepimizin de zafer bayrami kutlu olsunEn Büyük TÜRKİYEEn Büyük TÜRKİYEEn Büyük TÜRKİYE
Ne mutlu Turk um diyene!En Büyük TÜRKİYEEn Büyük TÜRKİYEEn Büyük TÜRKİYE

arkadaşlar hepiniz sağolun,iyiyim inşallah da hep böyle gider

jorjete çok üzüldüm,ne desem boş...burada kim yavrusunu kaybetse kendi acımı hatırlıyorum,çok üzüldüm çok..

Iyi olmana sevindim.
Merak etmeye baslamistim.serklaj islemini basariyla atlattin
Insallah bundan sonrasida guzel gececek.ne guzel enfeksiyona karsida igne vermisler.
Clexson i dirsekten yukari koldan ve dizden yukari bacaginada yapabiliyorsun.
Tekrar gecmis olsun.:nazar:

Iyi olmana sevindim.
Merak etmeye baslamistim.serklaj islemini basariyla atlattin
Insallah bundan sonrasida guzel gececek.ne guzel enfeksiyona karsida igne vermisler.
Clexson i dirsekten yukari koldan ve dizden yukari bacaginada yapabiliyorsun.
Tekrar gecmis olsun.:nazar:

sağol canım,peki bu iğne insülin iğnesi gibi mi?

Cok gecmis olsun, çektiğin tüm sıkıntılar bununla son bulsun, saglikla yavruna kavuş inşallah canım...

ya fitilde akıo onunla beraber ama ekstra sıvı seklinde akıo az az ne yaptın peki böle olunca suan ne durumdasın ne ypıldı dr a gitmşsindir illaki 2gün önce dr daydım hersey yolundaydı suyu falan süper dedi dr acaba 2günde sorun olusabilirmi ki ya elazıgdayım ben oldugum yerde devlet hastanesi var suan için en yakın orda ilgilenirlrmi gitsem dikişte var yanlıs bişey yaparlarsa diye korkuyorum

arkadaslar lütfen bilgisi olanlar fikir verrebilirmi aksam tekrar tekrar peceteye sildim ılık ılık akıntı oldu ama anlayamadım ne old biraz gelmeye devam etti az az suan gelmio gibi okadar cok akıntılarla cebelleşiyorumki inanın anlayamıyorum su mu sızdı yoksa içerisinimi temizliyo fitil anlatırmısınız biraz lütfen ayrıca devlette bakıyolarmı dr um elazıg merkezde özel bi hastanede suan yok zaten oraya gidemem lütfen cvp

hastane pedlerine turnusol kağıdı koyup takip ettiler..Renk değiştiriyor o kağıt.Ben kaybettim arkadaşım ama sen sakın beni baz alma..serklaj işlemim acill olarak yapıldı ve çok geçti.Fitildendir bence..Ama sulu bişey..Akıntı gibi değildi benimki..İçin rahat etmyorsa doktora git.Ama bence büyük ihtimal fitildendir..

X