• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Psikolojik şiddet

Sokakta kaygılanacağınız çok daha fazla çocuk var lütfen oraya buyrun
Sizin kötülüğünüzü isteyecek kadar sizi tanmıyoruz siz buraya insanlar yorum yapsın diye konu açtınız değil mi? Her türden insan olduğunu bile bile açtınız gelen yorumlara neden bu kadar tepkilisiniz? Kaldı ki size hakaret küfür yok? Sizin gözünüzü açmaya çalışan, size hatalarınızı gösteren yorumlar var. Narsistlik mi var sizde de? Gerçekten normal soruyorm? Alaylı değil.

Konu sahibi istediği/ihtiyaç duyduğu davranışı eşinden karşılayamadığı için bu konuda daha hassas.
Hassasım evet. Ben bana acıyın eleştirin niye evlendin niye çocuk yaptın diye sorgulayın diye yazmamıştım yapmam gereken hakkında fikri olan vardır diye yazdım tek bir söz hayatımı değiştirebilir diye yazdım bence aşırı sivri tepkiler verenler kendilerine de böyle şeyler söylendiği için sert eleştiriler yapıyorlar Herkesin karşısına Adnan ziyagil çıkmıyor

Hassas olduğuna inanmıyorum.
Kocacı sadece.
Hassas olan insan çoktan paramparça olur, bu evliliği bitirirdi.
Evet bitirmek kolay olan ben zor olanı seçtim siz burda önünüze gelene boşan demeyi görev edinmişsiniz kurtarabileceğim bir çözümünüz yoksa yazmayın lütfen

Şunu yazmayı unuttum.bakın eşiniz kaç yaşında bilmiyorum.mesela 30 olsun.30 yıldır anası;babası değiştirmemiş; onu adam edememiş..30 yıl sonra karşısına çıkan kadın mi onu değiştirecek.32 yıl sonra doğacak çocuk mu onu değiştirecek?
Şu hayatta birisi çıksın desin; adam kumar oynuyordu,evlendi bıraktı..adam içki içerdi çocuğu oldu bıraktı.yok böyle bir örnek.😕vsvs vs. .

Evet bitirmek kolay olan ben zor olanı seçtim siz burda önünüze gelene boşan demeyi görev edinmişsiniz kurtarabileceğim bir çözümünüz yoksa yazmayın lütfen
Hanımefendi siz adliyede çalışan bir insansınız.
Ne psikologsunuz, ne psikiyatr.
Kocanız normal değil, önce bunu kabul edin.
Yani kocanızın bir uzman eşliğinde tedavi olması lazım.
Sizin onu tedavi etme ya da değiştirme şansınız yok.
Elbette boşanın çünkü hiçbir kadın ruh hastası bir erkeğe, sırf kocası olduğu için ömür boyu katlanmaya mecbur değil.

İşte çözüm; kocanızdan bir uzmanla görüşmesini isteyin. Eminim reddedecek ve sizin deli, anormal olduğunuzu söyleyecektir.

Hassas olduğuna inanmıyorum.
Kocacı sadece.
Hassas olan insan çoktan paramparça olur, bu evliliği bitirirdi.
İnsanların olayları algılama ve tepki verme düzeylerini/çeşitliliğini etkileyen çok faktör var.
Ben insan davranışlarını bu kadar keskin yorumlama taraftarı değilim.
Özellikle de psikolojik şiddete/manipülasyona maruz kalmış kişilerde.
Bu tip ilişkilerde kişinin düşünme/yorumlama yeteneği çok olumsuz etkileniyor.
Konu sahibinin ne yazık ki çok sağlıklı bir psikolojide olduğunu düşünmüyorum.

EŞİMİN DEĞİŞMİSİNİ İSTEDİĞİME DAİR BİR CÜMLEM YOKTUR. Sizlerin söyleyeceği bir söz ile hayatımı değiştirebilirim diye konu açtım dedim diyorum ama siz Esra Erol konuları görmeye Müge anlı çaresizliği İzlemeye alışmışsınız benden de onu istiyorsunuz hayır ben eşimi değiştirmeye çalışmadım çalışmıyorum hayatımı ona olan tavrımı değiştirmek istiyorum

Hassasım evet. Ben bana acıyın eleştirin niye evlendin niye çocuk yaptın diye sorgulayın diye yazmamıştım yapmam gereken hakkında fikri olan vardır diye yazdım tek bir söz hayatımı değiştirebilir diye yazdım bence aşırı sivri tepkiler verenler kendilerine de böyle şeyler söylendiği için sert eleştiriler yapıyorlar Herkesin karşısına Adnan ziyagil çıkmıyor
Yazdığınız konuyu baştan okuyun.
İçinizi döktünüz. Kocanızın size davranışlarını hazmedemiyorsunuz ama ayrılmak da istemiyorsunuz. Sonra kendinizce her insanda var olan iyi özellikleri lütufmuş gibi yazıyorsunuz.
Yahu çalışan bir kadınsınız ama atlet alamıyorsunuz. Hamilesiniz ama doğmamış bebeğe kötü davranmakla suçlanıyorsunuz.
Elbette sorarız; bu dengesizle neden evlendiniz, hadi boşanmadınız, sorunları halletmeden neden çocuk yaptınız?

EŞİMİN DEĞİŞMİSİNİ İSTEDİĞİME DAİR BİR CÜMLEM YOKTUR. Sizlerin söyleyeceği bir söz ile hayatımı değiştirebilirim diye konu açtım dedim diyorum ama siz Esra Erol konuları görmeye Müge anlı çaresizliği İzlemeye alışmışsınız benden de onu istiyorsunuz hayır ben eşimi değiştirmeye çalışmadım çalışmıyorum hayatımı ona olan tavrımı değiştirmek istiyorum
İyi de değişmesi gereken eşiniz.
Ayrıca ben şahsım adına cevap vereyim. Ne Müge anlı izlerim, ne Esra Erol.
Ancak kocacı kadınları hemen anlarım.
Bkz: Siz.

İnsanların olayları algılama ve tepki verme düzeylerini/çeşitliliğini etkileyen çok faktör var.
Ben insan davranışlarını bu kadar keskin yorumlama taraftarı değilim.
Özellikle de psikolojik şiddete/manipülasyona maruz kalmış kişilerde.
Bu tip ilişkilerde kişinin düşünme/yorumlama yeteneği çok olumsuz etkileniyor.
Konu sahibinin ne yazık ki çok sağlıklı bir psikolojide olduğunu düşünmüyorum.
Evet o kesin. Ancak hala kocasının eleştirilmesine tahammülü yok.
Kendi düşen ağlamaz diyebilirim sadece.

Hiç pişman değilim çocuk yaptığım için değişir umuduyla da yapmadım anne olmak istediğim için yaptım çocuğumu da her ne olursa olsun güzel yetiştirebilecek donanımda olduğum için yaptım

ama cocugu sade siz yetistirmeyeceksiniz ki,
nasil boyle bir ortamda saglikli bir gebelik/lohusalik gecirip,
saglikli ve huzurlu bir cocuk buyutebilirsiniz ki.

cocuk herseyi anneden almaz ki,
ozellikle erkek cocuklar babalarini rol model alirlar.

esiniz elbette ki cok cok hatali,
ama ona bir kere bile karsi koyamamis sizde hic mi hata yok,
yani her seyi yutmussunuz, hic bir davranisinin bedelini odememis ki adam,
cocuk sahibi olunca melek olmayacagini da biliyorsunuz,
simdi burada boyle yorum yazan arkadaslara kizmayin hic.
Zira cocugunuzun da akli erince size ayni elestirileri yapacak, ona ne diyeceksiniz.

Egitimli, ekonomik gucu olan bir kadinsiniz,
oturun iyi dusunun bence,
bosanin demiyorum ama, kocaniza biraz haddini bildirin en azindan.

Onu değiştirmeyecekseniz o zaman mutlu olmak için ne derse yapın.haklısın diyin.

Hmm yine anlamadınız Peki teşekkür ediyor iyi günler diliyorum size
O halde kocanız ne isterse itaat edin. Ye derse yeyin, yeme derse aç gezin.
Değişmek istiyorsanız yapacağınız bu.
Ortada siz diye bir şey kalmaz ama olsun.
Sonuçta KOCANIZ hep yanınızda olacak.

Hanımefendi çok rica ediyorum açtığınız konuyu bi baştan okur musunız? Dalga mı geçiyorsunuz bizimle? Ne dediğiniz neyi savunduğunuz ne istediğiniz belli değil nasıl bir ikilemdeyseniz bize saldırrıyorsunuz merak etmeyin kocasız da yaşarsınız. Size kimse hemen boşan demedi. Adam değiştirlimez denmiş değişmeyecek e siz de bu yönünden şikayetçi olup yazmadınız mı buraya? Ne olsun istiyorsunuz burdan sihir mi yollayalım kocanız değişssin diye?

EŞİMİN DEĞİŞMİSİNİ İSTEDİĞİME DAİR BİR CÜMLEM YOKTUR.
Bu cümle size ait, konunun hemen başında kurdunuz:
Beynim o kadar yorgun ki anlatmak istiyorum çare bulmak istiyorum kafamda ki yorgunluğa çaresizliğe İçine düştüğüm psikolojik şiddete

Bu psikolojik şiddeti size uygulayan kim? Kendi kendinize yapacak kadar çıldırmadınız herhalde.
Size tanıştığınız günden bu yana psikolojik şiddet uygulayan kocanız olduğuna göre değişmesi gereken elbette siz değil kocanız olmalı.
Kocanız değişmezse bu çıkmazdan nasıl çıkacaksınız?
Haliyle kocanızı bir doktora gitmesi için ikna etmekten başka çareniz yok.

Adamı değiştirmek istemiyorsanız ki değişmesi bence cok cok zor yada yıllar alir
Omrunuz gelir geçer sinir hastası olursunuz
İkincisi o değişmezse nasil evlilik sürecek
Siz herşeye sessiz kalacaksınız
İnsanoglu bu eziyete dayanabilir mi
İşiniz gücünüz de var
Evlilik bastan beri böyle ise cocugu isteyerek yaptıysanız bu durumda saglikli çocuk yetişmez.
Çocuğun yukude olacak nasıl dayanacaksiniz
Ben açıkçası çok üzüldüm durumunuza.
Allah yardımcımız olsun

Anlamakta zorlanıyorum şahsen.
Adamı değiştirmek istemiyorum diyorsunuz,
ki 13 yaş üzerindeki hiç kimseyi -evladımız dahil- değiştiremeyiz.
Kişi kendisi değişim istemediği sürece bu mümkün değil.
Bunu geçelim.
Peki siz ne istiyorsunuz?
Bu evliliğe bu şekilde nasıl devam edeceksiniz?
Kaldı ki çocuk sahibi olmak en yolunda giden evlilikleri bile sarsıyor bazen.
Evliliğiniz zaten sağlıklı değil bir de bebek eklenecek, bunun doğumu var, lohusalığı var, depresyonu var.
Üzerine her şeye müdahil olan bir kocayla nasıl atlatacaksınız bu süreçleri?

Back