Psikolog mu psikiyatri mi

Konu sahibinin eski konusunu okumuştum da oradan çıkarım yaptım. :) Özet geçeyim desem çok uzun olur yapabilirsem link atayım.

Arkadaşlar merhaba size bi konuda danışmak istiyorum. Evlilik terapistine gitmek istiyorum fakat eşim kabul etmiyor. Tek gitsem oluyor mu yoksa illa eşimle mi gitmem gerek. Veya psikolog psikiyatri hangisine gitmem gerekiyor beni yönlendirebilir misiniz bu konuları hiç bilmiyorum. Evliliğim için bilir kişiyle konuşmam , akıl almam gerekiyor. Şimdiden teşekkür ediyorum :)
Psikoloğa gideceksiniz, siz öncelikle kendiniz gidin. Daha sonrasında psikologdan da yardım alarak, eşinizi de dahil etmeye çalışırsınız. Belki eşinizin gelmesine gerek kalmadan da çözüm yoluna ulaşırsınız.

Şu hasta adamları salın gitsin ciddi söylüyorum. Anasının babasının bakamadığıyla siz uğraşmak zorunda değilsiniz. Gitmiyorsan haydi yallah deyin bu kadar net.
İnanın bende bazı arkadaşlarıma çevreme aynı sizin yazdıklarınızı söylüyorum ama iş bana gelince aynı kararlılıkta kalamıyorum

Pişman olsa ne olmasa ne. Size hayatı evli iken zehir ettikten sonra. Nesini seviyorsunuz bilemem artık. Stockholm sendromunu duymuşsunuzdur. Bir araştırın. Ayrıca boşanırsanız o perde kendiliğinden kalkar.
Evet biliyorum stockholmü ama işte üfff bu aralar evliliğim yüzünden hayatımın en b*ktan günlerini geçiriyorum gerçekten aklı olan evlenmez ya ben akıllı mantıklı bi insandım ben nasıl böyle şeylere göz yumdum o kadar pişmanım ki keşke hiç karşıma çıkmasaydı. Ama bende de çok dengesizlik var beni mahvetse bile ben gece eşime sarılarak uyumak istiyorum onsuz yatmak istemiyorum. Sİnirimden ölsem bile gururumu yerle bir etse bile

Psikoloğa gideceksiniz, siz öncelikle kendiniz gidin. Daha sonrasında psikologdan da yardım alarak, eşinizi de dahil etmeye çalışırsınız. Belki eşinizin gelmesine gerek kalmadan da çözüm yoluna ulaşırsınız.
Evet bu gece tek işim iyi bir psikolog araştırmak olucak

Bunları ok
Konu sahibinin eski konusunu okumuştum da oradan çıkarım yaptım. :) Özet geçeyim desem çok uzun olur yapabilirsem link atayım.

Bunları okuyunca hala kararsız kalmasına yok artık dedim ya. İyi bari konu sahibi bu kararlılıkla devam etsin o zaman 🤷🏻‍♀️

Evet biliyorum stockholmü ama işte üfff bu aralar evliliğim yüzünden hayatımın en b*ktan günlerini geçiriyorum gerçekten aklı olan evlenmez ya ben akıllı mantıklı bi insandım ben nasıl böyle şeylere göz yumdum o kadar pişmanım ki keşke hiç karşıma çıkmasaydı. Ama bende de çok dengesizlik var beni mahvetse bile ben gece eşime sarılarak uyumak istiyorum onsuz yatmak istemiyorum. Sİnirimden ölsem bile gururumu yerle bir etse bile
Eee hadi evlendiniz , niye devam ediyorsunuz ki. Sevgi diyorsunuz , sevgi gururun önüne geçmemeli. Bence çift terapisti değil de siz kendiniz için bir uzmana gidin. Hani anlıyorum o debelenme halini ama nasıl tavsiye vereyim şaşırdım. Hayat sizin elinizde. Kayıp giden zaman sizin zamanınız. İleride keşke önce yapsaydım diyebilirsiniz.

İnanın bende bazı arkadaşlarıma çevreme aynı sizin yazdıklarınızı söylüyorum ama iş bana gelince aynı kararlılıkta kalamıyorum
Valla hiç kusura bakmayın insan bazen en büyük kötülüğü kendine yapıyor tıpkı sizin gibi. Bu kadar şey olmuş her birimiz yalvaracakmıyız boşan boşan diye kocaman kadınsınız yani ya evli kalırsınız ya da boşanırsınız bu kadar basit. Evli kalacaksanızda hiç mızıldanmaya gerek yok buradaki kimse sizi kurtaramaz. Hiiiç uğraşamam seçiminiz belli bu şekilde mutluluklar.

Quantum ben ilk okuduğum da konuyu şok olmuştum nedir bu diye. Ağzım açık okudum cidden.
Bende öyle ağzım açık okudum ve gelmiş hala kararsızım diyor. Ne yani hepimiz oturup noluuuur boşan deyip boşanma duası filan mı edeceğiz yağmur duası eder gibi anlamıyorum. Bazı şeyleri gidişatı ve sonu bellidir bunu tartışmaya hiç gerek yok. Bende boşanıyorum ve tek seferde karar verdim bu yüzden bu tipleri anlayamıyorum anlamakta istemiyorum.

Bende öyle ağzım açık okudum ve gelmiş hala kararsızım diyor. Ne yani hepimiz oturup noluuuur boşan deyip boşanma duası filan mı edeceğiz yağmur duası eder gibi anlamıyorum. Bazı şeyleri gidişatı ve sonu bellidir bunu tartışmaya hiç gerek yok. Bende boşanıyorum ve tek seferde karar verdim bu yüzden bu tipleri anlayamıyorum anlamakta istemiyorum.
Haklısın. Ama dedim ya hayat onun hayatı. Kendi tercihleri. Umarım kendine gelir ve kendine değer verir. 🙄

Evet bu gece tek işim iyi bir psikolog araştırmak olucak
Vazgeçmeyin, kararlı olun ve mutlaka gidin. Evliliğiniz için olumlu mu olur olumsuz mu, bunu bilemeyiz. Ama size iyi gelecektir destek almak. Daha sağlıklı düşünüp karar alırsınız en azından.
Eski konunuza göz attım, yıpratıcı bir süreç. İnşallah bir çözüme ulaşırsınız.

Vazgeçmeyin, kararlı olun ve mutlaka gidin. Evliliğiniz için olumlu mu olur olumsuz mu, bunu bilemeyiz. Ama size iyi gelecektir destek almak. Daha sağlıklı düşünüp karar alırsınız en azından.
Eski konunuza göz attım, yıpratıcı bir süreç. İnşallah bir çözüme ulaşırsınız.
İnşallah. Çok teşekkür ederim

Asssla kabul etmiyor. Onun bi hatası suçu yokmuş ben deliymişim. Deliysem gel bide doktordan duyalım bunu sana hak vericem diyorum. Yani kocan sana deli diyo inanmıyosun elin adamı diyince mi inancaksın diyo ???? Ne alaka ne alakaa. Ya terapiste gidicez ya da boşanıcaz diyorum defol git o zaman diyo

Şu noktadan sonra yapılacak bir şey görmüyorum açıkçası adam saygısız, akba, sevgisiz. ben gitmiyorum sen defolcaksın diyip atın evden gitsin. Gelmiyorsa gelmesin, tek başınıza çabalayıp debelenmeyin derim canınıza yazık.

Asssla kabul etmiyor. Onun bi hatası suçu yokmuş ben deliymişim. Deliysem gel bide doktordan duyalım bunu sana hak vericem diyorum. Yani kocan sana deli diyo inanmıyosun elin adamı diyince mi inancaksın diyo ???? Ne alaka ne alakaa. Ya terapiste gidicez ya da boşanıcaz diyorum defol git o zaman diyo
Arkadaşım bunca lafa rağmen ne sevgisi allasen ? Kendine gel.

Şu noktadan sonra yapılacak bir şey görmüyorum açıkçası adam saygısız, akba, sevgisiz. ben gitmiyorum sen defolcaksın diyip atın evden gitsin. Gelmiyorsa gelmesin, tek başınıza çabalayıp debelenmeyin derim canınıza yazık.
Arkadaşım bunca lafa rağmen ne sevgisi allasen ? Kendine gel.
Daha neler neler var anlatsam herkes bana aklınla zorun mu var neden hala o adamla aynı evde yaşıyosun der. Sanırım gerçekten aklımla zorum var. İki gün eşimden ayrı kalsam özleminden geberiyorum. Nasıl hala böyleyim bilmiyorum. Kafayı yicem artık neden neden neden hala seviyorum neden hala tam anlamıyla soğuyamıyorum ondan

Daha neler neler var anlatsam herkes bana aklınla zorun mu var neden hala o adamla aynı evde yaşıyosun der. Sanırım gerçekten aklımla zorum var. İki gün eşimden ayrı kalsam özleminden geberiyorum. Nasıl hala böyleyim bilmiyorum. Kafayı yicem artık neden neden neden hala seviyorum neden hala tam anlamıyla soğuyamıyorum ondan
Uzmana gidin kendi sağlığınız ve geleceğiniz için. Bağımlı olmuşsunuz.

Atıyorum , gitmiyo. Ben gidicekmişim. Gittiğimde de üç gün sonra yanıma geliyo hiç bişey olmamış gibi

X