Merhabalar.
Önceki konularımı okuyanlar bilir ya çok derdim var ya ben büyütüyorum.
Annem babam dışında kimsem yok. Onlar da ölünce yapayalnızım. Evlendim boşandım olmadı. Boşluktan ufacık ilgi gösterene kanıyorum sonra bırakıp gidiyorlar. Annem babam sağlık sorunlarını geçiştiriyorlar o konuda bile sorumluluk bende. Aslında zaten çocukluktan çok sorumluluk sahibi yetiştirildim annem babamla bir problemi olsa ya günlerce bağırır çağırır ya da beni öne atardı sen konuş diye felan neyse.
Ben artık düşünmemek, düşünmeden yaşamak istiyorum. Biraz rahat olup tamam ya hayat da bu demek istiyorum ama yapamıyorum. Rahat insan nasıl olunur Allah aşkına vereceğiniz bir örnek akıl vs var mıdır ?
Bence çok da bir derdiniz yok, siz dertsiz başınıza dert arıyorsunuz hatta bana göre.Arkadaş çevrem var Allah’a şükür. Kardeşim ve eşim olmaması şuan için dert. Diyorum ya belki de ben dert ediniyorum bu kadar. İleride insanların ne kadar da yalnız diye benden bahsedeceğini düşünüyorum
Evet olabilir. Sanırım sorumluluklarımın paylaşabileceğim biri olmasını istiyordum o olmadı. Tek başıma da eziliyorum.Bence çok da bir derdiniz yok, siz dertsiz başınıza dert arıyorsunuz hatta bana göre.
Şu iki yazınız bile bence birbiri ile çelişiyor bir miktar. Mesela evlenmişsiniz zaten olmamış, eşinizin veya ilgi gösterenlerin ne gibi bir katkısını gördünüz ki eşiniz olmaması bir dert. Bana sorarsanız evli olmak demek o ailenin sorumluluğu da demek siz zaten halihazırda sorumluluklarınızın çok olmasından şikayet ediyorsunuz, emin olun eşiniz kardeşiniz olsa onların sorumlulukları da oluyor.
Bence esas derdiniz ne ondan pek emin değilsiniz, kafanız karışık, çünkü konuya yalnızlıkla başlayıp anne babanızın sorumluluklarının sizin üzerinizde olması ile devam etmişsiniz. Ama onlar da olmasa yapayalnız kalacağınızı söylemişsiniz. Esas sorununuz burada bence.
Amiiin , inşallahNiye herkes konu sahibinin derdini küçümsemiş anlamadım bir kadının kurduğu yuvada mutlu olamayıp boşanması sonrasında da hayatına yoldaş, eş olacak bir insanı bulamaması önemli bir dert bence. Hayat geçiyor, insanın yaşı ilerliyor ve biyolojik saatimiz gereği doğurganlık belli bir yaşa kadar oluyor. Konu sahibinin annesi, babası hasta ve yaşlıymış Allah korusun onlar vefat ettiklerinde konu sahibi kiminle teselli bulacak? Kardeşi bile yokmuş kardeş insanın en yakınıdır yerini hiçbir yakınınız tutamaz. Arkadaş demeyin bence öyle aman aman bir dostluk yoksa kimse kimsenin dertli zamanında yanında olmuyor herkes birbiriyle eğlenmek için buluşuyor. Kaldı ki bir süre sonra o arkadaşlar da yuvasını kurup eşiyle çocuklarıyla vakit geçiyor. Hani illa koca meraklısı olma anlamında demiyorum ama insan hayatında yol arkadaşı ister ve bunun eksiliğini hissetmesi büyük bir dert. Şimdi konu sahibine gez, toz, hayatını yaşa da diyebiliriz ama günlük hayatın işi, gücü, ev düzeni, maaş yetirebilme kaygısı derken kim influencerlar gibi 7/24 gezip dünyayı keşfediyor ki? Hayat iş-ev-biraz dışarı çıkma üçgeninde geçiyor.
Bence kafaya takmakta haklısınız konu sahibi. Yalnızlık gerçekten zor. Ama umarım yeni sosyal çevrelere girersiniz, gönlünüze göre birini bulursunuz ve umarım çokk güzel bir aileniz olur, ileride sizin yavrularınızın çok güzel bir kardeşlik bağı olur inşallah. Bol bol dua edip olumlu düşünmeye çalışıp sosyalleşmeye bakın derim. Her şey gönlünüze göre olsun
Aynen öyle. Ben şuan hastanedeyim. Yaşadıklarım şeyler dert miymiş diyorum. Büyük dertlerle sınanınca ya da büyük dertleri görünce insan daha az takmaya başlıyor.Sosyal sorunlarla ugrasin, baskalarina hizmetlerde bulunun, dunyanin dertleriyle yuzlesin, aktif olun. Beterin beterini gordukce insan kendi cevresindekilere donup "senin derdini s.." diyor. Pek guzel bir ifade degil ama gercekten Allah basa vermesin oyle dertler varki insan bunlari gorup duzeltmeye cabaladikca hayattaki cogu sey basitlesiyor.
En kötü ne olabilir, olursa onu da yaşarım diyorum.Merhabalar.
Annem babam dışında kimsem yok. Onlar da ölünce yapayalnızım. Evlendim boşandım olmadı. Boşluktan ufacık ilgi gösterene kanıyorum sonra bırakıp gidiyorlar. Annem babam sağlık sorunlarını geçiştiriyorlar o konuda bile sorumluluk bende. Aslında zaten çocukluktan çok sorumluluk sahibi yetiştirildim annem babamla bir problemi olsa ya günlerce bağırır çağırır ya da beni öne atardı sen konuş diye felan neyse.
Ben artık düşünmemek, düşünmeden yaşamak istiyorum. Biraz rahat olup tamam ya hayat da bu demek istiyorum ama yapamıyorum. Rahat insan nasıl olunur Allah aşkına vereceğiniz bir örnek akıl vs var mıdır ?
Çok doğru. Ben kendimle hiç mutlu değilim ondan sürekli böyle heralde.Kendi adıma konuşuyorum aile evinde iken ilk başta dünyadan bı haberdim sadece kendi dünyamı biliyordum ne zamanki o sosyalleşme üniversite iş hayatı başladı ne zaman kafamı kaldirdim değiştim .Birde yanilip düşüp kalkmaca farkettigim kimsenin umurunda değil bı yerde kimsenin yalnızlığı Bunuda yalana gerek yok söyleyeyim.İnsan severse yalnızlığı kendini öyleyken gelistirirse kimseye minnet etmezse kimseyi takmaz .Bu da öylece olmaz.Umarim bir zemin vardır üstüne eklenir herşey.Yoksa kimse çıkıp arkadaş koca komşu akraba farketmez yalnızlığı gidermiyor.Ne varsa kendi içinizde kendinizle iyi anlaşmaya bakın ben kendimin en iyi dostuyum komik gelebilir böyle yazınca .Aslında içten içe her durumla ilk önce kendimizle başbaşayiz.Kendini düşünen insan empati de yapabiliyor illa çıkarcı olmak değil bu kendine saygı sevgi duyan karşısındakinin haklarinada saygı duyuyor.Yani kendinizi önemseyin sizi ne mutlu eder niye rahat değilsiniz bir kerede farklı davranıp canınızın istediğini yapıp kendinizi mutlu etseniz ne olur .Bunları düşünün yapın
Ay maşallah. Ben biraz da fazla hassasım galiba. Ay sizin gibi olabilsemEn kötü ne olabilir, olursa onu da yaşarım diyorum.
Ben sizin yaşamaktan korktuğunuz şeyleri yaşadığım için bu kafaya ulaştım. Çünkü ne olursa olsun insan yaşamaya devam ediyor. O nedenle takmayın kafanıza. Sadece her koşulda ayağa kalkmaya kodlayın kendinizi ve hayattan zevk alın.Ay maşallah. Ben biraz da fazla hassasım galiba. Ay sizin gibi olabilsem
Bencil olunca insan rahatlıyor bence .başka türlü mümkün değil gibi geliyor banaMerhabalar.
Aslında evlilik meraklısı değilim hatta şuan evliliğin insan doğasına aykırı olduğunu, kendimin de evlilik insanı olmadığımı düşünüyorum.Siz yeniden evlenememekten korkuyorsunuz. Boşandığınız için boşlukta hissediyorsunuz, sanki yeniden evlenirseniz her şey düzelecek sanıyorsunuz. Öncelikle bir psikoloğa gidin, bir insana bağımlı olmadan da hayatın güzelliklerini yakalamaya çalışın. Benim de annem hasta ve kendim de öyle çok sağlıklı biri değilim. Nefes aldığım sürece her işlerine koştururum, bundan da gocunmam. Dediğim gibi sizin durumunuz tamamen yeniden evlenememe korkusu. Yeniden evlenseniz de boşanabilirsiniz, kimseyle ömür boyu yaşayacağımızın garantisi yok. Bunu birçok konunuzu bilen biri olarak yazıyorum.
Herkesin derdi kendine büyük.Bekarken ben de sizinle aynı düşünürdüm.Annemlere bişey olsa ben ne yapacağım derdim.Kiz kardeşim evli ve çocukluydu.O o kadar takmiyordu.Cocugun olunca çocuğun daha kıymetli oluyor derdi.Simdi eş yok çocuk var Allah bağışlarsa..ve eski korkularım azaldı.Merhabalar.
Ben artık düşünmemek, düşünmedien yaşamak istiyorum. Biraz rahat olup tamam ya hayat da bu demek istiyorum ama yapamıyorum. Rahat insan nasıl olunur Allah aşkına vereceğiniz bir örnek akıl vs var mıdır ?
Evlilik meraklısı olmaktan değil zaten bu yaşadığınız, ileride yalnız kalmaktan çok korkuyorsunuz. Evliliği de yalnız kalmamak için istediğinizi düşünüyorum. Esas problem yalnızlık korkusu, bunun üzerine yoğunlaşın ve destek alın derim.Aslında evlilik meraklısı değilim hatta şuan evliliğin insan doğasına aykırı olduğunu, kendimin de evlilik insanı olmadığımı düşünüyorum.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?