Rahat insan olmak istiyorum bilen öğretsin 😓

• Konu Sahibi Konu Sahibi reedd
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi

reedd

Guru
Kayıtlı Üye
2 Şubat 2013
916
1.041
313
Merhabalar.
Önceki konularımı okuyanlar bilir ya çok derdim var ya ben büyütüyorum.
Annem babam dışında kimsem yok. Onlar da ölünce yapayalnızım. Evlendim boşandım olmadı. Boşluktan ufacık ilgi gösterene kanıyorum sonra bırakıp gidiyorlar. Annem babam sağlık sorunlarını geçiştiriyorlar o konuda bile sorumluluk bende. Aslında zaten çocukluktan çok sorumluluk sahibi yetiştirildim annem babamla bir problemi olsa ya günlerce bağırır çağırır ya da beni öne atardı sen konuş diye felan neyse.
Ben artık düşünmemek, düşünmeden yaşamak istiyorum. Biraz rahat olup tamam ya hayat da bu demek istiyorum ama yapamıyorum. Rahat insan nasıl olunur Allah aşkına vereceğiniz bir örnek akıl vs var mıdır ?

Ben bunun kişinini isteğiyle olduğunu düşünmüyorum. Tamamen karakter meselesi. Ben de rahat olmak isterdim ama maalesef.

Ailenizle mi yaşıyorsunuz?

Bu fıtrat ya ben de biraz ciddiye alan biri olmaya çalışıyorum ama yok teflon tava gibi dert tasa hepsi kayıp gidiyor üstümden

Bence sizin hiç derdiniz yok ondan bu haldesiniz. Benim de annem babam yaşlı hasta, her hastalık, randevu, evin alışverişinin online yapılması, eve temizliğe kadın bulma, eve fizik tedavici gönderme işleri bende. Bunlar dertlerimin onda biri bile değil. Kardeşim de beş para etmez. Yani aslında bu sorunları burada yaşamıyorum diyen çok azdır. Ya ailesini kaybetmistir o da başka dert ya ailesi çok dinctir ki bir yaştan sonra bu şans işi. Yalnızlık dediğiniz de akraba mı anlamadım? Hiçbiriyle samimiyetim yok. Eşim arkadaşlarım yeter. Arkadaş çevresi yapın siz en iyisi, o eksik sizde.

Arkadaş çevrem var Allah’a şükür. Kardeşim ve eşim olmaması şuan için dert. Diyorum ya belki de ben dert ediniyorum bu kadar. İleride insanların ne kadar da yalnız diye benden bahsedeceğini düşünüyorum

Gercekten sorumluluk is guc kosturma oldugunda rahat insan olmaya mecbur oluyorsunuz, baska da gecerli bir yol bilmiyorum

Yani dediğim gibi derdiniz olmadığı için küçük şeyleri dert ediyorsunuz. Ben kardeşimle yıllardır konuşmuyorum, hiç de lazım değil. Faydası dokunan kardeş şans yani çok değildir. Kaç yaşında kadının da artık kardeş araması biraz tuhaf geliyor kusura bakmayın, geçmiş yani napsinlar doğuracak halleri yok ya eş bence de önemli, gönlünüze göre birini bulursunuz umarım.

Umarım , teşekkür ererim

Ben elendim çıkıyorum o yüzden

Allah başka dert vermesin bacım

Yazınızı şimdi okudum, başınız sağolsun öncelikle. Yalnızlık zor evet. Çok aşırı düşünmemek , olayları gözünüzde büyütmemek ve yeni ilişkilerde duygusal boşluktan dolayı aşırı bağımlı olmamak için profesyonel destek almanızı öneririm

Yok yanlış anladınız sanırım. Annem babam hayattalar şuan, öldükten sonra diye dedim. Destek almayı düşünüyorum, teşekkürler

Ben de evlenene kadar kendimi çok rahat insan olarak bilirdim ta ki evlenip eşimi tanıyana kadar Demek istediğim, rahatlık tanımı biraz neye göre kime göre sorularını akla getiriyor. Nasıl olmak istiyorsunuz mesela?
Hiç umursamayayım düşünmeyeyim öyle biri olayım derseniz o biraz zor. Çünkü bahsettiğiniz gibi çocukluktan alışmışsınız/alıştırılmışsınız. Yaşınızı bilmiyorum ama mesela 35 40 yıllık bir alışkanlık.
Öyle kolay değişmez. Ama isterseniz zamanla neden olmasın. Önemli olan tam olarak ne istediğinizi bilmeniz.
Bahsettikleriniz sorumlulukları yerine getirmekle ilgili. Siz bunları yapmasanız yapacak biri var mı mesela? Yapacak biri olsa neden bu kadar kafanıza takasınız ki? Yoksa mecbur siz düşünmek zorunda kalacaksınız , ama elinizden geleni yaptıktan sonrasında kafanızda kurmamak için anda kalma egzersizi vs böyle şeyler deneyebilirsiniz.
Ben de inanmazdım ama eskisinden çok daha iyi olacağını görebilirsiniz.
Birçok şey kontrolümüzde ama bu belki %5tir. %95i biz kontrol edemiyoruz , adına kader deyin nasip deyin , ne derseniz deyin ama kontrolün her zaman bizde olamayacağını bilmek rahatlatıyor. Ya da benim yöntemim bu.
Kadere iman eden kederden emin olur dedikleri...

Niye herkes konu sahibinin derdini küçümsemiş anlamadım bir kadının kurduğu yuvada mutlu olamayıp boşanması sonrasında da hayatına yoldaş, eş olacak bir insanı bulamaması önemli bir dert bence. Hayat geçiyor, insanın yaşı ilerliyor ve biyolojik saatimiz gereği doğurganlık belli bir yaşa kadar oluyor. Konu sahibinin annesi, babası hasta ve yaşlıymış Allah korusun onlar vefat ettiklerinde konu sahibi kiminle teselli bulacak? Kardeşi bile yokmuş kardeş insanın en yakınıdır yerini hiçbir yakınınız tutamaz. Arkadaş demeyin bence öyle aman aman bir dostluk yoksa kimse kimsenin dertli zamanında yanında olmuyor herkes birbiriyle eğlenmek için buluşuyor. Kaldı ki bir süre sonra o arkadaşlar da yuvasını kurup eşiyle çocuklarıyla vakit geçiyor. Hani illa koca meraklısı olma anlamında demiyorum ama insan hayatında yol arkadaşı ister ve bunun eksiliğini hissetmesi büyük bir dert. Şimdi konu sahibine gez, toz, hayatını yaşa da diyebiliriz ama günlük hayatın işi, gücü, ev düzeni, maaş yetirebilme kaygısı derken kim influencerlar gibi 7/24 gezip dünyayı keşfediyor ki? Hayat iş-ev-biraz dışarı çıkma üçgeninde geçiyor.

Bence kafaya takmakta haklısınız konu sahibi. Yalnızlık gerçekten zor. Ama umarım yeni sosyal çevrelere girersiniz, gönlünüze göre birini bulursunuz ve umarım çokk güzel bir aileniz olur, ileride sizin yavrularınızın çok güzel bir kardeşlik bağı olur inşallah. Bol bol dua edip olumlu düşünmeye çalışıp sosyalleşmeye bakın derim. Her şey gönlünüze göre olsun

Yok yanlış anladınız sanırım. Annem babam hayattalar şuan, öldükten sonra diye dedim. Destek almayı düşünüyorum, teşekkürler
Ayyyy yanlış anlamışım evet. Allah hayırlı ömür versin ailenize ve size

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…