Premature Bebekler Rahim ağzı yetmezliği yüzünden erken doğum yapan var mı??

37 haftadan önce gerçekleşen doğumlar prematüre doğum olarak adlandırılır. Bu haftadan önce doğan bebeklere de prematüre bebek denir.
herşeyden sonra sonuçta yaşayan sağlıklı bir bebek için ne kadar şükretsek az..ben kızıma bakınca senin için daha fazlasını yapabilseydim diyorum. o günler unutulmuyor değil mi..

kesinlikle canm nekadr şükretsek az ama su gitgeller yokmu oğlumda sant var ve ona her baktığımda keşkeler başlıyor :KK43:(

Sonuclari aldım 2346 doktor normal demiş ama kanamam az lekenme seklinde dış gebelik olabir demiş 3gun sonra ultrasyonda bakalım demiş offf hala rahat bı nefes alamadım bu lekelnme niye oluyor şimdi Duyaydın senin kardeşinde lekenme olmusmuydu?

Eylulgulu sen bunca zamandır hiç doktora gitmedin mı?
Öğreneli 2 hafta oldu sanırım değil mı?
Bu tarz kanamalarda hemen dış gebelik şüphesi oluyor, telefonda bana da bir doktor aynı şeyi söylemişti, ama Allah'a şükür çıkmadı , benim ki bugün kesildi gibi sanki, bakalım

Seninde benim gibi kese olmasına rağmen kanaman olabilir de
Ama bence en kısa zamanda git doktora

Eylulgulu sen bunca zamandır hiç doktora gitmedin mı?
Öğreneli 2 hafta oldu sanırım değil mı?
Bu tarz kanamalarda hemen dış gebelik şüphesi oluyor, telefonda bana da bir doktor aynı şeyi söylemişti, ama Allah'a şükür çıkmadı , benim ki bugün kesildi gibi sanki, bakalım

Seninde benim gibi kese olmasına rağmen kanaman olabilir de
Ama bence en kısa zamanda git doktora

Canım 2 kere gittim doktora daha cok yeni muayne olsam bile görünemez esimin çalıştığı hasteneye gidiyorum şimdilik sonuclarımı o takip ediyor bugün 3 gün sonra gelsin bakalım demiş doktor inşallah dış gebelik değildir sen tam olarak kaçıncı günde gördün keseyi?Ben 4+5deyim şimdi
Canım kanamanın durmasına cok sevindim yinede cok dikkat et fazla ayakta kalma

eweeet hemşeriyiz ben 8 yaşımdayken razgradtan istanbula geldik 1989 göçmeniyiz. 12 yıldırda düzcede yaşıyorum. en son doğduğum kasabaya isperihe gideli 15 yıl oldu çok özledim oğlum biraz büyünce belki tatile gideriz eşime doğduğum büyüdüğüm yerleri göstermek istiyorum. benm hamile kalmam da bir mucize gibiydi tüp bebek için maddi manevi güç topluyorduk ara vermitik tedaviye tatilden döndükten sonra ilk adetimde start verecektik vee hamile olduğumu öğrendim sırf kıymetli bir bebek diye burda iki dr a birden gidiyordum ikiside en başından beri çok sağlıklı bir hamilelik gecirdiğimi söylüyorlardı 20. haftadan sonra ağrılarım başlamıştı ama iki dr da bunun normal olduğunu idrarda enfeksiyon yok karın büyüyor bebek büyüyor çok normal diyorlardı. istanbulda detaylı usg e gittik eşim söylene söylene girdi kapıdan ne gerek var diye bebek gayet iyidi tam muanenin sonunda dr süphelendi ve alttan bakmak istedi ve acı gerçek ortaya çıktı 2.5 cm açılma olmuş rahim boyuda 5mm e kadar inmiş. dr çok üzülerek bu gebeliğin sona erecegini doğumun çok yakın olduğunu ve bebeğin yaşamayacağını söyledi. serklaj için cok geç dedi doğum başlar zaten dedi dikiş atılırken. ben ağlaya ağlaya arabanın arkasında yatarak ewe döndüm. burdaki dr um yapacak bişey yok doğarsa zaten bu haftada yaşamasın zaten dedi. bolu fakültede bir profa gittik muane ettiği gibi sedyeyle ameliyathaneye götürdü kese dışarı çıkmış sarkıyormış. keseyi içeri sokup dikmişler ben kendime geldiğimde şiddetli ağrılar çekiyordum. iğneler serumlar nidilatlar fitiller hatırlamadığım bürsürü ilaç ve ayakalrım havada kıpırdamak yasakk. o ilaçlar karaciğer enzimlerimi inanılmaz yükseltti dr artık korkmaya başlayınca sadece crinone jel ve nidilatla devam etme kararı verdiler. 28. haftaya girdiğimde artık bedenim daha fazla taşıyamadı yatağim bir anda sular içinde kaldı ağlaya ağlaya sezeryana girdim. bebeğim yoğun bakımdayken kendimi çok suçladım benm yüzümden diye onun hiçbir suçu yokk neden bu acıları çekiyor diye. o süre zarfında hep sizi okudum yalnız olmadığımı hisettim. ama hala kızgınım biraz dr lara neden anlayamıyorlar istanbula detaylı usg e girmeseydim ne olacaktı? çok gzemeyi sewdiğim için muhetemeln bir dışarda doğacaktı bebeğim. mucize bebeğim şimdi yanımda olmayacaktı.

bende 9 yasımda geldim bursaya(89 gocmeniyiz) sonra 19 yasımda yeniden egitim sebebiyle yurt dısı ve en son da 10 yıl sofya macerası sonrası bursaya kesin donus :) hep gezginim ben anlayacagın.ben kızımı sofyada dogurdum ve bulgaristanın en aranan en isinin ehli kabul edilen doktorlarından biri yaptı serklajımı ve takibimi,ama ona ragmen umulmadık olumsuzluklar yasadım,cogu doktorumdan kaynaklı.Ben asla doktorlara yuzde yuz guvenilmemesi gerektigini ogrendim acı tecrubelerle ve kendim oturup okumaya basladım her seyi,beni ve bebegimi ilgilendiren herseyi okuyup anlayıp oyle gittim doktorların yanına,en azından koru korune uygulamaları kabul etmemek yada kendi vucudumu tanıyıp doktora yardımcı olmak anlamında.Benim bebegimi de baska bir doktorun yanında cekilmis detaylı usg kurtardı,cok sukur diyorum yine de,Allah´ım karnımdaki yavruyu da bana bagıslasın,onu da zamanında ve saglıcakla dogurmamı kısmet etsin insallah,amin.Bu sayfadan ve gruptan o kadar cok sey ogrendim ki anlatamam,en azından kendim basa cıkamadıgımda ve doktor da elimin altında olmadıgında danısacak birilerinin oldugunu bildim.Kendini suclama,bazen bazı seylerin onune gecilmiyor,hic kıpırdamadan yatıp yine de erken dogum yapan o kadar cok gozu yaslı var ki,bizim durumumuzda neyin tam olarak ne sebeple oldugunu anlamak cogunlukla mumkun olmuyor.

Sağ ol canım ne kadar güzel bilgiler paylaştın bir bilsen...

Yarın olacak inşallah...

rica ederim canım,faydalı olduysam ne mutlu,dualarım seninle

Canım 2 kere gittim doktora daha cok yeni muayne olsam bile görünemez esimin çalıştığı hasteneye gidiyorum şimdilik sonuclarımı o takip ediyor bugün 3 gün sonra gelsin bakalım demiş doktor inşallah dış gebelik değildir sen tam olarak kaçıncı günde gördün keseyi?Ben 4+5deyim şimdi

CNm bende senin kadardı gördüğümde alttan muayene etti ama, gerçi kese baya hetti belki üstten de gorurdu, 4 gün sonra da kalp atışları duyuldu

uzun zamandan sonra ilk kez yazıyorum buraya..ama düzenli olarak hergün okuyorum :) cepten girdiğim için nasıl yazılır vs bilmediğim için yazamadım..

öncelikle tüm hamile arkadaşlarımızın sağlıkla ve miadında bebeklerini kucaklamalarını diliyorum ve dua ediyorum hepimiz için..

chnb cim özellikle seni çok merak ediyorum geçmiş olsun canım ..bu sıkıntıların çok mazide kaldığı ve çevrende butür sorun yaşıyan insanlara umut olacağın günleri görmeni tüm kalbimle istiyorum. bebeğini kucağına alacağına inanıyorum.yarın akşam ataşehir tarafına geçeceğim bi beş dakka seni ziyaret etmeyi çok isterim.eğer istersen ve müsait olursan..

bu arada regrete ile görüştüğümde sizlerden haberleri almayı da ihmal etmiyorum :)
bende yaz bitiminde eylül gibi düşünüyordum fakat dün regretenin de gazı ile bu tarihi temmuza çekme kararı aldım..Allah hakkımızda hayırlısını nasip etsin ve bu mümkünse sağlıklı nurtopu gibi evlatlar olsun :)

Çok fena gaza getiririm ben :)) Tubacım görüyorum alttasın şuan jorjetle bizim listede düşünen simgemizi çalışma yapan olarak değiştirirmisin :)) Ay en sonunda yazdım bunu buraya :)) Sanırım hamile kalması için en çok ısrar edilen kişi ben oldum burda :))

Allahım önce hamile arkadaşlarıma bebeklerini sağlıkla kucaklarına almalarına.Hamile kalmak isteyen herkeze sağlıkla ilerleyecek hamilelikler..Evladını kucağına almış arkadaşlarımıza da analı babalı bir ömür boyu sağlık mutluluk huzur nasip etsin inşallah Amin

canm oğlum daha cok küçük 5 aylık düzeltılmiş 2 aylık. ben amh e hiç baktırmadım ama rezervim azmış fsh değişken bazen 5 çıkıyor bazen 15 tup bebekte en fazla 4 yumurta gelişiyor. boludaki hoca anabilimdalı başkanı prof.dr.bulent duran laporaskopik cerrahide cok iyibir dr. Canm bende gezme konusunda kendime cok kızıyorum zaten zor hamıle kalmışım neden popomun ustune oturmadım ki

AIlah yardımcın olsun inşallah. Küçükmüş bebeğin.Dr ler ne diyor? Bu rezerv ne kadar devam eder? Ben bu değerle 2. ayda hamile kaldım. Bana buradaki dr bir yıl bu kadar yumurtan olur demişti 7 tane çıkmıştı benim. Bebeğin inşallah sağlıkla büyür...

Bence de dış gebelik değildir...Dinlen bol bol canım...

bende 9 yasımda geldim bursaya(89 gocmeniyiz) sonra 19 yasımda yeniden egitim sebebiyle yurt dısı ve en son da 10 yıl sofya macerası sonrası bursaya kesin donus :) hep gezginim ben anlayacagın.ben kızımı sofyada dogurdum ve bulgaristanın en aranan en isinin ehli kabul edilen doktorlarından biri yaptı serklajımı ve takibimi,ama ona ragmen umulmadık olumsuzluklar yasadım,cogu doktorumdan kaynaklı.Ben asla doktorlara yuzde yuz guvenilmemesi gerektigini ogrendim acı tecrubelerle ve kendim oturup okumaya basladım her seyi,beni ve bebegimi ilgilendiren herseyi okuyup anlayıp oyle gittim doktorların yanına,en azından koru korune uygulamaları kabul etmemek yada kendi vucudumu tanıyıp doktora yardımcı olmak anlamında.Benim bebegimi de baska bir doktorun yanında cekilmis detaylı usg kurtardı,cok sukur diyorum yine de,Allah´ım karnımdaki yavruyu da bana bagıslasın,onu da zamanında ve saglıcakla dogurmamı kısmet etsin insallah,amin.Bu sayfadan ve gruptan o kadar cok sey ogrendim ki anlatamam,en azından kendim basa cıkamadıgımda ve doktor da elimin altında olmadıgında danısacak birilerinin oldugunu bildim.Kendini suclama,bazen bazı seylerin onune gecilmiyor,hic kıpırdamadan yatıp yine de erken dogum yapan o kadar cok gozu yaslı var ki,bizim durumumuzda neyin tam olarak ne sebeple oldugunu anlamak cogunlukla mumkun olmuyor.

rica ederim canım,faydalı olduysam ne mutlu,dualarım seninle
Sağ ol canım Arda beye bile gönderdim videoyu:)) Şaşırdı dr bu iletişimimize...

Çok fena gaza getiririm ben :)) Tubacım görüyorum alttasın şuan jorjetle bizim listede düşünen simgemizi çalışma yapan olarak değiştirirmisin :)) Ay en sonunda yazdım bunu buraya :)) Sanırım hamile kalması için en çok ısrar edilen kişi ben oldum burda :))

Allahım önce hamile arkadaşlarıma bebeklerini sağlıkla kucaklarına almalarına.Hamile kalmak isteyen herkeze sağlıkla ilerleyecek hamilelikler..Evladını kucağına almış arkadaşlarımıza da analı babalı bir ömür boyu sağlık mutluluk huzur nasip etsin inşallah Amin
Hadi hadi kızlar...:KK52::KK52::KK52:

Fadik, sağ ol canım çok sevindim gördüğme...Çiçekler için teşekkür ederim... Nasıl geçti görüşmen?

:KK49::KK49: nasıl güzel oluruz değilmi :KK52::KK52:..

Chnb benim güzel arkadaşım nasılsın :KK16::KK16:

Fadik canım güzel haberlerini bekliyorum nasıl geçti dr randevun :nazar::nazar:

merhaba kızlar ben dr dan geldim...
maşallah oğluşum bu hafta biraz iyi kilo almış...
2213 den 2470 olmuş maşallah bir haftdada 255 gr kadar almış normalde 2 haftada 250-300 gr alıyordu...
maşallah kan akımları nst de iyi...
sadece bir haftada boyu hiç uzamamış...onuda evde ultrason kağıdına bakınca anladım...

arda bey şuan için acil doğumu gerektirecek birşey gözükmüyor istersen normal doğumda bekleyebilirsin dedi....
tabi yine sık sık bebeğin gelişimi kalp atışları ve hareketleri sıkı takip olacak...
dopğumu maddiyattan arda beyde yapamayacağım bunu ona daha önce söylemiştim...sağolsun anlayışla karşıladı...
dikiş artık alınabilir ama ben burda alamam çünkü azda olsa doğum riski olabilir bu yüzden doğum yapacağın yerde aldır dedi
son olarakta gelişmelerdende bizleri haberdar et dedi....

şimdi hastane bulmak lazım rabbim iyi biryer denk getirir inş.

sofikacım minyom bebek neden olur neden geç büyür diye soracaktım ya, unuttum canım...
maşallah biraz iyi kilo alınca açıkcası sevindin hiç beklemediğim birşeydi bu yüzden unutmuşum...
şimdi ben son hafmı düşünüyorumda sadece artık yatmıyorum beslenmem aynı düzeyde...
ayağa kalkınca dahamı iyi gelişrti diye düşünüyoru ama bu sadece tahmin tabi yoksa yatarak gayet iyi kiloa doğum yapanlarda oldu...
tabi birde her bünye farklı olur....

kızlar muayene öncesi cnbh yide ziyeret ettim:KK16:
sağolsun eşim beni kırmadı yarıım saat önce yola çıktık onada uğradım...
öpüyorum canım :KK16:inş. herşey güzel olacak...

Son düzenleme:
:KK49::KK49: nasıl güzel oluruz değilmi :KK52::KK52:..

Chnb benim güzel arkadaşım nasılsın :KK16::KK16:

Fadik canım güzel haberlerini bekliyorum nasıl geçti dr randevun :nazar::nazar:
yazdım canım:KK16:

Fadik, sağ ol canım çok sevindim gördüğme...Çiçekler için teşekkür ederim... Nasıl geçti görüşmen?
canım bende çok mutlu oldum iyiki gelmişim:KK16:
gelişmeleri yazdım canım....
canım arda beye sana uğradığımı söyleyecektim onuda unuttum....

eylül gülü bence değerin güzel...iyi şeyler düşün inş. iyi olacak...

hidennisko kanamada dinlenmek çok önemli kendine dikkat et bol bol dinlen...inş. kısa zamanda tamamen geçer....

2213 den 2470 olmuş maşallah bir haftdada 255 gr kadar almış normalde 2 haftada 250-300 gr alıyordu...
sadece bir haftada boyu hiç uzamamış...onuda evde ultrason kağıdına bakınca anladım...

arda bey şuan için acil doğumu gerektirecek birşey gözükmüyor istersen normal doğumda bekleyebilirsin dedi....
tabi yine sık sık bebeğin gelişimi kalp atışları ve hareketleri sıkı takip olacak...
dopğumu maddiyattan arda beyde yapamayacağım bunu ona daha önce söylemiştim...sağolsun anlayışla karşıladı...
dikiş artık alınabilir ama ben burda alamam çünkü azda olsa doğum riski olabilir bu yüzden doğum yapacağın yerde aldır dedi

sofikacım minyom bebek neden olur neden geç büyür diye soracaktım ya, unuttum canım...
maşallah biraz iyi kilo alınca açıkcası sevindin hiç beklemediğim birşeydi bu yüzden unutmuşum...
şimdi ben son hafmı düşünüyorumda sadece artık yatmıyorum beslenmem aynı düzeyde...
ayağa kalkınca dahamı iyi gelişrti diye düşünüyoru ama bu sadece tahmin tabi yoksa yatarak gayet iyi kiloa doğum yapanlarda oldu...

Canım,ne güzel haberler bunlar :nazar::nazar::nazar: çok sevindim.Maşallah bebişin güzel kilo almış, hayırlısıyla sağlıkla kucağına aldığın günü heycanla bekliyoruz:nazar::emir_bebek:.Artık yatmada bitti kendini çok yormadan acısını cıkar canım :KK16::KK16:

Tosunuma maşallah, büyüyecek tabi annesi, bir doğsun sen o zaman gor tombalak bisi olacak sipa :))))
Chnb yi ziyaret etmen ne büyük incelik, gercekten güzel dostlar var burada, inşallah bir gün bana da kısmet olur sizleri tanımak

Bu arada normal dogumu bekleyebilirsiniz demiş ya, cok şaşırdım , dikiş var hem de normal dogum olabilir mı dedi
Bu yaklaşımı cok hoşuma gitti, acaba bende yapabilir miyim normal dogum ilki sezaryendi ya

Tekrar cok gecmis olsun gercekten cok zor bakalım beni nelere bekliyor kendimi hazırlasam iyi olur

sağol canım inşallah bu ameliyatı da atlatırsa sonra çocuk yapmayı düşünebilir,iyi düşünüyoruz ki iyi olsun
sen de hemen kötü düşünme 4+5 daha çok yeni bence kese görünmeyebilir,sen hemen moralini bozma sonuçta benim ablamdaki miyomlar tüplere baskı yapıyor olabilirlermiş o yüzden dış gebelik gerçekleşmiş olabilirmiş bi de sperm kalitesi düşükse olabiliormuş,senin durumun daha farklı bence dış gebelik değildir ve inşallah da değildir canım

Fadik cok guzel haberler bunlar mutlu sona az kaldı Allah bı avazda kurtarsın...
Chnb yarın büyük gün inşallah hersey yolunda gider dualarım seninle...
Ben sürekli yatıyorum wc icin kalkıyorum sadece inşallah cuma gunü keseyi görürüz

maşallah bu noktaya gelmen çok güzel ve sevindirici,bundan sonra gelsin bizim oğlan da artık buraya gaz,meme emme,uyku vs bilimum paylaşımlar için uğrarsın :)

sağol canım inşallah bu ameliyatı da atlatırsa sonra çocuk yapmayı düşünebilir,iyi düşünüyoruz ki iyi olsun
sen de hemen kötü düşünme 4+5 daha çok yeni bence kese görünmeyebilir,sen hemen moralini bozma sonuçta benim ablamdaki miyomlar tüplere baskı yapıyor olabilirlermiş o yüzden dış gebelik gerçekleşmiş olabilirmiş bi de sperm kalitesi düşükse olabiliormuş,senin durumun daha farklı bence dış gebelik değildir ve inşallah da değildir canım

Bildigim kadarıyla bende sorun yoktu tabi hersey Allahtan cok küçük sanırım erken öğrenmenin dezavantajı bunlar zaman geçmiyor isteristemez acaba diyosun yine guzel düşünmeye çalışıyorum hakkımızda hayırlısı

Chnb yarın için sana bol şans diliyorum, icini ferah tut, hersey cok güzel olacak eminim...
Kendine de cok iyi bak, strese sokma kendini.

Fadik cok guzel haberler bunlar mutlu sona az kaldı Allah bı avazda kurtarsın...
Chnb yarın büyük gün inşallah hersey yolunda gider dualarım seninle...
Ben sürekli yatıyorum wc icin kalkıyorum sadece inşallah cuma gunü keseyi görürüz

Canım,lütfen stres yapmamaya çalış .Allahın izniyle göreceksin güzel haberler bekliyoruz inşallah:nazar:

Tosunuma maşallah, büyüyecek tabi annesi, bir doğsun sen o zaman gor tombalak bisi olacak sipa :))))
Chnb yi ziyaret etmen ne büyük incelik, gercekten güzel dostlar var burada, inşallah bir gün bana da kısmet olur sizleri tanımak

Bu arada normal dogumu bekleyebilirsiniz demiş ya, cok şaşırdım , dikiş var hem de normal dogum olabilir mı dedi
Bu yaklaşımı cok hoşuma gitti, acaba bende yapabilir miyim normal dogum ilki sezaryendi ya

Canım,süresini tam bilmiyorum ama sezeryanın üzerinden belli bir süre geçtikten sonra normal doğum oluyor..Evet maşallah biz burda sanaldan gerçeğe dönen güzel dostluklar kurduk birbirimizle yüz yüze görüştük ben şahsen hepsini tanıdığıma çok memnun oldum tanışıp da kötü enerji aldığım kimse olmadı aksine hepsini kendime çok yakın hissettim:KK16: çok sevdim..İnşallah senlede bir gün tanışmak kısmet olur:KK16:

ANNE ve BEBEKLERİMİZ

Adı----------------------cinsiyeti----------adı-------------------------doğum tarihi------------serklaj
:nazar:hidennisko--------------erkek-------------Ege------------------------04.07.2008-------------var
:nazar:NarMik------------------kız&erkek---------SelinAlmina&SerkanÇınar-----02.06.2010-------------var
:nazar:sofika-------------------kız---------------Filiz Erin------------------------01.07.2010----------var
:nazar:cananur-----------------erkek-------------AhmetKaan-----------------07.07.2010-------------var
:nazar:DERİSS------------------kız&erkek---------Ecrin&Barış-----------------23.12.2010-------------var
:nazar:Edamecrin---------------kız----------------Gözde---------------------2010-------------------var
:nazar:Yaren-------------------kız----------------Sezin----------------------20.02.2011-------------var
:nazar:Güldenaz----------------kız----------------:KK50:------------------------:KK50:---------------------var
:nazar:Tatlışoğlu---------------kız-----------------İlke-----------------------03.03.2011-------------var
:nazar:Nuray-------------------kız----------------Özge----------------------20.03.2011-------------var
:nazar:Şafak-------------------kız----------------:KK50:-------------------------:KK50:--------------------var
:nazar:Ayer82------------------erkek-------------:KK50:------------------------21.04.2011-------------var
:nazar:Özlem-------------------kız----------------Deniz----------------------02.05.2011-------------var
:nazar:Eylem-------------------kız----------------Duru-----------------------16.05.2011-------------yok
:nazar:Ardatuana---------------kız----------------Esila-----------------------13.06.2011-------------var
:nazar:Elifce--------------------kız----------------EsmaEla--------------------18.06.2011------------var
:nazar:sbl1980------------------kız----------------Duru-----------------------01.07.2011------------var
:nazar:Mavilinilay----------------kız----------------Ekin-----------------------01.08.2011------------var
:nazar:Selen_k------------------kız----------------Beren----------------------18.08.2011------------var
:nazar:minimini------------------kız----------------Beril------------------------05.09.2011------------var
:nazar:samyeli------------------erkek--------------Eymen---------------------09.09.2011------------var
:nazar:Crameren----------------erkek--------------Mert-----------------------13.09.2011------------var
:nazar:melekceren--------------kız-----------------Melis----------------------16.09.2011------------var
:nazar:gamze81----------------erkek---------------ErsanÇınar-----------------17.09.2011------------yok
:nazar:elza81------------------erkek---------------Demir----------------------21.09.2011------------yok
:nazar:erdennazlı---------------kız-----------------Beren----------------------22.09.2011------------var
:nazar:arzufirdevs--------------kız-----------------İnci----------------------- 22.09.2011-------------yok
:nazar:tuubaaoz---------------erkek---------------Kıvanç----------------------28.10.2011------------var
:nazar:sumeyye25--------------kız-----------------NisaNur---------------------29.10.2011------------var
:nazar:medusa_0403------------kız-----------------ElvinEce--------------------20.11.2011-----------var
:nazar:nursin1981--------------kız&erkek-----------Elvinİpek&EymenKaan--------09.12.2011-----------var
:nazar:ceylinirem---------------erkek---------------Enes------------------------16.12.2011-----------var
:nazar:kardelen086------------kız&kız--------------Almina&Destina-----------------:KK50:-----------------yok
:nazar:Boncuk26---------------erkek---------------Kerem-----------------------07.01.2012-----------var
:nazar:deryak53----------------:KK50:----------------:KK50:--------------------------:KK50:-----------------var
:nazar:Bermel------------------erkek---------------:KK50:---------------------------:KK50:----------------var
:nazar:girl85--------------------:KK50:----------------:KK50:--------------------------:KK50:----------------var

HAMİLELERİMİZ

Adı----------------------cinsiyeti--------------------------beklenen doğum tarihi------serklaj:
:nazar:sinannuray-------------erkek------------------------------04.06.2012--------------------var
:nazar:Fadik-------------------:KK50:---------------------------------:KK50:------------------------var
:nazar:melikee-----------------:KK50:---------------------------------:KK50:------------------------var
:nazar:arzufirdevs-------------erkek------------------------------06.09.2012--------------------yok
:nazar:sofika-------------------kız-------------------------------09.09.2012--------------------var
:nazar:sinem8484---------------:KK50:-----------------------------27.10.2012--------------------var
:nazar:chnb--------------------erkek------------------------------08.12.2012----------------------yok
:nazar:sezen_kayaalp-----------:KK50:------------------------------30.12.2012---------------------yok
:nazar:hidennisko---------------:KK50:------------------------------25.01.2013---------------------yok
:nazar:yaren58-----------------:KK50:------------------------------:KK50:----------------------------yok

HAMİLELİK HABERİ BEKLEDİKLERİMİZ

Adı-----------------------Müjdeyi vereceği tarih
duyaydin-------------------:KK6:
NarMik---------------------:KK6:
Regrete---------------------:KK6:
jorjet-----------------------:KK6:
paşam3405------------------:86:

regrete tamamdır canım :))

X