Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
cnm benim ikimizinde ortak yönü çok var.senin prolaktin kaç.belki yazmışsındır kusura bakma görmedim
bende bu hafta endokrine gitmeyi düşünüyorum, bakalım o ne diyecek...
sonucunu bizimle paylaşırsan çok sevinirim canım. doktor doktor gezmek de istemiyorum ama tedavimin başında olduğum için gerekirse dr değiştireceğim.
Arkadaşlar, ben de bu konuda çok uzmanla görüştüm. uzun süre dostinex kullandığım halde adenom küçülmedi bende. endokrin dr um ilaca devam dedi ama yaş da ilerlediği için ben çocuk olsun, sonra ilaca devam edeyim dedim. dr da tamam dedi... ama endokrincim de kadın doğumcum da, hamile kalma sürecinde kesinlikle ilacı bırakmamam gerektiğini söylediler. 5-6 haftaya kadar kullanmamı söylediler. yoksa prolaktin birden yükseliyormuş ve düşük olayı daha sık oluyormuş.
bu durumda dr lar kâr-zarar hesabı yaparak ilaca devam veya bırak diyorlar, bende devam demişlerdi...
alanında uzman, ve iyi dr lar oldukları için ben dr larıma güvendim...
ben de parlodel i sordum ama dostinex' e devam etmemi söylediler. ekstra düşük önleyici ilaç kullanmıştım...
(bebeğin kalbi durduğu için aldılar ama bunun prolaktinle-dostinexle ilgisi yokmuş...ileri dönemde olsaydı, buna belki bağlayabilirlermiş ama erken dönemde oluyormuş zaten)
bence, önce adenomunuzun gidişatına bakın. benimki ilaçla değişmedi. küçülmeye devam etseydi, bebeği erteleyecektim yine. bazı hastalarda küçülüyormuş, bazısında değişmiyormuş, bazısında büyüme devam edebilirmiş. siz hangi gruptasınız, ona göre tedaviyi değerlendirecekler.
hamilelikte bazen adenom büyüyor, bazen de küçülüyormuş.
evliliğimin başında ben doğum kontrol hapı kullandım, bıraktıktan sonra regl düzensizliklerim büyük ölçüde başladı. ben hapların adenomu oluşturduğuna/büyüttüğüne inanıyorum açıkçası. o yüzden korunma sürecinde d.k.hapı kullanmayın bence...
dostinex kullanırken hamile kalan, bebeği olan tanıdıklarım da var, maşallah bebeklerinde bir sorun yok...
olumlu düşünüp tedavinizi aksatmayın. uzun yıllar dostinex kullandığınız halde adenom küçülmediyse-büyümediyse, bebek düşünüyorsanız önce bebeği aradan çıkarmaya çalışın, dr unuzun da onayıyla tabii...
slm kızlar 2 yıllık evliyim,27 yaşındayım,hiç korunmadım ve 2 defa aşılama oldum malesef tutmadı,ilk aşılamamdan önce prolaktin değerim 37 çıkmştı o ay dostinex kullandım hormon testi tekrarlamadan aşılamam yapıldı.geçen ay başka bir doktora gittim aç karnına gel dedi o zaman yapıldığında 31 çıktı anlıcanız aç ve tok karnına prolaktin değeri farklı çıkıyo.
şuan beklemedeyim nisan ayına kadar beklicem normalle olmazssa tüp bebek yaptırıcam tabi öncesinde tekrardan hormon testi yapılır
Sevgili Efla, bilgi ve tecribelerini paylaştığın için çok teşekkür ederim. Ben kendi adıma yazdıklarından tedavime devam edip tümörümün nasıl değişim göstereceğini görmek için beklemem gerektiğini çıkardım. Görüştüğüm endokrinciler de bana en az 1 yıl hamilelik tavsiye etmediler. Ama yaşım da 31, ne kadar bekleyebilirim bilmiyorum. Umarım benim tümörüm tedaviye cevap verir ve biraz küçülür bu sürede. Bebeğini kaybettiğin için üzgünüm, inşallah yakın zamanda yeniden hamilelik gerçekleşir ve sağlıklı olarak bebeğini kucağına alırsın canım.
Mevlid kandiliniz mübarek olsun.
Rabbim dualarınızı kabul etsin inş.
bizlere de dua ederseniz memnun oluruz.
Dualarda buluşmak Dileğiyle.
topidik, yaşlarımız aynı.
ilaçlarını düzenli kullan, sendeki adenom küçülür inşallah. cep tel gibi zararlı araçları çok kullanma,yatarken yakınınızda bulundurmayın. stres yapma. prolaktini yükselten(süt yapan) gıdalardan biraz uzak dur ilerleyen dönemlerde...
erteleme konusunda, iyi bir kadın doğumcu ile de görüşüp onun da fikrini al lütfen. jinekolojik olarak herhangi bir sağlık sorunun yoksa, ertelemen sorun olmayacaksa öyle devam edersin adenom tedavisine... kadın doğumcun ertelemeni uygun bulmazsa, tekrar endokrin dr un ile görüş,nedenlerini söyle. iki doktorun ortak fikrine göre hareket et lütfen.
bana endokrin dr um, en az 8-10 ay içinde ilacın etki edebileceğini söylemişti, ben çok daha uzun süre kullandığım halde etki etmediği için(büyümemiş olması da iyi), kadın doğumcumun da daha fazla erteleme, demesi üzerine bebeği önce yapmak istediğime karar verdim. bu süreçte dostinexe devam ediyorum zaten. küçülecekse yine küçülecektir...
inş tedavinden en güzel sonuçları alırsın...
iyi dileklerin için teşekkür ederim.
Ben de hem kendim hem de sizler için dua ettim arkadaslarım. Rabbim dualarımızı kabul etsin inşallah. Güzel haberlerinizi duymayı bekliyorum.
sağolasın Rabbim dualarımızı kabul etsin inş.
ben 22 sinde regl oldum malesef kandilide bu yüzden iyi geçiremedim.ama duamızı da ettik kendim için sizler için Rabbim kabul etsin inş.
Baklava Cim moralini bozmamaya calis. Cok etki ediyormus. Soylemesi kolay, kendimden biliyorum :) ama elimizden geldigi kadar rahat olalim. Insallah subat senin ayin olur. Ben de reglimi bekliyorum, gunu bugun, bu ay korundugumuz icin beklentim yok
üzüldüm biraz umutlanmıştım ama neyse dr un hatası![]()
kandilden sonra olsaydı keşke
şubattada umudum olacak mı bilmiyorum dr a gidicem yarın hormon tahlillerimi filanda yeniliycem.progestan içiriyodum dr bana bebek olana kadar böyle devam edicek dedi.ama o bana yeterli gelmiyomuş.bekarken gittiğim doktor klomen tedavisi demişti.ama bu salladı boşa vakit kaybettirdi.bu ay da gerekli özeni göstermezse martta başka dr kapısı çalacağım :S
korunduğunuz ilk ay mı :) 1 sene Rabbim sabır versin şifa versin. inşallah küçülür adenomun ve sıkıntı çekmeden bebeğine kavuşursun tatlım.![]()
Canim benim, hormonlarina yeniden baktir, hormon kaynakliysa sorunun klomen etki eder mi bilmiyorum. Bosuna ilac icmeyesin sonra. Ben prolaktine baktirtmadigim icin yumurtlayamayinca bana da dr um clomid vermisti 2 ay, 1 ay da bosu bosuna gonal f igne oldum. Umitle bekledim ben de o aylarda :) Ondan sonra tahlil yaptirinca prolaktinin yuksek oldugunu anladik. Keske bastan tahlil yapsaydim da dostinexe 3 ay erken baslasaydim. Evet ilk ayimiz, kaldi 11 :))
Canim benim, hormonlarina yeniden baktir, hormon kaynakliysa sorunun klomen etki eder mi bilmiyorum. Bosuna ilac icmeyesin sonra. Ben prolaktine baktirtmadigim icin yumurtlayamayinca bana da dr um clomid vermisti 2 ay, 1 ay da bosu bosuna gonal f igne oldum. Umitle bekledim ben de o aylarda :) Ondan sonra tahlil yaptirinca prolaktinin yuksek oldugunu anladik. Keske bastan tahlil yapsaydim da dostinexe 3 ay erken baslasaydim. Evet ilk ayimiz, kaldi 11 :))
baktırcam mecbur zaten 3 ay oldu prolaktin yükselmiş olabilir. içtiğim progestan prolaktinle alakalı deil sanırım.bu sefer tüm hormonlara da bakılcak.3 ay boşu boşuna içtim kesinlikle.çünkü yumurta takibi filan hiç bişey yapmadı doktor.pkolu ya bu yapılcak iş mi.yumurta oluşuyomu olgunlaşıyomu çatlıyo mu napıyo hiç bir bilgim yok.progestan onla ilgili deil.
evt ya keşke ilk başka hormonlarına baksaydı doktorun .insanları deneme tahtası yapıyorlar.kaybettiğimiz ayları boşa geçirtiyorlar. sinirliyim :)))
11 ay hadi bakalım inş. sonu güzel olsun :))