Prolaktinle başı dertte olup hamile kalmak isteyenler ve kalanlar........

İlaçsız olmuyor diyorsunuz yani kızlar.

İlaçsız olabildiğini duydum ama sebebe bağlıymış. Örneğin antidepresan kullanımı veya strese bağlı bir yükselmeyse kendi kendine de düşüyormuş. Ancak eğer sebebi belirlenemiyorsa düşmesi zor diyorlar. Ben de agnucaston başladım, doktor verdi günde 2 adet. Bakalım ne olacak

dostinex kullanımdan sonraki ay adetim yine geldi,, dostinex kullandıktan sonra gebe kalanlar varmı ?? Varsa kacıncı ayda?

bende dün başladım dostinex e 62 çıktı benimde prolaktin .. çokk üüzldüm ama verende allah vermeyende nasip eder inşallah:)) kalan varmı bende merak ediyorum...

ya benimde ellilerde çıkmıştı mr felan istemedi gynelle verdı anca otuzlara düştü sizden mr istediler mi

Benim 60 tı doktor ilaç vermeden MR çektirelim dedi şükür MR çektirdim ve bişey çıkmadı. dostinex verdi kullandım adetim yine geldi ama doktora tekrar gidemedim.... Rabbim en yakın zaman da verr inşaallah

inşallah dilediğin gibi olur. sanırım ben bekar çocuk felan istemiyorum ya o yüzden beni pk gayeye almadı mı acaba :))

inşallah dilediğin gibi olur. sanırım ben bekar çocuk felan istemiyorum ya o yüzden beni pk gayeye almadı mı acaba :))

belki olabilir..ama geçmiş yazıları okuduğumda bazılarının daha yüksek olmasına rağmen istememiş.. doktordan doktora değişiyor heralde..benden sana tavsiye bekarken herşeyin tedavisine baktır.. evlenince daha çok zorlanıyorsun..

daha da düşmesse baktırır herhalde. kesinlikle de haklısın ben bu kadar önemli bi sorun oldugunu bilmiyordum buradan bıraz takıp edince ciddiyetini anladım.gebeliğe engel olabiliyor. umarım düşürürüz şu değerleri

dostinex i kullandığı ay hamile kalan varmı kızlar ?
benimde 33.40 dostinex verdi haftada 2 gün yarımşar al dedi
LH değerimde 16.73 lerde onun içinde cyclo progynova önerdiler sizce ikisini birdenmi içmeliyim doktorum sorun olmaz dedi hatta hem prolaktini hemde LH düşürmüş oluruz dedi ama bilemiyorum varmı bi fikri olan bunlarla dördüz doğurursam şaşırmam doğrusu bunca hormon yüklemesi nereye gitcek bilmiyorum

Merhaba arkadaşlar ,bende kendi durumumu yazayım dedim, hormon testi için kan vermiştim tüm değerler normal bir tek prolaktin 36,4 çıkmıştı. Doktor hipofiz mr istedi , çektirdim ,sonucu normal değerlerde ama daha kendi kadın doğum doktoruma gösteremedim,önümüzdeki hafta gösterip ilaç yazıp yazmadığını sizlerede söylerim. Bu arada bekarım , adetim hep düzenli gelir , göğüs acım ağrım da olmadı yada süt gelme durumu olmadı hiç, ama gel gelelim prolaktin yüksek , bakalım ne diyecek doktor.

Geçen ay 42 olan prolaktinim bu ay 94 çıktı
Ben evli bile değilim benim çocuğum olmaz mı ki ya
Hipofiz mr istedi kaç dakka sürüyor bilgi verebilir misiniz lütfen ?
Ben mr dan korkuyorum 15 dk kalmıştım birkez

Merhabalar
bende geçtiğimiz ay adet olurken az ağrım oluyor diye genel bir muayine ye gittim kadın doğum doktoruna ,
evli değilim bende ,ultrason ile bakıldı , kist filan yok normal dedi bir kaç test istedi vücuttaki kıllanmalarımdan dolayı,
sadece Prolaktin değeri biraz yüksek çıktı ,
diğer tüm veriler normal değerde idi.
Prolaktinde en fazla 24 olması gerekiyormuş sanırım benim 36 idi. Hipofiz mr istedi.Özel bir hastanede yatırdım.
Önce kendini korkutmamam gerekiyor çekim için. mr makinasına giriyorsun baştan bele kadar,üstünde akletin ve onların verdiği önlük oluyor, girmeden koldan iğne ile damar yolu açıyorlar, çünkü mr ın son 5 dakikasında ordan iğne ile ilaç verip birde öyle çekiyorlar. Ben gözlerimi kapadım hayaller kurdum makina içinde yoksa sesler geliyor makinadan onları dinleseydim korkuturdum kendimi,eline bir top veriyorlar ,çıkmak istersen onu sıkıyorsun ,ama panik yapmamaya çalış tekrar çekilmektense bir kerede bitsin. Toplam 20 dakika civarı 15 dk normal son 5 dakika ilaçlı .Benim hipofiz mr da normal çıktı prolaktini düşürmek için dokxtinex verdi bugün bana, her hafta bir tane alıcam 4 tane bittikten sonra tekrar kan verip prolaktin değerime baktırıcam. Normale düşerse kullanmama gerek kalmıcak .
Birde benim hep adetim düzenlidir, gögsümden süt akması gibi bir şikayetimde yok .. ama yinede olabiliyormuş.

merhabalar bende yıllar yılı prolaktinle hipofiz adenomla uğraşmış biri olarak bişeyler paylaşmak istedim.200 e yakın prolaktinim çıkınca mr istendi 13mm hipofiz adenom çıktı.Hal böyle olunca o doktor senin bu doktor benim gezmeye başladık.(Ne araştırma yaptım ama prolaktinle ilgili tüm yazıları vs herşeyi okumuştum korkunca tabi) Kimi ameliyat kimi gerek yok derken ameliyattan vazgeçip dostinexle tanıştım.Yaklaşık 4 sene falan ilacı kullandım 3 ayda bir mr a girdim(evde yığınla mr var :))Dostinex en etkili ilacıymış tabi prolaktin için...Sonrasında prolaktin düştü adenom normal değerlere geldi ilacı bıraktım ama prolaktinim tekrar yükselmeye başladı.40-47 civarında değişiyor aşağısına düşmüyor ama yan etkisinide görmüyorum adetlerim normal göğüsten sıvı gelmesi falan hiçbiri yok.Öyle olunca ilaç falan da verilmedi.Tabi şimdilerde gebelik düşününce işler değişti hamile kalınır mı düşük olur mu birsürü soru????
Bir de asıl paylaşmak istediğim Prof.Dr. İbrahim Saraçoğlunu dinledim prolaktini düşürmenin doğal yolu olarak "Testere dişli aslan pençesi otu" nu tavsiye etti.Bu bitkiyi günde iki bardak tüketmek lazımmış.Sabah akşam...Birde normalde süt yapan besinlerden uzak durulmalıymış.
Nacizane paylaşmak istedim.Allah herkese acil şifalar versin inşAllah...
Sevgiler....

kızlar benimde proklatinim yüksekti parlodel kullandım ve ilacı kullanırken hamile kaldım ...dostinexden daha etkili bir ilaç

Merhaba..ben de sunu merak ediyorum, bu testere disliaslan pencesi gercekten prl dusurmek icin mi..saracoglunun sitesine girdim ama bulamadim,onceden bir suru bitkilerle ilgili sayfa varken son girdigimde sadece 1 sayfaydi, sogan kurunu falan da goremedim.. benim son tahlilimde prolaktin 28 cikti, sinir 26 dedi doktor ve stres fln yapma dedi.. ayrica ben sabah 10.20 gibi kan vermistim ve doktor eger 8-9 arasi verseydin daha dusuk bir deger cikardi dedi.. benim merak ettigim dogum kontrol hapi kullanirken de testeredisli aslan pencesini icebilir miyiz..(diane35 kullaniyorum) herhangi bir yan etkisi olmaz di mi.. annem bu konularda cok hassas, her ikisini ayni anda kullanmami istemiyo,hap kullandigim icin sogan suyunun 2. Kurune de baslamadim mesela..siz ne onerirsiniz kizlar ?

Arkadaşlar hepimizin ramazanı mübarek olsun...bu mübarek ayda Allahım tüm isteyenlere hayırlı evlatlar nasip etsin ..birbirimize dua edelim prolaktinler düşsün bebişler gelsin :)

prolaktınım 30 cıktı.boyle cıkan arkadaslar terınızın kokusunda degısme oldu mu arkadaslar.lutfen yorumlarınızı beklıyorum evlıyım ve cocuk ıstıyoruz

merhaba,
bende hiperprolaktinemi hastasıyım.
5 yıl önce öğrendiğimde prolaktinim 98 çıkmıştı ve hipofiz mr da 5 mm mikroadenom yani zararsız bir tümör oluşmuştu.
adet düzensizliğim vardı ve çocuk istiyorduk.dostinex le 3 ayda hormonum düştü ve düştüğü ay hamile kaldım.
ozaman 31 yaşındaydım.yılda bir kez mr la takip ediyorduk.3 mm. düştü.şimdi 2. bebeği istiyoruz. 9 ay önce dr gittim sorun varmı diye ve prolaktin 75 olmuş.bu sefer adet düzensizliği yoktu.dostinex bir ay kullandım 45 düşünce dr bıraktırdı.(ilk doktoruma değil başka dr gitmiştim) sonraki 2-3 ay yine gebelik oluşmayınca ilk dr uma gittim ve tekrar testleri istedi.prolaktinim 117 olmuş.mikroadenomda 7 mm. sen hiperprolaktinemi hastasısın ve hamilelik oluşana kadar ilacı bırakmamalısın yoksa yine yükselir dedi.4 aydır kullanıyorum dostinex i.geçen ay 4,57 ye düştü prolaktin.bu ay klomen kullandım.dün kontrolde 21 şer mm sağda ve solda 2 yumurtam oluşmuş ve çatlatma iğnesi yaptırdım.inş.bu ay hamile kalırım.
artık oğlumda kardeş istiyor
Allah isteyen herkese evlat sevgisini tattırsın inş.
şu mübarek günlerde dualarımızı kabul etsin.
:::::::::::::AMİN::::::::::::::::

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…