- 8 Haziran 2010
- 2.802
- 8.292
- 158
bayan psikolog. bilemedim şimdi herkes aynı şeyi söylüyor. eşim erkek psikologa da izin vermiyor. 8 aydır gidiyorum değiştirebilir miyim ki ? tüp bebek sürecine gireceğim
Psikologunuzu değiştirmenizi tavsiye ederim.
Kendinizi çok güzel anlatmışsınız. Olayların ve durumun farkındasınız.Bi bölümde Avrupa Yakasında bu konu işlenmişti. Osman-Aslı ilişkisi olmuş bu durum. Derhal bu döngüyü kırmanızı tavsiye ediyorum
Bir insanın cennetine girmek için yarattığı kişi olup ona tapmayın. O cennette ancak kafesteki kuş gibi hissedersiniz. Kaybolun, aldatılın,sömürülün yanlışlar yapın. Lisede edebiyat hocam "zehol her zaman doğru yapmak zorunda değilsin. Hatalara da ihtiyacın var" demişti. Bırakın hata yapın. Hatalarımızda bizim parçamız.
Eşinizin bu tavrını sizi çok seviyor diye algılamıyorum. Sizi kendine bağımlı hale getirmesini masumlaştıramayacağım. Yaptığı çok yanlış. Yanlış olduğu için, bu konu buraya açıldı siz bu kadar kötü hissediyorsunuz
Sevgililikle alakasi yok. Kac kisi sevgiliyken karsi tarafin kredi kartini kullanir? Kac kisi kiminle konusup gorusecegine kadar karari sevgilisine birakir?
Sizinki baba kiz iliskisi bence.
Aldatilma konusuna gelince; psikolog bunu yakin bir arkadasima da soylemisti. Tabii ilk gorusmelerde degil. Yillarca seanslarin ardindan hic bir sekilde cozum bulamayip bunu soyledi. Ve gercekten etkili oldu. Bazen tokat gibi carpmasi lazim gerceklerin dedi.
"Yulari kaptirmissin. Onsuz adim atamiyorsun. Cantada kekliksin. Aldatir cunku ozguvensizsin affedersin adamin hic bir kaybi olmaz" demisti
Değerli bayanlar...
8 aydır psikologa gidiyorum. 10 günlük bebeğimi kaybettim beyin kanamasından. Bu süreçten sonra eşimle boşandım , sonra onsuz yapamadım tekrar evlendik. Sorunlarımızı tam çözecektik eşim yurt dışına göreve gitti 8 aydır da orda. Son 2 yıldır hayatım inanılmaz inişli çıkışlı bi süreçten geçtim. Simdi tekrar bebek istiyorum. Eşimin dönmesini istiyorum.
Bu arada burdaki yorumlar bana psikologdan daha iyi geliyor .
Sorun aslında şuymuş evliliğimdeki. Eşimle bi aile olamamışız hala sevgili gibiymisiZ. Eşim benim için çok endişelenir günde en az 10 kez arar beni yoğun günlerinde bile ona sürekli mesaj atmamı bekler. Hasta olduğum zamanlarda bile sürekli uyanıp üstümü örter. Aileme tek gitmek istediğimde orda bir şey canımı sikacak diye göndermek istemez, iş yerinde sorun yasasam ve anlatsam hemen gelip müdürümle görüşür. Bi arkadaşımla sorun yasasam bir daha asla onunla görüşmeme izin vermez. Komşuluk ilişkilerime bile mudahele eder. Şununla görüş bu sana zarar vermez, bu kadını gözüm tutmadi vb... Üniversitedeyken ödevlerimi bile o yapardı. Okulda ders aralarım olduğunda gelir benimle yemek yer. İzinli olduğu zamanlarda beni almak için yarim saat önceden okulun kapısına gelir beni bekler. Hatta müdürüm uyarmıştı burasi lise ve arabayla kapının önünde eşinizin beklemesi sorun olabilir diye.
Arkadaşlarımla buluştuğumda beni bırakır ve görüşmem bitene kadar bekler beni. Otobüs dolmuş kullanmamı istemez.
Sürekli hayatımın bütün ipleri onun elinde ve ona aşırı bağımlı bir kişiliğim var.
Aslında anlatınca aşırı sahiplenici biri. Daha ne istersin diyebilirsiniz ama benim bir hayatım yok. Beni kendi halime bıraksa ayaklarımın üzerinde duramayacak haldeyim. Otobüs kullanmayı bile eşimin yurt dışında olduğu 8 ay içinde öğrendim. Sürekli kaybolan biriyim ve sürekli her işimde ya kaziklanirim ya da aptal durumuna düşerim.
Sonra da evde kıyamet kopar sana bu şekilde davranmalarına nasıl izin verirsin diye. Kendimi kafese kapatılmış kuş gibi hissediyorum. Para hesabi bile yapamayan biriyim çünkü ne aldığım maaştan haberim var ne de harcadığımi biliyorum. Eşimin kredi kartıni kullanıyorum.
Biz aile olamamışız hala sevgiliymisiZ. bu kadar kıskançlık ve kavga ergenlerde olurmuş . Bu evliliği yıpratırmış. Gerçekten de bu kadar çok sevildigimi bilmeme rağmen mutlu hissetmiyorum. Çünkü özgüvenim yok. Eşim olmadan hicbir söküğümu dikemiyorum. Allah korusun bazen şehit olsa ben ne yaparım diye ağlıyorum.
Aslında sizden fikir almak istiyorum. Psikolog beni bu durumla yüzleşirdi ama 8 aydır eşimle tartışmalarımız bitmedi.
En son kavgamız da, bana binmem gereken otobüsü ve numarasını söyledi. Yerini tarif etti ama anlamadım. Birine sordum . Sorduğum kişi de karşıdan bineceksin dedi. 4 yoldu ve ben yanlış karşıya geçmişim. Yanlış yere gittim. Esim bu hatamı kabul edemedi. İki gündür küsüz.
Psikologuma mail attım dönmedi de. Kendimi çok mutsuz ve çaresiz hissediyorum.
Bi de psikolog dedi ki, boyle devam ederse aldatilman yakindir. Şimdiye kadar nasıl aldatilmadin hayret dedi.
daha kendi psikolojin sağlam değilken tüp bebeği ertelesen daha iyi olmaz mı?
her şeye kızan küsen eşin, bebek ağladığında seni dünyaya geldiğine pişman edebilir. 3 gebelik yaşadım ve hepsinin doğumu sonrasınde eşimden nefret ettim. sen bir de ağır travma yaşamışsın. biraz daha zaman tanı kendine.
bakalım eşin senin kendine güvenen, güçlü halini kabullenecek mi?
Canim valla soğuması istemem.ama sence normal olsa ve sen mutlu olsan zaten burda paylasmazdin.dediğim gibi esinde kontrol takintisi olduğunu düşünüyorum.zaten seni korumak için mutlu olman için yapmıyor sadece kontrol altında tutma ve kendi kriterlerine uygun hale getirmeye çalışıyor seni.alsaydı bir kukla daha iyi di.senin de yaşamaya hata yapmaya hakkın var.ama onun hayatında hataya yer yok.dolayısıyla sen kendini değil eşini yaşıyorsun.umarım düzelir.
+1000Valla hiçbir alakası yok
Ben eyvallahı olmayan güçlü kadınlar kategorisindeyim
Hayran olan çok oluyor ama iş ciddiye binince eşit olmak isteyen, işi gücü kazancı yerinde eğitimli, sosyal bir kadındansa bu yönlerden muhtaç kadınlara yöneliyorlar
Erkekler denk/eşit kadın istemiyor g.tleri yemiyor çünkü. Denk kadını sindirebilecek, tam özgüvenli erkek çok çok az
Tüm dünya sizin psikoloğun tersi öğüt veriyor: erkeğin ilgisini çekmek için muhtaç değilseniz bile, zayıf/muhtaç pozlarına girin erkeğe kendini herkül gibi hissettirin
Psikoloğunuz saçmalıyor bence kocanızın içdünyasını anlayamamış. Kocanız bağımlı kadın seviyor, bu şekil ilişki sevmese size baba ya da her şeyi bilen otorite şeklinde davranmazdı.
Yukarda yazdığım gibi bence yanlış ve tüketici bir ilişki şekli. 30 yıl sonra eşiniz öldü diyelim, siz fatura yatırmayı bile bilmiceksiniz, evin hiçbir işini yapamicaksınız. Bir an önce bireyliğinizi kazanın derim.
Bikere nekadar maas aldiginizi bilip kendi butcenizi olusturmaniz gerekiyor ayrıca bende babamın evinde çok kisitliydim doktora bile randevumuzu o alır işlemleri yapar kendi götürür ve..10 senelik evliyim kendi evimde eşim hiçbir isimle uğraşmaz babama rağmen herseyi bilirim artık otobüs metro guzergahina internetten açıp bakarım bulamazsam numaradan hemen yetkilileri ararim bir yolunu bulurum.sizde en küçük ayrıntısına kadar eşinize rapor vererek hicbiseyi yapamayan kadın gibi gozukmeyin sizin yerinizde olsam 10 kişiye tek tek sorar doğru otobüsü bulur binerim m mesela eşinizi neden ariyorsunuzk
Valla konu sahibesi eşiniz sesi çıkan, lafı geçen kadın görünce kaçar bence. Adam sizin sesinizi bastırıyor, sizin sesiniz artık çıkmıyor siz de bu saçma duruma alışmışsınız burası çok çok kötü.
Yani eşinizin aldatıp aldatmamasından bağımsız olarak sesinizin sosyal hayatta çıkmaması sizi rahatsız etmiyor mu? Evde 2 kişisiniz ama sizin hiçbir söz hakkınız yok, bence bu kabul edilemez , burası zaten çok yanlış. Siz de sözü geçen bir insan olmak istemez misiniz?
Adam giderse de gider bundan bu kadar çok korkmayın hayat bu adamdan ibaret değil. Hayatınızı, içdünyanızı bu adama endekslemeyin bu kadar kendiniz olun yahu o kadar zor değil. Ben böyle yapıcam, ben böyle istiyorum demek o kadar zor değil. Sizin isteklerinizi karşı tarafın kabul etmemesi/beğenmemesi de dünyanın sonu değil sevmezse de sevmesin. Sizin her şeye evet dediğiniz , eşten çok köle olduğunuz düzen kadar kötü olamaz.
Bu adam sizi seviyor muya aldatır mıya ne evet ne hayır diyemem. Ortada "siz" diye bir şey yok ki. Siz adına hiçbir şey yok. Pilatese gidin yazılın başlangıç olarak. İstemiyorsa da istemesin, spordan geldikten sonra eve almayacak hali yok ya. Surat 1 asar, 2 asar, 3.de alışır.
kendi ailene göndermeyecek kadar, seni üzüntüden pes ettirecek kadar seviyor öyle mi?
eşin seni sevmiyor canım, senin kuklalığını, ona mecbur hissetmeni seviyor.
ne demek ailene gitme? onun ne haddine? seni doğurup büyüten anne babana yaptığı terbiyesizliğe bak.
Lise öğretmeni olmak hiç kolay bişey değil bunu başarabiliyorsan çok güçlüsün demektir bence kendine haksızlık etme o adama da öğrenmesi gereken şeyleri öğretebilirsin gerisi çorap söküğü
Bana kızmayın nolur ama sizin gibi ögretmenlerin olmasina ben cok uzuluyorum.
Sonra neden kizlarimiz mimar doktor hemsire ogretmen en azindan bir terzi asci olmaya degil de seyma subasina ozeniyor diyoruz.
Bu kizlar meslek edinse para kazansa ne olacak? Ogretmenlerini ornek alip maasini bile bilmeyecek. E niye ugrassinlar? Iki turlu de sonuc kocalarinin kredi karti...
Neden güven problemin var bu arada eşinden önce de bu sekilde miydin ?Lorentz
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?