Premature Bebekler Rahim ağzı yetmezliği yüzünden erken doğum yapan var mı??

37 haftadan önce gerçekleşen doğumlar prematüre doğum olarak adlandırılır. Bu haftadan önce doğan bebeklere de prematüre bebek denir.
AAAA ne güzel bir sürpriz olmuş... Gerçekten çok iyi gelmiştir sana da:)) Testler de güzel çıkar inşallah...

Insallah arkadasim.
Dr kontrolunun genel anlamda iyi gecmesine sevindim.
gelisimi haftasina gore cok guzelserviks olcumunde guzel cikmis sukurler olsun.kistle ilgili buyuk bir sorun olacagini sanmiyorum.bir sonraki kontrolunde detayli konusursun.dr iyi olanalrdan buyuk bir sorun olsa atlamazdi sanirim.
Test ve amiyosentez konjsuna gelince kendi kanimca fikrimdir.ben kesinlikle yaptirip bebegimi riske atmazdim.o senin bebegin ve ben yapilan hicbir tes tin %100 guvenilirligine inanmiyorum.
Sakin kalbini bozma ve saglikli olduguna dair inancini kaybetme.
bugun sofika ilede konustuk.bundan sonra hamile kalirsam hicbir testi yaptirmayacagima dair ki yasim 37.

daha gecen hafta feryal randevu gununu soylediginde niyetine girmistim ama dun onu cok heyecanlı gorunce kesin karar verdim,bana da iyi geldi,oturduk sohbet ettik hastane cıkısı,topicten de konustuk,kulaklarınızı cınlattık :))
feryalcim,azcık da olsa sevindirdiysem ne mutlu bana :KK16:

bu arada ütü olayı icin dileklerinize tesekkurler,cok ciddi bir yanık degil cok sukur sadece upuzun dovme gibi bir iz kalacak bana bu geceden hatıra :KK43: aman derdimiz bu olsun,canımız sag olsun

chnb canım gelişmelerin iyi olmasına sevindim
bebegin başındaki kist durumunu arda beyin soylememesinin iki nedeni olabilir,ya kist onemsz ve cok sık rastlanan bir durum yada onemli de olsa su etapta yapılacak bir sey olmadıgı icin canını sıkmak istememistir,ama bence cok onemli olsaydı soylerdi atlamazdı

yatma durumunu banyo olayını sorabildin mi,katı yatak istirahatine devam mı

gecmişe şoyle bir goz attım,daha ayrıntılı da bakacam sonra

herkesin keyfi yerindedir umarım
Sağ ol canım benim:)) Canım r.a.u ölçünce hep yatıyorum dedim o da artık yatma bu kadar demeyince sormadım zaten
eşim kalk deseydi de kaldırmazdı beni... riskli haftalarıma giriyorum bunu konuştuk ciğer geliştirici meselesini.şu an gerek yok dedi... Gerekirse yapılacak. 24 te şeker testi yaptıracağım devlette orada yaptır dedi...

xxnilxx - Üçüz erkek- Metehan-Oğuzalp- Gökalp- 2009 (29 artı 2 sezaryen ) serklaj ve takip: prof dr mesut özsoy ( ıspartadaymış şu an izmirdeymiş)

girl85 (listede bilgisi eksik)-kız- 26 nisan 2012 serklaj var

fundaozen- serklaj ve takip yapan dr: Dr. sedat varol(prof. Atıl yüksel farketmiş serklaj gerektiğini)

Arkadaslar ben geldim.
ilk once gunun en guzel olayindan bahsedeyim.SOFIKA bana surpriz yaparak hastaneye gelmis.o kadar sevindimki anlatamam.belki ona belli edemedim ama bu benim hayatimda yasadigim en guzel suprizlerden biriydi.
Cevremden hic kimse bu gune dek degil boyle bir davranista bulunmak ustune basa basa dr gidicem desemde gelmeyi teklif etmemislerdi.tekrar sonsuz tesekkurler yanimda ve destek oldugu icin.

Dr.kontrolune gelince pratisyen bir dr du.bir sure gecmiste gecirmis oldugum islemler uzerine dosyadaki bilgilere dayanarak sorular sordu.benisteklerimi anlattim taki odaya baska bir dr gelene kadar.tup bebek bolumune neden gitmedigimi bana orada daha iyi yardimci olacaklarini soyledi.ben disaridan hastayim osman bey yapicak dedigimde direk ona gitmemi soyledi.
Ben tahlillerimi burada yaptirmak istiyorum bu benim hakkim degilmi dedigimde birkac tahlil ismi souleyip cikti. En azindan smear testini yaptirdim.birde kan ve idrar icin ornek verdim.yarin oglen alicam sonuclari.
bakalim hayirlisi artik.testlerden bir bolumu yapildiysa iyidjr artik bakalim hayirlisi.
eger eksikler cikarsa bir dahaki kontrole tekrar sansimi denerim artik.

feryal canım burada böyle arkadaşlıkların gelişmelerini okudukça bende çok seviniyorum sofika gerçekten incelik yapmış...
bende 2 ay önce bebeğimi kaybettim...bende testleri yaptırmak için kadın doğumcu hariç bir tane genetik uzmanına gittim durumumu geçmiş hikayemi anlattım bana bir takım tesler yaptı kendi yapmadıklarınıda bir kağıda yazdı onlarıda kadın doğumcuya yaptırdım....belki bu sana bir fikir olur diye yazdım..

Gelelim bana:

10 da randevuya gittim. Ayrıntılı ultrason için... Arda Bey tatilde top oynarken elini incitmiş. Dedim nazar değmiştir. Tüp bebek yaptırırken de Cem Beyin ayağı incinmişti. Bende mi bir uğursuzluk var acaba dedim yok canım dedi:))

Muayene başladı Nil Hanım da geldi. Her organını ayrıntılı incelediler parmak sayılarına kadar. Sonra normal doğum vakası geldi acil Arda Bey de Nil Hanım da gitti. 2 saat bekledik doğumdan sonra sezaryene girmişler...Sonra incelediler...Kilosu yine üst sınırda...: 559 gram:nazar:
Çok hareketliydi parmaklarını zor saydılar... Rahim ağzı uzunluğum vajinal 2.5 cm. Çok iyi dedi.:nazar: Muayenede testi tekrarlattığımı oranın 63 te 1 çıktığını söyledim. 2 limin 20200 de 1 çıktığı için bu oranı beklemiyordum Pgt yaptıran arkadaşımın bile 2 li de risk 10 000 de 1 çıkmışken
dedim.

Bebeğin görünüşte sorunu yok ama tıbbi olarak 10 da 1 değerden dolayı amniyo sentezi tıbbi olarak önermek durumundayım. Ama çok zor şeyler yaşadınız dedi.Bir de kafasında solda 3.8 mm kist görüldü yazılmış. Bunu eve gelince farkettim Arda Beyin hemşiresini aradım o da birçok bebekte olabiliyor bu haftalarda takip ediyoruz dedi. Ama downlu bebeklerde kalıcıymış:KK43:( Ama Arda Bey önemli olsaydı kendi derdi di mi?

Duyaydın senin mailini söyledim... Her gün çok sayıda mail geliyor eşim ilgileniyor dedi Femicali arasın dedi:))
Fadike selam söyledi...Fadikin akrabasından bahsettim şaşırdı...
Görümcem için de randevu aldık...

chnbcim bebeğinin ölçümlerinin güzel çıkmasına sevindim maşallah diyelim....kisde gelince gerçekten önemsenecek bişey olsa arda bey söylerdi herhalde....amniyosenteze gelince arda bey bir doktor olarak önermek zorunda...bu konuda bu kadar şey atlatmışken bebeğini riske sokma bence güzel olacak herşey....başka doktorada gitsen oda aynı şeyleri önerecek....

Paşammmmmmmm uyumadım kuzum...:KK9::KK9::KK9:
kız nerdeydin ozaman ışıgın yanmıyodu:KK1::KK1::KK1:şimdi aklıma takılan 2 soru var aydınlatırsanız inanın çok sevinicem şimdi ilk sorumu soruyorum hazırmısınız:KK9::KK9:
1-3günüdr bebek varmış gibi rahimimin üstü atıyo sebebi nedir oalsılıklar ya bedenim artık bebegi özledi yada ney :KK9::KK9::KK9:
2- 2 sorun bebnim bir komşum var onun bacısının eltisinin 2 bebegi olmuş ama bundan önce 5 adet kaybetmiş bana dediki ipi amerikadan getirtridi dış memleketten öyle durdu dedi :44::44:
cevapları alıyım lütfen yoksa yirsiniz şaplagı hepiniz:KK57::KK57::KK57:hamilelere söz yavaş vurucem :KK9::KK9:
Yok canım apar topar olmadı muayene. Acil doğum olduğu için gitti ben de 2 saat nst odasında yattım...Gelince devam etti her şeyine baktı... Canım dr ler zorunlu olarak önermek zorunda... Çünkü risk var... Niye kisti demedi bilmiyorum belki problem görmedi bu durumu bilemiyorum dediğin gibi ağzından duysaydım iyi olurdu...Yok canım amniyo düşünmüyorum... Canım Atıl beyden de almayayım çünkü ölçümler aynı çıkacak o da önerecek amniyo çünkü risk var ve hiç bir dr yükümlülük almak istemez... Zaten bugün de 366 tl verdik bir daha başka dr ye gidemem:KK43:(

Ama bebeğimin iyi ve sağlıklı olduğunu düşünüyorum...

canım iyi düşünelim iyi olsun ebem kötü görseydi zaten derdi :44::44:
kızlar ben yemekleri yaptım bir salatan kaldı gelinde sizleri ellerimle doyuruyum:KK39::KK39:

yarın sabah dahiliyeden randevu aldım kanda crp ve idrarda enfeksiyon için
hangi tahlilleri isterseniz onu yaptırırız dedi dahiliye uzmanı

kanda crp ve idrarda enfeksiyon yeterli değil mi kızlar??

haki- serklaj ve takip: Dr Serbülent Orhaner - Bursa (ikiz- 2010) doğum

fizer06- serklaj ve takip: Dr. Mine Sıdıka Kermanlı- Ankara doğum

26eser26- serklaj ve takip: Dr. Mine İnan- Eskişehir-

el-muallim- serklaj ve takip: dr Ömer faruk vanlıoğlu- istanbul(üçüz kız ) doğum

k-ikbal - serklaj ve takip:dr selahattin kükner- Ankara- sezaryen doğum

sezen-kayaalp- serklaj ve takip:dr rıza karaca- bitlis- hamile

haki- serklaj ve takip: Dr Serbülent Orhaner - Bursa (ikiz- 2010) doğum

fizer06- serklaj ve takip: Dr. Mine Sıdıka Kermanlı- Ankara doğum

26eser26- serklaj ve takip: Dr. Mine İnan- Eskişehir-

el-muallim- serklaj ve takip: dr Ömer faruk vanlıoğlu- istanbul(üçüz kız ) doğum

k-ikbal - serklaj ve takip:dr selahattin kükner- Ankara- sezaryen doğum

sezen-kayaalp- serklaj ve takip:dr rıza karaca- bitlis- hamile

chnbcim bebeğinin ölçümlerinin güzel çıkmasına sevindim maşallah diyelim....kisde gelince gerçekten önemsenecek bişey olsa arda bey söylerdi herhalde....amniyosenteze gelince arda bey bir doktor olarak önermek zorunda...bu konuda bu kadar şey atlatmışken bebeğini riske sokma bence güzel olacak herşey....başka doktorada gitsen oda aynı şeyleri önerecek....

Yok canım düşünmedim amniyoyu hiç... Senden de güzel haberler bekliyorum...

kız nerdeydin ozaman ışıgın yanmıyodu:KK1::KK1::KK1:şimdi aklıma takılan 2 soru var aydınlatırsanız inanın çok sevinicem şimdi ilk sorumu soruyorum hazırmısınız:KK9::KK9:
1-3günüdr bebek varmış gibi rahimimin üstü atıyo sebebi nedir oalsılıklar ya bedenim artık bebegi özledi yada ney :KK9::KK9::KK9:
2- 2 sorun bebnim bir komşum var onun bacısının eltisinin 2 bebegi olmuş ama bundan önce 5 adet kaybetmiş bana dediki ipi amerikadan getirtridi dış memleketten öyle durdu dedi :44::44:
cevapları alıyım lütfen yoksa yirsiniz şaplagı hepiniz:KK57::KK57::KK57:hamilelere söz yavaş vurucem :KK9::KK9:

canım iyi düşünelim iyi olsun ebem kötü görseydi zaten derdi :44::44:
kızlar ben yemekleri yaptım bir salatan kaldı gelinde sizleri ellerimle doyuruyum:KK39::KK39:

Canım bilmem neden atıyor belki zayıfla anne hemen konayım oraya diyordur...:KK9:
Canım benim ip nereden geldi bilmiyorum ama sağlamdır diye düşündüm...

yarın sabah dahiliyeden randevu aldım kanda crp ve idrarda enfeksiyon için
hangi tahlilleri isterseniz onu yaptırırız dedi dahiliye uzmanı

kanda crp ve idrarda enfeksiyon yeterli değil mi kızlar??

Yok canım düşünmedim amniyoyu hiç... Senden de güzel haberler bekliyorum...

Canım bilmem neden atıyor belki zayıfla anne hemen konayım oraya diyordur...:KK9:
Canım benim ip nereden geldi bilmiyorum ama sağlamdır diye düşündüm...

anasının bilmiyoki açlıktan öldügünü:KK1::KK1::KK1::KK1:ben gebe kalmaya yakın oluyodu böle neden acaba 2 adetim kaldı çok heyecanlıyım:KK52::KK52::KK52:tabi fikrim degişmezse:KK53::KK53:allah seni beni ççok güldürdün he :KK1::KK1::KK1:bu arada o ip acaba benim diktirdigim ipmi çünkü eşim en iyisini almış pahalıydı ip 200 yakındı galiba:44::44::44:keşke dursaydıda aman:KK14::KK14:

anasının bilmiyoki açlıktan öldügünü:KK1::KK1::KK1::KK1:ben gebe kalmaya yakın oluyodu böle neden acaba 2 adetim kaldı çok heyecanlıyım:KK52::KK52::KK52:tabi fikrim degişmezse:KK53::KK53:allah seni beni ççok güldürdün he :KK1::KK1::KK1:bu arada o ip acaba benim diktirdigim ipmi çünkü eşim en iyisini almış pahalıydı ip 200 yakındı galiba:44::44::44:keşke dursaydıda aman:KK14::KK14:

Canım altın gibi sarı görünüyor ultrasonda görmedim hiç herhalde iyi bir iptir o kadar kameraya da çekmişler operasyonumu kalitesiz çıkmasın diye iyisiyle dikmişlerdir sanırım...:KK9::KK1::KK9:

ozlem483- kız- Deniz- 02.05.2011- serklaj var

pares83- kız- ?- 21.03.2012- serklaj var

LIMBURG1985- erkek- Ömer Ali- 08.11.2011- serklaj var

k-ikbal- kız-?- 05. 2009- serklaj var

el-muallim- 3 kız- ? 22.11.2009- serklaj var

korkma korkma:KK9: artık geçmişi pek okuyamıyorum benim düşük yaptığım döneme geldim kaldım okuyamadım:KK43:(
Artık yeni yazan arkadaşlar eklenir doğum yapanlar terfi eder...

ozlem483- kız- Deniz- 02.05.2011- serklaj var

pares83- kız- ?- 21.03.2012- serklaj var

LIMBURG1985- erkek- Ömer Ali- 08.11.2011- serklaj var

k-ikbal- kız-?- 05. 2009- serklaj var

el-muallim- 3 kız- ? 22.11.2009- serklaj var

korkma korkma:KK9: artık geçmişi pek okuyamıyorum benim düşük yaptığım döneme geldim kaldım okuyamadım:KK43:(
Artık yeni yazan arkadaşlar eklenir doğum yapanlar terfi eder...
kız alemsin valla olur mu öyle şey,listeye ekliycez ki fikir olsun :KK66: eskilerini okuma o kısımları geç bakayım üzme bizim ardayı :)

kız alemsin valla olur mu öyle şey,listeye ekliycez ki fikir olsun :KK66: eskilerini okuma o kısımları geç bakayım üzme bizim ardayı :)

:KK9::KK9::KK9: Birikmişleri yazayım dedim. İyi dedktif olurmuşum yawwww:KK51::KK51::KK51: Kişilerin eski mesajlarına bakıyorum eksikleri tamamlamak için internetten dr leri hangi ildeymiş buluyorum...:KK53::KK53::KK53:

Arkadaslar ben geldim.
ilk once gunun en guzel olayindan bahsedeyim.SOFIKA bana surpriz yaparak hastaneye gelmis.o kadar sevindimki anlatamam.belki ona belli edemedim ama bu benim hayatimda yasadigim en guzel suprizlerden biriydi.
Cevremden hic kimse bu gune dek degil boyle bir davranista bulunmak ustune basa basa dr gidicem desemde gelmeyi teklif etmemislerdi.tekrar sonsuz tesekkurler yanimda ve destek oldugu icin.

Dr.kontrolune gelince pratisyen bir dr du.bir sure gecmiste gecirmis oldugum islemler uzerine dosyadaki bilgilere dayanarak sorular sordu.benisteklerimi anlattim taki odaya baska bir dr gelene kadar.tup bebek bolumune neden gitmedigimi bana orada daha iyi yardimci olacaklarini soyledi.ben disaridan hastayim osman bey yapicak dedigimde direk ona gitmemi soyledi.
Ben tahlillerimi burada yaptirmak istiyorum bu benim hakkim degilmi dedigimde birkac tahlil ismi souleyip cikti. En azindan smear testini yaptirdim.birde kan ve idrar icin ornek verdim.yarin oglen alicam sonuclari.
bakalim hayirlisi artik.testlerden bir bolumu yapildiysa iyidjr artik bakalim hayirlisi.
eger eksikler cikarsa bir dahaki kontrole tekrar sansimi denerim artik.

HAYIRLISIYLA TESTLERİNİN BİR KISMINI YAPTIRMIŞSIN.iLK ADIMI ATTIN.ALLAHIN İZNİYLE BUNDAN SONRASIDA ÇORAP SÖKÜĞÜ GİBİ GELİR...SENİNLEDE TANIŞMAK İSTİYORUM.SOFİKAYLA TELEFONDA GÖRÜŞEBİLDİK SADECE.UYGUN BİR GÜN AYARLAYIP BULUŞSAK DİYORUM.BURSALILAR OLARAK.

daha gecen hafta feryal randevu gununu soylediginde niyetine girmistim ama dun onu cok heyecanlı gorunce kesin karar verdim,bana da iyi geldi,oturduk sohbet ettik hastane cıkısı,topicten de konustuk,kulaklarınızı cınlattık :))
feryalcim,azcık da olsa sevindirdiysem ne mutlu bana :KK16:

Bu arada ütü olayı icin dileklerinize tesekkurler,cok ciddi bir yanık degil cok sukur sadece upuzun dovme gibi bir iz kalacak bana bu geceden hatıra :KK43: aman derdimiz bu olsun,canımız sag olsun

chnb canım gelişmelerin iyi olmasına sevindim
bebegin başındaki kist durumunu arda beyin soylememesinin iki nedeni olabilir,ya kist onemsz ve cok sık rastlanan bir durum yada onemli de olsa su etapta yapılacak bir sey olmadıgı icin canını sıkmak istememistir,ama bence cok onemli olsaydı soylerdi atlamazdı

yatma durumunu banyo olayını sorabildin mi,katı yatak istirahatine devam mı

gecmişe şoyle bir goz attım,daha ayrıntılı da bakacam sonra

herkesin keyfi yerindedir umarım

sofikacım ne kadar güzel düşünmüşsün.keşke banada çıtlatsaydın.ne iyi kalplisin arkadaşım.allah gönlüne göre versin.uygun bir zamanda buluşalım diyorum.hatta yarın senin randevundamı görüşsek acaba:) kaçta bakıym senin randevun?

HAYIRLISIYLA TESTLERİNİN BİR KISMINI YAPTIRMIŞSIN.iLK ADIMI ATTIN.ALLAHIN İZNİYLE BUNDAN SONRASIDA ÇORAP SÖKÜĞÜ GİBİ GELİR...SENİNLEDE TANIŞMAK İSTİYORUM.SOFİKAYLA TELEFONDA GÖRÜŞEBİLDİK SADECE.UYGUN BİR GÜN AYARLAYIP BULUŞSAK DİYORUM.BURSALILAR OLARAK.

Yarin sofika nin randevusu var u.u de.ogleden sonra 1-1:30 gibi.benimde kan tahlilleri icin gitmem lazim zaten orda olucam.eger musait olursan sofika ile tlf da anlasin goruselim insallah. Ne kadar guzel olur.

X