merhaba,
bende hiperprolaktinemi hastasıyım.
5 yıl önce öğrendiğimde prolaktinim 98 çıkmıştı ve hipofiz mr da 5 mm mikroadenom yani zararsız bir tümör oluşmuştu.
adet düzensizliğim vardı ve çocuk istiyorduk.dostinex le 3 ayda hormonum düştü ve düştüğü ay hamile kaldım.
ozaman 31 yaşındaydım.yılda bir kez mr la takip ediyorduk.3 mm. düştü.şimdi 2. bebeği istiyoruz. 9 ay önce dr gittim sorun varmı diye ve prolaktin 75 olmuş.bu sefer adet düzensizliği yoktu.dostinex bir ay kullandım 45 düşünce dr bıraktırdı.(ilk doktoruma değil başka dr gitmiştim) sonraki 2-3 ay yine gebelik oluşmayınca ilk dr uma gittim ve tekrar testleri istedi.prolaktinim 117 olmuş.mikroadenomda 7 mm.sen hiperprolaktinemi hastasısın ve hamilelik oluşana kadar ilacı bırakmamalısın yoksa yine yükselir dedi.4 aydır kullanıyorum dostinex i.geçen ay 4,57 ye düştü prolaktin.bu ay klomen kullandım.dün kontrolde 21 şer mm sağda ve solda 2 yumurtam oluşmuş ve çatlatma iğnesi yaptırdım.inş.bu ay hamile kalırım.
artık oğlumda kardeş istiyor
Allah isteyen herkese evlat sevgisini tattırsın inş.
şu mübarek günlerde dualarımızı kabul etsin.
:::::::::::::AMİN::::::::::::::::
amin canım yaaa Allah gönlüne göre versin inşallah.ben 10 aylık evliyim.5aydır deniyoruz tık yok.hormon testi yaptırdım 76 prolaktin çıktı dr bu seviyedeyken hamile kalamazsın dedi.dostinxx verdi içiyorum bakalım.istiyoruz bebiş nasip kısmet.2.5 cm kist var takip edelim dedi bide polikistik gb görünüyor dedi.var oğlu var yani
geçmiş olsun deryadeniz.en kısa zamanda prolaktinin düşüp sende hamiş kalırsın inş.
inş canım benimmm.mübarek gün Allah'ım isteyen herkese hayırlı sağlıklı bebişler nasip etsin.benim ilacım bitti dr 1 hafta bekle haftaya kontrol edelim dedi.bu hafta hiç ilaç içmedimkafam karıştı okuyorum 6 ay tedavisi bırakıldımı tekrar yükselir diye yazıyor.amannnn nasip kısmet yaaa takdıkça daha çok üzülüyor daralıyor insan...
yoo o belli olmaz.hemende geri yükselebilir.ben mesela hiç bırakamıyorum.yani hamile kalana kadar içmeliyim.çünkü bırakınca benimki hemen geri fırlıyo.bebek istiyosamda sürekli prolaktini baskılamam gerekiyo
inş.seninki yükselmez.ama ara ara yükseledebilir.yaşamı etkilemiyor.sadece çocuk isteyince sorun oluyor.bence hiç kafana takma.çünkü gerçekten pisikolojik olarak çok etkileniyoruz ve buda olumsuz etkiliyor.
benim mikroadenomumda olduğu için yılda birkez mr çektiriyorum.Allah başka dert vermesin.bunada şükür..
merhaba bu mıkroadenom sizde baş agrısı yapıyor mu?
bende mr cektırdım sonuc pazartesı cıkacak....bende sol tarafımda sızı seklınde arada yoklayan bır baş agrısı var.
merhaba kızlar benımde sizin gibi prolaktınım yuksektı dostınex dıye bı ılac verı doktorum 2 ye kadar duştu bı dahada yukselmedı çok şükür istersenız ilacı bı arastırın kullandıgınz ilaçların bi faydasını görmedıysenız
mrh.ben de dost.. kullanıyorum. adet düzensizliğine başladı. sen de oldu mu. hamile kalabildin mi?
Canım dayanamadım uykum kaçtı bu saatte yazdım yardım lütfen 21temmuzda adet oldum 5.günü klomene başladım 11.gün kontrol dedi gittim solda görünmüyor ama sağda 1tane 9mm yumoşun var dedi estrofen diye bi hap verdi geçen çarşamba günü günde 2tane kullan ve p.tesi gel dedi dün gittim solda yine çok küçük ama sağda biri 18mm diğeriide 15 mm iki yumoşun oluşmuş dedi ovireelle verdi salı günü öğlen 11-12 saatleri arasında yap dedi saat 12.20 de vuruldum iğneyi ama iğneden öncede felaket bi kasık ağrım vardı doktorada söyledim iğneden sonra dahada arttı ağrı ve iğneyi gündüz vurul aynı gecede ilişki dedi saat 23-24 te ama biz gece 02 civarı birlikte olduk eşim nöbetteydi sorun olurmu ki iğneden önceki günde birlikte olmuştuk müthiş bir ağrım var ovülasyon testide yaptım bugün iğneden sonra pozitif verdi bugün yarın ilişki sonra gün aşırı ilişki önerdi fena ağrım var akıntım artmış vaziyette 8 Ağustos'ta progestan verdi ona başla dedi günde 3kez o niye anlamadım 22 Ağustos'ta adet olmazsan test yaptır dedi inşallah olur Rabbim bu mübarek günlerin hatırına hepimize verir inş dua edelim birbirimize nolur öneriniz ve fikrinize ihtiyacım var cvp yazarsanız sevinirimgeçmiş olsun ZEYNO84 .bende bu ay adetin 2.günü klomen kullandım 5 gün.ama dr.um kullanmadan önce 2.gün kontrole çağırdı.kist varmı diye baktı ultrasonda.çünkü 1mm ve üzeri büyüklükte kist varsa klomen büyütüyomuş.ve sonrada kistle uğraşırsın kesinlikle kontrolsüz alma dedi.çok şükür kist olmayınca o gün klomene başladım.10 gün sonra gel bakalım büyümüşmü yumurtalar dedi.
5 gün kullandım.gittiğimde sağ ve solda 21 mm. 2 yumurta olmuş.hemen çatlatma iğnesi yaptı göbekten.dedim iğne yaptırmasak kendi çatlamazmı?hayır bu riski göze alamam çatlamazsa kiste çevirir dedi.
dr gitmeden 1 önceki gün ilişki olacak dedi.ertesi gün çatlatma iğnesi yapıldı.
sonrakigün ilişki dedi(çünkü iğneden 36 saat sonra yumurta çatlıyo) çatladığını hissettim zaten.kasık ağrısı akıntı vs.bunu takip eden 1 gün var 1 gün yok 4-5 gün ilişki dedi.kısmet bakalım nolucak? 10 gün sonra belli olucak..hakkımızda hayırlısı inş.
Bide şu ovülasyon testindeki pozitif durum çatladı anlamınamı geliyor yoksa çatlamaya hazırlanıyormu demek oluyor çünkü bugün iğne yapıp geldikten sonra test yaptım pozitif çıktı???
yoo o belli olmaz.hemende geri yükselebilir.ben mesela hiç bırakamıyorum.yani hamile kalana kadar içmeliyim.çünkü bırakınca benimki hemen geri fırlıyo.bebek istiyosamda sürekli prolaktini baskılamam gerekiyo
inş.seninki yükselmez.ama ara ara yükseledebilir.yaşamı etkilemiyor.sadece çocuk isteyince sorun oluyor.bence hiç kafana takma.çünkü gerçekten pisikolojik olarak çok etkileniyoruz ve buda olumsuz etkiliyor.
benim mikroadenomumda olduğu için yılda birkez mr çektiriyorum.Allah başka dert vermesin.bunada şükür..
canm iğneden sonra yapanların genelde pozitif çıkarmış.çünkü o iğne de hormon varmış.ağrılı oluyor diyor okuduklarım genelde. mübarek günde inşallah Allah sağlıklı sıhhatli bebiş nasip etsin.
çok ağrım var canım hemde çok oturamıyorum yürüyemiyorum iğneden dolayımı bu yoksa yumurtammı çatlıyor nedir bu sancı böyle ölüyorum resmen iğneden önceki günde vardı iğne günü yani dünde vardı ama bu kadar şiddetli değildi şu an kasıklarım çatlıyor sanki çok kötüyüm Allahım yardım et hepimize kurtar bizi nolur
canım merhaba doktora gittim 0.6 çıkmış prolaktinim.çok baskılanmış bu ay kendi haline bırakalım diğer ay tekrar kontrol edip duruma göre ilaç doz ayarlaması yapalım dedi.birde akıntım çoktu fitil verdi.ilişkiye girme dedi.tam inmişken deneyecektik ama malesef fitillerim bitti ve adet oldum.hemde 2 gün erken geldi.nasip diyelim.bende durumlar böyle sende durumlar nasıl.var mı bir gelişme?
Canım dayanamadım uykum kaçtı bu saatte yazdım yardım lütfen 21temmuzda adet oldum 5.günü klomene başladım 11.gün kontrol dedi gittim solda görünmüyor ama sağda 1tane 9mm yumoşun var dedi estrofen diye bi hap verdi geçen çarşamba günü günde 2tane kullan ve p.tesi gel dedi dün gittim solda yine çok küçük ama sağda biri 18mm diğeriide 15 mm iki yumoşun oluşmuş dedi ovireelle verdi salı günü öğlen 11-12 saatleri arasında yap dedi saat 12.20 de vuruldum iğneyi ama iğneden öncede felaket bi kasık ağrım vardı doktorada söyledim iğneden sonra dahada arttı ağrı ve iğneyi gündüz vurul aynı gecede ilişki dedi saat 23-24 te ama biz gece 02 civarı birlikte olduk eşim nöbetteydi sorun olurmu ki iğneden önceki günde birlikte olmuştuk müthiş bir ağrım var ovülasyon testide yaptım bugün iğneden sonra pozitif verdi bugün yarın ilişki sonra gün aşırı ilişki önerdi fena ağrım var akıntım artmış vaziyette 8 Ağustos'ta progestan verdi ona başla dedi günde 3kez o niye anlamadım 22 Ağustos'ta adet olmazsan test yaptır dedi inşallah olur Rabbim bu mübarek günlerin hatırına hepimize verir inş dua edelim birbirimize nolur öneriniz ve fikrinize ihtiyacım var cvp yazarsanız sevinirim
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?