- 17 Temmuz 2018
- 4.055
- 18.823
- 208
- Konu Sahibi askitotomsu
Bunu da biliyorum. Bazı insanlar sabrımı cok zorlayıp sonra fevri davrandigimi söylüyor. Gerçekten fevri mi davranıyorum öyleyse hata etmeyeyim diye birçok uzmana danıştım. Aldığım cevap hep aynı oldu: hakaret, şiddet yoksa çocuk buna şahit değilse devam et. Evet bunlar yok ama ben cok mutsuzum.
Hatta bir dr dedi ki şeker hastaları şeker yiyemez bundan mahrumdur ama hiç şeker yemeyecekleri anlamına gelmez, böyle düşün dedi
Muhtemelen bana duymak istemediğiniz şeyleri yazıyorum diye kızıyorsunuz ama ben bu terapistler ile ilgili olan kısımları yorumlamanızda sorun olduğunu düşünüyorum. Gittiğiniz kişiler psikoloji lisans mezunu, klinik psikoloji yüksek lisansı olan ve aile danışmanlığı eğitimi almış olan kişilerse kimse ama kimse size 'evliliğe devam et/etme' diye direkt olarak yönlendirme yapamaz. Hatta hiçbir terapist size yönlendirme yapmaz hem etik hem yasal değildir, size doğru sorular sorarak yol açar ve kendinizin fark etmesini sağlar. Eğer bahsettiğim eğitimi almış olan kişilerse ve size direkt boşanma bu evliliğe devam et diyorlarsa lütfen şikayet edin. Eğer bahsettiğim eğitimi almamışlarsa zaten terapi görmeyin o kişilerden, ruh sağlığı bu faydadan çok zararı olur.
Şimdi yine inkar edeceksiniz ama terapistlere de burada yaptığınız gibi bir umuda tutunup bu evliliği sürdürme isteğinizi -içten içe böyle hissediyorsunuz, kabul etseniz de etmeseniz de- belli ettiyseniz onlar da sordukları sorularla size evliliğinizin devamını sağlamanız için yol açmaya çalışıyorlardır. Ve siz de bunu bize boşanma devam et diyorlar olarak yorumluyorsunuzdur. Terapistler sizin yerinize karar vermez, dinler, destek olur. O yüzden ben bu boşanma dediler demenizi bile kendinizi kandırmanız ve evliliğe devam motivasyonu bulmanızı sağlayacak yorumlamanız olduğunu düşünüyorum.
10 seneden fazladır hayatımda olan terapistime bile çok zor durumda kaldıysam lütfen beni yönlendirir misin diyerek ağzından kerpetenle yönlendirme alıyorum, o da çok nadir gerçekten sıkıştığımı hissederse 'İlla yönlendirme istersen, kendini hazır hissettiğinde yapmanı öneririm/önermem, üzerinde bir daha konuşuruz, ben buradayım' dışında en ufak bir yönlendirme duymadım. Ki beni benden daha iyi tanıdığına eminim hayatımın hemen her anına şahit oldu 10 küsür senedir. Yine de yalnızca durumu benim anlayıp, fark etmemi sağlayacak yolu açıyor bana. Çünkü normali bu, etik olan çalışma anlayışı bu. Benim kafamda 'boşanma bu evliliğe devam et' diyen terapistler oturmuyor malesef, bir eğitimlerine bakın derim bu kişilerin.