Prolaktinle başı dertte olup hamile kalmak isteyenler ve kalanlar........

ne başa bela bi hormonmuş bu yaaaa! gitmek azalmak bilmiyo lanet şey :47:
acaba benimde yine yükseldi de,o yüzden bi engel falan mı oluyo diye düşünmeye başladım :44:

senin en son ne zaman düşmüştü cnm,tekrar çıkmadan önce?

aynen öyle canım lanet hormon :47: .seninde yükselmiş olabilir ama inş. yükselmemiştir.ufacık yaptığımız stres bile yükseltebiliyormuş.ben en son eylül ayına ölçtürdüm 1.30 du.üç ay sonra yaptırdım 96 olmuş.doktorum dostinex verdi yine ilacı kullanırken gebe kalırsan ilacı bırakırsın dedi.sonrada hsg filmi çektirdim.onda da bir sorun çıkmadı çok şükür. valla bu hormonla napıcaz bilemiyorum.sende mutlaka test yaptır.doktorun sölemese de yaptırabilyorsun. sonucu görürsün kafan rahat eder.

çook yuksektı hıpofızden amelıyat oldum şimdı hamıleyımmmmmmmmmmm kızlar olur tedavınızı gorun kiiiiiiiiiiii benım kı en vahimmmmmmmmmmm tabloooooooyyyyduuuuuuu

aynen öyle canım lanet hormon :47: .seninde yükselmiş olabilir ama inş. yükselmemiştir.ufacık yaptığımız stres bile yükseltebiliyormuş.ben en son eylül ayına ölçtürdüm 1.30 du.üç ay sonra yaptırdım 96 olmuş.doktorum dostinex verdi yine ilacı kullanırken gebe kalırsan ilacı bırakırsın dedi.sonrada hsg filmi çektirdim.onda da bir sorun çıkmadı çok şükür. valla bu hormonla napıcaz bilemiyorum.sende mutlaka test yaptır.doktorun sölemese de yaptırabilyorsun. sonucu görürsün kafan rahat eder.

yüksek çıktığından beri zaten her ay kontrol ettiriyordum,doktorlada görüşüyordum..en son aralık başında yaptırdım..normal değer aralığı 5-26 benim yaptırdığım hast. yazan öyle.. benimnen son 20 çıkmıştı.. aslında bidaha gitmem gerek,1 ayı geçti..

çook yuksektı hıpofızden amelıyat oldum şimdı hamıleyımmmmmmmmmmm kızlar olur tedavınızı gorun kiiiiiiiiiiii benım kı en vahimmmmmmmmmmm tabloooooooyyyyduuuuuuu

hamileliğine engel prolaktinmiydi canım seninde? ne güzel hamileymişsin,tebrik ediyorum :nazar: ayrıca değerin oldukça yüksekti heralde,ameliyat olduğuna göre?geçmiş olsun bu arada..nasıl bi ameliyat oldun?süreç nasıldı?

beyın amelıyatı hıpofızden proklaktını yukselten uru alıp attı doktorum benımkı en kotusuyduuuuuuuuuuuuuuuuuuuu tam hıpofız tum hormonlara start verıyor korkmayın çok yuksek degılse ıkı ay fılan ılaç tedavısıyle duşuruyoorlar ben bebışıme kavuştum ya sız hayda hayda kavuşursunuz kızlarrrrrrrrrrrr

beyın amelıyatı hıpofızden proklaktını yukselten uru alıp attı doktorum benımkı en kotusuyduuuuuuuuuuuuuuuuuuuu tam hıpofız tum hormonlara start verıyor korkmayın çok yuksek degılse ıkı ay fılan ılaç tedavısıyle duşuruyoorlar ben bebışıme kavuştum ya sız hayda hayda kavuşursunuz kızlarrrrrrrrrrrr

aaaay çok geçmiş olsun canım..allah ödülünüde vermiş,bebişin :emir_bebek: allah sağlıklı büyütmeyi nasip etsin inş..

sağol ipekcim...
burda da buluştuk seninle.... ne kadar çok ortak yönümüz var demi:1::1::1:
inşallah canım herşeyde vardır bi hayr sende üzme kendini.. prolaktin yüksek te olsa demekki hamile kalabiliyomuşuz. düşük yaptık çok çok çok üzüldük ama en azından bebeğimiz olacak umudu var içimizde değil mi...
zman var demekki...
bende dostinex kullanıyorum ama ne yalan söyleyeyim en son 1 e düşmüştü ya ondan sonra çok üstüne düşmedim...
tekrar yükselmesin diye sadece ayda 2 tablet kullanıyorum iki aydır.. onu da şöyle yapıyorum... adet olduğum zman yarım içiyorum sonra üçer gün arayla yarımşar içiyorum... tahmini yumurtlama zmanımdan sonra içmiyorum... ne olursa olsun güvenemiyorum ya hamileysem ilaç zarar verir mi diye.. doğrumu yapıyorum bilmiyorum ama... bazen düşünüyorum insan kendi kendinin doktoru.. stresten uzak duruyorum.. bu ay bebiş için umudum var ama bakalım inşallah olur..... tabiki benimle beraber hepimizin... inşallah...............:16::16::16::16::16:

benm de ilaç bitti şimdi düşmüş değer, bende bunun cevabını merak ediyorum bu arada ya, yazdım ama yanıt gelmedi,
değerin çok düşük olması, yani referans sınır 5 - 25 ken, 5 in altında olması sorun oluyor mu acaba?

prolaktin eğer çok yüksekse gebeliğe engel olur.

sınır değerlerde olunca dr lar ilaç bile vermiyor genelde, bu şekilde gebe kalan arkadaşım var.
adenomu olduğu halde, bebeği olan arkadaşlarım var. çevremde de birçok kişiden duydum bunu.
sırf kendime ve benim çevremdekilere dayanarak bile gebeliğe engel olmadığını düşünüyorum. ben gebe kalmıştım, ama bebeğin kalbi durdu. bununla ilgisi olmadığını söylemişti dr.

tedavisini olmazsanız, ilacınızı düzenli kullanmazsanız gebeliğe engel olabilir tabii. ama dr kontrolünde, tedavinize dikkat ederseniz bir sıkıntıyla karşılaşmazsınız.
bir defa dostinex kullanmak yeterli olmayabilir. ben sürekli kullanıyorum ve kullanmaya devam edeceğim.
ilacı bırakınca benim de regl dönemlerim 3 - 3,5 ayı buluyordu.
dr a gittiğimde prl 150 çıkmıştı. 1 kutu kullanıp bıraktım, birkaç ay sonra yine eski değerine yükseldi.

eski mesajlara bakamayacağım şimdi, belki yazmışsınızdır.
prl değeriniz 100 üzerindeyse, hipofiz mr ı çektirin. adenom unuz varsa, düzenli ilaç kullanmanız gerekir, dr kontrolünde olun.
ilacı bıraktığınız gibi prl yükselmeye devam eder. 1-2 kutu ilaçla kesin çözümü yok maalesef...

ben de bekarlığımdan beri düzensizlik ve prl kontrollerimi yaptırıyorum, tedavi süreci uzun olanlar
ve birkaç farklı doktora görünenler, haklı olarak daha tecrübeli ve bilgi sahibi olabiliyor konuyla ilgili
katılıyorum, tedavi konusunda doktorla beraber takip edilmesi, verilen ilaç varsa kullanılması gereklidir
sonuç itibariyle, yüksek değer tedavi edilmezse hamile kalmayı zorlaştırabilir veya geciktirebilir tabiki,
ama tedavi ile gebelik mümkündür, burada birsürü yorum okuyoruz, içlerinde motive edici çok mesaj var
zaten adenom yoksa, yükselme sebebi de tam olarak açıklanmazken ve strese bağlanırken, çokça sorgulamaya
çalışmak, yersiz endişeye ve bu da strese, bu da hormonun yükselmesine neden olabileceği de oldukça aşikar,
mümkün olduğunca büyütmemeye çalışılmalı, prl ile gelişen gebelik hikayelerini okuyarak rahatlamalıyız
nihayetinde sağlıklı bir gebelik için, fiziksel ve zihinsel sağlıklı bir anne adayı gereklidir, öncelikle bunu sağlayalım

ayrıca sadece prl değil her türlü hastalık ve tedavi kişiye özel şekillenir, yorumları kendi durumumuza göre değerlendirmeliyiz
her bünye kendi özelinde tepki veriyor ilaca da diğer dış etkenlere de, birinde olan illaki diğerinde de olucak diye bişey yok

benimde 4 ay öncesinde adet gecikmesiyle doktora gittiğimde öğrendim proklatin hormonunu 50.04 dü bana bir ilaç verdi ağır bir ilaçtı ertesi gün sabah baş dönmesi yaptı daha sonra bünye alışınca rahatsız etmedi 1 ay sonra kontrole gittiğimde düşmüştü parlodel kullandım sizde bu ilacı bir danışın isterseniz doktorunuza hem hamile kalmayı da kolaylaştırıyormuş diye biliyorum

4 aydan sonra tekrar proklatin değerini ölçtürdüm 20.91 çıktı bu değer normalmi ya 25 in üstündekiler yüksek diye biliyorum ama yinede şüphede kaldım sizcee???

4 aydan sonra tekrar proklatin değerini ölçtürdüm 20.91 çıktı bu değer normalmi ya 25 in üstündekiler yüksek diye biliyorum ama yinede şüphede kaldım sizcee???

evet cnm şu an değerin normal seviyede.. 26 üstüne çıkınca ilaç kullanmayı gerektiriyo.. bende en son 1.5 ay önce ölçtürdüm,benimde 20'ydi..şu an nasıl bilmiyorum baktırmam lazım aslında :44:

prolaktin dediğiniz süt hormonu mu oluyo kızlar benim eltimde 1,5 yıllık evliler ve bebekleri yok dr'a gittiğinde süt hormonu yüksek çıktı ve 3aydır ilaç kullanıyo dr bu hormon çocuğa engel olur demişti ve ilacı kullandığı sürede de çocuk düşünmeyin zarar verir demişti. bide dr ilacı 3ay kullancaksın dedi tekrar test yaptırcak inşallah düşerde bebişi olur eltimi çok seviyorum hata diyorum ki aynı dönemde bebişlerimiz olsa keşke :16::16::16:

evet cnm şu an değerin normal seviyede.. 26 üstüne çıkınca ilaç kullanmayı gerektiriyo.. bende en son 1.5 ay önce ölçtürdüm,benimde 20'ydi..şu an nasıl bilmiyorum baktırmam lazım aslında :44:

çok saol canım ya ...rahatlattın beni...

5 ay 7 ay öncesinde sağ mememden nerdeyse fışkırırcasına süt akıyorduuuu doktora gittiydimmmmmm aile hekimi büyükbir hastaneye git dedi prolaktin fazla olabilir dediii gebelik düşünürseniz engel teşkil eder dediiii ama ben o zaman vajinüsmusdum veee ne gebeliği birleşmeyi bile düşünmek imkansızdı....şimdi normalim geçen ay kadındoğuma gittim beebk düşünyoz dedim ama bu akan sütü unuttum demeyi o bissürü test yaptırdı normal çıktı amaaaa ben bi daha gidip kontrol yaptırsammmı ufffffffffffff arkadaşşş prolaktin offffffff
herşeyin fazlası zarar yaniiiiiiiiiiiii ufffffffff

5 ay 7 ay öncesinde sağ mememden nerdeyse fışkırırcasına süt akıyorduuuu doktora gittiydimmmmmm aile hekimi büyükbir hastaneye git dedi prolaktin fazla olabilir dediii gebelik düşünürseniz engel teşkil eder dediiii ama ben o zaman vajinüsmusdum veee ne gebeliği birleşmeyi bile düşünmek imkansızdı....şimdi normalim geçen ay kadındoğuma gittim beebk düşünyoz dedim ama bu akan sütü unuttum demeyi o bissürü test yaptırdı normal çıktı amaaaa ben bi daha gidip kontrol yaptırsammmı ufffffffffffff arkadaşşş prolaktin offffffff
herşeyin fazlası zarar yaniiiiiiiiiiiii ufffffffff

Zaten göğüsten süt gelmesi prolaktinin çok yüksek olduğunun bi göstergesidir.. eğer bu değerine hiç bakılmadıysa muhakkak baktır derim ben.. gebeliğe engel + adetlerde de düzensizlik yapabiliyo, bende yaptı mesela.. çok fazla yüksek değilse ilaçla 1 ayda falan düşürülebiliyo zaten ama geç olmadan baktır derim ben

Zaten göğüsten süt gelmesi prolaktinin çok yüksek olduğunun bi göstergesidir.. eğer bu değerine hiç bakılmadıysa muhakkak baktır derim ben.. gebeliğe engel + adetlerde de düzensizlik yapabiliyo, bende yaptı mesela.. çok fazla yüksek değilse ilaçla 1 ayda falan düşürülebiliyo zaten ama geç olmadan baktır derim ben

bencede biran önce doktora git bende adet gecikmesi hamilemiyim acaba diye gittim 50 lere çıkmış proklatin ama korkulucak bir şey değildi benimki bir ayda düştü inş. seninkide düşer biran önce...geçmiş olsun bu arada canım

bende de yaklaşık 7-8 yıldır prolaktin fazlalılığı var. 2 yıl önce mikroadenom göründü. dostinex i hep ara ara kullandım. 1 yıldır düzenli dostinex kullanıyorum. şimdi bebek düşünüyorum. şimdiki doktorum prolaktini çok önemsemiyor, test yaptırmadı, tekrar mr bile istemedi. zaten dostinex kullanırken prolaktin yükselmez diyor, benim de kafam karıştı....

Benimde prolaktinim 70lerdeydı 2 ay dostinex kullandım 0 lara ındı sonra yumurtlama takıbıyle ılk aydan gebe kaldım ama gebelşıgım dusukle sonuclandı ... şimdi dusugun sebebını ogrencem yarın prolaktınım cıkmıs olabılır dedı doktor... eger cıktıysa napcaz dedım yınemı korunup 2 ay tedavı yapcaz dedım yok bu sefer hem ılac kullancaksın hemde yumurtlama takıbı yapcaz dedı... işallah yıne ılk aydan tutarda bu sefer tutunur... ayrıca ne malum prolaktın olduguu işallah baska bı sebepden dusmemeısdır bebişim ayyy beklekı yarın gelsınnn hıc gıdesım bıle yok valla sonucdan korktugum ıcın...:43:

kizlar bugun olcdurdum prolaktinim 40.88 cikmis yarn ilaca basliyorum 3 hafta sonra yine tahlil yapilacak insallah duserde hamile kaliriz

kizlar bugun olcdurdum prolaktinim 40.88 cikmis yarn ilaca basliyorum 3 hafta sonra yine tahlil yapilacak insallah duserde hamile kaliriz

​kızlar bugun saat 10 bucukda kan tahlıllerımı yaptırıcam düşüğe ney neden olmuş öğrenicem... umarım ciddi bişey deıldır ... ve bıdahakı gebelıgımde bana zorluk yasatmaz işallah.... su sonuclar bı bellı olsun hemen adet olur olmaz bende baslıcam yumurtlama takıbıne ... gelsın klomenler gelsın catlatma iğnelerıı.... hadi bakalım dualarınızı esırgemeyın ....:16:

​kızlar bugun saat 10 bucukda kan tahlıllerımı yaptırıcam düşüğe ney neden olmuş öğrenicem... umarım ciddi bişey deıldır ... ve bıdahakı gebelıgımde bana zorluk yasatmaz işallah.... su sonuclar bı bellı olsun hemen adet olur olmaz bende baslıcam yumurtlama takıbıne ... gelsın klomenler gelsın catlatma iğnelerıı.... hadi bakalım dualarınızı esırgemeyın ....:16:

hadi hilbar'cım hayırlı haberlerle gel inş.. bekliyorummmmm :44:

Back