Premature Bebekler Rahim ağzı yetmezliği yüzünden erken doğum yapan var mı??

37 haftadan önce gerçekleşen doğumlar prematüre doğum olarak adlandırılır. Bu haftadan önce doğan bebeklere de prematüre bebek denir.
hastane pedlerine turnusol kağıdı koyup takip ettiler..Renk değiştiriyor o kağıt.Ben kaybettim arkadaşım ama sen sakın beni baz alma..serklaj işlemim acill olarak yapıldı ve çok geçti.Fitildendir bence..Ama sulu bişey..Akıntı gibi değildi benimki..İçin rahat etmyorsa doktora git.Ama bence büyük ihtimal fitildendir..

inş öledir canım benim cok saol sanada cok gecmiş olsun hazırlandım bekliorum öle bide fitildendir dalga alan gecerlerse diye....son olarak süreklimi gelio su oldugu zaman yoksa ara aramı

kızlar ben geldim :) perşembe günü bornova şifa hastanesinde serklajım yapıldı.maşallah diyeyim ekip ve hastane personeli diyabetim konusunda bilgili ve bir o kadar da ilgililerdi,operasyon sonrası çok ağrım oldu,ağrı kesici iğneyle ancak rahatladım,kanama yok denecek kadar azdı,şuanda da yok şükür:nazar: hergün clexane 0,4 iğne,haftada 1 proluton depot ve ayda 1 penadur penisilin iğnesi vurulacakmışım,şimdi evdeyim bir sonraki kontrolüm 3 hafta sonra

bu arada şu clexane a yarın başlayacağım nasıl vurulacağımı anlatmadılar,içinde göbekten yazıyor başka yere dde vuruluyor mu?

Arkadaşım büyük geçmiş olsun..Hayırlısıyla atlattın..İnşallah bundan sonrasıda göz açıp kapayıncaya kadar geçecek.Bir bakmışsın bebeğin kollarında.
Progestan hap vermemiş sanırım.Evde yatıyorsun herhalde..Doktor anlattımı ne yapacağını..Yatacakmısın bir süre?Birde serklajını en son gittiğin prof.yaptı değilmi?

inş öledir canım benim cok saol sanada cok gecmiş olsun hazırlandım bekliorum öle bide fitildendir dalga alan gecerlerse diye....son olarak süreklimi gelio su oldugu zaman yoksa ara aramı

Bazılarınınki birden geliyormuş.Benimki ara ara gelmişti..Nasıl anlatayım..İdrarını yapmaya başladın 2 sn yapıp tuttuğunu düşün.1-2 dakika sonra gene aynı his..4-5 gün böyle sürdü..Sendedemi yetmezlik var.Operasyon falan mı geçirdin yoksa doğuştanmı?İlk bebeğinmi?

Bazılarınınki birden geliyormuş.Benimki ara ara gelmişti..Nasıl anlatayım..İdrarını yapmaya başladın 2 sn yapıp tuttuğunu düşün.1-2 dakika sonra gene aynı his..4-5 gün böyle sürdü..Sendedemi yetmezlik var.Operasyon falan mı geçirdin yoksa doğuştanmı?İlk bebeğinmi?

tüpbebek benimki canım bu 3.gebeliğim ama yasayan yok ilk kez bunda 17haftayı gördüm cok tedirgin oluyorum haliyle.bu trasferden önce histereskopi ameliyatı oldum yapısıklık ve perde için orda cıkmıstı yetmezlik o yüzden dikiş atıldı ama işte 2gün önce suyu cok iyi demişti bebekte sorun yok demişti

aynen canım bırde 182 den randevu alınıyordu 2 aydır saglık bakanlıgı rısklı gebelıgı kaldırmıs randevusunu sabah 7 de gıttım dusun 9.5 ta muyahaneye gırdım anca sınır oluyorum rabbım yardımcımız olsun aynı dr degıl her gıttıgımde ayrı dr oluyor karından olcturuyorum hep sende gule gule kullan pantolonunu canım sorunsuz ılerlesın ınss haftalarımız sende cok ıyı gıdıyorsun masallahh:nazar:

Sağ olasın. İnşallah kimse sorun yaşamaz her gece hastane ve dr lerle uğraşıyorum rüyalarımda. Bir rahat gecem yok:KK43:( 28 i atlatsam az nefes alacağım...

arkadaslar 2hafta önce serklaj olmustum hatırlarsanız enfeksiyon için vajinal fitil kullanıyorum haliyle akıntıda artıs oluyo ama bu aksam biraz fazla sıvı akıntım gelio acaba suyum falanmı gelio diorum su geldigini nasıl anlarım akıntıdan nasıl ayırt ederim lütfen acil cvp korkuyorum:18::18:

Canım benm sondam vardı serklaj sonrası bir hafta. 2-3 gün sonra gece yatağım ıslanmış sabahta wc ye gidip büyük wc esnasında bir miktar sızıyordu sondadan. Acile gittik. Spekulumla rahime bir çubuk soktular sonra turnusola değdirdiler. Değil dendi eve geldik ama yine gelmeye devam etti. Ben önemsemedim idrar diye. sonra 4 gün sonra kontrole gittim malesef gelen suymuş ve suyum çok azdı hastaneye yattım ve mucize oldu kese kendini tamir etti ve doldu su. şeffaf renkliii

ya fitilde akıo onunla beraber ama ekstra sıvı seklinde akıo az az ne yaptın peki böle olunca suan ne durumdasın ne ypıldı dr a gitmşsindir illaki 2gün önce dr daydım hersey yolundaydı suyu falan süper dedi dr acaba 2günde sorun olusabilirmi ki ya elazıgdayım ben oldugum yerde devlet hastanesi var suan için en yakın orda ilgilenirlrmi gitsem dikişte var yanlıs bişey yaparlarsa diye korkuyorum

Ben olsam acile giderdim çoğu yer turnusollu ped veriyor mor olursa ped amniyo sıvısıdır olmazsa değil...

kızlar ben geldim :) perşembe günü bornova şifa hastanesinde serklajım yapıldı.maşallah diyeyim ekip ve hastane personeli diyabetim konusunda bilgili ve bir o kadar da ilgililerdi,operasyon sonrası çok ağrım oldu,ağrı kesici iğneyle ancak rahatladım,kanama yok denecek kadar azdı,şuanda da yok şükür:nazar: hergün clexane 0,4 iğne,haftada 1 proluton depot ve ayda 1 penadur penisilin iğnesi vurulacakmışım,şimdi evdeyim bir sonraki kontrolüm 3 hafta sonra

bu arada şu clexane a yarın başlayacağım nasıl vurulacağımı anlatmadılar,içinde göbekten yazıyor başka yere dde vuruluyor mu?
Canım çok geçmiş olsun. Canım ben havasını aldırmadan kolumun dirsekten beş parmak yukarısına dik bir şekilde hızlıca batırtıp vurduruyorum...

sağol canım,peki bu iğne insülin iğnesi gibi mi?

İnsülini bilmiyoorum:KK43:(

Benim 25 haftalık kaybımda wc de idrar sonrası foş diye gelmişti başta idrar sandım ama idrarını tutuyorsun bunu tutamıyorsun. Bu gebeliğimde anlattım yukarda...

tüpbebek benimki canım bu 3.gebeliğim ama yasayan yok ilk kez bunda 17haftayı gördüm cok tedirgin oluyorum haliyle.bu trasferden önce histereskopi ameliyatı oldum yapısıklık ve perde için orda cıkmıstı yetmezlik o yüzden dikiş atıldı ama işte 2gün önce suyu cok iyi demişti bebekte sorun yok demişti

Anladım arkadaşım.Çok geçmiş olsun.Allahım inşallah bu bebeğini kucağına almanı nasip eder.Chnb nin dediği gibi benimde çamaşırım ıslanıyordu tamamen nerdeyse..İstersen bu akşam yada yarın sabah git hastaneye..Turnusollu petlerle bakarlar belki..Sen yinede içini ferat tutmaya çalış..Fitildenden olabilir..

Arkadaşım büyük geçmiş olsun..Hayırlısıyla atlattın..İnşallah bundan sonrasıda göz açıp kapayıncaya kadar geçecek.Bir bakmışsın bebeğin kollarında.
Progestan hap vermemiş sanırım.Evde yatıyorsun herhalde..Doktor anlattımı ne yapacağını..Yatacakmısın bir süre?Birde serklajını en son gittiğin prof.yaptı değilmi?

evet canım erol tavmergen yaptı,valla ilaçları söyledi,taharet işini sordum şimdilik sadece tuvalet kağıdı kullan gerekirse antiseptik bi solüsyon veririz dedi,yani yat demiyor ama çalışmayacaksın rapor vericem dedi,ayakta kalmak yok dedi,evim merdivenli babamla kayınpederim sandalyeyle taşıdılar,ben elimden geldiğince az hareket halindeyim yatıyorum,hap vermedi canım

Duyaydın iğneleri proloton ve cleksanı rapora bağlat...

proluton da mı rapora bağlanıyor?
ya canım bir de ben dik durmakta zorlanıyorum karnım geriliyor gibi geliyor normal mi ki,hoca fırtına gibi geldi gitti sorularıma yazmama rağmen bunu sormadım,tedirgin oldum

proluton da mı rapora bağlanıyor?
ya canım bir de ben dik durmakta zorlanıyorum karnım geriliyor gibi geliyor normal mi ki,hoca fırtına gibi geldi gitti sorularıma yazmama rağmen bunu sormadım,tedirgin oldum

Evet canım bağlanıyor proloton da. Dr abartmış 30 kutu yazmış bana... Cleksanı da 3 aylık yazmış rapora bağlarlarsa sağlık ocağında da yazdırırsın. bu arada sağlık ocağınla irtibatta ol...

Canım ayakta dik durmakta mı? Ben de zorlanmıştım ama benim 4 yerde karnımda kesi vardı ve sezaryenden beterdi. Yatarken de hiç oturur gibi değilir arkamda yastıkla kaykılmış vaziyetteyim ...

Evet canım bağlanıyor proloton da. Dr abartmış 30 kutu yazmış bana... Cleksanı da 3 aylık yazmış rapora bağlarlarsa sağlık ocağında da yazdırırsın. bu arada sağlık ocağınla irtibatta ol...

Canım ayakta dik durmakta mı? Ben de zorlanmıştım ama benim 4 yerde karnımda kesi vardı ve sezaryenden beterdi. Yatarken de hiç oturur gibi değilir arkamda yastıkla kaykılmış vaziyetteyim ...

kime bağlattın rapora,arda beye mi?

canım tabi senin durumun daha ağırdı,ben de paranoyak oldum önüme gelene karnımı elletiyorum sert mi diye :KK43: en zorlu süreç başladı

kime bağlattın rapora,arda beye mi?

canım tabi senin durumun daha ağırdı,ben de paranoyak oldum önüme gelene karnımı elletiyorum sert mi diye :KK43: en zorlu süreç başladı

Yok yok Hataydaki dr m sağ olsun rapora bağladı burada da ben üsküdar devlet hastanesinde bir kadın doğumcuya hem tahlil yaptırıyorum hem de ilaç yazdırıyorum...

ben istanbula doğru yola çıkıyorumm
öpüyorum hepinizi

duyaydını çok merak ettim, inşallah en kısa zamanda hayırlı haberleri buraya yazar :KK16:

hayirlisi ile git,hayırlısı ile gel inşallah canım

Kızlar azönce bebıslerımın yanından cıktım cok sukur ıyıler goz dr gelmıs bı sıkıntı yok demıs sımdılık cok sukur allahım uzun saglıklı omur nasıp etsın

oyy canlarımm,maşallah :nazar: Allah´ım hepimizin de evlatlarına saglıklı uzun omurler versin inşallah!Cok guclu onlar annesi maşallah :nazar:
hep boyle guzel haberler ver bize inşallah!

Masallah miniklerimize:nazar::nazar:
Cok guclu bebekler onlar
Bu yolun sonuna buyumus ve saglikli bir sekilde varicaklar.
Belki sana garip gelicek ama benim icin cok ozel bebekler onlar
ne bileyim iste oyle

Simdi sira sofika da
Bakalim kismet belki bebegini gormekte nasip olur

sagolasın arkadaşım randevularımda beni yalnız bırakmıyorsun,bana oyle geliyor ki boyle giderse bebegi ilk once sen goreceksin :KK1::KK1::KK1:

arkadaslar 2hafta önce serklaj olmustum hatırlarsanız enfeksiyon için vajinal fitil kullanıyorum haliyle akıntıda artıs oluyo ama bu aksam biraz fazla sıvı akıntım gelio acaba suyum falanmı gelio diorum su geldigini nasıl anlarım akıntıdan nasıl ayırt ederim lütfen acil cvp korkuyorum:18::18:

canım vajinal fitil akıntıda artış yapar ama bu anlattıklarını bir doktora bile anlatsan sana test yapmadan suyun mu geliyor yoksa fitilden kaynaklı bir artış mı bilemez,sıvının kendisini gorse bile bilemez.Benim de serklaj sonrası akıntımda artış oldu ve acile koştum ama orda da ilk once amniyo sıvısı mı kontrol ettiler ondan sonra da fitildendir dediler ama bana sorarsan onlar da emin degildi.Benim kendimce dusuncem de az bir miktar idrar kacagı oluyordu,aşırı bir terlemem soz konusuydu ve tabii vajinal fitilin de etkisi olablirdi.Ama o akıntı bende fitili bıraktıktan sonra da surdu,yani bence ter ve idrardı benimki ama burda arkadaslar da anlatıyorlar suyun gelmesi her sekilde olabiliyor,bazılarının foş diye birden gelirken bazılarının az az aka aka,bade anlatmıştı birden idarar gibi gelip azcık kesilip sonra yine geldi demişti,chnb nin sızıntı halinde gelmişti.Canım 2 gun onceki duruma guvenme sen,bence doktora git ama elbette uyarman lazım daha ilk başta serklajım var demen lazım ki biraz daha dikkatli davransınlar.bu arada istersen daha ilerisi icin evde turnusol kagıdı bulundur.İnanıyorum ki sıkıntılı bir durumun yok ama sen yine de bunu bir doktora onaylat,gec olmasın sonra.Guzel haberlerini bekliyoruz,Allah´ım korusun!:KK16:

arkadaslar lütfen bilgisi olanlar fikir verrebilirmi aksam tekrar tekrar peceteye sildim ılık ılık akıntı oldu ama anlayamadım ne old biraz gelmeye devam etti az az suan gelmio gibi okadar cok akıntılarla cebelleşiyorumki inanın anlayamıyorum su mu sızdı yoksa içerisinimi temizliyo fitil anlatırmısınız biraz lütfen ayrıca devlette bakıyolarmı dr um elazıg merkezde özel bi hastanede suan yok zaten oraya gidemem lütfen cvp

duyaydın canım hosgeldin,cok sevindim seni burda ve keyfi yerinde gordugume
benim de her iki serklajımdan sonra muthiş agrılaırm oldu,ustelik guya agrı eşigim yuksek ama resmen aglattı beni,tabii bunda acaba bebegimle ilgili hersey yolunda mı,bu agırlaırn sonu hayır mı korkusu olması da bu kadar canımıın yanmasında etkili.
bu rahim icin buyuk bir tramva demişti ilk serklajımı yapan doktorum,ama ben burda herkes agrısız sızısız atlarınca telaş etmiştim,ikincide bişraz daha normal karşıladım ama biraz daha fazla agrım oldu.Bence bu agrının verilen agrı kesicinin turu ve dozuyla da alakası var.
>BUndan sonra kendine dikkat edeceksin ve olumlu dusuneceksin ve verilen ilaclar bence bu işi goturmedeki en etkili kombnayson-
progestan,cleksan ve penisilin :KK34:
mutlu gebelikler canım :KK49:,sonu guzel olacak inşallah ve sen de cumlemiz de saglıcakla vakitlice bebelerimizi kucagımıza alacagız inşallah!

kızlar bakın benim takvimde ne yazıyor,ben yarın son haftama giriyorum cok şukur :KK52::KK52::KK52:
Bebeğimi kucağıma almama 8 gün kaldı.:nazar::nazar::nazar: maşallah
ama gelsin artık kuzum,dun gece bebegim oynadıkca rahim agzımda acı hissettim sanki bıcak saplanır gibi
hala duzenli kasılmam yok,ince ince agrım oldu gecen ama simdi o da yok
pazartesi 39+1 olucam,dikişimin alınması icin ısrar etsem mi acaba ne dersiniz
acıkcası dikişim alınırsa hastaneye yetişemeden dogururum diye korkuyorum,annem de evde cok stres yaptı o konuda dikişin alınrısa sakın eve gelme diyor
e dikişim dururken de bebegim kucuk oldugu icin dogum ya hic başlamaz ve sorun cıkarsa diye korkuyorum.
Allah´ım sen koru,bebegimi en kolay seklde saglıkla dunyaya getirmemi kısmet et,hakkımızda en hayırlısı nasip et inşallah!
Allah´ım sen koru!

Sofıkacım senın bu bebısı dogurmaya nıyetın yok galıba heraksam bakıyorum mujde varmı dıye ama keyfınız yerınde bu form yuzunden azonce sut posetının uzerıne ardayla berenı yazıcagıma kadınlar kulubu yazıyordum okadar yanı

Arkadasim ne olacak her zaman
pazartesi olmazsa kismetse bir sonraki randevuyada:KK19:
Allah buyuk bakarsin bebegini ilk goren ben olurum ay ne guzel olur
Ben boyle mutluyum merak etme sevdigim insaninyanindayim cunku:KK16:

X