Premature Bebekler Rahim ağzı yetmezliği yüzünden erken doğum yapan var mı??

37 haftadan önce gerçekleşen doğumlar prematüre doğum olarak adlandırılır. Bu haftadan önce doğan bebeklere de prematüre bebek denir.
tamam canım eksikleri siz belirtin düzeltirim ayrıca eklenmek isteyen benim bilgim eksik ya da yanlış diyenleri de bekliyorum hemen düzeltirim

afiyet olsun canım,aman boşver tatlıyı falan sonra pişman oluyor zaten insan,listeye ne yazayım tam anlayamadım canım,sen söyle hallederim :KK66:

canım ben en çok 2 şey istiyorum oglum olursa umud chat kızım olursada ömür sümeyye düşünüyorum hep derdim umudum ömürüm olsun yani bir kıızım bir oglum olsun yani buda oluyorki umuudm ömürüm olsun yanı bebegi umud ederken ömürlü olsunlar diye dediydim :KK43::KK43::KK43:sanladınmı canım ben oglum 7 sene sonra oldugu yüzünden umutla bekledim olmadı kızıma hamile kaldım kızım ömürlü olsun diye ömür istedim oda olmadı :KK43::KK43::KK43:yanı umud ederekten ömürlü olsun diye bebekelrimiz dediydim :KK59::KK59::KK59:1 gün görüyüm sonra istersen kaldır umud koy:KK14::KK14:

ANNE ve BEBEKLERİMİZ
Adı----------------------cinsiyeti----------adı-------------------------doğum tarihi------------serklaj
:nazar:dibircik-----------------erkek-------------Barış-----------------------...05.2088--------------var
:nazar:hidennisko--------------erkek-------------Ege------------------------04.07.2008-------------var
:nazar:Saliha06----------------kız---------------ElifBeyza-------------------26.12.2008--------------var
:nazar:saslan------------------erkek-------------ÇınarDemir-----------------09.01.2009--------------var
:nazar:kelebek 41--------------kız---------------Kalbinur--------------------22.01.2009--------------yok
:nazar:nery--------------------kız---------------NehirDuru------------------05.02.2009--------------var
:nazar:Melek81----------------erkek-------------AliTuna--------------------07.02.2009--------------yok
:nazar:rhn---------------------kız---------------BerenEzel------------------14.02.2009--------------var
:nazar:Tiwiks------------------erkek-------------Çağan---------------------10.03.2009-------------var
:nazar:Fklic--------------------kız-----------------?-----------------------18.04.2009-------------yok
:nazar:hemşin53---------------kız---------------Elif-------------------------18.06.2009-------------var
:nazar:Sezen-----------------erkek----------------?-----------------------01.09.2009-------------yok
:nazar:salihas------------------kız---------------Eylül-----------------------06.09.2009-------------var
:nazar:Yağmurcn---------------erkek------------YusufBora------------------15.10.2009--------------yok
:nazar:Tuğba-ŞEKER-----------erkek-------------?--------------------------24.10.2009--------------var
:nazar:Tuubay-----------------kız&kız&erkek-----Elif&Zeynep&Mert-----------........2009--------------var
:nazar:nermn------------------:KK50:--------------?--------------------------26.05.2010--------------yok
:nazar:NarMik------------------kız&erkek---------SelinAlmina&SerkanÇınar-----02.06.2010-------------var
:nazar:Zeyhat------------------?-----------------------?--------------------02.06.2010-------------yok
:nazar:DEBA-------------------kız&erkek----------------?--------------------...06.2010--------------var
:nazar:sofika-------------------kız---------------Filiz Erin---------------------01.07.2010-------------var
:nazar:cananur-----------------erkek-------------AhmetKaan-----------------07.07.2010-------------var
:nazar:Canzi3445---------------erkek-------------?---------------------------16.07.2010-------------var
:nazar:DERİSS------------------kız&erkek---------Ecrin&Barış-----------------23.12.2010-------------var
:nazar:Edamecrin---------------kız----------------Gözde----------------------2010-------------------var
:nazar:yasnur------------------erkek---------------?--------------------------2010-------------------?
:nazar:sinop-e-----------------kız-----------------melis------------------------2010-----------------var
:nazar:Yaren-------------------kız----------------Sezin----------------------20.02.2011-------------var
:nazar:nefisem-----------------?--------------------?-----------------------.02.2011---------------vajinal pesser
:nazar:Güldenaz----------------kız------------------?-------------------------?-----------------------var
:nazar:pares83-----------------kız------------------?-----------------------21.03.2011---------------var
:nazar:Tatlışoğlu---------------kız-----------------İlke-----------------------03.03.2011-------------var
:nazar:Nuray-------------------kız----------------Özge----------------------20.03.2011-------------var
:nazar:Şafak-------------------kız------------------?-----------------------------?------------------var
:nazar:Ayer82------------------erkek---------------?------------------------21.04.2011-------------var
:nazar:ozlem483----------------kız----------------Deniz----------------------02.05.2011-------------var
:nazar:Eylem-------------------kız----------------Duru-----------------------16.05.2011-------------yok
:nazar:Ardatuana---------------kız----------------Esila-----------------------13.06.2011-------------var
:nazar:Elifce--------------------kız----------------EsmaEla--------------------18.06.2011------------var
:nazar:sbl1980------------------kız----------------Duru-----------------------01.07.2011------------var
:nazar:nurcan35----------------kız----------------Eylül-----------------------07.2011----------------yok
:nazar:jaluse------------------erkek-----------------?-----------------------15.07.2011-------------var
:nazar:Mavilinilay----------------kız----------------Ekin-----------------------01.08.2011------------var
:nazar:Selen_k------------------kız----------------Beren----------------------18.08.2011------------var
:nazar:minimini------------------kız----------------Beril------------------------05.09.2011------------var
:nazar:samyeli------------------erkek--------------Eymen---------------------09.09.2011------------var
:nazar:Crameren----------------erkek--------------Mert-----------------------13.09.2011------------var
:nazar:melekceren--------------kız-----------------Melis----------------------16.09.2011------------var
:nazar:gamze81----------------erkek---------------ErsanÇınar-----------------17.09.2011------------yok
:nazar:elza81------------------erkek---------------Demir----------------------21.09.2011------------yok
:nazar:erdennazlı---------------kız-----------------Beren----------------------22.09.2011------------var
:nazar:arzufirdevs--------------kız-----------------İnci----------------------- 22.09.2011-------------yok
:nazar:tuubaaoz---------------erkek---------------Kıvanç----------------------28.10.2011------------var
:nazar:sumeyye25--------------kız-----------------NisaNur---------------------29.10.2011------------var
:nazar:medusa_0403------------kız-----------------ElvinEce--------------------20.11.2011-----------var
:nazar:nursin1981--------------kız&erkek-----------Elvinİpek&EymenKaan--------09.12.2011-----------var
:nazar:ceylinirem---------------erkek---------------Enes------------------------16.12.2011-----------var
:nazar:kardelen086------------kız&kız--------------Almina&Destina-------------------?-----------------yok
:nazar:Boncuk26---------------erkek---------------Kerem-----------------------07.01.2012-----------var
:nazar:deryak53----------------erkek---------------Kerem-----------------------21.02.2012-----------var
:nazar:Bermel------------------erkek-----------------?------------------------------?----------------var
:nazar:girl85---------------------?-------------------?------------------------------?----------------var
:nazar:sinannuray--------------erkek------------Vahap Enes---------------------08.05.2012------------var
:nazar:Fadik-------------------erkek------------Yusuf Eymen---------------------01.07.2012------------var
:nazar:sinem8484-----------kız&erkek------------Arda&beren-----------------------:KK50:-----------------var

HAMİLELERİMİZ

Adı----------------------cinsiyeti--------------------------beklenen doğum tarihi------serklaj:
:nazar:Ayer82-------------------kız---------------------------------:KK50:-----------------------yok
:nazar:melikee------------------:KK50:--------------------------------:KK50:------------------------var
:nazar:arzufirdevs-------------erkek------------------------------06.09.2012--------------------yok
:nazar:sofika-------------------kız-------------------------------09.09.2012--------------------var
:nazar:sevdanehri54------------:KK50:----------------------------------:KK50:------------------------var
:nazar:sinem8484-------------kız&erkek-----------------------------27.10.2012--------------------var
:nazar:denizANASI--------------:KK50:----------------------------------07.11.2012-------------------:KK50:
:nazar:Prenslerim-------------erkek&erkek--------------------------09.12.2012---------------------yok
:nazar:chnb--------------------erkek------------------------------08.12.2012-------------------laparoskopik serklaj
:nazar:sezen_kayaalp-----------:KK50:------------------------------30.12.2012---------------------var
:nazar:hidennisko---------------kız------------------------------25.01.2013---------------------yok
:nazar:yaren58-----------------:KK50:------------------------------:KK50:----------------------------yok
:nazar:eylulgulu-----------------:KK50:-------------------------------------------------------------yok
:nazar:duyaydin----------------:KK50:-------------------------------03.03.2012---------------------yok

HAMİLELİK HABERİ BEKLEDİKLERİMİZ

Adı-----------------------Müjdeyi vereceği tarih
Regrete---------------------:KK6:
jorjet-----------------------:KK6:
paşam3405------------------:86:

paşam ve chnb'nin başlık konusundaki fikirlerini değerlendirerek bundan böyle bu şekilde yayımlaya karar verdim,yoğun istek üzerine bir kez daha yayımlıyorum :)

Son düzenleme:
Dr'um diye söylemiyorum gercekten cok iyidir, dr'lugunun yanında cok iyi bir insan cok merhametli; Naciye mulayim. Bağlı olduğu bir hastane yok, anlaşmalı oldugu hastaneler var, senin tercihine göre oralarda yaptırıyor doğumunu. Cok sakın ama detayci biri, hicbi şeyi atlamaz. Bugün karsimiza resmen grafik ve tablolarla çıktı. Haa daha önce bahsettigim "dinamik rahim" i de sordum, rahim boyunun kısalmasi ile ilgili bütün durumlar varsayımdan ibaret oldugu için bazı sebeplerin adı konulmaya çalışılıyor, bunlardan biri de dinamik rahim olabilir litaraturde böyle bisey yok dedi. Mesela benimki 2'den 2,5'a uzamamış, rahim boyu uzamaz dedi rahim kaslardan olusan dinamik bir yapı oldugu için aldığı baskıya göre 1 cm civari aşağı ya da yukarı doğru oynama gösterebilir dedi, aşağı oldugu zaman kisalma kabul ederiz, yukarı oldugu zaman bası azalmış deriz dedi. Aynı bası uygulandığında tekrar kisalma olacaktır dedi. benim 2 cm olculdugu zamanki kasilmalarim son iki haftadır olmadı için yani baskı azaldığı için şimdi 2,5 olculuyor dedi. Uzamasının sebebini yatmamdan ziyade kasilmalarin olmaması olarak açıkladı. Niye kasildim ozaman ben dedim, ortada gecmis bir deneyim, genetik bir bulgu ya da efeksiyon yok, ne desem boş hepsi varsayımdan ibaret kalır dedi. Baskı dediğiniz ne ozaman sadece bebeğin ağırlığı değil, kasilma sırasında uyguladığı kuvvet mı dedim, aynen öyle dedi...uzun lafın kısası cok bilinmeyenli bir denklemin içindeyiz arkadaslar, inşallah güzel Allahım hepimizin kuzuları için "ol" demiştir.

İsme gelince; ilk doganin göbek adını rahmetli babamin adını koyacağım kesin; Halil. ben ilk hamileliğin 8. Ayında kaybetmiştim babami, ozamanda cok istemiştim adını ogluma koymayı, saolsun hiyar kocam musade etmemişti, cok ağlamıştım son gorevimi yerine getiremedim diye simdi nasip olur inşallah, aslında hırsımdan ikisinin adınıda Halil koymak istiyorum, al öyle yapılmaz böyle yapılır diye ama neysseee:) diğer isimlerinde netlesemedim henüz....
canımsın ya, işte aradığım cvp bu :)))
üşenmeden yazmışın bide eline sağlık...
benim durumumda acıklamış dr.un eşimede okutayım akşamada icimiz rahatlasın, gerci hic biri vajenden ölcüm değil ama 2,5-3 ve 3,5 cm bizim ölçümler 3 faklı dr. elinden ... uzaması mantıksıj geliyodu ama istirahatten ziyade oğlumu pek kucağıma almamam bebeğin yani rahim üzerinde ki baskıyı azalttı 10-15 günde ve 3,5 cm gibi bi değere cıktı rahim ağzı uzunluğum demekki...bide enfeksiyonum icin antıbıyotik kullandım oda olabilirmiş...
doktorunun ilgisine senin eline sağlık prenslerim :))

Bende bu yazıyı okuyunca cok sevindim ümitlendim fakat biraz önce tv izlediğim haberle çelişiyor yeni yasaya göre sskli hastalar önce devlet hastenesine gidecek eğer ordaki imkanlar yetersizse doktor özel hastaneye sevk edecek simdi bu durumda demezlermiş sen devlete gelmeden özelde niye doğuruyorsun ama belki SSK yi değilde ozelsaglik sigortası devreye girdiği icin faydalanırız ama insallah erken dogum yapıp kuveze ihtiyac duymayız
:KK53: yeni mi bu haber, yetişmesin bizim doğuma lütfen, bide devletle uğraşcaz...

Arkadaslar yarin sabah saat 10 da randevum var.hayirlisi bakalim
Gebelik oncesi yapilmasi gereken testleri bir kagida not aldim.insallah islerim yolunda gider.
bugun kalbim kafese sikismis kucuk bir kjs gibi.su dr meselesine alisamadim bir tjrlu.
Insallah rabbim hepimize hardim eder ve mutlu sona ulasiriz.
"ALLAH NASIP ETMEYECEGI BIRSEYI HAYAL ETTIRMEZ."HZ.OSMAN
gelmene az kalmıştır canım, güzel haberler inş.??

Serklaj yok canım, yogun istirahat de yok; hareketsizlikte oluşabilecek pihti bizim için suan daha riskli dedi, evde oturacağına akşamları hava serinleyince ayaklarını uzatıp oturabileceginiz bı yerlere gidin yarim saatligine de olsa degisik insanlar görün, moral ve ümit cok önemli, bebeği içeride tutacak hormonlar siz mutluyken salgilanr en cok dedi...kasilma olursa mutlaka haberim olsun, onun dısında yapabileceğimiz bisey yok dedi...haa bı de esime dönüp önümüzdeki 3 ay bütün sorunları biriktirin, içinize atın, doğumdan sonra bebekleri gördükten sonra hatırlarsanız istediğiniz kadar tartisabilirsiniz, bu uç ay boyunca hiç tartışma olmasın, sınır bozan kişilerle görüşülmesin, buna en yakın akrabalarda dahil dedi, ne demek istediyse artık:)

Tekillerde 2,5 cm ikizlerde 3 cm sınırmis, benim ikiz olup 2,5 cm ölçulunce erken dogum riski var dedi. 24-30 arası erken erken dogum, 30-34 hafta geç erken doğumdur ikizler için dedi, yogun kanama, su gelmesi, geçmeyen enfeksiyon gibi durumlar yoksa sadece rahim boyunda kisalma varsa genelde geç erken dogum olur dedi, bunca yıllık meslek hayatımda neler gördüm bu miyadimizi goremeyecegimiz anlamına gelmez dedi. Bugünkü muaye benim için kontrolden ziyade terapi gibiydi yani...
faydalı bilgiler serisi 2 :)) :KK16::KK16:
leyla aynen bu sebepten isdtemiyorum ben de,esim de hak veriyor gerci vaz gecti sayılır leyladan :)

evet hic sevmem moda isim koymayı,melisin moda oaldugunu bilmiyordum ama bak iyi oldu soylemen
bu sefer illa tek isim diyor esim,gerci ilkinde de tek istiyordu ama ben son anda hastanede ikinciyi ekledim sesini cıkaramadı(yurt dısında daha hastanede ismini kaydediyorlar,haliyle benim koyudugum ismi degistirmedi tabii ki sagolsun)

evet Deniz favorilerimizden bizim de

benim kıza ne isim de koysam iri yarı olma sansı yok :)) genetigi musait degil bir kere
ve evet gecen biz feryalle bulustugumuzda forum muhabbeti yaparken tuhaf oldu,rumuzlarla konsuyoruz tabii gercek isimleri de bilmeyince :))

canım ne desek bos,sen kendini nasıl hissediyorsun
calısabilir gibi misin
rahim agzı uzayabilir(ozellikle de vajinal progestan alındıgında),fakat bu demek degil ki gebelik sonuna kadar sorun halloldu,her an tetikte olman lazım,en azından 30 lu haftalara kadar
imkan varsa bir doktor gorusu daha al

sofika dr. bana progesteron vermedi, istesem işine karışıyom diye bozulur mu?
ben ilk hamileliğimde crinone jel kullandım epey, bi yan etkisi yok heralde bebeğe değil mi?
adam tutturdu EDT yok diye, e bebek cok fazla toplanıyo ve kasık ağrım cok diyom normal normal diyo ...
eşimi razı edebilirseb 4. bi dr.a daha gideyim de kime :44:

Sofikacim, ben Suna ismini de cok severim, dediğin gibi ince yapılıda olacaksa ismini cok güzel taşır...
suna erkek ördek demek değil mi? anlamları da önemli bence isimlerin tınısıyla birlikte...

ANNE ve BEBEKLERİMİZ
Adı----------------------cinsiyeti----------adı-------------------------doğum tarihi------------serklaj
:nazar:dibircik-----------------erkek-------------Barış-----------------------...05.2088--------------var
:nazar:hidennisko--------------erkek-------------Ege------------------------04.07.2008-------------var
:nazar:Saliha06----------------kız---------------ElifBeyza-------------------26.12.2008--------------var
:nazar:saslan------------------erkek-------------ÇınarDemir-----------------09.01.2009--------------var
:nazar:kelebek 41--------------kız---------------Kalbinur--------------------22.01.2009--------------yok
:nazar:nery--------------------kız---------------NehirDuru------------------05.02.2009--------------var
:nazar:Melek81----------------erkek-------------AliTuna--------------------07.02.2009--------------yok
:nazar:rhn---------------------kız---------------BerenEzel------------------14.02.2009--------------var
:nazar:Tiwiks------------------erkek-------------Çağan---------------------10.03.2009-------------var
:nazar:Fklic--------------------kız-----------------?-----------------------18.04.2009-------------yok
:nazar:hemşin53---------------kız---------------Elif-------------------------18.06.2009-------------var
:nazar:Sezen-----------------erkek----------------?-----------------------01.09.2009-------------yok
:nazar:salihas------------------kız---------------Eylül-----------------------06.09.2009-------------var
:nazar:Yağmurcn---------------erkek------------YusufBora------------------15.10.2009--------------yok
:nazar:Tuğba-ŞEKER-----------erkek-------------?--------------------------24.10.2009--------------var
:nazar:Tuubay-----------------kız&kız&erkek-----Elif&Zeynep&Mert-----------........2009--------------var
:nazar:nermn------------------:KK50:--------------?--------------------------26.05.2010--------------yok
:nazar:NarMik------------------kız&erkek---------SelinAlmina&SerkanÇınar-----02.06.2010-------------var
:nazar:Zeyhat------------------?-----------------------?--------------------02.06.2010-------------yok
:nazar:DEBA-------------------kız&erkek----------------?--------------------...06.2010--------------var
:nazar:sofika-------------------kız---------------Filiz Erin---------------------01.07.2010-------------var
:nazar:cananur-----------------erkek-------------AhmetKaan-----------------07.07.2010-------------var
:nazar:Canzi3445---------------erkek-------------?---------------------------16.07.2010-------------var
:nazar:DERİSS------------------kız&erkek---------Ecrin&Barış-----------------23.12.2010-------------var
:nazar:Edamecrin---------------kız----------------Gözde----------------------2010-------------------var
:nazar:yasnur------------------erkek---------------?--------------------------2010-------------------?
:nazar:sinop-e-----------------kız-----------------melis------------------------2010-----------------var
:nazar:Yaren-------------------kız----------------Sezin----------------------20.02.2011-------------var
:nazar:nefisem-----------------?--------------------?-----------------------.02.2011---------------vajinal pesser
:nazar:Güldenaz----------------kız------------------?-------------------------?-----------------------var
:nazar:pares83-----------------kız------------------?-----------------------21.03.2011---------------var
:nazar:Tatlışoğlu---------------kız-----------------İlke-----------------------03.03.2011-------------var
:nazar:Nuray-------------------kız----------------Özge----------------------20.03.2011-------------var
:nazar:Şafak-------------------kız------------------?-----------------------------?------------------var
:nazar:Ayer82------------------erkek---------------?------------------------21.04.2011-------------var
:nazar:ozlem483----------------kız----------------Deniz----------------------02.05.2011-------------var
:nazar:Eylem-------------------kız----------------Duru-----------------------16.05.2011-------------yok
:nazar:Ardatuana---------------kız----------------Esila-----------------------13.06.2011-------------var
:nazar:Elifce--------------------kız----------------EsmaEla--------------------18.06.2011------------var
:nazar:sbl1980------------------kız----------------Duru-----------------------01.07.2011------------var
:nazar:nurcan35----------------kız----------------Eylül-----------------------07.2011----------------yok
:nazar:jaluse------------------erkek-----------------?-----------------------15.07.2011-------------var
:nazar:Mavilinilay----------------kız----------------Ekin-----------------------01.08.2011------------var
:nazar:Selen_k------------------kız----------------Beren----------------------18.08.2011------------var
:nazar:minimini------------------kız----------------Beril------------------------05.09.2011------------var
:nazar:samyeli------------------erkek--------------Eymen---------------------09.09.2011------------var
:nazar:Crameren----------------erkek--------------Mert-----------------------13.09.2011------------var
:nazar:melekceren--------------kız-----------------Melis----------------------16.09.2011------------var
:nazar:gamze81----------------erkek---------------ErsanÇınar-----------------17.09.2011------------yok
:nazar:elza81------------------erkek---------------Demir----------------------21.09.2011------------yok
:nazar:erdennazlı---------------kız-----------------Beren----------------------22.09.2011------------var
:nazar:arzufirdevs--------------kız-----------------İnci----------------------- 22.09.2011-------------yok
:nazar:tuubaaoz---------------erkek---------------Kıvanç----------------------28.10.2011------------var
:nazar:sumeyye25--------------kız-----------------NisaNur---------------------29.10.2011------------var
:nazar:medusa_0403------------kız-----------------ElvinEce--------------------20.11.2011-----------var
:nazar:nursin1981--------------kız&erkek-----------Elvinİpek&EymenKaan--------09.12.2011-----------var
:nazar:ceylinirem---------------erkek---------------Enes------------------------16.12.2011-----------var
:nazar:kardelen086------------kız&kız--------------Almina&Destina-------------------?-----------------yok
:nazar:Boncuk26---------------erkek---------------Kerem-----------------------07.01.2012-----------var
:nazar:deryak53----------------erkek---------------Kerem-----------------------21.02.2012-----------var
:nazar:Bermel------------------erkek-----------------?------------------------------?----------------var
:nazar:girl85---------------------?-------------------?------------------------------?----------------var
:nazar:sinannuray--------------erkek------------Vahap Enes---------------------08.05.2012------------var
:nazar:Fadik-------------------erkek------------Yusuf Eymen---------------------01.07.2012------------var
:nazar:sinem8484-----------kız&erkek------------Arda&beren-----------------------:KK50:-----------------var

HAMİLELERİMİZ

Adı----------------------cinsiyeti--------------------------beklenen doğum tarihi------serklaj:
:nazar:Ayer82-------------------kız---------------------------------:KK50:-----------------------yok
:nazar:melikee------------------:KK50:--------------------------------:KK50:------------------------var
:nazar:arzufirdevs-------------erkek------------------------------06.09.2012--------------------yok
:nazar:sofika-------------------kız-------------------------------09.09.2012--------------------var
:nazar:sevdanehri54------------:KK50:----------------------------------:KK50:------------------------var
:nazar:sinem8484-------------kız&erkek-----------------------------27.10.2012--------------------var
:nazar:denizANASI--------------:KK50:----------------------------------07.11.2012-------------------:KK50:
:nazar:Prenslerim-------------erkek&erkek--------------------------09.12.2012---------------------yok
:nazar:chnb--------------------erkek------------------------------08.12.2012-------------------laparoskopik serklaj
:nazar:sezen_kayaalp-----------:KK50:------------------------------30.12.2012---------------------var
:nazar:hidennisko---------------kız------------------------------25.01.2013---------------------yok
:nazar:yaren58-----------------:KK50:------------------------------:KK50:----------------------------yok
:nazar:eylulgulu-----------------:KK50:-------------------------------------------------------------yok
:nazar:duyaydin----------------:KK50:-------------------------------03.03.2012---------------------yok

HAMİLELİK HABERİ BEKLEDİKLERİMİZ

Adı-----------------------Müjdeyi vereceği tarih
Regrete---------------------:KK6:
jorjet-----------------------:KK6:
paşam3405------------------:86:

paşam ve chnb'nin başlık konusundaki fikirlerini değerlendirerek bundan böyle bu şekilde yayımlaya karar verdim,yoğun istek üzerine bir kez daha yayımlıyorum :)
canım allah razı olsun çok sagol sen beni mutlu ettin dilerim rabbimde seni mutlu etsin işşallah :KK43::KK43:

Denizanasi, rica ederim canım, dr'umdan yeni seyler duydukca yine yazarım :) benim dünkü ölçümde bile 2,8 ila 2,5 arasında farkli rakamlar çıktı, biz 2,5 kabul edelim dedi...zaten epi topu 4 cm olan bisey, inşallah yapıları gucludurde taşır kuzularımızı....

Beni rahmetli babam "sunam" diye severdi, onun için manevi degeri cok bende, kızım olsa kesin Suna koyardim, ne biliyim öyle yazdım iste...

Uyku tutmadı beni...:KK53::KK53::KK53:
kontrolün heyecanınıdır canım... güzel geçmiştir umarım :26:

Esasinda yarin yapilacaklar daha isin basi.tabiki istedigim testleri yaptirabilirsem tabiki.
bazen dusunuyorumda isimiz ne kadar zor.
ilk once hamile kalicaksin,12.haftayi agzin yureyinde bekleyeceksin.
arkasindan serklaj.kasilmalar vajinal akintilar
20 li haftalara geldiginde erken dogum riski.
Bu arada iyi bir dr bulmak zorundasin yogun bakim unitesi olan bir hastanede.
Ve bu arada dr un stresten uzak dur diyecek.nasil olacaksa.
Zaten yasadiklarimiz basli basina en buyuk stres kaynagi.
Ne bebeklerimizin cinsiyetini merak edip uzerine yorumlar yapabilecegiz yeterki saglikli olsunlarda.nede en ufak hareketlerinde acaba kasilmami diye o anin tadini bile cikaramayacagiz.
cogu hamile bebegine alicagi odayi kiyafetleri hatta hangi hamile kiyafeti daha sik planlari yaparken.
bazen bunlari dusununce bunaliyorum ama icimden bir ses daha caresiz ve hic umudu olmayan insanlarda var diyor.
azıspermliler var tüp bebek icin şansları bile yok, doğuştan rahimi olmayanlar var...vs var da var
şükretmeye çok neden var da icim sızlıyo benim onları düşünüp şükredinca :KK43:(
32.yi atlatmadan elim varmıyo benimde bebeğime bişeyler almaya, hepimiz aynıyız demek ki...
sen hamile kalacaksın ve aldıklarını koyacaksın albüme inş. ve de tatalı bebeğinin gotosunu, babasına benzedi diye hayıflanacaksın belki,, 2-3 yıldır 30lu yaşlarda gebe kalamayanlar topiğindeydim nelerden gectikde anneyiz ya da hamileyiz feryalcim 2 kişi eksikle, biri eşini yeni ikna etti tüp bebeğe yakındır onunda inş...sende alacaksın bebeğini cok icimden gelerek yazıyorm inian :26:

eşim rica etmişti t-shirt ütüle diye unutmusum,biraz once kalktım utulemek icin ama uyku sersemi nasıl becerdiysem omuzumu yaktım,evet evet yanlis okumuyorsunuz omuzumu yaktım yaaa,bayag uzun bir cizgi halinde simdi uyku myku kalmadı tabii,eşimin de sucu yokken kızdım kudurdum bana niye ütüle dedi diye offf,tam da guneş goren yerde,bir de izi gecmez ütünün
şu malum yumurta akın tedavisini deniyorum şimdi-iki kat surdum bekliyorum kurusun bir kat daha surup yatıcam,bakalım iddia ettikleri gibi etkili mi,inşallah etkilidir :26::18::2:
:KK52: omzuna nasıl değdirebildin ütüyü... coook gecmiş olsun

Aynen öyle canım aralık annelerine yazmıyorum bakıyorum arada kızlardan bebek odasını alan tüm alışverişi yapanlar var heyecanlı neşeliler haklı olarak benim 5. gebeliğim ilki düştü erken. 2. de de düşük riski oldu her kanamada ağlayarak dr deydim 6. aya doğru veremli gibi öksürdüm akciğer filmi bile çektiler. 29. haftada 4 cm açılma sonra hep yat. 3. zaten bilyorsun 25 haftalık 4 gün yaşayan oğlum... 4. cü yine 8 haftalık düşük. Ardından olumsuz pgt süreci ardından da bu bebeğim... Ama yine de şükür ben donasyon topiğini okuyunca yine de şükrediyorum...
cennet garanti senin 3 melekle diyip gülümsetmek isterdim seni ama içim buruldu düşününce bile :KK43:((
bilmyodum ben bunları, ALLAH ım karnındakini sağlıkla nasip etsin inşALLAH.:26:

bugun isimleri konustuk ama ben asıl benim kızımın ismini nasıl koydugumuzu anlatmadım
bizim soyadımız Akın,ben daha ilk hamile kaldıgımda cinsiyetini bilmeden aa dedim kız olursa Filiz koyarmışız olurmuş Filiz Akın diye guldum,hatta dalga gectim :) sen misin gulen eşimin de hoşuna gitmez mi,ondan sonra zaten aylar boyunca ne isim onerdiysem cık cık,illa Filiz olacak,neyse ben de kabullendim ama kızımın kalp damarıyla ilgili sorun yasadıgımızda ve ben hastanedeyken bir arkadasımın annesi geldi ziyaretime ve ne isim verecegimizi sordu,
ben de Filiz dusnuyoruz ama emin de degilim dedim,aaa olmaz oyle hemen ismini sec bebegin isminden guc alacak dedi
ben de o gun hastane bahcesinde karar verdim Filiz cok naif,cok kırılgan bir isimdi,kizim ufacıktı ve kalbinde sorun vardı daha guclu bir isme ihitiyacı vardı
ona guc kuvvet versin,miadına ersin,yasıtlarını yakalasın,kuclensin kuvvetlensin diye de Erin koydum ikinci adını,ertesi gunu kalbindeki damarında hafif bir acılma oldugunu ogrendik cok şukur
gelen misafirlerime de soyledim,kızımın adı Filiz Erin olacak dedim,eşime dogumdan 1 hafta sonra soyledim Erin ´i :KK9: gerci oteden beri de Erin ismini severim ben hem boylece Filiz Akın olmadı araya Erin de olunca cok taklit gibi durmuyor :KK1: Erin dedikce kızım guc kuvvet alıyor gibi geliyor bana,o gun hastane bahcesinde ona o adı koymakla cok dogru yaptıgımı dusunuyorum insallah,hala daha azcık keyifsiz olsa,hasta olsa Erin ismini daha sık kullanıyorum,şifası tez gelsin,saglıgına ersin diye.

Gelelim bu kızıma :))
inanmayacaksını ama ben bu sefer de eşime şaka yaptım daha aylar once,bu sefer kız olacagını ogrenmiştik artık
aa dedim niye dusnuyoruz ki,hazır duşunulmuşu var koyarız Azra olur sana Azra Akın :KK9::KK9::KK9: vallahi de billahi de eşimi,n gozleri parladı,bir hoşuna gitti ki
dedim şu cenemi tutamıyorum ben,koyduracak Azra´yı,aslında cok begeniyorum ama artık iki taklit isim fazla olur bir ailede,millet bize guler dedim
bugun hala diyor en favori Azra ve Deniz diye :KK1:

Azra Akın
Deniz AKın
İnci Akın
Yasemin Akın
Zeren Akın

şimdilik bu halde liste,tabii kısmet bakarsınız birden bambaşka bir sey de cıkar,inşallah en kızım icin en dogru,guzel,hayırlı ve ugurlu ismi secmeyi kısmet eder bize Allah´ım.
okurken gözlerim doldu be Sofi :KK43:
oğlumun yoğun bakmdaki hali geldi gözümün önüne, adı evlendiğimizde belliydi zaten ya gittim kuvez doğumda sonra ilkkez izin vermişlerdi görmeme, kaburgularının arası çukur ve mor :KK43: elinde ayağında serum bağlı annem, Denizim acacaksın o gözlerini di mi, bırakmıycan beni di mi dedim de gözlerini sıkıp acar gibi yaptıydı....... hala icim acır düşününce, anlıyo ve hissediyolar, isminden güç almıştı oğlum belkide dediğin gibi, duymamıytım ben onu hic... RABBİM bağışlasın Erinini de, neler gelip geciyo burdaki hepimizin bebeği isminden güç alsın hiiiç bırakmasınlar bizi inş.

Denizanasi, rica ederim canım, dr'umdan yeni seyler duydukca yine yazarım :) benim dünkü ölçümde bile 2,8 ila 2,5 arasında farkli rakamlar çıktı, biz 2,5 kabul edelim dedi...zaten epi topu 4 cm olan bisey, inşallah yapıları gucludurde taşır kuzularımızı....

Beni rahmetli babam "sunam" diye severdi, onun için manevi degeri cok bende, kızım olsa kesin Suna koyardim, ne biliyim öyle yazdım iste...
manevi anlam cok başka, bilmiyodum... başın sağolsun canım, sen güzellikle andıkça babacığının kabri aydınlansın-nurlansın inş.

duuyaydın...
kolay gelsin, hayırlı olsun yeni uğraşın...

ben yeni sayılırım ya, okurken hamile mi,değil mi,serklajlı mı mrk ediyodum..sordum 1-2 arkadaşa kayıplarını yazdılarda pişman olduydum sorduğuma acıları tazelendi diye... :KK43:( keşke cizelge olsa dedimde dün gelip bugun teklif sunmayayım çok biliyomuş gibi diye düşündüm :)) meğer liste varmımış... ne güzel olmuş,,eline sağlık..

benim bebeğim kız ve serklaj yok... sonra düzeltirsin benim icin uğraşma simdi...

canımsın ya, işte aradığım cvp bu :)))
üşenmeden yazmışın bide eline sağlık...
benim durumumda acıklamış dr.un eşimede okutayım akşamada icimiz rahatlasın, gerci hic biri vajenden ölcüm değil ama 2,5-3 ve 3,5 cm bizim ölçümler 3 faklı dr. elinden ... uzaması mantıksıj geliyodu ama istirahatten ziyade oğlumu pek kucağıma almamam bebeğin yani rahim üzerinde ki baskıyı azalttı 10-15 günde ve 3,5 cm gibi bi değere cıktı rahim ağzı uzunluğum demekki...bide enfeksiyonum icin antıbıyotik kullandım oda olabilirmiş...
doktorunun ilgisine senin eline sağlık prenslerim :))

:KK53: yeni mi bu haber, yetişmesin bizim doğuma lütfen, bide devletle uğraşcaz...

gelmene az kalmıştır canım, güzel haberler inş.??

faydalı bilgiler serisi 2 :)) :KK16::KK16:

sofika dr. bana progesteron vermedi, istesem işine karışıyom diye bozulur mu?
ben ilk hamileliğimde crinone jel kullandım epey, bi yan etkisi yok heralde bebeğe değil mi?
adam tutturdu EDT yok diye, e bebek cok fazla toplanıyo ve kasık ağrım cok diyom normal normal diyo ...
eşimi razı edebilirseb 4. bi dr.a daha gideyim de kime :44:

suna erkek ördek demek değil mi? anlamları da önemli bence isimlerin tınısıyla birlikte...
Canım dün aksam haberlerde duydum resmi gazetede yayinlanmis bile:KK43:

duuyaydın...
kolay gelsin, hayırlı olsun yeni uğraşın...

ben yeni sayılırım ya, okurken hamile mi,değil mi,serklajlı mı mrk ediyodum..sordum 1-2 arkadaşa kayıplarını yazdılarda pişman olduydum sorduğuma acıları tazelendi diye... :KK43:( keşke cizelge olsa dedimde dün gelip bugun teklif sunmayayım çok biliyomuş gibi diye düşündüm :)) meğer liste varmımış... ne güzel olmuş,,eline sağlık..

benim bebeğim kız ve serklaj yok... sonra düzeltirsin benim icin uğraşma simdi...

tamam canım ben not alıyorum bi sonraki güncelleme de düzelticem :KK66:

Teşekkür ederim arkadaşım.Üşenmeden yazmışsın.allah razı olsun.Evrim Aydını tavsiye edermisin? 3 doktorla yürttüm hamileliğimi demişsin aklın karışmadımı arkadaşım.Her biri farklı bir ilaç,tedavi uyguladıysa nasıl baş ettin.İsmail beyi düşünüyorum bende ama pembe mavinin yeni doğan bakım ünitesi yokmuş o konuda biraz tedirginim..Bülent Kayhanında adını çok duymaya başladım.Ama hangi hastaneye bağlı onu bulamadım.Sen hangi hastanede yaptın doğumunu ve hangi doktorla?

kusura bakma biraz geç oldu. ben şöyle yaptım. normalde 7 aya kadar doktorlar ayda 40 günde bir çağırıyorya. ben hep 12 günde bir birinden randevu aldım. 2 li testimi şeker yüklememei raporlarım vb. kan tahlilleri için dorukten evrim hanımı dinledim. 20 hafta detaylı ultrason içinde pembe maviyle yürüdüm. 8 aydan sonra briaz zor oldu. herhafta doktordaydım. buna rağmen bi gece aniden 4 cm açıkla doğumum başladı.
pembe mavinin yeni doğan yoğun bakımı yok. bu nedenle doğumu asla orda yapma. ya acıbadem ya doruk ya tıp fakultesi yada diğer devlet hasteneleri. ben ismail beye sorduğumda ambulasnla sevk ediyoruz demişti.
benim su yazdığım doktor isimlerinden en güvenilir olanı bülent kayhan. ama zübeyde hanımda çalışıyordu ben hamileyken. benim fobim var o hastaneye. muanehanesine gidiyordum. şuan hangi hastanede bilmiyorum.

Merhaba kızlar nasılsınız?

Sofika ya ben tşörtin omzunu yaktın sandım hatta dedim yumurta akı nasıl sürülüyor tşörte dedim:)) Nasıl oldun yanık çok acır kıyamam...

Denizanası sen biraz daha dinlen riske ama... Hataydaki dr m de genç 73 lü 70-80 hasta bakıyor ama ne kadar benim gibi hastası oluyordur... Senin de gençmiş dr n. sen yine tedbiri elden bırakma...

Eylülgülü mesajını yeni gördüm sormadım canım kime sorulur muhasebeye mi?

Prenslerim keşke yaşanmasaydı ama kaderin önüne geçilmiyor...

Duyaydın eline sağlık ben yeni bilgileri yazarım...

Gelelim bana:

10 da randevuya gittim. Ayrıntılı ultrason için... Arda Bey tatilde top oynarken elini incitmiş. Dedim nazar değmiştir. Tüp bebek yaptırırken de Cem Beyin ayağı incinmişti. Bende mi bir uğursuzluk var acaba dedim yok canım dedi:))

Muayene başladı Nil Hanım da geldi. Her organını ayrıntılı incelediler parmak sayılarına kadar. Sonra normal doğum vakası geldi acil Arda Bey de Nil Hanım da gitti. 2 saat bekledik doğumdan sonra sezaryene girmişler...Sonra incelediler...Kilosu yine üst sınırda...: 559 gram:nazar:
Çok hareketliydi parmaklarını zor saydılar... Rahim ağzı uzunluğum vajinal 2.5 cm. Çok iyi dedi.:nazar: Muayenede testi tekrarlattığımı oranın 63 te 1 çıktığını söyledim. 2 limin 20200 de 1 çıktığı için bu oranı beklemiyordum Pgt yaptıran arkadaşımın bile 2 li de risk 10 000 de 1 çıkmışken
dedim.

Bebeğin görünüşte sorunu yok ama tıbbi olarak 10 da 1 değerden dolayı amniyo sentezi tıbbi olarak önermek durumundayım. Ama çok zor şeyler yaşadınız dedi.Bir de kafasında solda 3.8 mm kist görüldü yazılmış. Bunu eve gelince farkettim Arda Beyin hemşiresini aradım o da birçok bebekte olabiliyor bu haftalarda takip ediyoruz dedi. Ama downlu bebeklerde kalıcıymış:KK43:( Ama Arda Bey önemli olsaydı kendi derdi di mi?

Duyaydın senin mailini söyledim... Her gün çok sayıda mail geliyor eşim ilgileniyor dedi Femicali arasın dedi:))
Fadike selam söyledi...Fadikin akrabasından bahsettim şaşırdı...
Görümcem için de randevu aldık...

chnb cim
memnun kaldın mı muayeneden
yani apar topar olmadı herhalde herşey değil mi??

şimdi gelelim sonuçlara
bence görülen kisti sana arda beyin söylemesi gerekiyordu
iyi yada kötü, geçecek yada geçmeyecek, bence seninle paylaşması şarttı
o kist bebeğinin down sendromlu olabilme ihtimalini yükseltiyor mu yükseltmiyor mu?? kafandaki soru işaretlerini gidermeliydi bence

amniyosentez konusunda da yapalım mı diyor
önermek derken???
düşünüyor musun peki? gerçi her halükarda doğuracağım diyorsun
bir doktor sana yazmış ya, ikilin iyi cıktıgı icin 4 lü yapmazdım dolayısı ile kafan karışmamış olurdu diye

arkadaşım sen şu atıl beyden bir randevu alsan???

ben cmt. si görüşelim de içime sinmezse alacağım randevu

birde benimde 2 gündür altımda kaşıntı ve batmayla karışık bir his var
enfeksiyon belirtisi olabilir mi??

chnb cim
memnun kaldın mı muayeneden
yani apar topar olmadı herhalde herşey değil mi??

şimdi gelelim sonuçlara
bence görülen kisti sana arda beyin söylemesi gerekiyordu
iyi yada kötü, geçecek yada geçmeyecek, bence seninle paylaşması şarttı
o kist bebeğinin down sendromlu olabilme ihtimalini yükseltiyor mu yükseltmiyor mu?? kafandaki soru işaretlerini gidermeliydi bence

amniyosentez konusunda da yapalım mı diyor
önermek derken???
düşünüyor musun peki? gerçi her halükarda doğuracağım diyorsun
bir doktor sana yazmış ya, ikilin iyi cıktıgı icin 4 lü yapmazdım dolayısı ile kafan karışmamış olurdu diye

arkadaşım sen şu atıl beyden bir randevu alsan???

ben cmt. si görüşelim de içime sinmezse alacağım randevu

birde benimde 2 gündür altımda kaşıntı ve batmayla karışık bir his var
enfeksiyon belirtisi olabilir mi??

Yok canım apar topar olmadı muayene. Acil doğum olduğu için gitti ben de 2 saat nst odasında yattım...Gelince devam etti her şeyine baktı... Canım dr ler zorunlu olarak önermek zorunda... Çünkü risk var... Niye kisti demedi bilmiyorum belki problem görmedi bu durumu bilemiyorum dediğin gibi ağzından duysaydım iyi olurdu...Yok canım amniyo düşünmüyorum... Canım Atıl beyden de almayayım çünkü ölçümler aynı çıkacak o da önerecek amniyo çünkü risk var ve hiç bir dr yükümlülük almak istemez... Zaten bugün de 366 tl verdik bir daha başka dr ye gidemem:KK43:(

Ama bebeğimin iyi ve sağlıklı olduğunu düşünüyorum...

X