Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
haha :)) canım ben denemeye başlayana kadaarr.. inşallah sen o zamana kadar bebeciğini kucağına alırsın. sizlerin iyi haberlerini alınca çok mutlu oluyorum, kendime dair umudum da artıyor. hep diyorlar ya en beklemediğin zamanda oluyor bebek işi, işte düşünmiyceksin kafana takmıycaksın bak oluyor falan. nasıl düşünmemeyi başarabiliyorlar bir de onu söyleselerben de seni çok öpüyorum canımm
![]()
yok cnm tüp bebek için bırakmamıştım. doktorum prl bakalım düşükse kullanma dedi. bende bi fırsat bulup baktıramadım ilacımda bittiydi almadım sonra öle kaldı. tüp bebeğe başlayınca doktorum kullanmamı düşmeden tedaviye başlayamayacağımızı söledi. canım bnm raporum yok ama aile hekimim yazıyo ilacı raporunun olmasına gerek yok. bazen kadın doğuma yazdırıyorum bazen genel cerrahiye hangisi denk gelirse. 12.5 veriyorum ilaca. roparun olursa 3 tane alabiliyomuşsun doktor dedi. snn bebişinde hayırlı olsun sağlıkla kucağına alırsın inşaAllahh. tedavi gördünmü bebek için doğal mı oldu
anladım cok korkulcak bi düşük riski değilmiş
aşılama fln yapılıyomu acaba prolaktın yüksekken yani benm beklycek zamanım yok zaten düşük riskimde varken bide hamile kalmam zorlaştı en cok korktuğum şeydi başıma geldi
hayırlısı olsun diyecek bişeyim yok değer yüksek gelirse zaten bundan sonra bol bol konuşuruz salı günü gtcem doktora yada beklemem ptesi giderim bilemiyorum şimdi görüşürüz sağol cevaplar için![]()
yok kız o zamana kadar nerdeee11 ayın kaldı senin 9 ayda kucağıma alacağıma göre 1-2 ayım kaldı
bu gidişle sen benden önce alacan kucağına
amaaaannn olsun da hangimizin önce olursa olsun :) Yeterki Hayırlı Sağlıklı evlat olsunlar.
hahah düşünmemenin formulünü bulursan banada yolla
![]()
Aşılama hakkında hiç bilgim yok ne yazık ki. Umarım degerin yüksek çıkmaz ama yine de bol bol konusuruz :) bana terapi gibi geliyor burası, o yüzden sık sık geliyorum foruma. Esime ve anneme anlatınca bu kadar küçük şeyi buyuruyorsun, hasta olacaksın vs kızıyorlar düşünme diyorlar. Ama ben de düşünüyorum elimde değil. İyi ki burdaki arkadaslarım var da paylaşımda bulunuyoruz. İyi şanslar umarım tahlillerinin sonucları normal çıkar.
Canım sanki deneyince hemen olacak benim deee :)) kısmet tabii, saka maka belki aynı zamanda doğururuz :)) ben bu gidişle zor beklerim 1 sene, cilgin fikirler geliyor bazen basla denemeye diyorum. ama dediğin gibi sağlıklı sıhhatli evlatlarımız olsun da, bekleyeceğiz artık.![]()
canım bence bu konuları kafana hiç takma. ilk günler belirsizlikten ve bilgisizlikten ben de korkmuştum. ilk prl yi ve adenomu tespit eden kadın doğum dr unun bana dedikleri o kadar sinir bozucu idi ki, öyle bir abartmıştı ki... sonraki dr larımın hiçbiri o şekilde korkutmadı beni. hatta ilk bebeğin kalbi durduğunda bir çok branştan dr a sordum (hastaneler dışında tanıdık dr lara da), hiçbiri prl ve dostinexe bağlamadı bu kayıbı. ben de bunları düşünerek içimi ferah tuttum hep.
risklerim var, farkındayım, ama kısmetse olur.
eskilerde bu kadar tahliller ve doktor kontrolleri de yoktu, doğal yolla çocuk sahibi olmayan kaç yetişkin tanıyoruz ki? sayıca çok azlar.. (sigara içenler de bu kadar çok değildi tabii).
erken veya geç, Allah dileyen ve o çocuklara anne-babalık yapabilecek herkese evlat nasip etsin inş. olumlu düşün ve aklını buna çok takma canım...
ben konuya uğramayacağım dediğim halde yine uğradım.
aynı şeyleri defalarca yazmaya da yoruldum açıkçası :)
dilersen uğrama konuya tatlım ama biz seni seviyoruz
ben yazmadan duramıyorum bakalım sen başarabilecek misin
neyse inş. başarızsın kafan rahat olsun da![]()
canım, ben konu hakkında bildiklerimi hep paylaştım. artık tekrarlara giriyorum :) o yüzden uğramayayım.
gebelikle ilgili dostinex-adenom-prl hakkında yeni öğrendiklerim olursa paylaşmak için uğrarım. yeni bilgiler için gelirim yine. onun dışında uğrayamam.
okullar da açılıyor haftaya, zaman sıkıntım da olacak. kk ya bu kadar vakit ayıramayacağım. yapmam gereken işlerim kalıyor sonra...
senin de inşallah güzel haberlerini alırız yakında. pko tedavin öncelikli olsun senin canım. gelişmeleri yazarsan bana da bildir lütfen. ben takipte olurum ama gözümden kaçma ihtimali de var.
görüşmek üzere![]()
rica ederim, ben de 6 hafta önce öğrendim prolaktin sorunumu. ilk günler çok kötü etkilendim. insan çok kafasına takıyor ama mr ınız temizmiş ne güzel. umarım prolaktininiz düşünce hemen hamile kalırsınız. dostinex çok etkili bir ilaç, benim haftada 2 yarım dozla 5 haftada değerim 145ten 42ye düştü. dr ilacımın dozunu yükseltecekti, düşüş çok olumlu olduğu için yükseltmedi hala yarım içiyorum. üstelik benim mr sonucumda 9mm adenom görüldü. sizin çok daha kolay düşer umarım. doktorunuzun önerilerini ihmal etmeyin bence.
çok teşekkür ederim :) inşallah bebeğinizi herhangi bir sorun olmadan yakın zamanda kucağınıza alırsınız. ilk 3 ayda düşük riski zaten hep var, dilerim ki kimse yaşamasın. benim adenomum olduğu için drlar korunmamı istiyor. çok zor beklemek ama beklemeye çalışıyorum işte. yaşım da 31 oldu :S
dilersen uğrama konuya tatlım ama biz seni seviyoruz
ben yazmadan duramıyorum bakalım sen başarabilecek misin
neyse inş. başarızsın kafan rahat olsun da![]()
benim aile hekimim özellikle raporun yoksa yazamıyorum demişti, şaşırdım şimdi, bilmiyor herhalde.. mr sonucumu da göstermiştim oysa.
özeldeki muayeneye gittiğim her dr da, yeniden prl testi yapmadan dostinexi yazamıyoruz, demişti.
devlet hastanesinde kadın doğum ve dahiliye dr larına mr sonucumu gösterince, tahlilsiz yazıyorlar. arada kontrol için tahlil yaptırdıklarım dışında çoğunu böyle almıştım.
ilaç maalesef pahalı,yazdırarak almak daha iyi, ayda 1 kutu 8 li bitiriyordum çünkü.
eğer aile hekiminizin yazdığıyla alabiliyorsanız rapor çıkartmanıza gerek yok bence, bir de onunla uğraşmayın. çünkü ilaç alımında tarihlere dikkat edilmesi önemliymiş. yine de dr unuzdan fikir alın.
ben bebek için hiç tedavi görmedim, kendiliğinden kaldım hep. gecikmeli hamile kalmadım. dostinex yumurtaları da geliştiriyormuş, ilaçtan mı yoksa hamile kalacağım varmış ondan mı hamile kaldım, inan bilmiyorum hiç.
prolaktini tespit ettiğimizde de dr' a regl düzensizliği ve süt gelme şikayeti ile gitmiştim. adenom çıktı... bebek o zaman düşünmüyorduk. sonra endokrine yönelttiklerinde bebeği birkaç yıl ertelememiz gerekti.
bence bebekten önce vücudun dengesini düzene koymak daha önemli. sağlıklı olunca bebek de gelir bir şekilde.
İnsallah vede tesekkur ederim :))gercekten icim biraz daha rahatladi sayenizde :)) zorda olsa riskleri alarak ilac kullanarak korunmucam.Rabbim umarim nasip eder...sizde guclu birisi oldugunuzu dusundugumden bu sikintiyi Rabbimin yardimiyla atlatacaginiza inaniyorum.cunku bu isi anladigim kadariyla yenmek icin sabir ve moral gerekiyormus.en kisa zamanda bu sitede guzel guzel haberler aliriz... Tekrar tesekkurler...
heheTedavini olduktan sonra neden olmasın canım. Kısmet yahu
bende senin 1 yıl bekleyeceğini sanmıyorumdoktorun aklını çelebileceğini düşünüyorum
olsun canım fark etmez olucaksa eğer aynı zamanda olmasıda fark etmez. Ama tabi ben o zamana kadAR kafayı kırmazsam![]()
Nereye gidiyorsunuz aaa? :)) beni yalnız birakmayinn! Eflacim sen konuya gelmezsen biz de senin güzel haberlerini almazsak üzülürüz ama. Baklava hanım sen hicbir yere gitmiyorsun :)))
Ben de teşekkür ederim :) iyi şanslar size, güzel haberlerinizi bekliyorum. Allah yardımcınız olsun :))
Hehe baklavacim iyi tanimissin beni. Jinekologum zaten 3 ay bekle sonra yine konuşur duruma göre değerlendiririz dedi. 2 endokrinci 1 yıl bekle diyor. Ama adenomla sorunsuz hamilelik geçiren kac kisi varmış çevremde, bu da bana ümit veriyor. Su 3 ay dolsun ya endokrin Dr umu ikna edicem yada o beni :) esim de bekleyelim risk alma diyor. Gerekirse bir iki dra daha gider ona göre yolumu çizerim. canım cok öpüyorum seni
topidiiiikçok heyecanlıyım acep yumurtam gelşmiş mi yarın öğrencem...dua ediiinnn:2: