Premature Bebekler Rahim ağzı yetmezliği yüzünden erken doğum yapan var mı??

37 haftadan önce gerçekleşen doğumlar prematüre doğum olarak adlandırılır. Bu haftadan önce doğan bebeklere de prematüre bebek denir.

bende sağlıklı olduğunu düşünüyorum o yhüzden atıl bey rahatlatırdı seni
kuzenimin eşi 37 yaşındaydı 2. bebeğine hamile kaldıgında ölçümlerde risk çıkınca amniyo önerdi doktor onlarda perinatolağa gittler( atıl bey mi değil mi emin değilim ama çok ünlü biriymiş)
kesinlikle sorun yok ölçümleri çok iyi dedi, sapasağlam 4,5 yaşında şimdi

Estağfurullah arkadaşım,sonuçta bir bebeğin var.Sağol bilgilendirdiğin için.

ayrıntılı ultrason olduğu için mi 366 verdiniz
her seferinde ayrıntılı mı yapacak sana
bebeğin suyu da iyi herhalde değil mi?

birde neden 3 boyutlu çekmiyorlar cd vermiyorlar sordun mu?
birde şu yenidoğan yoğun bakım ünitesi işini konuştun muj??

Chnbcim inşallah önemli bir şey değildir ve bebişin sağlıklıdır..Zaten önemli olsa doktorun söylerdi diye düşünüyorum.Yinede sen bir dahaki sefere detaylı bir sor öğren canım.

Canım cok gecmis olsun, maşallah bebeğinin gelişimi cok iyi, annesi iyi bakıyor demekki:) down sendromu ve kistle ilgili konuları mutlaka doktorunla telefonda dahi olsa tekrar konus, sırf aklında soru işareti kalıpta seni yiyip bitirmesin diye...rahim boyunda cok iyi çıkmış, cok sevindim, bir sonraki kontrolün nezaman?

Canım ben bebeğinde sorun oldugmu düşünmüyorum öyle olsa ikilide çıkmazmiydi hala anlamadım ben bu ısı
Kist olayınıda ilk defa diyorum gerçi kritik bı durum olsa mutlaka doktorun üzerinde dururdu ama hideniskoda hakli önemli bisey olmadığım söylemesi gerekiyordu hemşire doktora danışmadan mı sana o yorumu yaptı?ben yinede doktorla yeniden konuşmanı tavsiye ederim gerçi doktorlara ulaşmakta zor bu sıkıntıdan da bahsettin mı?
Bizde dün aksam Cemil beyle görüştük memorial hizmet hastanesini söyledi bügünde provizyon çekip donecekti hala beklemedeyiz
Kuvez parasını herhalde muhasebeden öğrenilir bilmiyorum ki benim henüz sabit bı hastanem yok

İnşallah böyle bir saçmalık yapmamışlardır..özelden devlete gidildiğinde sorun yaşandığını duymuştum hatta özel hastane ambulansıyla değil acile kendi başına gittiğinde daha çabuk alıyorlarmış..neyse ben devlette yatıp doğum yaptım 1200 gr bebeği özeldeki küvöze sevk ettiler..medical park pahalı bir hastane olmasına rağmen eksta göz muayenesi hariç hiç ödeme yapmadık..yoğun bakım acil hizmetlerinden ve sgk karşılıyor diye..artı devlet dua ede ede bi hal kaldı babası gecesi 1500 den 75 bin..kızını dr yapacak artık sisteme borcunu ödesin diye:)

belki senin izlediğin haberdeki annenin doğuma kadar ve doğum hizmeti içindir..yani istediği özele gidip acil doğuma geldim ücret alınmasın demesin vatandaş diye yoksa bebek için yoğunbakım zaten acil oluyor..yine de hastaneye sormak lazım demek ki...

Canım atıl Bey'den baya bı erken randevu almak gerekiyor, sen 15. Haftanın icindesin anca yakalarsın diye düşünüyorum, ben vakit kaybetmeden al derim...biz 2 hafta önce oradaydik herseyi açıklayarak anlatıyor ve cok rahatlatıcı bir tarzı var...benim ilk hamileligimde de ona gitmiştik sonrasında doguma kadar 4 ay boyunca capa'da urolojiyle beraber kontrole çağırdı, her ay bir grup ogrenciye vaka olarak anlatiliyorduk, sonrada oğlum orda ameliyat olmuştu zaten...titiz biri.

ne bileyim 4 lüde sıkıntı çıkmazsa ve arda bey içimi rahatlatırsa gitmem belki diye düşünüyorum
muayene ücreti nedir atıl beyin??

Canım biliyorsun bizim farklı bir durumumuz var eşimde kromozom bozukluğu ve bizim tüp bebekteki embriyolardan biri down sendromluydu bu yüzden Atıl Bey de olda resmi olarak önermek zorunda amniyo dışında bu görüntüler ve test sonucu yüzde yüz sonuç vermez... Pgt topiğinden arkadaş da doğal denedi onun da uyluk kemiği kısa çıkmıştı sonra düzeldi o da sorun yoktur düzelir diyor hemşirede dedi çoğunlukla düzeliyor diye:)) Ölçümleri kendi yaptı hemşireye yazdırdı sorun olsaydı söylerdi çünkü bu konuda duygusal değil risk neyse söylüyor...

Evet canım valla bu sigorta indirimli hali indirimsiz halini düşünemiyorum:)) Canım cd yi dedim çekildi ama odadan çıktık bir dahakine alacağız cd mizi...

Chnbcim inşallah önemli bir şey değildir ve bebişin sağlıklıdır..Zaten önemli olsa doktorun söylerdi diye düşünüyorum.Yinede sen bir dahaki sefere detaylı bir sor öğren canım.

Sağ ol canım...

Canım 15 ağustosta kontrolüm... Canım şimdi aramak istemiyorum artık...Gittiğimde sorarım...

Canım normal bir gebe olsam sorun yok da genetik sorunumuz olunca 2 liye de güvenemiyor dr ler şu da var downlu bebeklerin annelerinde sorun çıkmamış hiç. kısmet işi galiba... Dr ye danışmadan dedi canım... O gün dönülmediğini söyledim kibarca...

Rgretenin doğum yaptığı hastane...İnşallah en az parayla kurtarırsın canım ekstra paralar çıkıyor habire...

Canım hamileler icin bahsetmediler genele olarak bahsettiler kafa karistirici biraz çözemedim daha sanırım dogum yapmayı düşündüğün hastaneniz bunu onceden netlestirmek gerekiyor olmadı devlete nakil ama duydum ki özelden devlete nakilde zormus

Arkadaslar ben geldim.
ilk once gunun en guzel olayindan bahsedeyim.SOFIKA bana surpriz yaparak hastaneye gelmis.o kadar sevindimki anlatamam.belki ona belli edemedim ama bu benim hayatimda yasadigim en guzel suprizlerden biriydi.
Cevremden hic kimse bu gune dek degil boyle bir davranista bulunmak ustune basa basa dr gidicem desemde gelmeyi teklif etmemislerdi.tekrar sonsuz tesekkurler yanimda ve destek oldugu icin.

Dr.kontrolune gelince pratisyen bir dr du.bir sure gecmiste gecirmis oldugum islemler uzerine dosyadaki bilgilere dayanarak sorular sordu.benisteklerimi anlattim taki odaya baska bir dr gelene kadar.tup bebek bolumune neden gitmedigimi bana orada daha iyi yardimci olacaklarini soyledi.ben disaridan hastayim osman bey yapicak dedigimde direk ona gitmemi soyledi.
Ben tahlillerimi burada yaptirmak istiyorum bu benim hakkim degilmi dedigimde birkac tahlil ismi souleyip cikti. En azindan smear testini yaptirdim.birde kan ve idrar icin ornek verdim.yarin oglen alicam sonuclari.
bakalim hayirlisi artik.testlerden bir bolumu yapildiysa iyidjr artik bakalim hayirlisi.
eger eksikler cikarsa bir dahaki kontrole tekrar sansimi denerim artik.

ne bileyim 4 lüde sıkıntı çıkmazsa ve arda bey içimi rahatlatırsa gitmem belki diye düşünüyorum
muayene ücreti nedir atıl beyin??

İkizlerde 750 lira, tekili bilmiyorum canım yaa...biz yine böbreklerde sıkıntı olur mü acaba diye ona gittik, benden bebeklere genetik olarak geçiyor çünkü, bunlarda da çıkma ihtimali yüksekti ama şükür bu haftaya kadar kendini belli eden bir durum çıkmadı...dediğin gibi testin temiz çıkarsa, Arda Bey'de iyi konuşursa bence de ikinci masrafa hic gerek yok, ben direkt atıl beye gitmeyi düşünüyorsan diye elini çabuk tut demiştim....

AAAA ne güzel bir sürpriz olmuş... Gerçekten çok iyi gelmiştir sana da:)) Testler de güzel çıkar inşallah...

Dr, kompleks yapmış galiba biraz:) yine de testlerin bazılarını yaptirabilmene sevindim, inşallah sonucları da iyi çıkar canım...

Sofikacim surprizinede bayıldım, vefali arkadas, bravo valla...karnın burnunda bu sıcakta arkadasın için kalk hastaneye git, supersin:))

canım kontrolün genel olarak güzel geçmiş sanıyorum,kist konusunda bir bilgim yok ama bence önemli olsaydı doktorun bunu gözardı etmez sana da söylerdi,sen de söylemişsin bence de bebeğin sağlıklı canım soru konusuna gelince önemli değildi canım ya ama yine de sağol,ben sonradan düşündüm de adam bana "sizi muayene etmeden birşey diyemem" dese yeridir :)

daha gecen hafta feryal randevu gununu soylediginde niyetine girmistim ama dun onu cok heyecanlı gorunce kesin karar verdim,bana da iyi geldi,oturduk sohbet ettik hastane cıkısı,topicten de konustuk,kulaklarınızı cınlattık :))
feryalcim,azcık da olsa sevindirdiysem ne mutlu bana

bu arada ütü olayı icin dileklerinize tesekkurler,cok ciddi bir yanık degil cok sukur sadece upuzun dovme gibi bir iz kalacak bana bu geceden hatıra aman derdimiz bu olsun,canımız sag olsun

chnb canım gelişmelerin iyi olmasına sevindim
bebegin başındaki kist durumunu arda beyin soylememesinin iki nedeni olabilir,ya kist onemsz ve cok sık rastlanan bir durum yada onemli de olsa su etapta yapılacak bir sey olmadıgı icin canını sıkmak istememistir,ama bence cok onemli olsaydı soylerdi atlamazdı

yatma durumunu banyo olayını sorabildin mi,katı yatak istirahatine devam mı

gecmişe şoyle bir goz attım,daha ayrıntılı da bakacam sonra

herkesin keyfi yerindedir umarım

İnşallah canım sağlıklıdır hepimizin ki sağlıklı olsun ...

Sağ ol canım benim:)) Canım r.a.u ölçünce hep yatıyorum dedim o da artık yatma bu kadar demeyince sormadım zaten
eşim kalk deseydi de kaldırmazdı beni... riskli haftalarıma giriyorum bunu konuştuk ciğer geliştirici meselesini.şu an gerek yok dedi... Gerekirse yapılacak. 24 te şeker testi yaptıracağım devlette orada yaptır dedi...

Sağ ol canım benim:)) Canım r.a.u ölçünce hep yatıyorum dedim o da artık yatma bu kadar demeyince sormadım zaten
eşim kalk deseydi de kaldırmazdı beni... riskli haftalarıma giriyorum bunu konuştuk ciğer geliştirici meselesini.şu an gerek yok dedi... Gerekirse yapılacak. 24 te şeker testi yaptıracağım devlette orada yaptır dedi...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…