Premature Bebekler Rahim ağzı yetmezliği yüzünden erken doğum yapan var mı??

37 haftadan önce gerçekleşen doğumlar prematüre doğum olarak adlandırılır. Bu haftadan önce doğan bebeklere de prematüre bebek denir.
Sofıkacım senın bu bebısı dogurmaya nıyetın yok galıba heraksam bakıyorum mujde varmı dıye ama keyfınız yerınde bu form yuzunden azonce sut posetının uzerıne ardayla berenı yazıcagıma kadınlar kulubu yazıyordum okadar yanı

:KK1::KK1::KK1:
evet yahu bagımlılık yapıyor burası
canım benim kızın keyfi yerinde ama pazartesi duruma mudahale edilebilir belki hayırlısı olsun inşallah!

Arkadasim ne olacak her zaman
pazartesi olmazsa kismetse bir sonraki randevuyada:KK19:
Allah buyuk bakarsin bebegini ilk goren ben olurum ay ne guzel olur
Ben boyle mutluyum merak etme sevdigim insaninyanindayim cunku:KK16:

:KK16::KK16::KK16:

Arkadaslar ben kactim.:KK55:
Yarin hem gunduz hem geceye misafir var.
Bebislere iyi bakin ben firsat buldukca kacamak bakarim.:KK51:

canım yeni yaşın kutlu olsun :KK48::KK48: sen o eşini bize yolla dövelim sende kurtul bizde ne adammış yaw inadı kime çekti acaba:44::44:

Canim ya en sonunda dun aksam kendisi dedi bana cocuk yapariz ama 1-2 sene sonra cunku simdi isleri kritikmis isten ayrilip baska ise gecmesi gerekebilirmis Bana yapari demesi bile yetti ilac gibi geldi

kızlar ben geldim :) perşembe günü bornova şifa hastanesinde serklajım yapıldı.maşallah diyeyim ekip ve hastane personeli diyabetim konusunda bilgili ve bir o kadar da ilgililerdi,operasyon sonrası çok ağrım oldu,ağrı kesici iğneyle ancak rahatladım,kanama yok denecek kadar azdı,şuanda da yok şükür:nazar: hergün clexane 0,4 iğne,haftada 1 proluton depot ve ayda 1 penadur penisilin iğnesi vurulacakmışım,şimdi evdeyim bir sonraki kontrolüm 3 hafta sonra

bu arada şu clexane a yarın başlayacağım nasıl vurulacağımı anlatmadılar,içinde göbekten yazıyor başka yere dde vuruluyor mu?

Canim gecmis olsun. Bundan sonraki zamanin tez gece. Yavrunu saglikli bir sekilde zamaninda kucagina almani yuce Mavlam nasip etsin.

Arkadaslar merhabalar
Birkac gundur yzamamiyorum sadece sabah aksam okuyup cikabiliyorum. Ende modem sorunlu oldugundan tel uzerinsen yazisiyordum kotam dolmus . Esimin telinden yakip edoyorum su modem bi gelse.

Herkesin iyi olmasinasevindim
Elazigdan yazan arkadasa da gecmis olsun diyorum.

Allah hepimizin yardimcisi olsun. Tam teslimet dua sabir.

kızlar bakın benim takvimde ne yazıyor,ben yarın son haftama giriyorum cok şukur :KK52::KK52::KK52:
Bebeğimi kucağıma almama 8 gün kaldı.:nazar::nazar::nazar: maşallah
ama gelsin artık kuzum,dun gece bebegim oynadıkca rahim agzımda acı hissettim sanki bıcak saplanır gibi
hala duzenli kasılmam yok,ince ince agrım oldu gecen ama simdi o da yok
pazartesi 39+1 olucam,dikişimin alınması icin ısrar etsem mi acaba ne dersiniz
acıkcası dikişim alınırsa hastaneye yetişemeden dogururum diye korkuyorum,annem de evde cok stres yaptı o konuda dikişin alınrısa sakın eve gelme diyor
e dikişim dururken de bebegim kucuk oldugu icin dogum ya hic başlamaz ve sorun cıkarsa diye korkuyorum.
Allah´ım sen koru,bebegimi en kolay seklde saglıkla dunyaya getirmemi kısmet et,hakkımızda en hayırlısı nasip et inşallah!
Allah´ım sen koru!

Canım 41 de de olabilir hem kilosu da artar az daha. Maşallah bu haftaları gördük....

Canim ya en sonunda dun aksam kendisi dedi bana cocuk yapariz ama 1-2 sene sonra cunku simdi isleri kritikmis isten ayrilip baska ise gecmesi gerekebilirmis Bana yapari demesi bile yetti ilac gibi geldi

canım güzel haber işleri toparlasın öne alırsın tarihi...

ben de rüyamda Arda beyi gördüm.Güya seminer gibi hastaları toplamışlar cem beyle. çıkışta diyorum yeni muayene oldum daha ama kasılmam var galiba... Eliyle karnıma bakıyordu çok sert dedi vajinal baktı sorun yok dedi... Her akşam ya Arda beyi ya Hülya hanımı görüyorum rüyamda... 2 hafta sonra inşallah rüyalarım da huzura erer...

Chnb
Bende arda bey le ugrastim butun gece. Listemi hazirlamisimsorusoruyorum hep ucu acik cevaplar. Net bir soruma cevap alamiyorum. Sonra pat bizimle geliyor. Bi bakmisim . Annemlere gidiyoruz. Butum sulaleyle tanisiyor. Hayirdir insallah . İnan sabah yorgun kalktim. Gerilmisim.

Chnb
Bende arda bey le ugrastim butun gece. Listemi hazirlamisimsorusoruyorum hep ucu acik cevaplar. Net bir soruma cevap alamiyorum. Sonra pat bizimle geliyor. Bi bakmisim . Annemlere gidiyoruz. Butum sulaleyle tanisiyor. Hayirdir insallah . İnan sabah yorgun kalktim. Gerilmisim.

Canım biz bir süre daha göreceğiz sanırım ben 28 i geçene dek, sen de serklaj olana dek bence...
Bilinçaltımız rahatlayana dek hayır olsun inşallah...

kızlar ben geldim :) perşembe günü bornova şifa hastanesinde serklajım yapıldı.maşallah diyeyim ekip ve hastane personeli diyabetim konusunda bilgili ve bir o kadar da ilgililerdi,operasyon sonrası çok ağrım oldu,ağrı kesici iğneyle ancak rahatladım,kanama yok denecek kadar azdı,şuanda da yok şükür:nazar: hergün clexane 0,4 iğne,haftada 1 proluton depot ve ayda 1 penadur penisilin iğnesi vurulacakmışım,şimdi evdeyim bir sonraki kontrolüm 3 hafta sonra

bu arada şu clexane a yarın başlayacağım nasıl vurulacağımı anlatmadılar,içinde göbekten yazıyor başka yere dde vuruluyor mu?

Cok gecmis olsun bundan sonrasida guzel ve hızlı gecer insallah bende uyanınca cok ağrım olmustu hemen ağrı kesici yapmışlardı cok etkiliydi

Canım 41 de de olabilir hem kilosu da artar az daha. Maşallah bu haftaları gördük....

canım güzel haber işleri toparlasın öne alırsın tarihi...

ben de rüyamda Arda beyi gördüm.Güya seminer gibi hastaları toplamışlar cem beyle. çıkışta diyorum yeni muayene oldum daha ama kasılmam var galiba... Eliyle karnıma bakıyordu çok sert dedi vajinal baktı sorun yok dedi... Her akşam ya Arda beyi ya Hülya hanımı görüyorum rüyamda... 2 hafta sonra inşallah rüyalarım da huzura erer...

Chnb

Cok normal, hayatımızın en büyük gayesi oldular karnimizdaki minikler
Bnde şimdiden heyecanlanmaya başladım muayene için
Bir bakmissiniz serklajlilar kervanına bende katılıyorum:KK9:

Esime diyorum ki Arda beyin evi büyüktür kesin, taşınayım yanına
Ne stres kalır ne düşünce
Kafama fakilinca muayene ederbeni diye:KK9:

Kızlar benim kız hep asagi vuruyor normal mı dersiniz?
Sanki hafif bir acı da hissediyorum
Bugün soracağım
Bnde liste yaptım :KK9:

Duyaydın senin adına okadar şevindim ki
Buraya yazarken bile ne kadarrahatladigin belli oluyor
Allah kuzunu da seni de korusun

hidennisko alttasın,istanbuldasın sanırım hersey yolunda mı,randevun ne zaman?

Evet tatlım istanbuldayim
Bence yolunda ama Arda beyin fikrini almak gerek:KK9:
Bugün 3 te randevum

Bende de bir dengesizlik oldu bir gün cok umutsuzum, korkuyorum, bir gün cok neşeli umutlu
Bugün umutluyum iyi geçecek diye
Esime diyorum ben iyi geçecek diyorum ya kesin dikiş atmamız gerektirecek diye :KK9:

Canım işte o bir hastane meselesi sorun. Dr ler başkasının operasyon yaptığı hastaı sahiplenmiyor. Eğer operasyonu yapan dr yönlendirirse işler kolay. Elinde pıhtılaşma olduğuna dair belge var diyelim hamilelikte iğneyi rapora bağlatacaksın diyelim hastaneler kabul etmiyor rapora bağlamayı....
Normal rapor hakkim doldu tekrar konuşdan doktorumla ama dün ulaşamadım bugün tekrar arayacam

Cok normal, hayatımızın en büyük gayesi oldular karnimizdaki minikler
Bnde şimdiden heyecanlanmaya başladım muayene için
Bir bakmissiniz serklajlilar kervanına bende katılıyorum:KK9:

Esime diyorum ki Arda beyin evi büyüktür kesin, taşınayım yanına
Ne stres kalır ne düşünce
Kafama fakilinca muayene ederbeni diye:KK9:

Kızlar benim kız hep asagi vuruyor normal mı dersiniz?
Sanki hafif bir acı da hissediyorum
Bugün soracağım
Bnde liste yaptım :KK9:

Canım Arda bey evine ne ara uğruyor acaba? Hastanede kalsan daha çok görürsün... Kadın doğumcuların işi zor Hataydaki dr m de çok geç giderdi evine... Evinde zor görürsün Arda beyi... Kızı da var acaba ne kadar görüyor kızını....

Normal rapor hakkim doldu tekrar konuşdan doktorumla ama dün ulaşamadım bugün tekrar arayacam
İnşallah alırsın resim hazırla 2 tane...

jorter çok çok geçmiş olsun canım, dün haberi okudum çok üzüldüm içimden yazmak bile gelmedi ama dünden beri hep aklımdasın,insan ne söylese teselli olmuyor böyle durumlarda biliyorum, diyecek bir söz bulamıyorum..Rabbim sabırlar ve sağlık sıhhat versin sana..

duyaydin serklajın başarılı geçmiş gözün aydın, inşallah Allah tamamına erdirecek doğuma gidip geldiğin haberlerinide yazıcaksın böyle..

sofika maşallah sende 40 haftayı tamamlıycan galiba, hergün senide merak edip bakıyorum, keşke dikişin alınsa diyorum doğum başlayınca dikişin zorlayıp rahim ağzına zarar vermezmi yada daha çok ağrı vermezmi sana ben serklajlı son haftalar beklerken en çok serklajım alınmadan doğum başlarsa diye korkardım hep, hem serklajım 38. haftada alındı ben 40+3 de hemde son 10 gün hergün bir saat yürüyüşe gittim doğum kolay olsun diye hiç ağrım yoktu çünkü, burda benle aynı hafta doğum yapan bair arkadaş vardı ismini hatırlamadım oda doktor dikişi alayım hastanede bir iki saat gez belki doğurursun hemen eve göndermiycem demiş oda on gün bekledi nerdeyse bir gün suni sancı bağlamışlar akşama kadar yinede ağrıyı çekmiş doğum olmamış sonra üç beş gün sonra doğum yapmıştı,istersen şubat 2011 dönemi oku var orda yazıları.. o kadarda kolay değil yani dikiş alır alınmaz doğururum diye korkma, ama dikişi aldırsan artıkta öyle beklesen hayırlısıyla doğumunda olsun bebişini al sağsalim kucağına, insan beklerkende endişileniyor biraz..

sofika maşallah sende 40 haftayı tamamlıycan galiba, hergün senide merak edip bakıyorum, keşke dikişin alınsa diyorum doğum başlayınca dikişin zorlayıp rahim ağzına zarar vermezmi yada daha çok ağrı vermezmi sana ben serklajlı son haftalar beklerken en çok serklajım alınmadan doğum başlarsa diye korkardım hep, hem serklajım 38. haftada alındı ben 40+3 de hemde son 10 gün hergün bir saat yürüyüşe gittim doğum kolay olsun diye hiç ağrım yoktu çünkü, burda benle aynı hafta doğum yapan bair arkadaş vardı ismini hatırlamadım oda doktor dikişi alayım hastanede bir iki saat gez belki doğurursun hemen eve göndermiycem demiş oda on gün bekledi nerdeyse bir gün suni sancı bağlamışlar akşama kadar yinede ağrıyı çekmiş doğum olmamış sonra üç beş gün sonra doğum yapmıştı,istersen şubat 2011 dönemi oku var orda yazıları.. o kadarda kolay değil yani dikiş alır alınmaz doğururum diye korkma, ama dikişi aldırsan artıkta öyle beklesen hayırlısıyla doğumunda olsun bebişini al sağsalim kucağına, insan beklerkende endişileniyor biraz..

Nuraydyn idi canım hatta dr si karını ata bindir filan diye espri yapmıştı ve 2 hafta kadar sonra doğum yapmıştı 3 hafta sonra da olabilir...

Sen nasılsın yaren?

Canım Arda bey evine ne ara uğruyor acaba? Hastanede kalsan daha çok görürsün... Kadın doğumcuların işi zor Hataydaki dr m de çok geç giderdi evine... Evinde zor görürsün Arda beyi... Kızı da var acaba ne kadar görüyor kızını....

İnşallah alırsın resim hazırla 2 tane...
Halledeiyorum galiba bugün tekrar hastahaneme görüştüm benimle daha farklı konuştular gecenkinde esim konuşmuştu bana doktordan operasyon gecirdignize dair kağıt alın dedi o kağıdı bagli bulundugnuz SSK mudurlugne götürün doktorun SSK anlaşması yok çalıştığım kurumda benden isgoremzlik raporu istiyor deyin onlar sizi enyakin SSK hastanesine gönderirler raporu ordan alırsınız dedi doktorumlada konuştum esim bugün o kağıdı alacak insallah Pazartesi halleder

X