Premature Bebekler Rahim ağzı yetmezliği yüzünden erken doğum yapan var mı??

37 haftadan önce gerçekleşen doğumlar prematüre doğum olarak adlandırılır. Bu haftadan önce doğan bebeklere de prematüre bebek denir.
beni de uyku tutmadı her gece olduğu gibi...güzel haberlerle gel inşallah...

Esasinda yarin yapilacaklar daha isin basi.tabiki istedigim testleri yaptirabilirsem tabiki.
bazen dusunuyorumda isimiz ne kadar zor.
ilk once hamile kalicaksin,12.haftayi agzin yureyinde bekleyeceksin.
arkasindan serklaj.kasilmalar vajinal akintilar
20 li haftalara geldiginde erken dogum riski.
Bu arada iyi bir dr bulmak zorundasin yogun bakim unitesi olan bir hastanede.
Ve bu arada dr un stresten uzak dur diyecek.nasil olacaksa.
Zaten yasadiklarimiz basli basina en buyuk stres kaynagi.
Ne bebeklerimizin cinsiyetini merak edip uzerine yorumlar yapabilecegiz yeterki saglikli olsunlarda.nede en ufak hareketlerinde acaba kasilmami diye o anin tadini bile cikaramayacagiz.
cogu hamile bebegine alicagi odayi kiyafetleri hatta hangi hamile kiyafeti daha sik planlari yaparken.
bazen bunlari dusununce bunaliyorum ama icimden bir ses daha caresiz ve hic umudu olmayan insanlarda var diyor.

Arkadasim ben yaklasik 1-1.5 ay once iki dr hakkinda bilgi almak icin aramistim
dr.suet hazer 120 tl
Doc.dr erdogan arslan 100 tl idi.
Fiuatlar neden farkli dedigimde bazi dr larimiz ozel bazilari sgk ile anlasmali calisiyor demislerdi.
bu uygulama ne zamandan beri gecerli bir bilgim yok.

evet benim jimeri ziyaretim ocak ayında oluyor,o zaman erdogan bey daha yeniydi,simdi farklı bir uygulama var anlasılan
bence yine de cok pahalı

Esasinda yarin yapilacaklar daha isin basi.tabiki istedigim testleri yaptirabilirsem tabiki.
Ne bebeklerimizin cinsiyetini merak edip uzerine yorumlar yapabilecegiz yeterki saglikli olsunlarda.nede en ufak hareketlerinde acaba kasilmami diye o anin tadini bile cikaramayacagiz.
cogu hamile bebegine alicagi odayi kiyafetleri hatta hangi hamile kiyafeti daha sik planlari yaparken.
bazen bunlari dusununce bunaliyorum ama icimden bir ses daha caresiz ve hic umudu olmayan insanlarda var diyor.

canım cok haklısın can sıkmakta,gercekten de zorlu bir surec onundeki,ama en azından sen buna hazırlıklısın bu sefer
daha net yuruyecegin yol,evet daha zor gozukuyor ama sandıgından da kolay olabilir,inşallah olur
doktorlara alışılabilir mi hic,sen simdi yarınki randevuyu o zorlu surecin başı kabul ediyorsun ve geriliyorsun haklı olarak
evet oyle ama bu aynı zamanda seni anne yapacak yolun da başı ve biran once o yola cıkman lazım ki biran once yavrularına kavuş.BU gece uyuyamayacgın belli,ama yat dinlen ve guzel seyler duşunmeye calış,yarın nasıl pozitif ve bilgili bir doktorla karşılaşacagını,seninle cok guzel ilgilenecegini,yardımcı olacagını ve cok guzel bir başlangıc yapacagını duşun,boyle canlandır kafanda ve boyle uykuya dal,sabah da Bismillah deyip cık yola,herşey guzel olacak Allah´ın izniyle.

eşim rica etmişti t-shirt ütüle diye unutmusum,biraz once kalktım utulemek icin ama uyku sersemi nasıl becerdiysem omuzumu yaktım,evet evet yanlis okumuyorsunuz omuzumu yaktım yaaa,bayag uzun bir cizgi halinde simdi uyku myku kalmadı tabii,eşimin de sucu yokken kızdım kudurdum bana niye ütüle dedi diye offf,tam da guneş goren yerde,bir de izi gecmez ütünün
şu malum yumurta akın tedavisini deniyorum şimdi-iki kat surdum bekliyorum kurusun bir kat daha surup yatıcam,bakalım iddia ettikleri gibi etkili mi,inşallah etkilidir :26::18::2:

Aynen öyle canım aralık annelerine yazmıyorum bakıyorum arada kızlardan bebek odasını alan tüm alışverişi yapanlar var heyecanlı neşeliler haklı olarak benim 5. gebeliğim ilki düştü erken. 2. de de düşük riski oldu her kanamada ağlayarak dr deydim 6. aya doğru veremli gibi öksürdüm akciğer filmi bile çektiler. 29. haftada 4 cm açılma sonra hep yat. 3. zaten bilyorsun 25 haftalık 4 gün yaşayan oğlum... 4. cü yine 8 haftalık düşük. Ardından olumsuz pgt süreci ardından da bu bebeğim... Ama yine de şükür ben donasyon topiğini okuyunca yine de şükrediyorum...

Aynen öyle canım aralık annelerine yazmıyorum bakıyorum arada kızlardan bebek odasını alan tüm alışverişi yapanlar var heyecanlı neşeliler haklı olarak benim 5. gebeliğim ilki düştü erken. 2. de de düşük riski oldu her kanamada ağlayarak dr deydim 6. aya doğru veremli gibi öksürdüm akciğer filmi bile çektiler. 29. haftada 4 cm açılma sonra hep yat. 3. zaten bilyorsun 25 haftalık 4 gün yaşayan oğlum... 4. cü yine 8 haftalık düşük. Ardından olumsuz pgt süreci ardından da bu bebeğim... Ama yine de şükür ben donasyon topiğini okuyunca yine de şükrediyorum...

Allah kimseye evlat acısı göstermesin denir, sen 3'une daha kavusamadan veda etmissin, Allahım sana tükenmedik sabırlar versin...herkesin bu dünyada bir sınavı varmış, senin sınavın evlatlarinla heralde, tüm yaşadıklarına ragmen şükürler olsun diyosun ya sana da helal olsun. Bu kuzunada saglikla kavuşup, iki evladının bir ömür hayrını görürsün inşallah...

Minicik bebeğini kaybedipte bu yola yinede giren, tüm eziyetlere katlanan annelere helal olsun, Allah yardımcısı olsun.

Esasinda guclu ve kararli bir insanim.oglak burcuyum
ama insaniz sonucta
Cok yakin bir tanidigim birgun bana sen en azindan hamileligi yasadin bu duyguyu biliyorsun ve ilerisi icin umudun var benim boyle bir sansim olmadi.ben senin yerinde olmak icin herseyimi verirdim demisti gozleri dolarak.
su hayatta 4 4 luk kimin hayatiki.herkesin bir sinavi var bir eksigi.rabbimin yardimiyla basaricaz insallah.o zaman gonlumuzce alisverisler yapariz.

Ve ileride belkide bebeklerimizle bu gunleride anariz kimbilir.

SOFIKA

Gecmis olsun canim ya.yanikla ilgili tek bildigim annemler kabuklu patatesi rendeleyip yanik olan bolgeye baglarlardi ne derece etkili bilemem ama aklinda bulunsun.

Esasinda guclu ve kararli bir insanim.oglak burcuyum
ama insaniz sonucta
Cok yakin bir tanidigim birgun bana sen en azindan hamileligi yasadin bu duyguyu biliyorsun ve ilerisi icin umudun var benim boyle bir sansim olmadi.ben senin yerinde olmak icin herseyimi verirdim demisti gozleri dolarak.
su hayatta 4 4 luk kimin hayatiki.herkesin bir sinavi var bir eksigi.rabbimin yardimiyla basaricaz insallah.o zaman gonlumuzce alisverisler yapariz.

Ve ileride belkide bebeklerimizle bu gunleride anariz kimbilir.

Aman bir kez olsun hamile kalayım da isterse düşük olsun demek gibi geldi bana bu..... :KK50: Yanlış anlamışımdır umarım....

İnsanın bebeklerini kaybetmesi ,kendi eliyle toprağa gömmesi öyle ağır ki.............Yaşamayan anlayamaz......

Maşallah canım Rüya da Orhan Pamuk'un kızının ismi çok güzel... Rüya gibi güzel bir olsun ...:nazar:

Yazmasaydın yiyecektin şaplağı...:KK9: Baktım diyet topiğine yazmışsın bak ben senin için gecenin köründe bile yazdım sabaha hazır olsun paşam bakar dedim...:KK9:

Afiyet olsun...:KK56:
:KK17::KK17::KK17:ben sözümün eriyim bebem oruç yüüznden erken kalkamıyourm sahura kadar otuuryorum sonra namaz sonra cukka yatak:KK9::KK9::KK9:allah oruçlarımızı kabul etsin işşallah :KK16::KK16:
hadi yine iyisin,bu iftarda da sen rahat et,afiyet olsun şekerim :)))))
canım küçük bir kase nohut yemegi yedim 2 kase cacık yedim eşiminkinide yedim digerlerini yiyeyedim onlar kakaydı :KK9::KK9:söylüyüm sütlaç karnıyarık mantar çorbası sütlaç:KK53::KK53:yemedim salatada yedim :KK56::KK56:
ya aslında pek isim yok henüz içime sinen
ama bana en çok eliz yada elis sıcak geliyor
eşimde deniz istiyor ama ben hem kız hem erkek ismi diye pek istemiyorum

:KK9: :KK9: :KK9: :KK9:

güldürdün beni

biz de düşündük denizi
melis de arkadaşım koydu daha yeni
inci güzelmiş ama birkaç inci tanıyorum çok iri yarılar inci gibi değiller
gerçi senin kız minyon
tam bir inci olabilir :KK16:

atıver göbecikleri der gibi
atıver dikişleri diyeceğim 3-5 göbek de atıcam
:21: :21:

ay bende narmik e takmış durumdayım
söylenişi çok hoşuma gidiyor :)

birde chnb ile telde konuşurken regrete şöyle demişti
paşam böyle yazmıştı
sofikada da oldu diye konuşuyoruz
eşimde bakıyor bana tuhaf tuhaf
bizim için okadar noırmal ki :KK9:
:KK1::KK1::KK1:allah seni ne yapmaısn hemi:KK1::KK1:
DUYAYDIN ve HIDDENISKO
Haftalariniz birbirinize yakin ve serklej konusu belirsiz.insallah kontrollerinizde iyi sonuclar alir ve dr sizler icin en dogru karari verir.

PRENSLERIM
Dr.kontrolun iyi gecer ve iki yakisikli delikanli icin iyi haberlerle donersin.

DENIZANASI
Rahim agzinin dinlenme sonrasinda uzadigina dair kesin bir tani yok sanirim.kendine dikkat etmeyi ihmal etme.

CHNB
Verdigin bilgiler cok faydali be hepimizin bilgi sahibi olmasi gerekiyor.bir sure once Ali Tezel in bir yazisinda okumustum.ancak bu kadar detayi bilmiyordum.
Insallah yarin guzel haberlerle donersin.

SOFIKA
Sizlerden ogrendigim butun faydali bilgileri not ediyorum.
Benim durumum biraz farkli sanirim benim suyum dogumda gelmisti.sancilar durdurulamamisti bende.
gene beni unutmuşun :KK20::KK20:
Kızlar merhaba, kontrol gayet iyi gecti...Bebislerim çok iyi, gelişimleri, suları normal, suan için bizdeki gibi böbrek sorunu da görünmüyor:) ikisi kafa kafaya duruyor, yüzleri birbirine dönük, sürekli birbirlerini tekmeliyolar:) biz ilk bakmaya gittiğimizde sadece birini görmüştük, bı de su damlası gibi bişey vardı yanında, sonraki kontrolde ikiz olduğu ortaya çıkmıştı, aralarında 4 gün vardı hala aynı fark devam ediyo, 24den sonra hızlı kilo alimiyla aradaki farkın kapanabilecegini kapanmasa bile ikisinizde normal degerlerde olduğunu söyledi doktorumuz...

Rahim boyuna gelince; 2,5 cm olculdu, hunilesmede görülmedi...ikizlerde bu haftalar için 3 ve altindaki degerlerin erken dogum riski taşıdığını söyledi. Uzun uzun bütün ihtimalleri ve neler yapılabileceğini anlattı. Tekil gebeliklerde isin algoritması iyice oturmuş durumdaymış, hangi cm aralığında nasıl dikiş atılması gerektiği, kullanılacak ilaçlar...vs artık tamamen belliymis ama ikizlerde serklaj dogumu tetikleyebilir dedi özellikle benim gibi 2 trimestride olanlar için, birde tekil gebelikte içilen ilaçların (isimlerini tek tek saydı ama ben hatırlatmıyorum şimdi, kesin siz biliyosunuzdur) ikizlerde bir ise yaramadiginin kanitlandigini söyledi, su durumda bu hafta itibariyle tibbi yonden yapilabecek bişey olmadıgını 24.haftadan sonraysa bebeklere gerekli görülürse ciğer geliştirici yapılabileceğini söyledi...kendimi yormadan evin için ufak ufak hareket edebileceğimi, full hareketsiz yatmamı gerektiren bir durum olmadıgı için pihtilasmaya olanak vermeyelim dedi. Rahim boyunun uzunluğu ve fonksoyonu yani dayanma gücü önemlidir, biz sadece boyunu ölçüp değerlendirebiliyoruz, gücüyle ilgili bir test yapılamıyor dedi. İkizlerde 20-24 hafta arası 3 cm rahim boyu ile erken dogum oranı %10, 2,5cm ile %30, 1,5 cm ile %66'ymis. İlk hamileliğinin 4 kilo olmasına rağmen 40. Haftayı geçmesinin bizim için en önemli veri olduğunu söyledi. Hastane icinde bebek yogun bakımı olan bir tane seçmemiz gerektiğini söyledi... 2 hafta sonra tekrar kontrole gidicez, inşallah bu arada kisalma falan olmaz
canım 2.5 altına düşünce zararlı hemen acil rahimini diktir derim ben benden demesi bebekleri riske atma sakın aman diyim:18::18::18:
Başlık UMUT LİSTESİ OLABİLİR Mİ?
benim ölen oglumun ismi kabul ederseniz bir gün ne olur yazarmısınız umudum ömürüm olsun diye görüyüm listede sonra silebilirsiniz:KK43::KK43::KK43:

Hiddeniskocum,Narmik in anlamı şu şekilde ....

Çınar + Almina + k ( kk nin k sı ) :KK1:

Son düzenleyen: Moderatör:
Aman bir kez olsun hamile kalayım da isterse düşük olsun demek gibi geldi bana bu..... :KK50: Yanlış anlamışımdır umarım....

İnsanın bebeklerini kaybetmesi ,kendi eliyle toprağa gömmesi öyle ağır ki.............Yaşamayan anlayamaz......

Insanlara anlatamiyorsunki.zaten boyle bir caba icerisine girmeyede calismiyorum.
Sadece kirmamak adina sessiz kaliyorum bazen.daha oncede yazmistim bu sozu SINANMADIGINIZ BIR ACI UZERINE KONUSMAK HER ZAMAN KOLYDIR.
Onlar ve bazen aile icinden olanlar bile anlayamiyorki bizi.
Bizler tasidik ve bizler verdik kara topraga.
Ve omrumuz boyunca bir sizi olarak kalicaklar icimizde.hep bir yanimiz eksik yasiyacagiz bu hayati.

Insanlara anlatamiyorsunki.zaten boyle bir caba icerisine girmeyede calismiyorum.
Sadece kirmamak adina sessiz kaliyorum bazen.daha oncede yazmistim bu sozu SINANMADIGINIZ BIR ACI UZERINE KONUSMAK HER ZAMAN KOLYDIR.
Onlar ve bazen aile icinden olanlar bile anlayamiyorki bizi.
Bizler tasidik ve bizler verdik kara topraga.
Ve omrumuz boyunca bir sizi olarak kalicaklar icimizde.hep bir yanimiz eksik yasiyacagiz bu hayati.

Daha sonra çocukların olsa bile onların sızı hiç geçmiyor...........

eşim rica etmişti t-shirt ütüle diye unutmusum,biraz once kalktım utulemek icin ama uyku sersemi nasıl becerdiysem omuzumu yaktım,evet evet yanlis okumuyorsunuz omuzumu yaktım yaaa,bayag uzun bir cizgi halinde simdi uyku myku kalmadı tabii,eşimin de sucu yokken kızdım kudurdum bana niye ütüle dedi diye offf,tam da guneş goren yerde,bir de izi gecmez ütünün
şu malum yumurta akın tedavisini deniyorum şimdi-iki kat surdum bekliyorum kurusun bir kat daha surup yatıcam,bakalım iddia ettikleri gibi etkili mi,inşallah etkilidir :26::18::2:

Geçmiş olsun arkadaşım dikkat et kendine.bepantende sür.

nasıl oldun merak ettim?
ayrıca şu yumurta akı tedavisini de yazarsan sevinirim
kendini sık sık yakan biri olarak ihtiyacım olabilir

Hiddeniskocum,Narmik in anlamı şu şekilde ....

Çınar + Almina + k ( kk nin k sı ) :KK1:

:nazar: anamm nasıl aklına geldi :21: güzelmiş

bizde bir arkadaşla kurmuştuk beraber gireriz diye
deniz onun adı denizli ne girsek yok kullanımda çart curt dedi bizde aklımıza gelen heceleri yazdık
ama şimdi o kullanmıyor, en başından beri kullanmadı bana nasip oldu

Uyku tutmadı beni...:KK53::KK53::KK53:

kontrole az kaldı değil mi?
ondan mı acaba, neler yapıyor ahmet arda bakalım içeride

Maşallah canım dr ni de beğendim gerçekten duyaydın eklesin dr ni de...

Sofi olmaması bence de iyi olmuş belki zor olurdu... Artık ismimi de değiştiremiyorum chnb ye alıştı herkes diye:))

Duyaydın soru işaretliler doğum yaptı hepsi:))
Çok az kaldı 3-4 kişi bir ara yazarım onları da...

tamam canım eksikleri siz belirtin düzeltirim ayrıca eklenmek isteyen benim bilgim eksik ya da yanlış diyenleri de bekliyorum hemen düzeltirim

:KK17::KK17::KK17:ben sözümün eriyim bebem oruç yüüznden erken kalkamıyourm sahura kadar otuuryorum sonra namaz sonra cukka yatak:KK9::KK9::KK9:allah oruçlarımızı kabul etsin işşallah :KK16::KK16:

canım küçük bir kase nohut yemegi yedim 2 kase cacık yedim eşiminkinide yedim digerlerini yiyeyedim onlar kakaydı :KK9::KK9:söylüyüm sütlaç karnıyarık mantar çorbası sütlaç:KK53::KK53:yemedim salatada yedim :KK56::KK56:

:KK1::KK1::KK1:allah seni ne yapmaısn hemi:KK1::KK1:

gene beni unutmuşun :KK20::KK20:

canım 2.5 altına düşünce zararlı hemen acil rahimini diktir derim ben benden demesi bebekleri riske atma sakın aman diyim:18::18::18:

benim ölen oglumun ismi kabul ederseniz bir gün ne olur yazarmısınız umudum ömürüm olsun diye görüyüm listede sonra silebilirsiniz:KK43::KK43::KK43:

afiyet olsun canım,aman boşver tatlıyı falan sonra pişman oluyor zaten insan,listeye ne yazayım tam anlayamadım canım,sen söyle hallederim :KK66:

geçmiş olsun canım yaaa,ben de gece pek uyuyamadım sonra da sabah uyumuşum geç kalktım biraz daha uyanamadım herhalde okuyorum okuyorum ben anlıyorum tişörtün omzunu yaktın,jetonumu yeni düştü,canım doktoruna sor istersen yanıklara fito krem çok iyi geliyor

X