Arkadaşlar, aranıza yeni katıldım ancak bayadır okuyordum yazdıklarınızı. Bugün şunu farkettim ki dostinex kullanırken hamile kalanların büyük bir kısmı bebeğini kaybetmiş bu konu ile ilgisi olabilir mi, korkuttu beni biraz bu durum.
canım ben ki ilaçsız adet bile olmayn birym.soğan kürüyle hamile kalmştm ama oruç ttğm içn düşük oldu bu son ramazan ayında.soğansız,doktor tedavimde klomen kullandğm aylar yumurtam hiç zerre kadar tepki vermyo ve kis yapyo.ama klomenle brlkte soğan kürü kullandğmda yumurtam gelşyo çatlyo.ve ne tesadüf ki her çatladığında ben şehirdışında olyrm.yani kociş yok temel atsnbu dedklerm doktr kontrolune göre konuşyrm.
sorma canım, mr ımı çektirdim, jinekoloğuma gittim, beni aynı gün aynı hastanede bir endokrin doktoruna yönlendirdi. adamın ilk dediği hamileyken apar topar ameliyata alınan çok adenomlu görmüş hacettepe'de, ameliyatla da hormonların tüm dengesi bozulurmuş, hamilelik yok dedi bana en az 1 yıl. sana bu ilacı 15-20 yıl kullandırıcam dedi. yani binde bir olabilecek riskleri kalkıp bana en olağan şeymiş gibi pat diye söyledi. uyku bile uyuyamadım gecelerce, kalp ameliyatlı babacığımı bile ağlattım kaç kere. hasta psikolojisinden çok anlıyormuş o doktor, bir kere daha gitmedim. gidene de mani olucam :)) ben bugün rahatladıysam sebebi sizsiniz :))
bana da samimi olmadığım insanlar bile bebek soruyor. ben de şu an düşünmüyoruz diyorum. bazıları çok acayip yorumlar yapıyor, duymamak lazım ama her an psikolojin buna müsait olmuyor. yani seni çok iyi anlıyorum canımcım, ne olur insanlar biraz dillerini tutabilseler? ben hiç sormam bebek düşünüyor musunuz, yok işte neyi bekliyorsunuz falan. herkes kendi bilmiyor mu ne zaman yapacağını yahu, ne boş sorular :))
baklavam sen ne zaman memlekete gideceksin? bu pko ile ilgili iyi bir doktorla görüş de sen de bir an önce rahatla arkadaşım. belki soğan kürü gerçekten işe yarıyordur, umarım işe yarar senin için. ben de seni çok öpüyorum tatlımm
Arkadaşlar, aranıza yeni katıldım ancak bayadır okuyordum yazdıklarınızı. Bugün şunu farkettim ki dostinex kullanırken hamile kalanların büyük bir kısmı bebeğini kaybetmiş bu konu ile ilgisi olabilir mi, korkuttu beni biraz bu durum.
hah işte o doktor gibi beni de sen korkuttun canım benimallahtan sonradan rahat ettik yoksa kafayı yerdik beraberce
gerçi doktorların her olasılığı söylemesi gerek.bazen söylemesi iyi bazende söylememesi iyiama birazda hasta psikolojisini düşünmek lazım :44:
aynen ya samimiyetimin olmadığı insanların benim ürememle ne alakası olabilirki bi de soruyorlar ya hu
selam verip hemen arkasından bebek varmı diye soranlar çookkkk
boş verip geçicez kulak tıkıyacaz bazen yapcak bişey yok
ne zaman gideceğimde belli değilki haber bekliyorum ama ne zmaan geleceği belli olmaz haberin
pko için orda doktora gitmem pek mümkün olmayabilir.ordaki doktorum çocuk düşündüğümde yaşadığım şehirde bir doktor bulman şart dedi.hatta klomen tedavisi önermişti o zaman.
takip ediyolar sürekli.bi kaç günde bir dr a gidiyorsun.yok yumurta oldumu,olgunlaşıyormu,çatlıycakmı ,çatlamadıysa iğneyle çatlatıyor filan.ee eşimde işi burda onuda alıp götüremem kivalla ordaki doktorum çok iyiydi keşke öyle bir şansım olsaydı
amaaannnn Rabbim illaki bana faydalı olacak bir doktorun kapısına yönlendiricek
sen ne zaman gidicen istanbuldaki doktora :)
Arkadaşların geçmiş kayıplarının nedeni araştırıldı diye biliyorum. Kiminin dostinexle alakasız bir nedeni var, kiminin de genel düşük riski. İlk 3 ayda düşük riski hep var zaten. Biz bu konuda hamilelikten hemen önce ve hamilelik başında dostinex kullanımını epey tartışmıştık, epey doktor tavsiyesi ve arkadaşların deneyimleri de yazılmıştı. Önceki sayfalara bakabilirsin biraz için rahatlar sanırım. Benim doktorum da dostinexin bebeğe herhangi bir olumsuz etkisi olduğu kanıtlanmış değil dedi, parlodel çok daha eski ve uzun yıllar kullanılan bir ilaç olduğu için bazı drlar onu veriyor, ama dostinexle ilgili bir olumsuzluk belirlenmiş değil canım. Ben dostinex içiyorum ve parlodel içmek istemiyorum, hem yan etkisi çok hem de prolaktin düşürme üzerinde etkisi daha az. Prolaktinin ani yükselmesi de düşük sebebi zaten, ben dostinexle ilişkilendirmedim düşükleri.
aynen baklavacığım, selam verip bebek var mı diye soruyorlaraz önce işyerinde merdivenlerde karşılaştığım bir bayan günaydın deyip elini göbeğimin üstüne koydu. bu göbek de neymiş bebek mi varmış. Allahım sen bana sabır ver seni korkuttuğum için kusura bakma tatlım, herkesi telaşlandırdım şükür artık cümleten rahatladık ben adetimi bekliyorum canım, düzensizlik olmazsa 2 mart civarı gelecek. 3. gün tahlillerimi yaptırıp gideceğim. hepimizi hakkında hayırlısı tatlımm
tövbe tövbe ya uygulamalı olarak yaşamışsın garibim yaa. günaydın wuhhuu bu göbekte neymiş hanimiş bebekmi varmış bu ne biçim bir diyalog yaa :)
bir evlendin mi işin bitiyor zaten. gözler göbekte. hastalansan miden bulansa hemen analizler olasılıklar. kime ne yaw
olsun canım önemli değil ne kusuru sayende olasılıklarıda öğrenmiş olduk ve sonuç olarak rahatız
hımm seninde gitmene baya varmış.
2 günde aradan çıkartıcan yani :)
bende hemen gidemiyorum bakalım herhalde martta filan gidebilicem oda haber gelirsebu sefer gidersem biraz kalmayı düşünüyorum bir mani olmazsa :)
hayırlısı canım
öfff evet yahu hem de arkadaşım değil, samimi değilim sadece aynı iş yerinde çalışıyoruz diye bu hakkı nerden buluyor bu insanlar şaşıyorum doğrusu. 5-6 kişi aynı patavatsızlığı yapıyor. bir de şaka maka son aylarda gelsin çukulatalar tatlılar, gitsin cipsler pilavlar patatesler, benim de kocişin de göbekler löpür löpür olduher hafta artık dikat edicem diyorum ama tartıda hiç görmediğim rakamları görüyorum artık pazartesi mutlaka diyete başlıyorum kilo hormon dengesizliği yapabiliyormuş galiba, artık dikkaatt
işte bazıları nerde duracaklarını sınırının ne olduğunu bilmiyor...
bencede dikkat et canım.bide kilo vermek zorunda kalma.zaten hormonlarla başımız dertte
hay allah ya ailecek rejime başlıyorsunuz hemen
şaka maka sanırım vücut kilo almaya başladımı devamı geliyor.
ben zayıfım ama eşimin artık göbeği kendini aştı.çok kilolu değil ama sadece göbeğe gidiyor garibim :44:
göbek deyince aklıma geldi dün gömlek aldım eşime eskiden M beden oluyordu.şimdi L beden aldım.birazda kalıpları darmış.anammmm eşim giydi üstler bol biraz göbek maşallah.düğmeler yerinden oynayacakrengi filan çok yAKIştıda azcık da göbeği eriteydi iyi olacaktı
selam kızlar..
bende polaktin mağduruyum.nrmal kontrollerde öğrendim.benim adetlerim falan çok düzenli normalde.bebek istiyoruz.
dotinex bende adt düzenszliği ypıyor sizde de öylemi ?
ilk haziranda 3 ay kullandım 3 ay boyunca 7 gün lekelenme hemen ardından 7 gün adet oldum.
3.aydoktora gttim düzensizlk için.hcg 11 çıktı.sınırda gebelik var dediler.çok sevindim ama yine o lekeler adetle sonuçlndı.
2 ay önce yine ölçtürdüm yine yüksek prolakinim yine başladm dostinekse.ve yine aynı düzenszlik.4 şubattan beri lekelenme ile beraber adetim devam ediyor
ne olacak buböyle blmiyorum
ben normalde 28 günde bir oluyorum canım 7 gün sürer adetim.ama bu ilacı nezaman kullansam 28 günün 14 günü kanamalı geçiyor. ee nezaman çocuk yapcaz biz :)
ben normalde 28 günde bir oluyorum canım 7 gün sürer adetim.ama bu ilacı nezaman kullansam 28 günün 14 günü kanamalı geçiyor. ee nezaman çocuk yapcaz biz :)
soğan kürüne şimdiden başldm ben.regl olmam içn kullandğm ilacm bugn btti.adet olcm ve 5.gün klomen kullancm.inş bu ay netice alrm:)benden de saygılarsoğan suyuna çok güveniyon derken dalga geçmek için söylemedim kız.biliyorum ilaç ve soğan suyuyla çok sonuç alan kişi okudum
aynı durumda sayılırız senle :) ben şimdilik ilaç içiyorum regli olmak için.
eğer bir gün doktora gitmeye karar verirsem, oda bana klomen verirse soğan kürüyle denerim ve de o zaman bende umud ederim
saygılar ...
benim eşim XL giyiyor canım, ayak numarası daben diyete başlıycam ama o da başlaması gerektiğinin farkında olduğu için beni geciktirmeye çalışıyor :))) senin eşinin sadece göbek muhtemelen hareketsizliktendir, kilosu yok madem L büyük geliyor. düzenli spor yapmak hem bizim için hem de onlar için çok iyi olur ama ihmal ediyoruz işte.
soğan kürüne şimdiden başldm ben.regl olmam içn kullandğm ilacm bugn btti.adet olcm ve 5.gün klomen kullancm.inş bu ay netice alrm:)benden de saygılar
regli olmadanmı başladın.böyle duymamıştım ben.
geçen seferde mi bu şekilde kullandın :44::44:
sevgiler...
canım ben ibrahim saraçoğlu nun dediği şekilde yapmştm fayda pek görememştm.saraçlu diyor ki adetten bir hafta sonra başlayın 15 gün için ve bi sonraki adetlerinize de 10 gün kala 10 gün veya 5 gün için dyo.aynen uyguladm ama netice alamadım.belki de benim hormonlarım aşırı dengesizdi diye yeterli gelmedi diye düşünp kendi doktorm kendm olayım dedm ve tam bi aya ara vermeden kullandım ve ondan sonra bıkmadan her adetten 10 gün önce içtm ve kolamene her başladığım gün yani adetin 5.günü içmeye başladım ve yumurtacım doktor takibinde olarak büyüyp çatlayana kadar içtm.3 ayımda adetlerim çok sürdü 15 gün kadar ve o adet üzerine hamile kaldm ama dedğm gibi bu senen orucu çok sıcaktı ben de hamile oldğmu blmyrdm ve orucumu ttm.1.5aylıkken düşük oldu.yine annemlere gtmştm o aralar.bu ayda boşa geçti dedm ben nerden bleyim ki evimden son gecemden bebiş gelsnregli olmadanmı başladın.böyle duymamıştım ben.
geçen seferde mi bu şekilde kullandın :44::44:
sevgiler...
cadııııııBaklavam potipotodan duyunca soğan kuru ile ilgili konulara bir göz atmıştım. İlk ay reglin 7. Gunü başlayıp 15 gün içilecek, sonraki ay regle 10 gün kala içilecek diye okudum. Yani 2. Ay kac gün içilecek? Reglliyken de mı devam edilecek? Hiç anlamadım. Sn. Soğan eksperi potipotocum bizi aydinlatir mısın lutfennn? :)))
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?