Prolaktinle başı dertte olup hamile kalmak isteyenler ve kalanlar........

hilbar, geçmiş olsun öncelikle, bende korktum şimdi, prolaktin böyle bişey yapar mı merak ettim çok...

hilbar, geçmiş olsun öncelikle, bende korktum şimdi, prolaktin böyle bişey yapar mı merak ettim çok...

prolaktin ne yapar mı diye sordun?anlamadım ama...
prolaktin yüksekliği adet düzensizliği yapıyo ve hamileliğe engel cnm..hatta değeri çok yüksek olanların mr falan çektirmeside gerekiyo..

bende pazartesi yaptıracağım hormon testlerini bakalım ne çıkacak.benim bir kızım var ama 8 aydır 2.için uğraşıyoruz olmuyor.reglimde düzenlidir arada değişiklik oluyor ama çok sık değil.rahim yumurtalıklar temiz.bakalım nedeni hormonlarmı.

kizlar esim dostinex aldi eczaneden icinden iki kapsul cikti. recetede bir gunde yarim tablet yaziyo ama doktor oyle bisey demedi ne yapmaliyim

kizlar esim dostinex aldi eczaneden icinden iki kapsul cikti. recetede bir gunde yarim tablet yaziyo ama doktor oyle bisey demedi ne yapmaliyim

canım benim kullandığım zaman 3 günde bir yarım tablet kullanmıştım bana doktor öyle demişti..etkili bi ilaç olduğu için az kullanılıyo..ama doktorun sana neden miktar söylemedi ilginç doğrusu..

prolaktin ne yapar mı diye sordun?anlamadım ama...
prolaktin yüksekliği adet düzensizliği yapıyo ve hamileliğe engel cnm..hatta değeri çok yüksek olanların mr falan çektirmeside gerekiyo..

yok onları biliyorum, bende mr da mikroadenom çıktı zaten. sen gebeliğim düşükle sonuçlandı demiştin ya onu soruyorum, prolaktin yükseldiği için mi düşük olmuş?

kizlar esim dostinex aldi eczaneden icinden iki kapsul cikti. recetede bir gunde yarim tablet yaziyo ama doktor oyle bisey demedi ne yapmaliyim[/b

iki çeşit kutusu var dostinex in, biri 2 li biri 8 li. doktor da yanlışlıkla 2 lik yazmış olabilir (bana bi kere öyle olmuştu, gidip reçeteyi değiştirmiştim). ama çoğunlukla pzt ve perş. yarım kullandırırlar (yılların tecrübesi :).....)

arkadaşlar hepinize merhaba. tmn arkadaşım senin mikroadenomun boyutu ne? uzun zamandır ilaç kullandığını söyledin, küçülme oldu mu? biz de bebek çalışmalarına yeni başlamıştık, adetlerim erken gelmeye başlayınca hormon testi yaptırdım. prolaktinim 145 çıktı ve acil MRa yönlendirildim. 9mm mikroadenomum var :S 2 endokrin uzmanına gittim, 1 yıl dostinex kullanıp korun dediler bebek düşünme dediler. tümörün küçülmesini beklememi söylediler. ama ben çok rahat değilim açıkçası. sizin tecrübelerinizi merak ediyorum

yok onları biliyorum, bende mr da mikroadenom çıktı zaten. sen gebeliğim düşükle sonuçlandı demiştin ya onu soruyorum, prolaktin yükseldiği için mi düşük olmuş?

yok cnm..zaten prolaktin bitek hamileyken yükselmesi gereken bi hormon..yani hamile olduğunda yükselmesi gerekli..
benim düşük 7 haftalıkken oldu.ve doktorlar diyoki 12 haftadan önceki düşükler sağlıksız olduğundan düşüyo..

arkadaşlar hepinize merhaba. tmn arkadaşım senin mikroadenomun boyutu ne? uzun zamandır ilaç kullandığını söyledin, küçülme oldu mu? biz de bebek çalışmalarına yeni başlamıştık, adetlerim erken gelmeye başlayınca hormon testi yaptırdım. prolaktinim 145 çıktı ve acil MRa yönlendirildim. 9mm mikroadenomum var :S 2 endokrin uzmanına gittim, 1 yıl dostinex kullanıp korun dediler bebek düşünme dediler. tümörün küçülmesini beklememi söylediler. ama ben çok rahat değilim açıkçası. sizin tecrübelerinizi merak ediyorum

Merhaba.
benimde prolaktin en son 100 ü buldu bendede mikroadenom var ama ben 1 yıl zaten bebek düşünmedim.bi kaç aydır düşünüyorum ama bana korun filan demediler.6 ayda bir kontrol edilecek.

sevgili baklava, senin adenomun ilaçla küçülmüş mü? ben de drlar 1 yıl demesine ragmen, 6 ay ilacımı içip tekrar MR çektirmeyi düşünüyorum. her ay da prolaktinime baktıracağım. yaşım 31 çünkü, fazla beklemek istemiyorum :S hamilelikte bu adenomlar sorun yaratıyor mu? drlar beni korkuttu ama ben burda bir kaç sorunsuz hamilelik yaşayan kişi okudum.

hı bu arada ben endokrine gitmedim beyin cerrahi git dedi ama benim zamanım olmadı o zmaan kaldı.belki gitseydim öyle derdi belki ama bilmiyorum.

sevgili baklava, senin adenomun ilaçla küçülmüş mü? ben de drlar 1 yıl demesine ragmen, 6 ay ilacımı içip tekrar MR çektirmeyi düşünüyorum. her ay da prolaktinime baktıracağım. yaşım 31 çünkü, fazla beklemek istemiyorum :S hamilelikte bu adenomlar sorun yaratıyor mu? drlar beni korkuttu ama ben burda bir kaç sorunsuz hamilelik yaşayan kişi okudum.

prolaktin yüksekliği sebebiyle ben sanelerde aralıklı olarak dostinex kullandım.ama ilaç bittikten sonra herşey aynı oluyordu.o zaman mikroadenomun var olduğunu bilmiyorduk.daha 4-5 ay oldu öğreneli.1-2 ay sonra tekrar baktırcam.6ayda bir baktırmak gerekiyormuş.dolayısıyla şuan ne durumda hiç bir fikrim yok.dostinex i şuan kullanmıyorum pkolu olduğum için progestan die bi ilaç kullanıyorum şimdilik ben.
Rabbim şifa versin inş. Sağlıklı sıhhatli hayırlı bir evlat versin inş.

anladım canım, evet belki. çünkü benim jinekoloğum 2-3 ayda prolaktinin normale döner hamile kalırsın demişti. beyin cerrahı da adenomun boyutu küçükmüş ameliyat gerekmez dedi, kimse korun demedi. ama şu endokrinciler beni telaşlandırdı. hamilelikte adenom büyüyebilirmiş, hamile hamile ameliyat edilmem gerekebilirmiş, o yüzden korunmalıymışım. son gittiğim proftu ama ben yine de bir ümit sorunsuz hamilelik haberi duymak istiyorum :))

aminn canım, Rabbim isteyen hepimize hayırlı evlatlar nasip eder inşallah. sana da çok geçmiş olsun. en azından şimdi nedenini biliyoruz, tedavimizi buna uygun oluruz.
yüksek prolaktin yumurtlamayı engelliyormuş zaten, bana da pko başlangıcı demişlerdi sonra prolaktin kaynaklı çıktı tatlım

anladım canım, evet belki. çünkü benim jinekoloğum 2-3 ayda prolaktinin normale döner hamile kalırsın demişti. beyin cerrahı da adenomun boyutu küçükmüş ameliyat gerekmez dedi, kimse korun demedi. ama şu endokrinciler beni telaşlandırdı. hamilelikte adenom büyüyebilirmiş, hamile hamile ameliyat edilmem gerekebilirmiş, o yüzden korunmalıymışım. son gittiğim proftu ama ben yine de bir ümit sorunsuz hamilelik haberi duymak istiyorum :))

ayyy topidik cim şimdi beni korkuttun anam niye endokrine gitmedim ozmaan ben :))
tümör büyürse o zaman müdahale edilebilir.
3 aydır bebek için çalışıyorum olmadı pko yüzünden ama şimdi tırstım :))
neyse neyse yok valla ya Rabbim hayırlı sağlıklı bir evlat versinde bana ben Razıyım...

aminn canım, Rabbim isteyen hepimize hayırlı evlatlar nasip eder inşallah. sana da çok geçmiş olsun. en azından şimdi nedenini biliyoruz, tedavimizi buna uygun oluruz.
yüksek prolaktin yumurtlamayı engelliyormuş zaten, bana da pko başlangıcı demişlerdi sonra prolaktin kaynaklı çıktı tatlım

inşaallah.
nedenleri biliyoruz ama sevinsem mi üzülsem mi die düşünmekteyim şuan.beklemek zor... :)
ama bunada şükür ;)
hepsi birbirine bağlı zaten bunların biri bozulsa diğeri arıza veriyo aman yaa :)
kadın olmak ne zorrr
bir o kadar muhteşemm :))

inşaallah.
nedenleri biliyoruz ama sevinsem mi üzülsem mi die düşünmekteyim şuan.beklemek zor... :)
ama bunada şükür ;)
hepsi birbirine bağlı zaten bunların biri bozulsa diğeri arıza veriyo aman yaa :)
kadın olmak ne zorrr
bir o kadar muhteşemm :))

Bebislerimizi kucağımıza alınca tüm zorlukları unutacağız inşallah :)) ben seni korkutmak istemem canım, ben daha hastalığımı ogreneli 1 ay olmadı, Dr dr geziyorum. Ama sanki tüm endokrinciler ağız birliği yapmış, riskli diyorlar korun diyorlar. Bana kalsa ben kendim için riski almaya hazırım da, bebek için birsey olursa diye korkuyorum.

Back