Premature Bebekler Rahim ağzı yetmezliği yüzünden erken doğum yapan var mı??

37 haftadan önce gerçekleşen doğumlar prematüre doğum olarak adlandırılır. Bu haftadan önce doğan bebeklere de prematüre bebek denir.
önemli degil canım beni kan tutuyoda ben düşünemedim kanın olucagını:KK1::KK1::KK1:ben hepinizin yerine izlemiş oldum topikçe siz izlemeyin :KK9::KK9:beni kan tutyoda elim kanasın vs ama regli olunca neden tutmuyoki:KK53::KK53::KK53:entersan hatunum ben ya hiç gülücegim yoktu yeminle bu arada bugün nedense çok acıktım ya dün hiç birşey yemedim ondan galiba:KK14::KK14:az kaldı orucun bitmesine adetim bitsin 6 günlerimide tutuyum işşallah memlekete gidicem biraz tatil yapıcem eşim git havan degişsin dedi 2 hafta kalıcam işşallah eşimde gelirse 3 hafta apaşayla köpügü götüresim var annemlerin orda özgürlükleri gidicek eşimede deidm gelrisen 1 haftadan birşey olmaz sen getri işleri yogun olursa eşimde gelmez kimselere emanet edemiyorum paşayı ya ne yapsam :26::26:

git tabii canım,havan degissin,moral topla
memleket nere bu arada kuzum,nereye yolculuk

canım ya:KK14::KK14:benimde cennette 3 bebegim var geçen günü eşime diyorumki birbirlerini bulmuşlarmıdır oda bulmuşlardır canım onlar kardeş üzülme burdan daha iyi yaşıyolar sen merak etme ddi gözlerim doldu keşke görebilseydik yaşadıkları yerleri 1 seferde olsa onları seyrederdik:KK14::KK14:
:KK14:

Feryal37,Arkadaşım çok zor bir gün senin için.. Allah sabırlar versin ..kucağın sağlıkla doğurduğun bebişlerinle dolsun en kısa sürede inşallah

canım ya:KK14::KK14:benimde cennette 3 bebegim var geçen günü eşime diyorumki birbirlerini bulmuşlarmıdır oda bulmuşlardır canım onlar kardeş üzülme burdan daha iyi yaşıyolar sen merak etme ddi gözlerim doldu keşke görebilseydik yaşadıkları yerleri 1 seferde olsa onları seyrederdik:KK14::KK14:

Onlar cennetin en guzel yerindeler ve cok mutlular.
Birbirleriyle birliktelerdir merak etme cunku onlar melek.
Ve birgun sonsuza dek birlikte olucaz ve diledigimizce sarilip opucez kokluycaz

Ama sen guclu ol pasam ve gonulden inan
Cok yakin bir zamanda kucuk mucizenin seninle olacagina

Beni de aglatin pasam...sen ki bir kusa bile annelik yapiyosun bugünlerin mükafatını alacaksınız inşallah, güzel allahım bundan sonra hep güldürsün yüzünü inşallah...

paşam çok üzüldüm kaç haftalıklardı benim de cennette 3meleğim var 3 kızım :KK43:...biri ikiz gebelik 27 hafta tek gebelik 26 hafta ikiz 3 gün yaşadılar ...ama çok şükür üçücü:KK16:.gebeliğimde caım kızım kollarımda...35+4 te geldi bu seferda hem de dikişsiz...inşallah size de nasip olur...

sagol kuzum :KK16:
ben de heyecanlanıyorum aslında artık,cok merak ediyorum kızımı,Allah´ım sag saglim kucagıma almayı kısmet etsin,evlatlarıma saglıklı uzun ömürler versin inşallah.Allah izin verir de hersey yolunda giderse sen de seneey bu zamanlarda bu haftalarda olacaksın inşallah :))
Hersey cok guzel olsun,herkes cok mutlu olsun dilerim :KK16::KK16::KK16:

ve gece dayanamadım,kızımın eski miniklerini indirdim,ilk bir ay giyilebilecekleri ayırdım,bugun yarın granul sabun alıp yıkayıp utusunu yapıcam inşallah.Allah´ım guzel saglıklı gunlerde giydirmeyi nasip etsin insallah.

İnşallah arkadaşım.inşallah bizede bu güzel duyguları yaşamak nasip olur.Ne güzel kıyafetlerle ilgilenmek.Allahım sağlıklı günlerde giymeyi nasip etsin.Granül sabun nasıl bişey?

Bugun
OMER ve AYSENUR umun dogum gunu.
Koskoca bir yil.
Hergun biraz daha azalan bir aci ama omur boyu surecek bir sizi icimde.
Insanlar sadece bebegi kucaginda olanlari anne goruyor.ama bizlerde anneyiz ve onlar bizim evlatlarimiz hemde en kiymetlileri.

Aksam dr dan randevu aldim.yarin aksam saat 9 a.
Esim cok uzun zamandan beri ilk defa keske yine 2 tane olsa bu sefer kucagimizda olsa olmazmi dedi.
ne guzel olur hemde cok guzel.
bakalim dr ne diyecek.ne olur dua edin kizlar iyi haberlerle geleyim.

Allahım sabırlar versin sana ve yavrularını kaybeden bütün annelere..İnşallah bundan sonrası güzel olucak feryalcim.Allahın izniyle muayenen de güzel geçer inşallah.ben de senin arkandayım ona göre.Allah yardım edecek bizde alıcaz kucağımıza bebeklerimizi..

paşam çok üzüldüm kaç haftalıklardı benim de cennette 3meleğim var 3 kızım :KK43:...biri ikiz gebelik 27 hafta tek gebelik 26 hafta ikiz 3 gün yaşadılar ...ama çok şükür üçücü:KK16:.gebeliğimde caım kızım kollarımda...35+4 te geldi bu seferda hem de dikişsiz...inşallah size de nasip olur...

Allah bağaşlasın arkadaşım.ne mutlu sana bebeğini kucağına almışsın.Bir şey sormak istiyorum;ilk 2 hamileliğinde dikiş atıldımı merak ettim.son hamileliğinde niye atılmadı?sende de rahim ağzı yetmezliğimi var?

Selam Kızlar:KK16::KK16:

Eylülgülü,canım güzel haberlerle gel inşallah :nazar::nazar:

Paşam,selam canım kilolar gidiyor maşallah sana :nazar: Eylüle manken gibi olacaksın:KK1:

Chnb,arkadaşım haftaların birbir ilerliyor çok mutlu oluyorum..:KK16: hep böyle devam etsin inşallah

Hidenisko,arkadaşım geçmiş olsun en kısa sürede iyileşirsin inşallah iyi tatiller

Sofika,sana ve bebişine 41 kere maşallah canım darısı tüm arkadaşlara

rahim ağzı yetersizliğine yazan tüm arkadaşlarım selamlar:KK1::KK1:
canıminan okadar açımki şuan yemek yiyeyemdim sanki evlatlarıma haksızlık yapıyormuşum gibi geliyo ben kendimden vazgeçtim canım inan okadar hasretimki bebek kokusuna allah affetsin erkek kardeşimin karısı dogurdu benim dogurdugum yerde onca bebek vardı zor tuttum kendimi ablam aradı memleketteki dedi paşa sen çok zor durumdasın seni okadar iyi anlıyorumki dedi gözlerimden akan yaşı görseydin :KK59::KK59: dışarı çıktım gelinin yanından gittim tuvalete agzımı kapadım oturudm kluzetin üstüne nasılaglıyorum heryer bebek allahım dedim ne olur bende göresyim saglıklı bir şekilde anne olmayı dedim eşim okadar hakediyoki baba olmayı evlatlaarım için vericembu pis bogazımı tutucam vericem mecburum 4 bebegimede hamile kalınca ya gene gdierse diye dert yanmıcam 1 sefer daha denicem olmadı bu defteri kapatıcam :KK43::KK43:milet ne güzel kilo verdin dedi bilmiyolarki bebekelrim için veriyorum diyemedim bazılarına ban okadar acıyolarki herkez dua ediyor senide olsun diye annem çok agladı yavrum işşallah seneye seninkinide severiz dedi hasip :KK43::KK43:6 kilo fazlam var gelde gör sen ben bu kiloları nasıl verdim nelerden vazgeçtim şu 6 kiloyuda verebilsem sonra 70 diye hayal edicem herşey bebekelrim için arda bey dedyse bir bildigi var galiba:KK14::KK14:okadar istiyormi herşeyiyle hissediyim yavrularımı seviniyim haftalarım geçtikçe diyeyim kızlar 30 oldum 40 hafta oldumm bu çocugun doası yok vs nede çokisterdim adaklarım okadar çokki yapıcam yeterki olsun :KK14::KK14::KK14:emanetim annem annem seni nasıl bekliyor bir bilsen oruçlunun suya hasreti gibi çölün suya hasreti gibi :KK14::KK14::KK14:
git tabii canım,havan degissin,moral topla
memleket nere bu arada kuzum,nereye yolculuk

:KK14:
amasya canım memleketim aslen artvinliymişiz dededmler ama amasyada 3 katlı tribleks evimiz var rahmetli babam yaptırmıştı sefsını süremeden vefat etti hem babacıgımıda özledim mezarına gdierim topragını ellerim öperim derim bak baba paşan geldi çok özledim ban kızımd eyişini ben babamı çok özledim öyle böyle degil şimdi belkim yavrularım dedilerinin yanındalar dır işşallah göz kulan olurlar birbirlerine degilmi:KK43::KK43:
Onlar cennetin en guzel yerindeler ve cok mutlular.
Birbirleriyle birliktelerdir merak etme cunku onlar melek.
Ve birgun sonsuza dek birlikte olucaz ve diledigimizce sarilip opucez kokluycaz

Ama sen guclu ol pasam ve gonulden inan
Cok yakin bir zamanda kucuk mucizenin seninle olacagina
canım ibrahin peygamberimizle sare hanımı annelik babalık yapıyo onlara meleklerde bizim suratimizdenmiş hemde derlermiş gelinyavrularım sizleriemziriyim bizimkilerde sen annem gibi kokmuyorsun dermiş bu lafı duydumya aklım aher geldiginde aglarım :KK14::KK14:işşallah öteki tarafa gidince kucagıma vericeklerya 3 alıcam sarılıcam koklucam bakın yavrularım anneniz geldi doyana kadar için dicem işşallah :KK43::KK43:
Beni de aglatin pasam...sen ki bir kusa bile annelik yapiyosun bugünlerin mükafatını alacaksınız inşallah, güzel allahım bundan sonra hep güldürsün yüzünü inşallah...
tek istedigim evlatlarımı görüyümallahım işşallah günahım çok yokturda evlatlaarımdan ayrı kalmıyım elimin egriligi yok hırsızlıgımyok haram yemişligim yok birtek eltim ve kaynanam yüzünden çok günahım var allahta affetsin :KK43::KK43:

canımbenim ilki 20 haftalıktı 2 bebegimde 18 haftalıktı 3 kızımda 17 hafta 6 günlüktü rahimini kızımda dikti doktorlar gene durmadı o etlerim acıdı yerimden bile kalkmadı o kahrolasıca yataga çakılı kaldım geneolmadı ne yapayım yaradan benden çok seviyomuş oda gitti:KK14::KK14::KK14:
şimdi eylülü bekliyorum bakalım ozamanbebeg vesile olucaz işşallah :KK16::KK16::KK16:tek istedigim bundan sonraki yavrularım saglıklı hayırlı gelsinler anne kabimi acıtmasınlaar işşallah :KK14::KK14:ben her martın 6 sında her eylülün 22 sinde ve her mayısın 29 ölüp ölüp diriliyorum :KK14::KK14::KK14:allahım günahlarımı affetsin işşallah :KK14::KK14::KK14:

Allah bağaşlasın arkadaşım.ne mutlu sana bebeğini kucağına almışsın.Bir şey sormak istiyorum;ilk 2 hamileliğinde dikiş atıldımı merak ettim.son hamileliğinde niye atılmadı?sende de rahim ağzı yetmezliğimi var?

sağol canım azaltma ve düşüğümü de sayarsak 8 kaybım var hatta...evet baa da rahim ağzı yetmezliği teşhisi kondu..ilk gebeliğim 3üz dü ikiye indirildi kalan iki bebeğimden birini 13 haftalıkke düşürdüm ve acile dikiş atıldı 3. bebek dursun diye ama 27 haftalıkken suyumun gelmesiyle sezaryenle alındı :KK43: 900 gr doğdu ve 3 gün yaşadı...:KK43:
ikinci gebeliğim beşiz gebelik bu arada ilki aşılama ikinci tüp...ikiye indirildi tekrar herşey yolundaydı 14 haftalıkken rahim ağzı ölçüldü 3 cm ve açılmam başlamıştı :KK43: hemen diki atıldı 24 haftada sonra başlayan sürekli sertleşmelerin sonucunda 26+4 te yine sezaryenle ikizlerim doğdu biri 2 saat yaşadı hiç göremedim diğeri yine 3 gün hep sabah ezanıyla çaldı tlf sanki herşey birbirinin aynıydı :KK43: çoooooooooook acılar çektim çooookkk..:KK43: .....son olarak yine tüp bu sefer tek tuttu çok şükür bu seferde plaseta previa rahim boyum hep iyi gidiyodu ama bu seferde plaseenta rahim ağzını kapatıyodu 12 haftalıkke şarıl şarıl kanama....5 kez kanama yaşadım 16 haftadan sonra bitti şükür ama yine de kuzum dayanamadı erken geldi durumu iyiydi şükür sadece 9 gün kaldı küvözde aslında hiç kalmaz diyoduk ama bikaç küçük sıkıntısı vardı...şimdi kollarımda aşağı indirmiyorum bişey olmasın kusmasın diye öyle zor geldi ki...sizi benden çok kimse anlayamaz...hep duacıyım..:KK43:

paşam ben de üçünde de yattım canım :KK43:...zamanı var bekle inşallah gelecek bir gün cennet kokulun...:KK16:

bu arada son gebelikte dikiş için herşey hazırdı ama 3 gün kala kanama başlayıp plasentaın rahmi kapattığı görülünce dikiş iptal edildi plasentaya zarar verebilir gebeliği kaybedebiliriz dedi ya da kanama devam ederse enfeksiyon olabilir dedi...her şerde bir hayır varmış işte...

o ağlayınca ben de ağlıyorum sen ağlama annem hep gül ben çok ağladım diyorum...bunu kucaklayınca diğerlerinin acısını daha bi derinden hissediyorum ama diyeceğim şu ki hiiiiiiiiiiiiiç ümidinizi kaybetmeyin inanın ben asla anne olamam diyodum eşime ayrılalım istersen bile demiştim ama çok şükür oluyomuş vakti gelince..

paşam ben de üçünde de yattım canım :KK43:...zamanı var bekle inşallah gelecek bir gün cennet kokulun...:KK16:

o ağlayınca ben de ağlıyorum sen ağlama annem hep gül ben çok ağladım diyorum...bunu kucaklayınca diğerlerinin acısını daha bi derinden hissediyorum ama diyeceğim şu ki hiiiiiiiiiiiiiç ümidinizi kaybetmeyin inanın ben asla anne olamam diyodum eşime ayrılalım istersen bile demiştim ama çok şükür oluyomuş vakti gelince..

canımmucize bu işte benim üstümde okadar baskı varki ne sen sor ne ben söylüyüm:KK14::KK14:rabim ömürne ömür katsın işşallah yavrumzun işşallah bizim mucizelerimizde gelirde seviniriz gidenleri hiç unutamayız ama bir nebzede acımız hafifler :KK43::KK43:

caım benim şu mübarek günlerde rabbim kucağınızı doldursun tez zamanda inşallah arkadaşım..isteyen herkesin de...

sağol canım azaltma ve düşüğümü de sayarsak 8 kaybım var hatta...evet baa da rahim ağzı yetmezliği teşhisi kondu..ilk gebeliğim 3üz dü ikiye indirildi kalan iki bebeğimden birini 13 haftalıkke düşürdüm ve acile dikiş atıldı 3. bebek dursun diye ama 27 haftalıkken suyumun gelmesiyle sezaryenle alındı :KK43: 900 gr doğdu ve 3 gün yaşadı...:KK43:
ikinci gebeliğim beşiz gebelik bu arada ilki aşılama ikinci tüp...ikiye indirildi tekrar herşey yolundaydı 14 haftalıkken rahim ağzı ölçüldü 3 cm ve açılmam başlamıştı :KK43: hemen diki atıldı 24 haftada sonra başlayan sürekli sertleşmelerin sonucunda 26+4 te yine sezaryenle ikizlerim doğdu biri 2 saat yaşadı hiç göremedim diğeri yine 3 gün hep sabah ezanıyla çaldı tlf sanki herşey birbirinin aynıydı :KK43: çoooooooooook acılar çektim çooookkk..:KK43: .....son olarak yine tüp bu sefer tek tuttu çok şükür bu seferde plaseta previa rahim boyum hep iyi gidiyodu ama bu seferde plaseenta rahim ağzını kapatıyodu 12 haftalıkke şarıl şarıl kanama....5 kez kanama yaşadım 16 haftadan sonra bitti şükür ama yine de kuzum dayanamadı erken geldi durumu iyiydi şükür sadece 9 gün kaldı küvözde aslında hiç kalmaz diyoduk ama bikaç küçük sıkıntısı vardı...şimdi kollarımda aşağı indirmiyorum bişey olmasın kusmasın diye öyle zor geldi ki...sizi benden çok kimse anlayamaz...hep duacıyım..:KK43:

Sende çok acılar üzüntüler yaşamışsın arkadaşım..Allah sabır versin kolay şeyler değil.Ama mükafatını almışsın.Allah sağlıklı bir ömür versin evlatçığına.

hiç yazmadım amaçoğunuzu takip ediyor ve tanıyorum:KK9:

amin kardeşim amin bende bugün ne unuttum diyorum:KK30::KK30: namazı kılmayı unutmusum :KK1::KK1:amanın ben gidiyimde dua ediyim bari sonra görüşrüz tanıştıgıma çok memnun oldum:KK48::KK48:
buraya takılınca unutuyorum bazı şeyleriallahım unutmasın k.i.b bebeler :KK16::KK16:

X