Premature Bebekler Rahim ağzı yetmezliği yüzünden erken doğum yapan var mı??

37 haftadan önce gerçekleşen doğumlar prematüre doğum olarak adlandırılır. Bu haftadan önce doğan bebeklere de prematüre bebek denir.

Aslında pek belirtisi yok literatür birden olur diyor ama ben bebeği aşağıda baskılı hissettim. Bir de ben de çok yoğun değildi ama lökosit çıkmış idrarda çok sık wc ye gidiyordum. Kanamam oldu adet gibi hastaneye yattım 2 gün. Çıktım gece yine wc ye sık gidiyordum idrardan sonra foş diye suyum geldi ama net bir ağrı yoktu hafif bir adet öncesi hassasiyet vardı bende...

Canım görümcem aradı bugün kendisinin bir dileği için besmele-i şerif okutuyormuş bana da sen de okur musun dedi okudum ona. İstersen şu an sen yapamazsın ama eşin ve etraf yapabilir. İstersen 1000 tane ben çekerim çok kısa sürüyor... Sırayı yazayım:
1. ) 7 kere "estağfirullah el azim ve etabü ileyh"

2.)7 kere "allahümme salli ala seyyidina muhammed"

3.) Allahım verdiğin nimetler her şey için sana şükrediyorum."

4.)4 kere "elhamdülillahi rabbilalemin."

5.) 3 kere "ya erhamer rahimiyn."

Niyet ettim............. için 1ooo tane besmeleyi şerif çekmeye....

not: Toplamda 12 bin tane olacak. Bin bin dağıtabilirsin istersen bir kişi daha fazla alabilir ama 1000 tane bir gurup gibi düşünülecek...

Her 1000 den önce yani başlamadan önce 2 rekat namaz kılınacak sabah namazının sünneti gibi şayet biliniyorsa ilk rakatta ayakta elhamdan sonra ayetel kürsi bili,nmiyorsa başka dua, 2. rekatta elhamdan sonra ihlas yani kulhuvallahü ehad okunacakmış...

herkese selam
hızlıca okumaya çalıştım genel olarak herkes iyi sanıyorum,sinemcim bebeklerin için iyi düşün,ben de dua ediyorum yavruların için.kızlar ben dayanamadım doktoru aradım dün,erken gelcem ben dedim o yüzden salı değil yarın gidicem doktora :) şu migren işini de daha detyalı konuşucam bakalım zaten ne varsa imkanım hepsini deniyorum yatak odasına ametist taşı aldım,biberiye yağıyla masaj yapıyorum başıma,göz bandıyla da karanlık ve sessizlikte yatıyorum ama bana mısın demiyor bakalım başka alternatif birşey var mı?
sofikacım senin de Allah içine sindirsin hazırlıkları tamamlıyorsun yavaş yavaş

Kızlar selam,..

Chnb,canım isimlerin insanların hayatları üzerinde etkili olabileceğini duymuştum güzel bir paylaşım olmuş tşk ederim arkadaşım

Bende istanbul barbaros bulvarında gözümle gördüğüm bir Avukat tabelasını yazayım biraz gülümseyin Avukat Güven Kurtul ..Adam bu isimle çok iş yapıyodur sanırım yada küçükken sen avukat ol isminle çok iş yaparsın denilmiştir doktorada çok uyardı Güven Kurtul vay bee

Sofika,kızının cicileri hayırlı olsun sağlıklı günlerde kullansın inşallah..

Melike,uzun zaman sonra yazman iyi oldu cnm düşünüyordum arada nasıl iyimi diye..Doğumun şimdiden hayırlı olsun Allah sağlıkla kucağına almayı nasip etsin inşallah ..Doğumda dua et bize

Duyaydin canım,hamileik bende başağrısı yapmıştı çok seninde migreni..iyice azdırdı sanırım..çok geçmiş olsun bazı gıdalarında arttırdığını söylüyorlar yediklerine dikkat et canım..

Sinem,canım senden gelen güzel haberlere çok mutlu oluyorum İnşallah sağlıkla alacaksın bebeişlerini kucağına Lütfen sen aklına kötü hiçbirşey getirme hep iyi olduklarını hayal et onları eve getirdiğin günü zihninde canlandır evrene güzel mesajlar gönder

Diğer tüm hamile arkadaşlara ve hamilelik haberi beklediğimiz arkadaşlar selam

Ve benden son gelişmeler..Ben ovülasyon testi almıştım ve normalde geç yumurtladığım için 12 gün ilk testi yapacaktım..bugün kasıklarımda çok hafif bir ağrı hissedince denemek istedim reglimin başından 11.gün.. bir süre sonra gülen suratı gördüm gözlerim yuvalarından fırladı çünkü ben 16-18 gün gibi yumurtluyorum normalde..Yarın ve ertesi gün testi yapmaya devam edeceğim bakalım sonuç ne olacak ..En sonunda ilk denemeyi yaptık hayırlıysa olsun ..

ben obsesif bir kadınım adetim biter bitmez başlamıştım yapmaya,şanslısın hisederek tutturmuşsun,hadi hayırlısı gülen yüzü sonra da gebelik testinde göresin inşallah,amin :)

'Adım ve soyadım sana teminattır'
Güven Kurtul (Avukat): İsmimi mühendis olan babam vermiş. İlerde mesleğimin ne olacağını kesinlikle düşünmemiş. Zaten mimar olmak istiyordum fakat Hukuk Fakültesi'ni tutturdum. Adımın, soyadımın ve mesleğimin bir bütün olarak çok etkili bir uyum arz etmesinin, gerek mesleğimde, gerekse politik çalışmalarımda büyük yararını gördüm. Dava veren müvekkil, tabii huzursuz ve endişeli olduğundan davayı kazanıp kazanamıyacağımızı sorduğu zaman, "Güven Kurtul. Adım ve soyadım sana teminattır" diyerek daha baştan moral veririm. Keza, davaya bakan yargıçlar dahi, adımı ve soyadımı okudukları zaman tebessüm ederek ve espri yaparak davaya daha baştan olumlu bir hava içinde bakıyorlar. Diğer yandan, 1983 senesinde bürom Sarıyer'de idi. Rahmetli Turgut Özal da Sarıyer Yeniköy mahallesinde oturuyordu. Anavatan Partisi'ni kurarken, Sarıyer'de tabelamı görmüş, beni araştırmış ve Sarıyer İlçe Başkanlığı görevini bana vermişti. Bir yıl sonra yapılan mahalli seçimlerde İstanbul Büyük Şehir Belediye Meclisi üyeliğine seçildim ve 5 yıl Meclis Başkanlığı yaptım. Böylece adımın ve soyadımın yararını politikada dahi gördüm. Gerek dava veren müvekkiller gerekse siyasi çalışmalarımda vatandaşlar adım ve soyadımdan dolayı daha çok güven ve sempati duymuşlardır. Adım ve soyadımın doğurduğu izlenim ve pozitif enerji daima ortamı müsbet olarak etkilemiş, espri ve takılmalara neden olmuş, böylece pek çok dost ve çevre edinmiş oldum. Bu nedenden dolayı, isim ve soyadın insan hayatında çok önemli etkileri olduğuna tanık oldum.

bu da vardı yazıda:))

Hadi ya erken yumurtladın demek:)) çok sevindim:))

ben obsesif bir kadınım adetim biter bitmez başlamıştım yapmaya,şanslısın hisederek tutturmuşsun,hadi hayırlısı gülen yüzü sonra da gebelik testinde göresin inşallah,amin :)

Tşk ederim canım İnşallah

Arkadaşım,yazıyı nasıl okumuşum ben ya:26::26::26: aşkım kapışmak vs hepsini okudum Güven Kurtul kısmı gözümden kaçmış bende yeni bir isim paylaşmış gibi yazmışım ..

Evet sanırım erken yumurtladım :26: yarın ve ertesi gün tekrarlıycam o zaman emin olurum doğruluğundan sonra 14 gün sonrayı bekliyeceğim bakalım sonuç ne olacak

chnb cnm 500 tane tefrıyıce okuduk dayımın kızıda okucak ıns bıtırıcez bu hafta besmeleye gelınce ben hergun 1000 tane cekıyordum cekılmezmısmı boyleyken annem cekerız dıyor bunuda sımdı onları not alıcam en kısa zamanda baslıcaz ıns. Allah razı olsun su guzel gunlerde rabbım dualarımızı gerı cevırmeşın ınsallah

kızlar merhaba,

ben de Allah izin verirse aralık ayında bir kız bebek sahibi olucam ancak kafamı kurcalayan bi konu var,oyüzden bilgisi olan tecrübeli arkadaşlardan bilgi rica ediyorum.
ben hamileliğimin 23. haftası içindeyim,idrar yolu enfeksiyonundan dolayı 10 gün antibiyotik kullandım,sonraki yapılan tahlilde lökositte hafif bi azalma olmuştu ama ben de yanmalar ağrılar devam ediyodu,şimdi de 3 gündür Purinol adında efervesan kullanıyorum,hala da yanmalarım geçmiş değil.:44::44::44:

bir de bu rahimağzı uzunluğu ölçümü kesinlikle yapılması gereken bişey mi, bende şimdiye kadar hiç bakılmadı,doktorum da bahsetmedi böyle bişeyden bana :44::44:

sinem canım geçmiş olsun.hep iyi düşün birde kötü yazıları lütfen okuma canım .her çocuğun yapısı farklıdır inşallah senin kuzular direnecekler .dualarım sizinle.

CHNB magnesineyle ilgili soru sormuşsun canıım .ben az ölçüde olsa mutlaka hergün kullanıyordum canım.

sinemcim lutfen olumsuz duşunme,Allah´ın kime ne kadar omür bictigini bilemeyiz,inşallah saglıklı bir sekilde evine alacaksın yavrularını,hergun dua ediyorum hepimizin de kuzuları icin.Bu arada beslenme durumları nasıl,gunde kac cc süt icebiliyorlar bilgi verdilrer mi?

vıy vıy sabahlar olmasın mı başladı paşanın tabiriyle cok guzel bir donem aslında,yepyeni bir başlangıc
dilerim hersey gonlunce olur ve hemen hamile kalıp sorunsuz bir sekilde bebegini saglıcakla ve zamanında sende alırsın kucagına

hoşgeldin canım
hala yanmaların deva ediyorsa bence bir kez daha tahlil yaptırmalısın,enfeksiyon gecmemis gibi gozukuyor
rahim agzı olcumu herkese yapılan bir sey degil,ama yapılması bircok acıya engel olabilir ve o kadar da basit bir olcum ki neden bunu rutin hale getirmezler anlamıs degilim
vajinal ultrasonla rahim agzı olculur ve genelde bir veya daha fazla erken dogum yapmıs kadınlarda yada rahimle ilgili ameliyat,tramva vs yasamıs kadınlarda bu olcum yapılır ve teşhis konuladugu taktirde 12-15 haftalar arası rahi azgına dikiş atılır.
Sen neden merak ettin canım,bununla ilgili bir suphen yada sıkıntın varsa mutlaka doktoruna danış.

sofıkacım 5ml cıkarmıslar gecen ben yanlıs anlamısım 24cc demıstım ya 4demısler bana ben 24anlamısım ama olsun 5de razıyız cok sukur ıcıyolar sımdılık suan tek sorunumuz makıne ınsallah kurtulur yavrum

hayırlı olsun canım, güzel haberler bekliyoruz senden..

Kaçta gideceksin canım? Güzel haberlerle gel inşallah...

canım tekrarla testi 17. günde tekrarla belki 2 kez yumurtluyorsundur bu ay:))

Canım eşim 50 okudu ben de 50 daha ekledim yani bizden 600 oldu... Canım namaz var ya her 1000 de bir ondan dedim sen okuyamazsın yoksa besmele hep çekilir...

Sofika arkadaşıma katılıyorum...

Anladım canım çok etkili bir ilaç... şu an her gün almayayım kayısı yedim yine baktım olmuyor ben de her gün alırım gece uyutmuyor çok ses yapıyor barsaklarda...

in olarak

Arkadaşım,çok geçmiş olsun..Rahim ağzı uzunluğunu malesef her doktor önemsemiyor ve rutin olarak ölçmüyorlar genelde ..Doktoruna konuyu hatırlat ölçüm yapılsın..Tekrar geçmiş olsun

Ay evet ya sabahlar olmasın bide samimi olmak var oda çok komik ..Canım 10.gün samimi olmuştuk teste gülen surat çıkınca bu sefer görev bilinciyle samimi olduk

hayırlı olsun canım, güzel haberler bekliyoruz senden..

Teşekkür ederim canım..İnşallah güzel haberler verebilirim :))

Canım,sabah yaptım boş yuvarlak çıktı.. dün yapmasam yumurtlamadım diye strese girecektim..Olabilir mi öle bişey 2 kere yumurtlama:26::26:.. tamam mutlaka tekrarlıycam

regrete canım bazen ayda iki defa yumurtlama olabiliyormuş,sende olmasa bile sen yine de testi suphe duydugun gunlerde tekrarla,gucunuz yetiyorsa da bir sure gun aşırı samimiyet dene

regrete canım bazen ayda iki defa yumurtlama olabiliyormuş,sende olmasa bile sen yine de testi suphe duydugun gunlerde tekrarla,gucunuz yetiyorsa da bir sure gun aşırı samimiyet dene

Hemen araştımaya girdim:126::126: olabiliyormuş haklısınız kızlar..o zaman bu sıra oldukça samimi olucaz eşimle ..Testi tekrarlıyacağım sonuçları yazarım ..acaba bu iki yumurlama olduğu zaman iki ayrı bebek olabiliyormu ? Sonra gelsin ikizler olmasın :)))))

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…