Protezimi değiştirmek istiyorum :(

Rica ederim canım Sağlıklı ve doğru kararlar alamayacağın bir dönemdesin.Sakın böyle bir zamanda vücudunla oynama ve ciddi kararlar verme...Seni mutlu edecek başka şeylerle uğraş.Mesela saçlarında değişiklikler yap,kuaföre git boyasında değişiklik yap.Belki bir saç kesimi Alışveriş yap ama meme ameliyatı olma sakın ve bunu aklından çıkart lütfen İnan bana ameliyat olsanda yaşadığın sıkıntılardan dolayı daha bir tahammülsüz olacaksın ve yine mutsuz bir süreç olacak.Hele erkek arkadaşın büyük gögsü beğenmiyor diye,yok eski kız arkadaşının gögüsleri küçükmüş daha iyiymiş falan Sakın sakın bak..Yaşadığın sıkıntıdan dolayıda gögüsler geriliyor biliyormusun,ben bunu fark ettim.Kişi ne kadar pozitif olursa,rahat mutlu olursa vücutta daha olumlu sinyaller veriyor..O erkek arkadaşından uzak durmaya çalış,kendinle ilgilen..Gögüslerinle ilgilen,onlara dokun,kaslarını gevşet rahatla biraz.. :112:

arzuuummmm..melek gibisin..seninle yakın olmayı o kadar isterdimki..sık sık görüşürdük aynı sehirlerde olsa idik...tekrar tekrar geçmiş olsun...öptüm

arzum77 cnm bnm coook gecmis olsun insallah rabbim en kısa surede sagligina kavusturur dualarim seninle...

Onu memnun etmeye uğraşmıcam artık ben bu yazı iple çekiyordum, beni böyle sevecek biri de çıkar umarım, teşekkür ederim

kesinlikle doğru düşünmüşsün canım...yaşın kaç bilmiyorum ama ne olursa olsun önce kendini düşün kendini mutlu etmek için uğraş ve önce kendine değer ver...kim ne derse desin sen önce kendinden emin ol...erkek arkadaşınmış beğenmişmiş beğenmemişmiş boşver...arzum daha iyi anlatmış bizden sana abla tavsiyesi mutlu günlerin olsun inşallah

Merhaba,

bende de tam tersi durum olmuştu büyük göğüs istemediğimi bastıra bastıra söylememe rağmen ilk operasyonda 390 cc protez kullanmışlardı. Bir yıl bekle küçülür diyerek beni geçiştirdiler. (bu süreç çok sancılıydı) sonrasında kapsüllenme de olması dolayısıyla ikinci operasyon mecburi olunca protez boyutunu da değiştirdim. 250 270 cc olarak protezlerimi bir yıl sonra değiştirdim. ikinci operasyonda toplamda 1500 tl ödeme yaptım.aklına takılan birşey olursa yanıtlarım.
Bu arada ikinci kapsül olduğu için tamamen çıkartıracağım bu kez :)

Kapsül oluşumunda tekrar açılıp, sadece kapsül temizlenip mevcut protez geri konuyor. Yani protez değişimine gidilmiyor. Sen küçültmek istersen sadece protez ücreti alınacaktır senden. ama arkadaşlarında söylediği gibi 50 cc ile birşey fark etmez. Ben 150 cc ile bir beden küçültmeye gitmiştim. İkinci operasyonda korkacak birşey yok aynı acıları tekrar yaşamıyorsun. ilk ameliyatımda 10 gün acılar içinde kıvranmama rağmen ikincide hiçbir ağrım sızım olmamıştı. Buda kasın artık mevcut proteze alışmış olmasından kaynaklanıyor.

Sana tavsiyem bir başkasının fikirlerinden etkilenip ikinci operasyonu olmaman yönündedir. SOnuçta tekrar bıçak altına yatıp narkoz alıyosun kendine haksızlık etme. İlerde evlenip çocuk yaptıktan sonra duruma göre tekrar düzeltmeye gidebilirsin. Şimdilik bir sağlık sorunu yaratmıyorsa tadını çıkart derim

geçmiş olsun neden kapsül oluşuyor sürekli, ameliyat yönteminiz nasıldı, protez çıkarılınca ğöğüs kendini toparlayabilecek mi

hiç böyle söyleyen olmamıştı arkadaşlarımdan bile, demek ki akıla ihtiyacım varmış, dediklerini yapıcam arzumcum üzülüp hayata küsmektense kendimi açmalıyım teşekkür ederimmm

geçmiş olsun neden kapsül oluşuyor sürekli, ameliyat yönteminiz nasıldı, protez çıkarılınca ğöğüs kendini toparlayabilecek mi

teşekkür ederim. Sadece tek tarafta kapsül problemi var, ikinci operasyonda olmaz denmişti ama malesef tekrar yaşadım. İlk operasyon kas altıydı ikincisi kas üstü oldu. yani her yıl aynı sorunu yaşıyorum... şimdi de istersen tek göğsü açıp kapsülü temizleyebiliriz dediler ama tekrar olmayacağının garantisi yok. SOnuçta benim sağlığımdan önemli birşey olamaz. Tabii ki eski formunu kazanamayacaktır ama göğüs dokum çok olmadığı için sarkma değil biraz elastikiyet kaybı olacağından bahsetti. Birde ben bu operasyonu olduktan sonra zaten küçük göğüs sevdiğimi anladım. çok daha rahat giyinebiliyorsun ve daha genç gösterdiğini düşünüyorum. Benim bu hayattan anladığım şeylerden birisi mutluluğun yada güzelliğin bir beden büyük göğüste olmadığı.

Türkiyedeki kaynaklardan bu tarz konularda malesef çok fazla bilgi edinemiyorsun (birtek bu sitede yazılanlar bilgi almamıza yardımcı oluyor) Uzun süre yurtdışı sitelerinden takip ettim. bu operasyonları olup sorun yaşayanlar yada protezlerini çıkartanlar bütün süreci fotoğraflı olarak paylaştığı için gördüklerim bir nebze olsun içimi rahatlatmış durumda. İkinci operasyonda da protezin çıkartılmasını istemiştim fakat operasyonu yaptırdığım merkezin aşırı korkutması sonucunca cesaret edip çıkartamamıştım. Keşke bir yıl önce çıkarttırmış olsaydım 3. kez narkoz alıp bıçak altında yatmaya gerek duymazdım.

hiç böyle söyleyen olmamıştı arkadaşlarımdan bile, demek ki akıla ihtiyacım varmış, dediklerini yapıcam arzumcum üzülüp hayata küsmektense kendimi açmalıyım teşekkür ederimmm

bu arada ben hep kötü tecrübelerimden paylaştım ama bu benim vücudumun verdiği reaksiyon. sende böyle bir problem olmadığı için etraftaki seslere kulaklarını tıka ve kendi hissettiklerine yoğunlaş. eğer sen mutlu hissediyorsan tadını çıkart. 300 cc protezin büyük duracağını da düşünmüyorum.

Geçmiş olsun,isminizi anımsıyorum..3 Sene oldu ameliyat olalı,muhtemelen aynı dönemlerde yazışıyorduk
Bazı bünyeler vücuda giren yabancı maddeyi kabullenemiyor ve sürekli sıkıntı veren süreçler geçiriliyor.Bence ilk ameliyat sonrasındada kapsül oluşmuştu ve sıkıntı bu yüzdendi.Yani rahat edememeniz falan..
İkinci ameliyatımızdan sonrada kapsül oluştu tabi,hemde çok daha ufak protez boyutu kullanılmasına rağmen.. Aslında kapsül sorunu protezin büyüklüğü ile alakalı değil,vücudun savunma mekanizması ile ilgili yani proteze verdiği tepki..Her meme büyütme ameliyatı olupta memeye protez koyulman memede kapsül oluşur.Kapsül hepimizde var.önemli olan rahatsızlık verecek duruma gelmemesi.Hatta ufak kapsül komplikasyonu bazı sorunları bile örtüyor.. Ameliyat sonrası hareketlerimize dikkat etmemek,içeride biriken kan sızıntısı,ani kol hareketleri ile içerideki dikişlerin ve kasların zorlanması,oluşabilecek ödemler,sıvı birikmeleri kapsülü tetikliyor.. Sanırım artık protez düşünmezsiniz,çünkü sizin vücudunuz proteze yine aşırı tepki verip yüksek seviye kapsül oluşturacaktır Umarım protez çıkınca gögsünüzün şekli sizi çok rahatsız etmez,çok geçmiş olsun..

evet canım operasyon olduğum zamanlarda bolca konuşmuştuk. Benim kötü bir tecrübem oldu. ama durumu kabul ettim benim vücut kendini sev diyor orjinalinde kal :) bende onu dinleyeceğim. aynen söylediğin gibi canım kapsül herkeste oluşan birşey, vücudun kendini yabancı maddeye karşı savunması fakat fazla olduğu zaman seni boğmaya ve göğüs yapısını bozmaya başlıyor. çok nadir görülen bir durum ama bende denk geldi. Bundan sonra protezsiz bir hayat beni bekliyor. Çok iyi bir sporcu olduğum için belki yaptığım sporlar beni bir nebze olsun kurtarır :) buda züğürt tesellisi :)

arkadaşım kararın hayırlı olsun..insan nasıl mutlu ise öyle olmalı...çokta önemli değil eğer sağlık sorunun varsa güzellik 2. sırada sağlık 1....öyle değilmi

Sendeki bu pozitif enerji ile eminim mutlu olacağın,sorunuz sonuçlar alırsın canım Bende beni rahatsız eden bazı durumlar ile karşılaştım,belki gereksizdi kimine göre ameliyatlarım ama kendimi iyi hissetmem gerekti sonuçta Şİmdi rahatım,mutluyum
Protezini ikinci üçüncü operasyonlardan sonra çıkartan arkadaşlarım var.İnan bana çok rahatlar ve mutlular..Bazen bazı durumları yaşayıp görmek gerekiyor belkide akıllanmak için

mentor sa garantı var dıye bılıyorum bende (((((( ama sımdı soyle dusunuyorm garantıyı bu durumda verırlermıkı sonucta sılıkondan dolayı bır sorun yokkı bence doktorunuzla hemen gorusun derım en saglıklı bılgıyı o verır sonucta bı kapsul olusumu yok slıkonda yırtılma yok o yuzden dedıgınız seydede garantıdemı bna mantıklı gelmedı
bırde gogus cebi küçük olucagı ıcın daha rahat olucaktır dıye dusunuyorum .

Son düzenleme:

Merhaba, benim henuz cok yeni gecen hafta ameliyat oldum ancak beklentimden cok cok farkli sonuc. Gozume cook buyuk ve yapay geliyorlar. Su konuda kararliyim ki; ben bunlari istemiyorum bakip bakip agliyorum, kabullenemiyorum benim olamazlar diyorum.((
En azindan protezi kucuk ve dogal sekilli olanla degistirmek istiyorum. Bunu yapabilmem icin ne kadar beklemem gerekecek, protezin tam oturup, iyilesmesini mi beklemeliyim yoksa hazir dokum tam alismamisken ameliyat mi olsam? Bu bilgilere cok ihtiyacim var. Doktora buyuk olmus dedigim an hayir diyor seklini almadi daha diyor, dinletemiyotum lutfen yardim et en azindan boyle bir tecruben varmis daha once.
Bu arada benim kas alti 310cc yuvarlak. Oyle bi protezki alt degil ustler dolgun o kadar yapay ki...

protezler aşağı iner zamanla. dolgunluk da haliyle üstte kalmaz. 6. aydan sonra revizyon olabilirsin. hatta bu süreden daha fazla da beklenilmemeliymiş. kapsül oluşumu olmasın diye. (doktorların önerisi bu yönde) yine de doktorların önerisini al. acaba gerçekten sen mi alışamadın memelerine yoksa iyileşme süreci mi yordu seni? önce bunu anlamak gerek.
çoğu kişi ameliyata girmeden, sonrasında yaşayacakları durumları az çok öğrenmiş oluyor. hiç bilgin olmadan ameliyat olduysan haliyle korkmuş olabilirsin.
eğer memelerinde ısı farkı, morarma vb durumlar yaşamıyorsan (sağlık sorunu) zamana bırak, iyileşmeye bak. bu süreçte de kararını verir ve duruma göre hareket edersin. canını sıkma.

Aa mentor değilmiydi canım seninki? Memtorun kapsl oluşumnda fln ömür boyu değişim garantisi var kendi soktorumda söyledi

ilki Nagor'du.. doktorum garantisi hakkında bişi demedi.. sadece protez ücreti alıcaz dedi.. üstünde durmadım ben de... nagor hep sert olmustu bende.. tekrar aynı protezi kullanmak istemezdim zaten.. 2.sinde Allergan kullanıldı.. gayet yumusak bu sefer memnunum

Bugün neredeyse tekrar doktora gidiyordum , çıkarmak değiştirmek istiyorum diye ama beni dinlemeyeceğini iner iner diyeceğini bildiğim için bu soruyu bile soramıyorum. Demek 6 ay gerekli

Bugün tam 1 hafta oldu, bu süreç, uykusuzluk, sırt ve kas ağrıları yordu evet ama ben hep sonucu düşünerek sabrediyordum, sonucuda beklemediğim gibi alınca hayalkırıklığına uğradım .düşünsene yıllardır memesiz geziyorum birdebire sütyenden fırlayan 2 tane top karşımda görünce şok oldum.
Aslında gece gündüz okudum burda yazılanları araştırdım ama herkes daha bandajlar çıkarçıkmaz çok muhteşem diye yazmış, herkes memnun, bir benim bu hayalkırıklığım düşündürdü beni.
Bir de kapsül oluşma riski & iz kalma durumları var ilerki aşamalarda. Umarım bu sorunlarla karşılaşmam, herşey daha zor olur benim için. 1 ay sabredip bekliycem dediğiniz gibi, umarım üstler iner ve genişliği azalır

geçmiş olsun boy kilo omuz genişliği nasıl acaba bilgi verebilir misin, protezler aşağı inince rahatlarsın şuan çok erken kas altı zor bir ameliyat toparlanması da uzun zaman alıyor, 310 u siz mi seçtiniz doktor mu karar verdi

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…