canım benim, çok teşekkür ederim.
inş sen de adenom tedavisinden güzel bir sonuç alırsın, riskleri minimuma indirip hamile kalırsın.
umudum var tabii, ama kendimi çok kaptırmıyorum canım şimdi. beklenti çok olunca, üzüntü de çok oluyor. zaten duygusal bir insanım. bir nevi savunma mekanizmamı çalıştırıyorum işte.
merhaba sveh, dostinexi tüp bebek için mi bıraktın, dr un mu söyledi?
gebeliğe sakıncası olmasın diye belli bir süreden sonra dostinex kullanmıyorsun(ömür boyu diyen dr un da böyle düşünüyordur, gebelikte özellikle sonraki aylarda prolaktin artıyor, düşürmeye çalışmanın anlamı yok, doğumdan sonra süt gelmez bir de bebeğe sakıncası olabilir.). emzirme sonrasında da dostinexe devam edilmeli, yoksa vücudun dengesi bozuluyor. adenom varsa bunu ömür boyu kullanmak gerekiyormuş, benim ilaç kullanmadığım dönemde hemen yükseliyor. adenom herkeste farklı büyüklükte, farklı bölgesinde oluyor. herkesteki etkisi farklı olabiliyor. senin için en uygun olan tedaviyi de dr un belirler.
bana dr larım en az 5-6 haftaya kadar gebelikte de kullanmamı söylediler(endokrin+kadın doğum dr).
rapora gelince; benim de rapor almam lazım ama hala çıkartmadım. endokrin dr um özeldeydi, rapor veremedi,devletten rapor alınıyor. raporlu ilaçları alırken sürelere çok dikkat etmen gerekiyor, ben ona pek dikkat edemiyorum, zamanı denk getirmek zor oluyor. ilacım bitince parayla aldığım da çok oldu. bana uyan bu...
rapor, 3 tane almaya yarıyor mu bilmiyorum, raporun olunca aile hekimi de yazabiliyor galiba.