Premature Bebekler Rahim ağzı yetmezliği yüzünden erken doğum yapan var mı??

37 haftadan önce gerçekleşen doğumlar prematüre doğum olarak adlandırılır. Bu haftadan önce doğan bebeklere de prematüre bebek denir.
canım o diyoformin olmasın arda bana doguma kadar kullanıcan dediydi:KK16::KK16::KK16:okadar doktorlar pkomu bildiler uyuzlar vermediler o ilaçtan bana ah aş verdim yeminle kociş gelince desemde bebege vesile olsakmı :KK9::KK9::KK9:çatır çatır doguruyosunuz benim sizden ne eksigim var hemide ikiz dogurucem :KK9::KK9::KK9:çok söylüyorum millet öyle dua ediyo allah ikiz versin diye olurda ikiz olur ozaman görürüm anamın nikahını:KK60::KK60::KK60:sonra paşayı bulamazsınzı kkda paşa nerde bebek sallıyo mam veriyo yemek yapıyo son haber tımarhaneye yattı:KK60::KK60::KK60:ay bayılazzzam şimdi tutmayın beni insan kendi yazdıgına gülermid eli derler böyelsine:KK60::KK60::KK60:

işşallah canım okadar çok istiyorumki anlatamam sana bazen diyorum acaba çokmu ısrarediyorum:KK14::KK14:rabbim hayırlısını versin işşallah nasip bakıcez ekime ne kaldı degilmi:18::18::18:

canım vajinadan bakılıyo aleti sokuyo doktor agzına acımıyo canın ellede bakınca kasmıcen benimkini ultroson aletiyle rhimime azıcıcık soktu baktı bende pko var beneklerim çok anlıcagın:KK9::KK9:şansıma işte arda beye dedigimde dediki canım ilaç igne takviseyi yapılmadı ondan pko rahimi hemen kısaltabiliyo dedi vallahi ben doktorun yalancısıyım:18::18:rabbim bebegine ömür versin işşallah dualarım bütün hamilelerle inanın birinize birşey olsa oturup çocuk gibi aglıyourm dua ediyorum namazlaarımda bunu bilin :KK16::KK16:
Bazıları tembel çıkıyo ama gidnce dogurucak diye bekliyos hanım dogurmadan geliyo :KK9::KK9::KK9:olsuns aglık olsun bekleris:KK6::KK6:

kız çok yemek yeme oglumu topülük edicen he:KK9::KK9::KK9:kaç kilo aldın gebelik süresince:44::44:ben hamile kalsam kendimi düşünemiyorum yemegi az yerim oglan aç kalır ya ana oglan çıktı agzımdan acabamı allahmmı söyletti:KK9::KK9::KK9:aman kızda olsa kabulup yeterki beni bırakıp gitmesin canımı yakmasın :KK14::KK14:

Nerde bu devlet nerde bu millet hop ben geldim ev işi yemek market manav işleri beni beklr hatunlar sizler nerelerdesiniz:KK3::KK3::KK3::KK3:

yok canım belki o da pko ile ilgilidir bilmiyorum ben ama metformini gebeyken bırakmayınca çok merak etmiştim gebelikte zararı var mı pko luların topiğinde falan okumuştum düşüğü engelliyormuş,bir de onu kullanarak hamile kalabiliyorlarmış yumurtlamayı falan düzenliyormuş galiba

korkma canım şeker yoksa niye korkasın ki ne güzel işte kilosu iyi olursa yaşama tutunması daha kuvvetli olur biliyorsun

sağol canım amin

normal canım,bende 10 lökosit vardı doktor o kadar olur gebelerde dedi,şikayetin yoksa sorun da yok demişti

Şimdi bende saçmasapan bir düşünce oluştu 2 hafta önden gidiyor 2 hafta erken mi doğar soracağım bugün...

canım epiteli bilmiyorum diğerleri normal... sağlık ocağı yapar mı idrar kültürü bilen var mı? tetanoz yaptırcak mısınız?

Arkadasim saglik ocaklarinin hepsinde tek bir uygulama yok.
Bazi saglik ocaklari siradan bir kan tahlilini bile yapamazken bazilarinin bunyesinde uzman dr oldugundan tum testler yapilabiliyor.
Saglik ocaginda seker yuklemesi bile yapiliyor.su an hangi saglik ocagina gitme imkanin varsa sorun.

Acikman cok dogal.arda bey iyice buyuyor artik.:nazar:

Size birsey sorucam.boyum 1.65 kilom 60
Daha kilo vermem gerekirmiki.
Benim dr da kiloya takintili.ben 24 haftada 11 kg almistim korkudan.o kadar actimki
Sadece sebze meyve sut urunleri ve et olarak beslendim.
Hamur isi makarna pilav hic yemedim.

Şimdi bende saçmasapan bir düşünce oluştu 2 hafta önden gidiyor 2 hafta erken mi doğar soracağım bugün...

tosuncuk olacak ne var yahu :) ama zamanında doğar bence,ablam 3750 gr doğmuş,anacığım normal doğurmuş bi de maşalah:KK52: ama şu anda benden daha zayıf ve hep ben büyük sanıyorlar:KK1:

canımkız çocukları 60 gün adet oluyosun ben kızımda öle oldum birde serklajı atarken zaten erken dogum rsiki oldugundan sana belge imzalatıyolar hoş allah korusnun bir şey olsa tereyagı gibi üste çıkıyolar burda tugba arkadaşımızınkinide diktiler fazla dayanmadı suyu geldi zamanında atıldı oglunu aldı kucagına bak :KK16::KK16:bizim şansımız dogru doktorlara denk gelememek malesef pko canım gitmez o nerden çıktı kardeşim ölene kadar seninle benim doktor ozaman derken yalan söylüyo:KK53::KK53:pkoda rahim boyunu hemen kısaltıyomuş arda beye rahimi idktirdik ama gene ögretmiş gibi durmadı gitti dedim arda bey canım pko öyle bi lanet hastalkkı dedi birden hiç sebep yokken rahim boyun kısalıyo dedi dikiş n ekadar başarılı olsa bile dedi o korkutuyoya beni:KK14::KK14:

Şimdi canım bana pko diye hamilelikte gittiğim doktor dedi.Ondan öncede rutin muayeneye gittim 3-4 kez ve o doktorların hiç biri pkosun demedi.Belkide pko diyen yanlış yorumladı..Yada aşırı bişey yoktuda doğumda temizlendi.Benim zaten kilo olarak sıkıntım yok.Buda avantajım sanırım.

Ben giyinip çıkıyorum kızlar...:KK16:

Duyaydın tosuncuk olsun bakalım:))

Feryal canım gayet iyi kilon ...

Bade zayıflık her şeyde iyi canım maşallah...

Olurmu öyle şey Fadikçim.silmesende olurdu.Üzülmek değil benimki hemen aklıma kendi bebeğim geliyor anlatabiliyormuyum.Ben bakamadımda doğum yaptığımda...Şimdi nerde küçük bebek görsem benimkide böylemiydi acaba diyorum..Değişik bir duygu.Daha 2 ay oldu arkadaşım,acım çok taze.Yoksa bebeğin,sen umut oluyorsunuz buradaki yüzlerce insana.Allah razı olsun senden..Hala buraya gelip bizlere umut veriyorsun.Allah tez zamanda sıkıntılarını gidersin inşallah.Sana,eşine ve bebeğine hayırlı,huzurlu bir ömür nesip etsin..
üzülme canım bende bakamadım:KK43:(
rabbim o acıyı bir daha yaşatmasın...
canım ne güzel dua etmişsin inna çok sevindim allah razı olsun...

kızlar ben de bugun bayag dogurma modundaydım ama yok :KK8:
muayenede soyledim dedim akıntım oldu buyuk ihtimalle nişan,baktı spekulumla ama o kadar tecrubesizler ki anlayamadı,evet var gibi akıntın dedi bıraktı.gerci kızımda daha cok ve uzun sureli gelmişti bu demek ki sadece başlangıcı anlayamadım,dun yordum kendimi cok belim de agrıdı anladım sabaha surpriz olabilecegini ama dogum eylemi henuz başlamamış herseye ragmen,nst de de sancı mancı yok :emir_bebek:.elle muayene yapıldı,spekulumla bakıldı,bir parmak acıklık var dedi doktor ama agrın baslamadan serklajına dokunmam dedi,asistanlar hocam dogumhaneye yollasak mı bile dediler,yok evine gitsin agrısı olunca gelsin dedi.4 gun sonra gel dogum olmazsa dediler ama cumartesiye denk geliyor,cumaya da randevu doluymuş,dogum olmazsa bir dahaki randevu pazartesi inşallah.sagolsun feryal geldi benimle yine,muaeyene cıkısı oturduk muhabbet ettik,size haber vermek de aklımıza geldi ama o kadar cok konusacak sey oluyor ki zamanın nasıl gectigini anlamadık yine.feryalin de smear sonucunu aldık,cok sukur hic bir sorun yok.bugun bursada yagmur vardı ve de cok soguktu,dedim tamam bugun dogurma gunu olabilir,bereketli gunde :KK1: hatta ufak dogum cantamı bile aldım yanıma,esim de kesin doguracam sanmış dogurmadım diyince sasırdı.İlk dogumda eşime bugun dogum olacak dedikten 2 saat sonra dogurdum haberi gitmişti o yuzden adam bu işleri cok cabuk oluyro sanıyor.hakkımızda hayırlısı olsun,ama cok da uzamasın inşallah.Allah´ım yavrumu da beni de sag saglim ve kolaylıkla kurtarsın inşallah,gunu gelen butun gebeleri de inşallah!
hadi hayırlısı canım...herşey yolunda gider inş.
canım dikişi doğumu sormuşsun şimdi çıkmam lazım inş. bir ara girer cevaplarım....geçmişte bulmam zor birde benim doğumla ilgili çok açıklayıcı bir yazım olmadı...

duaydın canım senin adına çok sevindim benimde dr bulup serklaja karra vermemiz aklıma geldi..
gerçekten insan çok rahatlıyor...
inş. serklajında çok iyi geçer rabbim yar ve yardımcınız olsun...

chnb güzel haberlerle gel inş. canım....

kızlar geçmişi çok acil okudum hatta uzun mesajları okumadım:KK17: çünkü çıkmam lazım eymeni emzirdim karnı tokken pazara gideyim diyorum...eltimin kızı bakcak çabucak gidip geleyim inş...

üzülme canım bende bakamadım:KK43:(
rabbim o acıyı bir daha yaşatmasın...
canım ne güzel dua etmişsin inna çok sevindim allah razı olsun...

hadi hayırlısı canım...herşey yolunda gider inş.
canım dikişi doğumu sormuşsun şimdi çıkmam lazım inş. bir ara girer cevaplarım....geçmişte bulmam zor birde benim doğumla ilgili çok açıklayıcı bir yazım olmadı...

duaydın canım senin adına çok sevindim benimde dr bulup serklaja karra vermemiz aklıma geldi..
gerçekten insan çok rahatlıyor...
inş. serklajında çok iyi geçer rabbim yar ve yardımcınız olsun...

chnb güzel haberlerle gel inş. canım....

kızlar geçmişi çok acil okudum hatta uzun mesajları okumadım:KK17: çünkü çıkmam lazım eymeni emzirdim karnı tokken pazara gideyim diyorum...eltimin kızı bakcak çabucak gidip geleyim inş...

sağol canım,amiiiin inşallah canım dua edin ne olur

kızlar ya, ben doymuyorum:KK43:(

aahh aahh al benden de o kadar, zaten bu aya kadar almam gerekenden fazla aldım
ama şimdi o kadar çok acıkıyorum ki :18:

chnb cim benimde iştahım açılmaya başladı öğlenleri sezinle uyuyup uyanınca acayip içim kazınıyor..ama kendime dikkat etmem lazım zira cemil hoca kiloma çok takıyor ayda 1- 1,5 alama gerek diyor..

arda bey kimsenin kilosunu falan fazla takmaz sormaz eğer büyük bir sıkkıntı varsa
ama bana çok kızıyor
eşime yedirme buna falan bile dedi hatta :KK9:
ben 5 kilo aldım şu zamana kadar

Canım kesin ruh sağlığın bozulur oğlan yere döktü kız üstünü kirletti :KK1: sen deki tek tek gelin ik ikaldıramıyorum...:KK1:

Canım ben cemil hocaya gittiğimde o zaman beni en zayıf gösterecek kıyafeti giymiştim. Arda bey kilo konusunda bir şey demedi 60 kiloydum 13. haftada şu an 71 oldum...:KK43:( çok hızlı almaya başladım boğazım da durmuyor. dün ilk kez 6 aydır çay içtim 5 gündür de türk kahvesi bir fincan görümcemle içiyorum...

ben her gün çay kahve içiyorum
internette aşırı olmadıkça zararı yoktur diye okumuştum
ama arda beye şikayet etti eşim
kızdı arda bey sana yakıştıramadım falan dedi hatta :26:

DUYAYDIN
Senin adina cok sevindim.icine sinen bir dr bulmussun.
kararsiz kalmak en zoru bilirim.
Insallah persembe gunu serklajinda basarili gececek ve guzel haberlerini alicaz.
risk baslamadan tedbirini almak her zaman daha iyi.

BADE
DR la gorusmen sadece can sikici gecmis.evet yasadigin servikal yetmezlik belirtisi bunu daha once konusmustuk.
Ama baska bir sorun varmi bastan arastirilmali bence. 20. Hafftada muayene ne demek zaten cok gec kalinmis olunuyor.
bence daha tecrubeli ve isinin ehli bir dr gorus.
Zamanin ve imkaninda var.
sakin kafandaa soru isaretleriyle cikma yola bir daha.
Sen elinden geleni yapta gerisi allaha kalsin.
Insallah burda birlikte hamileliklerimizide paylasacagimiz gunler gelicek.
Suan yasadiklarin cok yeni ama inanki hicbir zaman unutulmayacak sadece kabullenil

inşallah feryalcim ikimizinde ,paşanında,regreteninde hamile olduğu günleri burada paylaşıcaz.Şimdilik o doktoru eledim.Şimdi bakalım ne olacak.müsait bir zamanda osman beyi düşünüyorum.

kızlar ben bugün kuzularıma süt götürüp geldim minnoşlARım uyuyordu ama teyzeleri gözlerni hiç açmadılar bana hemşire ablası karınlarını doyurmuş altlarını temizlemiş annesi hiç seslenme keyifleri yerinde dedi azcık gıdıkladım onları geldim kilomuz beren hanım 1222 gr arda paşamızda 1200 kardeşini yetişicek inşallah... bu arada size komik gelcek ama hemşire ablamız dediki bundan sonra bezleri bi boy büyük alın dedi ayy nasıl sevindim anlatamam kuzularım büyüyor teyzeleri maşallah biran önce geçse şu günler çok zor beklemek artık yavaş yavaş bebek kıyafetlerine bakmaya başladım inşallah kısmet olur alıp giydirmek

sofika nerelerde bu arada doğumamı gitti yoksa?

kızlar ben bugün kuzularıma süt götürüp geldim minnoşlARım uyuyordu ama teyzeleri gözlerni hiç açmadılar bana hemşire ablası karınlarını doyurmuş altlarını temizlemiş annesi hiç seslenme keyifleri yerinde dedi azcık gıdıkladım onları geldim kilomuz beren hanım 1222 gr arda paşamızda 1200 kardeşini yetişicek inşallah... bu arada size komik gelcek ama hemşire ablamız dediki bundan sonra bezleri bi boy büyük alın dedi ayy nasıl sevindim anlatamam kuzularım büyüyor teyzeleri maşallah biran önce geçse şu günler çok zor beklemek artık yavaş yavaş bebek kıyafetlerine bakmaya başladım inşallah kısmet olur alıp giydirmek

sendengelen guzel haberlere sevınıyorum hep ınsallah rabbım kucagınızda sag salım hastaneden cıktıgınız gunlerı gosterır:nazar::nazar:

Arkadasim saglik ocaklarinin hepsinde tek bir uygulama yok.
Bazi saglik ocaklari siradan bir kan tahlilini bile yapamazken bazilarinin bunyesinde uzman dr oldugundan tum testler yapilabiliyor.
Saglik ocaginda seker yuklemesi bile yapiliyor.su an hangi saglik ocagina gitme imkanin varsa sorun.

Acikman cok dogal.arda bey iyice buyuyor artik.:nazar:

Size birsey sorucam.boyum 1.65 kilom 60
Daha kilo vermem gerekirmiki.
Benim dr da kiloya takintili.ben 24 haftada 11 kg almistim korkudan.o kadar actimki
Sadece sebze meyve sut urunleri ve et olarak beslendim.
Hamur isi makarna pilav hic yemedim.

senin kanlı canlı halini bilen biri olarak kesinlikle daha fazla vermene gerek yok bence,versen zararı olur mu dersen olmaz ama gerek de yok.Ustelik buyuk ihtimalle kas yapından dolayı daha da zayıf gosteriyorsun,ama hamile kalınca da aşırı almamak daha avantajlı hale getiriyor.

Ben giyinip çıkıyorum kızlar...:KK16:

Duyaydın tosuncuk olsun bakalım:))

Feryal canım gayet iyi kilon ...

Bade zayıflık her şeyde iyi canım maşallah...

hadi canım hayırlıosıuyla git gel ve guzel haberler getir inşallah

burdayım kuzum ben,yakın gunlerde doguracak gibi de degilim sanki :)
yavruların buyuyor annesi maşallah onlara,daha da buyuyecekler kışa patik corap giyecekler inşallah :KK16:

:KK14::KK14::KK14:
ömürürm rahmime düştü eşim dedi bu kız görde bak dedi içine dogmuştu adamın bebek odasını boşalttık ne varsa eski attık orası kızımın odası olucekti 12 mk küçücük bir oda sonra kız oldugunu söylediler eşim ben sana demedimmi kız diye dedi sonra pazara gitti bir bebek kıyafeti beyenmiş biizm tanıdıktan paşa kızımıza bir kıyafet beyendim görsen çok güzel dedi dedim ya merak ederim neden almadın dur daha erken dedi ısrarıma gitti aldı allahım şeker pembesi kabarık bir elbise minnacım hanım efendi öptüm sevdim kıyafeti bak ömür baba sana ne almış dedim sanki hissetti ömürüm tekleri vurmaya başladı babsıyla gülüştük sonra internette bebek takımı beyendim beyendigim takım 2miltar 750 milyondu eşime dedim çok pahalı benimkızıa deger dedi sana deger dedi beni baba yapıcaksın dedi sarıldı ban alnımda öptü içini herşeyini beyendik sonrası malum hayaller kurduk her seferinde babası giderken işe açar o kocaman göbegimi öper hadi ömürüm anneyi üzme baba işe gidiyor gelicek akşama der sonra beni öperdi hastaneye gittik eşimle kontrole sonra bir bebek magazasına gittik çok istedim ordan sapsarı bir baddaniye aldım alalımmı dedim olur dedi hastane çıkışı aldık eve geldik allahım nbirini bıraktım birini sevdim babası ömürüm dururcak degilmi buda ogullarımı zgibi gitmicek degilmi dedim yok işşalah allahın izniyle durucak dedi allahım ne mutlu olmuştum dedi diye sonrası malum ömürüm bizi bıraktı gitti eve geldik önce gözüm ömürün kumbarasına sonra aldıgım baddaniyeye baktı dedim ah güzel kızım annecin sana yetemedi eşimi gördüm sonrası malum gene beceremedim yetemedim yavruma dedim abileri gibi gitti ömürüm dedi aglaştık sonra aklıma geldi saatlerce eşim işe giderken nen oldu ömürü yok artık degilmi o vardı öperdin k,göbeginden derdim yok degilmi ömürüm yok ömürüm nere gitti hayallerim nere gitti:KK14::KK14::KK14:
ben nerelerdeyim bilemedim artık gözüm hiç bir şey görmüyo neyi düşünecegimi aglayacagımı bilemiyorum umud diyorum allahtan vesvese şeytandan acaba umudummu ıolru ömürümmü çok özledim ben ya yavrularımı tekmelerini özledim varlıklarını özledim ben benden gittimmmmmmm:KK43::KK43::KK43::KK43:ben bugün çok kötü oldum kızlar komşu yeni taşındı oglu var allahın nede şrin ya kucagımdan inmedi ömürümleymiş :KK43::KK43:

Yapma boyle ama.bak burda hepimiz buyuk acilardan geliyoruz.hicbirimizin gecmisi mutlu degil.hepimiz ogrendigimiz ilk gunden itibaren hayaller kurduk.bazen djsunurken bile gulumsedik ama olmadi.bebeklerimizi gomerken o kara topraga hayallerimizide gomduk.
sanmaki herkes unuttu unutulmuyor pasam.
Ben ilk hamile oldugumu ogrendigimde gorumcem dogum yapti bebeklerimi kaybetmek uzereyken eltimin kizi hamile oldugunu ogrendi.ne yapalim hayat boyle ama rabbim biliyorki ben ikisinide cok sevdim.onlar benim kucuk boceklerim.
ama her zaman soylerim hicbir bebegi gonlumuzce bagrimiza basip sevemiyoruz hickimse evlatlarini bize birakmiyor.
Bunun icin anne olmamiz lazim.eger gercekten istiyorsakta guclu olmak.
Toparlanmanin zamani geldide geciyor bak sen bizim icimizdesin insanlar nasilda cabaliyor.denemezsek basaramayiz.
ben kendi adima inaniyumki rabbim bu sefer nasip edecek.
Bebegimin kokusunu icime cektigim gun benden mutlu kim olabilirki.

kızlar ben geldim.Ahmet Ardamız 1200 gram olmuş dr iri bebek diyor. Şekerim yokmuş. Yapısal bir irilik dedi. Serklaj da iyi ki atılmış dikiş üzerinde yuvarlak bir boşluk olmuş dikiş olmasaymış açılma olurmuş. Zaten çok baskım oluyor kalkınca. Yatmaya devam:)) Bizden haberler böyle...
Bugün bol bol topik muhabbeti yaptık. Sizin forumu toplayıp seminer vereyim dedi ama ciddi ciddi dedi:)) Duyaydın dedim ki arkadaş herkesi arıyor beni aramadı beni beğenmiyor mu dedi dedim görmedim dedi. Arardım yarın arasın femicali görüşelim dedi. şeker risk ama şeker dr si ile iletişim şart dedi. erol bey yarın serklaj yapacak dedim tanıyormuş. gülbenin programına katılın dedim siz mesaj atarsanız hatta sizin gruptan da ıoraya götüreyim dedi::))

prenslerimle karşılaştık tanıştık:))

Yapma boyle ama.bak burda hepimiz buyuk acilardan geliyoruz.hicbirimizin gecmisi mutlu degil.hepimiz ogrendigimiz ilk gunden itibaren hayaller kurduk.bazen djsunurken bile gulumsedik ama olmadi.bebeklerimizi gomerken o kara topraga hayallerimizide gomduk.
sanmaki herkes unuttu unutulmuyor pasam.
Ben ilk hamile oldugumu ogrendigimde gorumcem dogum yapti bebeklerimi kaybetmek uzereyken eltimin kizi hamile oldugunu ogrendi.ne yapalim hayat boyle ama rabbim biliyorki ben ikisinide cok sevdim.onlar benim kucuk boceklerim.
ama her zaman soylerim hicbir bebegi gonlumuzce bagrimiza basip sevemiyoruz hickimse evlatlarini bize birakmiyor.
Bunun icin anne olmamiz lazim.eger gercekten istiyorsakta guclu olmak.
Toparlanmanin zamani geldide geciyor bak sen bizim icimizdesin insanlar nasilda cabaliyor.denemezsek basaramayiz.
ben kendi adima inaniyumki rabbim bu sefer nasip edecek.
Bebegimin kokusunu icime cektigim gun benden mutlu kim olabilirki.

feryalim canım kardeşim bugün ban birşey oldu durup durup aglıoyorum nedenki eşime canım sıkıldı 4 milyarlık işi fes ettiler başkasına vermişler sonra dedim parası borcumada yeterki yavrumada koyardım kenara malum hamile kalmayı düşünüyorum olmucek bu galiba hayallerim herşeyim giti ne gzüel hayaller kurmuştuk eşimle olmadı malesef ona canım sıkıldı galiba ondanmıdır nedir durup durup aglıyorum çaresizlik okadar kötüki çok yoruldum ya:KK14::KK14::KK14:hayat beni çok yordun haberin varmı gene azdı benim panik atagım gene vucuduma elektirik vermişler gibi titriyorum galiba panik atak nöbeti geçiriyorum ben bir ara girmiyim buralara diyorum elimde degil aglama üzülme diyorum o kahrolasıca gözyaşlarım durmak bilmiyo :KK14::KK14:

X